Προς το περιεχόμενο

Dreamweaver 8.0 και layers

vs50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας

θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα. Προσπαθώντας να μάθω εδώ και λίγο καιρό το Dreamweaver 8.0 έχω ξεκινήσει να δουλέψω και με τα layers. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δημιουργώντας ένα layer σε μια σελίδα, ένω το τοποθετώ σε σιγκεκριμένη θέση ώστε να εμφανίζεται όταν περνάω το ποντίκι πάνω από ένα κείμενο και ενώ γράφει στις συντεταγμένες L και T το σημείο που θα είναι η πάνω αριστερή του γωνία, όταν κάνω προεπισκόπηση σε IE8 και firefox 3.0, εμφανίζεται το layer πολύ πιο πάνω και πιο αριστερά.

Είναι κάτι μάλλον που δεν έχω προσέξει και γιαυτό θέλω την πολυτιμότατη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Μη το ψαχνεις. Θελει και κώδικα.Αλλαζει και με το resize

Ευχαριστώ για την βοήθειά σου αλλά μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει πιο αναλυτικά ίσως και με τον κώδικα αν βεβαίως αυτό είναι εφικτό

Δημοσ.

Δηλαδή ο πιο κάτω κώδικας που φτιάχνει το dw δεν είναι αρκετός για να βγαίνει το layer april2009 στη θέση left: 44px top: 928px

Πάντως στην ίδια λάθος ακριβώς θέση δηλαδή πιο πάνω και πιο αριστερά, το βγάζουν και ο ΙΕ και ο firefox

To πρόβλημα είναι ότι το πάνε πολύ πιό πάνω και αρκετά πιο αριστερά, ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί.

Εκείνο που θέλω να κάνω είναι, έχοντας 10 γραμμές με διαφορετικό θέμα η κάθε μία, η μία κάτω απο την άλλη, περνώντας το ποντίκι πάνω απο κάθε μία γραμμή να βγαίνει ακριβώς κάτω απο την γραμμή αυτή το κείμενο -περιγραφή που θέλω και έχω γράψει μέσα το layer που αντιστοιχεί σε κάθε γραμμή ας το πούμε περιεχομένων.

april2009 {

position:absolute;

width:937px;

height:191px;

z-index:1;

left: 44px;

top: 928px;

background-color: #FF0000;

overflow: auto;

visibility: hidden;

}

Δημοσ.

Εκείνο που έκανα ηταν να φτιάξω μια σελίδα καινούργια και να βάλω τους 10 τίτλους , όπως τους έχω στην άλλη σελίδα που όμως υπάρχουν και άλλα όπως πίνακες κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δουλεύει θαυμάσια άρα πρέπει να ψάξω τι μπορεί να επειρεάζει την θέση των leyers και δεν βγαίνουν στη θέση που γράφουν.

Δημοσ.

Βαλε τον κωδικα να σου προτεινω λυση..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:12 ----------

Και δεν σημαίνει παντα το absolute οτι μετραει απο την πανω αριστερη γωνια

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.

Λέγοντάς μου ότι το absolute δεν είναι απαραίτητα αυτό που ορίζει τη θέση ενός layer και για το relative position, έψαξα αρκετά (γιατί όπως σου είπα μαθαίνω ακόμα τα περί του dw) και βρήκα ότι όπως μου είπες, ασχέτως αν το layer στο head ορίζει τη θέση του ως: position: absolute; θέλει να οριστεί και στο CSS, ένα style που θα καθορίζεις εκεί τo στο Positioning, Type : relative, ώστε να τοποθετείται το layer στη θέση που και το βλέπεις όταν το ορίζεις. Θέλει επίσης να βάλεις σε όλες τις θέσεις, top, right, bottom και left, την τιμή auto. Το style αυτό το δίνεις στο layer που έφτιαξες.

Επίσης κατέληξα στο συμπέρασμα, απ ότι είδα, μόνο αν αρχίσεις να καταλαβαίνεις και τον κώδικα και να επεμβαίνεις σε αυτόν, τότε μόνο μπορείς να φτιάξεις αυτό που θέλεις, γιατί μόνο με το γραφικό περιβάλλον του dw, δεν μπορείς να χειριστείς την σελίδα που φτιάχνεις όπως θέλεις.

Άρχισα επίσης να βρίσκω πάρα πολλά "σκουπίδια" μέσα στον κώδικα, που από αλλάγες στο γραφικό περιβάλλον, δεν είχαν σβηστεί αλλά παραμένουν.

Τέλος, αν υπάρχει και ευκολότερη λύση από αυτή, ας με συγχωρήσουν οι πιο γνώστες αλλά είμαι στο ψάξιμο ακόμα...

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Δε ξερω τι εχεις κανει ακριβώς αλλα εαν σου δουλεύει ειναι οκ.Δυστυχως εχει καποια προβληματα το absolute positioning.Καλύτερα το δηλωνεις ως relative στο σημειο που θες και απλα το σπρωχνεις δεξια - κατω οσο θες.

Εγω ετσι κανω συνηθως

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:49 ----------

Αν κ μερικες φορες μονο το absolute μπορει να κανει αυτο που θες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...