soturin Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μήπως να γίνει μια αναθεώρηση των stickies στο forum του linux; Γιατί σχεδόν τα μισά έχουν το χαρακτήρα άρθρου και μένουν σχεδόν στάσιμα ως συζητήσεις, πράγμα που τα κάνει καταλληλότερα για άρθρα wiki. Δεν "πειράζουν" κανέναν, αλλά άμα συμμαζευτεί λίγο η λίστα (με σωστή τακτοποίηση στο wiki, και όχι να θαφτούν φυσικά τα άλλα) θα είναι πιο λειτουργικό και θα αξιοποιούνται συχνότερα θέματα όπως για τις ειδήσεις ή τις εφαρμογές που είναι "rolling" θέματα. Προσωπικά oι σκέψεις μου: Τα θέματα για τα ελληνικά mp3, o οδηγός iptables, και skystar2 είναι υλικό wiki, όπως και το Linux!=Windows (που ήδη έχει γίνει) αν και μάλλον είναι χρήσιμο ως reminder γιατί είναι αρκετά χρήσιμο. Επίσης τα Arch-πρώτα βήματα και ubuntu-συγκριτικες εντυπώσεις θα μπορούσαν να γίνουν unsticky εφόσον προστέθηκαν στο ευρετήριο (parsifalίδικη πρόταση, δε προωθώ τα δικά μου sticky ) και ίσως και άρθρα wiki. Στην περίπτωση καθαρίσματος των stickies και προσθήκης στο wiki, μάλλον χρειάζεται κάποια προώθησή του εφόσον θα συγκεντρωθεί αρκετό υλικό για linux εκεί, είτε μέσω κάποιο μηνύματος (?) στην αρχική σελίδα, είτε με προσαρμογή του ευρετηρίου ώστε να περιλαμβάνει και τα wiki άρθρα σχετικά με linux. Τέλος ίσως θα είναι χρήσιμο κάποιο sticky για ερωτήσεις αρχάριων ή απλών προβλημάτων ώστε να αποφεύγονται τα πάρα πολλά επαναλαμβανόμενα θέματα των 3-4 post. ευχαριστώ για το χρόνο σας, obsessive linux troll
soturin Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Προσάρμοσα το ευρετήριο. Γενικά υπάρχουν σκέψεις/διαφωνίες για τα παραπάνω; Γιατί η wikiοποίηση κάποιων θεμάτων και η απομάκρυνσή τους από sticky καλό είναι να γίνει εν γνώση των δημιουργών τους. (δυο από τα sticky είναι του Εusebius, ο οποίος απ' ό,τι έχω καταλάβει δεν είναι διαθέσιμος, τι γίνεται
nske Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Συμφωνώ, θα στείλω σήμερα PM στους δημιουργούς των εξής: Arch Linux. Τα πρώτα βήματα (Firewalker)Linux != Windows. Ελληνική έκδοση (Firewalker) Για όσους έχουν προβλήματα με ελληνικά MP3 σε Linux (Eusebius) Εισαγωγικός οδηγός iptables (Apoikos) Οδηγός για Skystar2 και VDR (Capthookb) και αν δεν υπάρξει κάποια αντίρρηση νομίζω μπορούμε να κάνουμε τη μεταφορά (σε όσα δεν έχει γίνει). Δε νομίζω να έχει κάποιος πρόβλημα, εφόσον θα διατηρηθούν τα credits. Οι καταχωρήσεις του WiKi που είναι σχετικές θα αναφέρονται σε κάποιο sticky, στο forum του Linux -ελπίζω όταν μειωθούν τα stickies να τα κοιτάζει περισσότερος κόσμος -. Επίσης η κατασκευή ενός αναλυτικού FAQ είναι το αμέσως επόμενο στη λίστα, γιατί μεγάλο ποσοστό των θεμάτων έχουν απαντηθεί πολλές φορές, όπως είπες. Απλά επειδή αυτόν τον καιρό έχω εξετάσεις, δε ξέρω πόσο θα μπορώ να ασχοληθώ με αυτά τις επόμενες 2 εβδομάδες.
