A453 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Αρχάριος σε linux, έβαλα debian για να αρχίσω να μαθαίνω. Βρήκα και έβαλα τη Lenny 5.0.1 αλλά αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δεν βλέπει ούτε το usb stick (verbatim 1GB), ούτε το δίκτυο που έχω (ΧΡ 123.123.123.1 και Debian 123.123.123.2) Κατά την εγκατάσταση είχα κλειστό τον ΧΡ και με έβγαλε πρόβλημα με τον DHCP, έδωσα χειροκίνητες ρυθμίσεις με IP 123.123.123.2, sub 255.255.255.0, gate null Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 πως γινεται να μην το βλεπει? για δωσε lsusb με το φλασακι μεσα οσο για το δικτυο τι εννοεις?εχεις switch?βαλε τον μονο του στο διαδικτυο σε γενικες γραμμες για ρυθμισεις δικτυων βγαζεις τον network-manager και βαζεις wicd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Για να το "βλεπει", να μπορει να το διαβασει δηλαδη και να σου βγαλει το εικονιδιο στην επιφανεια εργασιας κλπ, πρεπει πρωτα στο φλασακι σου να εχει γινει "Ασφαλη καταργηση υλικου" απο οποιο συστημα windows το εβαλες. Για το δικτυο τωρα... Αν εισαι σε ενσυρματο μονο, δεν θες network manager, wicd και λοιπα βοηθηματα. Βαζεις τα περι δικτυου σου στο /etc/network/interfaces και τελος. Λιγο περιεργο δεν ειναι να εχεις δικτυο της μορφης 123.123.123.xxx? Επισης, αν εννοεις να δει τα share του δικτυου σου που ειναι στον υπολογιστη με τα windows, θες και το samba. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
A453 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Για να το "βλεπει", να μπορει να το διαβασει δηλαδη και να σου βγαλει το εικονιδιο στην επιφανεια εργασιας κλπ, πρεπει πρωτα στο φλασακι σου να εχει γινει "Ασφαλη καταργηση υλικου" απο οποιο συστημα windows το εβαλες. Για το δικτυο τωρα... Αν εισαι σε ενσυρματο μονο, δεν θες network manager, wicd και λοιπα βοηθηματα. Βαζεις τα περι δικτυου σου στο /etc/network/interfaces και τελος. Λιγο περιεργο δεν ειναι να εχεις δικτυο της μορφης 123.123.123.xxx? Επισης, αν εννοεις να δει τα share του δικτυου σου που ειναι στον υπολογιστη με τα windows, θες και το samba. 1) Τελικά το Kingston 1GB δεν το 'βλέπει' αλλά 'βλέπει' το verbatim 512ΜΒ 2) Παράδειγμα έδωσα με το 123, αλλά θέλω να πω πως είναι κάτι στατικό και συνεχόμενο. Μέσα στον Υπολογιστή (που έχει δίκους και δισκέτες) είδα δίκτυο (δίκτυα windows νομίζω έγραφε) και μπήκα, αλλά δεν είδα ούτε το workgroup, ούτε τον άλλο ΗΥ που τρέχει XP. Προφανώς σε πρώτη φάση θέλω να 'βλέπω' τα αρχεία που είναι σε κοινόχρηστους φακέλους. Προσπάθησα να ανοίξω οποθεσία ctrl+L δίνοντας απευθείας ΙΡ, αλλά τίποτα 3) Κάνε λίγο πιο λιανά αυτό με το " /etc/network/interfaces και τελος." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 1) Μαλλον το διαβαζει το verbatim γιατι σε αυτο εχει γινει "Ασφαλης καταργηση υλικου" πριν αφαιρεθει απο τα windows. Οπως και να χει, βγαλε το kingston, ξαναβαλτο και πριν κανεις οτιδηποτε δες τι λεει το dmesg >dmesg | tail 2) Αυτη η "συντομευση" εκει ειναι για την γρηγορη αναζητηση shares απο δικτυα των windows. Δεν δουλευει παντα. Αν δουλευε θα ειχε μεσα στο "Δικτυα Windows" ενα δικτυο με το ονομα που εχεις δωσει στο δικο σου. Για μονιμα και σιγουρα αποτελεσματα, ενας ειναι ο τροπος να δεις το share. Να το κανεις καπου mount μεσω του fstab 3) Δες τι εχω πει εδω http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=314916 Μολις αποκτησεις σταθερες ip και στα 2 pc, μετα ειναι ευκολο να στησεις και το 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
A453 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 3) Δες τι εχω πει εδω http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=314916 Μολις αποκτησεις σταθερες ip και στα 2 pc, μετα ειναι ευκολο να στησεις και το 2. Οι ρυθμίσεις που δίνεις τις έχω ήδη. Πήγα λοιπόν να κάνω απεγκατάσταση το network-manager, αλλά κάπου κόλλησε το θέμα. Μετά πήρα το θάρρος να εφαρμόσω τη μέθοδο microsoft windows. Ξαναπέρασα εξ' αρχής τη διανομή, μόνο που αυτή τη φορά εκτός από το 'τυπικό σύστημα' εκγατέστησα file, print server και κάτι άλλο που το ξέχασα κιόλας. Κάποια στιγμή είδα να γράφει κάτι για Samba και στο τέλος είδα το δίκτυο μου όπως όταν δούλευα με microsoft. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις συμβουλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.