Προς το περιεχόμενο

ενισχυτις

theodoros355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να παρω ενα ολοκληρωμενο συστημα ενισχυτη (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502230)..αυτο εδω...και θελω να μου πειτε αν βαλω δυο 15αρια 2 δρομων με 200watt και ενα subwoofer 15αρι στα 200watt θα υπαρχουν απωλειες στον ηχο?? θα μπορει να τα σηκωσει??

Δημοσ.
Σκεφτομαι να παρω ενα ολοκληρωμενο συστημα ενισχυτη (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502230)..αυτο εδω...και θελω να μου πειτε αν βαλω δυο 15αρια 2 δρομων με 200watt και ενα subwoofer 15αρι στα 200watt θα υπαρχουν απωλειες στον ηχο?? θα μπορει να τα σηκωσει??

Πρωτον. Απτη στιγμη που κοιτας για 2.1 συστημα, τι τον θες τον εφτακαναλο ενισχυτη? Ενας δικαναλος ενισχυτης στα ιδια λεφτα θα ειναι πολυ ποιοτικοτερος. Επισης οι δικαναλοι ενισχυτες εξαγουν de facto καλυτερο ηχο απο τους πολυκαναλους.

Αρα κατα τη γνωμη μου ειναι μεγα λαθος να βαλεις πολυκαναλο ενισχυτη για δικαναλο ηχο.

Δευτερον. Οταν λες 2 15ρια ηχεια 2 δρομων? Εννοεις ηχεια με 15ιντσους κωνους για τις μεσαιες. Γιατι για τις χαμηλες θα τις παιζει το sub θεωρητικα. Και οι ψηλες δεν χρειαζονται πανω απο 2 ιντσες. Οπως και να εχει 15'' για μεσαιες ειναι υπερβολικο και δεν συνανταται ουτε σε high end ηχοσυστηματα σπιτιου. Και το πιο υπερβολικο ειναι να τα συνοδευσεις απο subwoofer ιδιων διαστασεων. Παραδοσιακα το subwoofer πρεπει να εχει μεγαλυτερη ισχυ και διαμετρο απο τους δορυφορους. Διαφορετικα τα μπασα σου θα ειναι ατροφικα σε σχεση με τον υπολοιπο ηχο.

Τριτον. 15ιντσο woofer και να βγαζει 200 Watt λιγο δυσκολο. 200 Watt βγαζουν τα 10''-12'' sub. To 15'' βγαζει αρκετα παραπανω -πραγμα που σημαινει οτι εχει και μεγαλυτερες απαιτησεις σε ενισχυση-. Αν και η πλειοψηφια των sub ειναι ενεργα, αρα δε θα σου τραβανε πολλη ισχυ απο τον ενισχυτη σου.

Τεταρτον. Αν τελος παντων επιμενεις οτι θες διδρομα ηχεια 15'' (δεν θα βρεις ευκολα στην ελληνικη αγορα), και sub 15'' τοτε ο ενισχυτης που λες κατα τη γνωμη μου ειναι ανεπαρκης στην καλυτερη και αχρηστος στη χειροτερη. Πιθανον να σου καψει και τα ηχεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...