soturin Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Επίσης η κατασκευή ενός αναλυτικού FAQ είναι το αμέσως επόμενο στη λίστα, γιατί μεγάλο ποσοστό των θεμάτων έχουν απαντηθεί πολλές φορές, όπως είπες. Done! (σχεδόν) Θα ήθελα σχόλια επί της μορφής του πιο συγκεκριμένα αν είναι να προχωρήσει για sticky http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=320635 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:30 ---------- Όπα! Άδειασε αισθητά η πρώτη σελίδα, ελπίζω να αξιοποιούνται συχνότερα πλέον τα stickies
nske Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Νομίζω το καλύτερο είναι να υπάρχει ένα θέμα "Νέοι χρήστες: Απορίες και Προβλήματα" στο οποίο θα υπάρχουν συγκεντρωμένες στην αρχική δημοσίευση τόσο γενικές ερωτήσεις όπως "Ποια διανομή είναι η καλύτερη" ή "Γιατί να προτιμήσω το Linux από άλλο λειτουργικό" όσο και συνηθισμένα προβλήματα του στυλ "Δεν έχω ήχο" ή "Πώς μπαίνω στο Internet;". Νομίζω ένα ιεραρχικό (wiki-like) Table of Contents αρκεί για τον διαχωρισμό των διαφορετικής φύσης ερωτήσεων. Σε πρώτη φάση πρέπει να συγκεντρώσουμε μια λίστα με συνηθισμένα προβλήματα. Για τις απαντήσεις τους, λογικά θα υπάρχει μια σύντομη περιγραφή των πιθανών αιτιών κάθε προβλήματος, είτε με απλές οδηγίες για κάθε μία, είτε με παραπομπές προς θέματα με παρόμοια προβλήματα που επιλύθηκαν ή προς εξωτερικά άρθρα με αναλυτικές οδηγίες. Για τις απαντήσεις στις μη τεχνικές απορίες, αντίστοιχα, μια σύντομη, αμερόληπτη, εξήγηση και παραπομπές προς σχετικές συζητήσεις. Ειδικά για το "ποια διανομή είναι η καλύτερη" και "πιο λειτουργικό είναι το καλύτερο", επειδή υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες σχετικά θέματα, ίσως είναι καλή ιδέα να γίνουν merge σε ένα θέμα οι απόψεις που περιέχουν επιχειρήματα, για να μη χρειάζεται να κάνει ο κόσμος ανασκαφές σε 20 θέματα, το καθένα με 20 σελίδες απαντήσεων του στυλ "βάλε αυτό, τελεία" προκειμένου να διαβάσει αιτιολογημένες απόψεις. Επίσης το sticky "Τα εργαλεία του καλού Linux-α" καλό είναι είτε να αντικατασταθεί από ένα νέο που θα συγκεντρώνει κατηγοριοποιημένες και με μια σύντομη περιγραφή τέτοιες χρήσιμες παραπομπές,γιατί στην παρούσα του μορφή είναι χαώδες.
parsifal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Σωστός ο nske. Σχετικά με την τελευταία περίοδο του post σου, υπενθυμίζω ότι υπάρχει και αυτό: Με ποιο πρόγραμμα; (Linux Version) στο Wiki.
gtroza Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 δώστε στον soturin ένα ανοιχτό πράσινο βλέπω ότι θέλει να μάθει την δουλειά και έχει πολύ όρεξη και ιδέες .
soturin Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Νομίζω το καλύτερο είναι να υπάρχει ένα θέμα "Νέοι χρήστες: Απορίες και Προβλήματα" στο οποίο θα υπάρχουν συγκεντρωμένες στην αρχική δημοσίευση τόσο γενικές ερωτήσεις όπως "Ποια διανομή είναι η καλύτερη" ή "Γιατί να προτιμήσω το Linux από άλλο λειτουργικό" όσο και συνηθισμένα προβλήματα του στυλ "Δεν έχω ήχο" ή "Πώς μπαίνω στο Internet;". Νομίζω ένα ιεραρχικό (wiki-like) Table of Contents αρκεί για τον διαχωρισμό των διαφορετικής φύσης ερωτήσεων. Σε πρώτη φάση πρέπει να συγκεντρώσουμε μια λίστα με συνηθισμένα προβλήματα. Για τις απαντήσεις τους, λογικά θα υπάρχει μια σύντομη περιγραφή των πιθανών αιτιών κάθε προβλήματος, είτε με απλές οδηγίες για κάθε μία, είτε με παραπομπές προς θέματα με παρόμοια προβλήματα που επιλύθηκαν ή προς εξωτερικά άρθρα με αναλυτικές οδηγίες. Για τις απαντήσεις στις μη τεχνικές απορίες, αντίστοιχα, μια σύντομη, αμερόληπτη, εξήγηση και παραπομπές προς σχετικές συζητήσεις. Ειδικά για το "ποια διανομή είναι η καλύτερη" και "πιο λειτουργικό είναι το καλύτερο", επειδή υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες σχετικά θέματα, ίσως είναι καλή ιδέα να γίνουν merge σε ένα θέμα οι απόψεις που περιέχουν επιχειρήματα, για να μη χρειάζεται να κάνει ο κόσμος ανασκαφές σε 20 θέματα, το καθένα με 20 σελίδες