Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Είμαι φοιτητής και μένω σε μια γκαρσονιέρα. Προσανατολίζομαι στην αγορά προτζέκτορα για να βλέπω τηλεόραση, ταινίες, αγώνες κλπ. Δέν έχω ιδέα πως δουλεύουν αυτά και θα ήθελα τη βοήθεια σας... Όσον αφορά τα λεφτά σκέφτομαι κάτι σε λογικά πλαίσια...

Δημοσ.

περιπου ποσα θελεις να διαθεσεις...?

αυτος ειναι κοριφη http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=908614&Manufacturer=Epson&category=69977529&catalog=19 αλλα δεν ξερουμε και ποσα θελεις να δωσεις...

βασικα κατι ακομα,ειπες οτι μενεις σε γκαρσονιερα...εχεις τον καταληλο χωρο για να τον βαλεις,γιατι πιστευω θα εχεις περιορισμενο χωρο!μηπος να στραφεις πρως καποια τηλεοραση full hd??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

διαβασε εδω λιγο για το πως αποφασισα εγω.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300629&highlight=infocus

Κατεληξα στον infocus x9 και δεν το μετανιοσα καθολου. Για απλη οικιακη χρηση ειναι οτι καλυτερο, καλουτσικη αναλυση (Native 16:9 720p, 1280 x 720, ενω φτανει και φουλ hd) και ολες οι εισοδοι. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει με την καμια να συμβιβαστεις σε μικροτερη αναλυση. 600 ευρο μου βγηκε, ο επσον βγενει 900 και εχει σχεδον τα ιδια χαρακτηρηστικα και δυνατοτητες. διαφερουν στον φακο βεβαια ο ενας dlp ο αλλος 3LCD(epson). Ο infocus εχει περισοτερα lumens (εχει σχεση με την φωτεινοτητα) και επισης ριχνει και στα αυτια στην διαρκεια ζωης της λαμπας, εχει 2000 ωρες παραπανο αντοχη! Ο επσον εχει πολυ καλυτερο κοντραστ, αλλα δεν ξερω αν αυτο το 10000:1 ειναι πραγματικο. Σχετικα δυνατο σημειο του επσον ειναι οτι βγαζει παραπανω ζουμ, δηλαδη απο την ιδια αποσταση ο επσον με το παραπανω ζουμ θα σου βγαλει μεγαλυτερη εικονα. Βεβαια το ιδανικο ειναι να κανονισεις να βγαλεις τις ιντσες που θελεις χωρις να το παρακανεις με το ζουμ.

Και οι δυο εχουν πολυ καλες κριτικες και θεωρουνται κορυφη στα λεφτα τους, αλλα δεν βλεπω κανα σημαντικο λογο να σκασεις 300 ευρω παραπανω. Σημαντικος λογος θα ηταν να σκασεις 500-600 ευρο παραπανω και να πας σε 1920 x 1080.

Επεξ/σία από tzinos
Δημοσ.
περιπου ποσα θελεις να διαθεσεις...?

αυτος ειναι κοριφη http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=908614&Manufacturer=Epson&category=69977529&catalog=19 αλλα δεν ξερουμε και ποσα θελεις να δωσεις...

βασικα κατι ακομα,ειπες οτι μενεις σε γκαρσονιερα...εχεις τον καταληλο χωρο για να τον βαλεις,γιατι πιστευω θα εχεις περιορισμενο χωρο!μηπος να στραφεις πρως καποια τηλεοραση full hd??

Είπα λογικά πλαίσια... Παραλίγο να πάθω καρδιά μόλις είδα τη τιμή! :P Σκέφτομαι λιγότερα από 400 euros... Έχω χώρο αρκετό... Περίπού 5-6 μέτρα θα είναι η απόσταση προτζέκτορα-πανιού.

Δημοσ.

φιλε μου και εγω ετσι σκεφτομουνα κανα 400ρι αλλα μετα απο ερευνα αγορας ειδα οτι δεν υπηρχαν ικανοποιητικα μοντελα σε αυτες τις τιμες. Αν παρεις καποιο τοσο φτηνο μοντελο που θα εχει εχει και χαμηλη αναλυση και το βαλεις και απο τοσο μακρια πιαθνον θα απογοητευτεις. Στα 5-6 μετρα που λες μπορει να βγαζεις και πανω απο 150 ιντσες, ειναι κριμα να το βλεπεις σε 800χ600.

Η δεν περνεις, η μαζευεις λιγα λεφτα παραπανω, αυτη ειναι η αποψη μου και σου λεω ερχεται απο καποιον που ξεκινησε με το ιδιο σκεπτικο με σενα. Μπορεις να βρεις κανα καλουτσικο μοντελο λιγο πανω απο 500 ευρω, κανα benq.

για δες και αυτον

http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55558587

στα 522

μην ξεχνας οτι θα χρειαστεις και πανι, και αμα μου λες οτι θα τον βαλεις στα 5-6 μετρα θα χρειαστεις μεγαλο πανι, οποτε υπολογιζε και κανα 150ρι τουλαχιστον και γι αυτο.

Ακριβα ολα αυτα, αλλα μπορεις να κανεις καλη δουλεια με κανα 800ρι συνολο και πιστεψε με ΑΞΙΖΕΙ, ο προτζεκτορας ειναι αλλη φαση, θα με θυμηθεις οταν θα καλεσεις τους φιλους σου να δειτε κανα αγωνα η ταινια.

Δημοσ.

επισης, μην ξεχνας :

1) ο προτζεκτορας θα ειναι 5-6 μετρα απο το πανι, αλλα θα εισαι και εσυ ?

αν εισαι πολυ κοντα θα ειναι κουραστικο να παρακολουθησεις την εικονα.

2) σε οποιο μοντελο επιλεξεις, να ρωτησεις και ποσο κοστιζει η λαμπα οταν την αλλαξεις. μερικα μοντελα-μαρκες εχουν λαμπες ακριβες, ετσι αν κανεις πολυωρη χρηση (με την πτωση φωτεινοτητας) θα ερθει και η στιγμη της λαμπας.

• 4 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...