Προς το περιεχόμενο

pineview ζητω ο νεος βασιλιας

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1) ισως (με windows 7 γιατι τα xp δεν υποστηριζουν DXVA)

ειχα την εντυπωση οτι το DXVA ηταν θεμα καρτας γραφικων και οχι OS

Δημοσ.
1) ισως (με windows 7 γιατι τα xp δεν υποστηριζουν DXVA)

Υποστηρίζουν. Παραθέτω από παλαιότερο post μου:

[1] Κάποιοι players παρέχουν οπτική επιβεβαίωση για το πότε χρησιμοποιείται ή όχι η GPU. Π.χ. στον MPC-HC, με δεξί κλικ στην playback area > Filters > MPC Video Decoder θα δεις είτε:

[ATTACH]16413[/ATTACH] (ή κάτι παρόμοιο)

είτε:

[ATTACH]16414[/ATTACH]

Τα screenshots τραβήχτηκαν όταν ήμουν ακόμη σε WinXP SP3 (τώρα έχω περάσει σε Vista)...

Δημοσ.
Υποστηρίζουν. Παραθέτω από παλαιότερο post μου:

εκδοση 1 ειναι οχι η 2. δεν θα προσεξες το quote μου

DXVA 1.0, which was introduced as a standardized API with Windows 2000 and is currently available on Windows 98 or later, can use either the overlay rendering mode or VMR 7/9.[1] DXVA 2.0, available only on Windows Vista and later OSs, integrates with Media Foundation (MF) and uses the Enhanced Video Renderer (EVR) present in MF

http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX_Video_Acceleration

DirectX Video Acceleration Specification for H.264/AVC Decoding

System Requirements

• Supported Operating Systems: Windows Vista; Windows XP

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=3d1c290b-310b-4ea2-bf76-714063a6d7a6&displaylang=en

περιεργο εδω αλλα λεει ομως...

μηπως αυτο που διαβασα ηταν ραδιοαρβυλα? διαβασα ενα review και ενω το GN40 δεν τραβαγε με το full HD οταν του εβαλαν vista πηγαινε καμπανα.....και εγραψαν οτι η αιτια ειναι το DXVA 2.

ισως να θελει ειδικο player. ο windows media player δεν το υποστηριζει γιατι ειναι direct show οποτε θελει vista που εχουν εγγενη την επιταχυνση υλικου....δε θυμαμαι και στο review τι player χρησιμοποιησαν.....

Δημοσ.

ΟΚ, απλά δόθηκε η εντύπωση ότι καταδικάζεις τα XP σε παντελή έλλειψη DXVA υποστήριξης, που δεν ισχύει.

Τώρα, για το review: Μιλάς για αυτήν τη σελίδα και τις σελίδες που παραπέμπει; Αν ναι, διάβασα τα όσα γράφουν αλλά δε δίνεται κάποια concrete εξήγηση, μόνο μία αόριστη δήλωση του στυλ «το GN40 χρειάζεται DirectX 10 και Vista για να υποστηριχτούν τα πιο advanced features του». Τώρα αυτό τί σημαίνει; Δεν υπάρχει η δυνατότητα από το hardware; Υπάρχει, αλλά οι τωρινοί drivers με τους οποίους έγινε το review αγνοούν το DXVA 1.0; Θα προστεθεί στην πορεία (το development των οδηγών μπορεί να συνεχίζεται πολύ αργότερα του official release του hardware); Άγνωστο. Το θέμα είναι πως οι υπόλοιποι GPU makers έχουν δείξει πως στα προϊόντα τους είναι εφικτό το CPU offloading των απαιτητικών video formats και σε Windows XP. Σε κάθε περίπτωση, αν από μεριάς Intel υπήρχε τελικά η δυνατότητα γι' αυτό και εγνωσμένα δε δόθηκε τελικά, δε θα έκανα λόγο για αποτυχημένη κίνηση καθώς τα Windows XP παραείναι γηρασμένο Λ/Σ πλέον.

Δημοσ.

δεν το προσεξα οτι μιλουσες για 2.0... γι' αυτο παραξενευτηκα.. επειδη εγω xp εχω και μια ταπεινη 4670, και παιζει μια χαρα το DXVA (το 1 προφανως)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...