domal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Εδώ και καιρό ψάχνω διάφορες λύσεις για να κάνω τη καθημερινή μου ζωή πιο εύκολη, κυρίως όσον αφορά την ενημέρωση μου. Δεν είμαι παλιός χρήστης Mac OS και ακόμη κι αν έχω ασχοληθεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο με το Leopard δε μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει να μάθω όλα τα μυστικά του. Προσπαθούσα εδώ και καιρό λοιπόν να βρω μία εφαρμογή για το Mac OSX για το twitter (σαν το tweetie που κυκλοφορεί για το iPhone) και ανακάλυψα ότι εκείνη την περίοδο θα κυκλοφορούσε το Tweetie για Mac. Πολύ τυχεράκιας... Στη συνέχεια συνέχισα να ψάχνω για κάποια ανάλογη εφαρμογή που θα με έκανε να ξεκολλήσω από το μπες-βγες στο facebook μέσα από τον Safari. Επίσης από την αρχή που άρχισα να ασχολούμε με το Mac OSX ψάχνω να βρω εφαρμογή για RSS Reader που μπορεί να συγχρονίζει ανά πάσα στιγμή με το iPhone για να μπορώ να έχω τα νέα μαζί μου και να μη χρειάζεται να διαβάζω τα ίδια νέα 2 φορές τουλάχιστον τη μέρα. H τελευταία μου απόπειρα για RSS Reading ήταν με το Mail το οποίο είναι απαράδεκτο για διάβασμα κυρίως λόγο του τρόπου που τα παρουσιάζει (ίσως τελικά να μην ταιριάζει απλά στα γούστα μου), ενώ δε προσφέρει sync με το iPhone. Την λύση σε σχεδόν όλα μου τα προβλήματα έλυσε από το πουθενά ένα post στο gomac.gr! Ψάχνοντας και το παιδί εκεί για έναν RSS Reader με δυνατότητα συγχρονισμού κατέφυγε τελικά στον Google Reader. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο νέο! Είναι γνωστό ότι το Google Reader αποτελεί αν όχι τον καλύτερο, έναν από τους καλύτερους RSS Readers που κυκλοφορούν. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή ανεξάρτητη για το Google Reader οπότε για να διαβάζεις τα feeds σου πρέπει να τα διαβάζεις μέσω του broswer. Αυτό που με έκανε να ανατριχιάσω από συγκίνηση στο post του gomac.gr ήταν το Fluid! Το Fluid πρόκειται για μια freeware εφαρμογή που κάνει με απλά λόγια το εξής: Μετατρέπει μία σελίδα του internet (καλύτερα θα ήταν να πούμε μια web based εφαρμογή όπως πχ. το Google Reader) σε εφαρμογή για Mac. Φυσικά ο τρόπος που το κάνει δεν είναι κάτι περίπλοκο ή τρομερά δύσκολο, αλλά αυτό νομίζω έχει τη λιγότερη σημασία τη στιγμή που σου δίνει τόσες δυνατότητες. Απλά για την ιστορία, το Fluid είναι ένας browser που ανοίγει συγκεκριμένες σελίδας κατά παραγγελία κρύβοντας πολύ καλά τα χαρακτηριστικά ενός browser και δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για μία εφαρμογή. Η εφαρμογή αυτή εμφανίζεται κανονικά στον φάκελο Applications του Μac και τοποθετείται στο Dock. Πάμε να δούμε πως γίνεται και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό!! Η πρώτη μου σκέψη μόλις έμαθα για αυτό το "θαυματουργό δημιούργημα" ήταν να φτιάξω την εφαμοργή “Facebook”, στα χνάρια του tweetie! Και αυτό έκανα... Κατέβασα το Fluid το έκανα copy στο φάκελο applications και την έτρεξα. Το παράθυρο που άνοιξε φαίνεται στην επόμενη εικόνα. Επιλέγοντας για url την διεύθυνση του Facebook και ένα εικονίδιο που βρήκα στο devianart, και πατώντας create κοιτάξτε τι δημιουργήθηκε. Άλλο μία επιθυμία μου είχε γίνει πραγματικότητα. Σημειωτέον ότι κυκλοφορεί για το iPhone η εφαρμογή Byline η οποία βασίζεται στο google reader, συγχρονίζεται μαζί του ανά πάσα στιγμή καθώς επίσης παρέχει δυνατότητα για offline reading εφόσον τα νέα κατεβαστούν προηγουμένως από το internet! Με λίγα λόγια αυτή η λύση τα κάνει όλα και συμφέρει. Στο Mac το κόστος της υλοποίησης όλου αυτού είναι μηδανικό, ενώ για το iPhone η εφαρμογή είναι κάπως ακριβή (στα 4ευρώ) αλλά γι αυτά που κάνει νομίζω δεν είναι και τόσα πολλά λεφτά, ιδιαίτερα για κάποιον που χρειάζεται αυτά που προσφέρει. Η τελευταία μου απόπειρα για σήμερα με το fluid ήταν η εφαρμογή “mobileme”. Για να μπορώ να ελέγχω το mobile me και κυρίως τις εικόνες που ανεβάζω κατά καιρούς εύκολα και γρήγορα χωρίς να μπλέκω με browser, παράθυρα tabs κλπ έφτιαξα την εφαρμογή πολύ εύκολα όπως και στα δύο προηγούμενα παραδείγματα. Το MobileMe φαίνεται στην επόμενη εικόνα. Το αρθρο μεταφέρθηκε απο το maclife.gr Τρομερη εφαρμογη και free http://fluidapp.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.