απαντήσεων του στυλ "βάλε αυτό, τελεία" προκειμένου να διαβάσει αιτιολογημένες απόψεις. Επίσης το sticky "Τα εργαλεία του καλού Linux-α" καλό είναι είτε να αντικατασταθεί από ένα νέο που θα συγκεντρώνει κατηγοριοποιημένες και με μια σύντομη περιγραφή τέτοιες χρήσιμες παραπομπές,γιατί στην παρούσα του μορφή είναι χαώδες. Σωστό, απλά δεν έχω κι εγώ το χρόνο αυτόν τον καιρό. Κάτι άλλο. Έτσι που το περιγράφεις είναι αρκετά φιλόδοξο, γιατί το θέμα αυτό θα σηκώνει πολύ δουλειά. Γενικά, πρέπει να πέσει μια επισήμανση για συμμετοχή των χρηστών στην όλη διαδικασία. Δεν είναι μόνο να φτιαχτούν τα θέματα, αλλά και να αξιοποιούνται. Report ανακατεύθυνσης θα πρέπει μάλλον να γίνονται αρκετά, και στο linux subforum η εντύπωση που μου δίνεται είναι ότι δεν υπάρχει καμία όρεξη report. Σωστός ο nske. Σχετικά με την τελευταία περίοδο του post σου, υπενθυμίζω ότι υπάρχει και αυτό: Με ποιο πρόγραμμα; (Linux Version) στο Wiki. Με την ευκαιρία, λόγω του άλλου άρθρου για τα προγράμματα windows, στο ευρετήριο το θέμα αυτό δεν γίνεται link για το άρθρο που θέλουμε. Μήπως να άλλαζε ο τίτλος με μια παύλα ή κάτι; Γιατί γενικά δε θα λειτουργεί το σύστημα αυτό με τον τίτλο ίδιο ως ένα σημείο. δώστε στον soturin ένα ανοιχτό πράσινοβλέπω ότι θέλει να μάθει την δουλειά και έχει πολύ όρεξη και ιδέες . Ο soturin και παραπάνω απ'όσο θα 'πρεπε ασχολείται και έχει και διπλοτριπλές εξεταστικές. Don't worry though, έχω εντοπίσει τους moderators εκτός forum και τους πρήζω εμμέσως για να γίνει η δουλειά ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:31 ---------- α ναι, nske όταν ευκαιρείς ρίξε αν θες ένα delete στο θέμα που έκανα για απορίες εφόσον θέλει major lifting, ας γίνει άλλο όταν είναι καιρός
lef50 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Mηπως το δεντρο (αποστειρωμενη οργανωση) κρυβει το δασος?(συχνη επισκεψιμοτητα, προσελευση νεων χρηστων)θαλεγα οτι εχουν πεσει οι δουλειες τωρα τελευταια η οσο πιο λιγοι τοσο καλυτερα?
nske Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες που κοίταξα με το μάτι, ο ρυθμός των νέων δημοσιεύσεων δεν φαίνεται να έχει ελαττωθεί. Φυσικά και όχι όσο πιο λίγοι τόσο καλύτερα, αλλά όσο λιγότερες ίδιες δημοσιεύσεις τόσο καλύτερα, όχι; Νομίζω το μόνιμο ζητούμενο είναι κάποιος να μπορεί να βρει εύκολα απαντήσεις σε απορίες που έχουν ερωτηθεί και απαντηθεί. Γιατί η καλύτερη οργάνωση προς όφελος του παραπάνω να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην συχνή επισκεψιμότητα και την προσέλευση νέων χρηστών;
lef50 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 ok mod απλως ειχα την εντυπωση οτι ο ρυθμος του linux section ειχε πεσει τωρα αφου εσυ ειδες τους αριθμους το παιρνω πισω, εμεις οι νεοι χρηστες καμμια φορα ψαρωνουμε λογω αγνοιας αλλα εκτος απο κωδικα και λυσεις χρειαζομαστε και λιγο φιλικοτητα και ο φοβος μου ειναι μηπως η οργανωση υπερβαλει και μας την στερηση, ετσι και αλλιως ειμαι σιγουρος οτι θα βρης την χρυση τομη ευχαριστω για τις εξηγησεις.
soturin Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Θα ήθελα να ορίσεις λίγο πώς εννοείς αυτήν τη φιλικότητα.
lef50 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 soturin ταχουμε ξαναπη δεν θυμασαι? http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=316750
soturin Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Εκεί αναφέραμε γενικά κατά πόσο οι χρήστες έχουν λόγο να κρίνουν και να παρεμβαίνουν, και πώς λειτουργεί η διαχείριση του forum. Ανέφερες Αν υπηρχε προβλημα θα ειχε καλυφθη το κενο ηδη με αλλον mod οποτε μηπως υπερβαλλεις καπως και οχι τιποτα αλλο αλλα την πληρωνουν οι νεοεισερχομενοι στο linux. Δεν καταλαβαίνω πώς την πληρώνουν οι νεοεισερχόμενοι στο forum; Tι πληρώνουν; Τι δεν τους βολεύει με τις αλλαγές που γίνονται τώρα; Γι' αυτό ρωτάω, εφόσον διαφωνείς με τις αλλαγές που γίνονται (που ελάχιστη σημασία έχει που τις πρότεινα αρχικά, ο moderator έκρινε και αποφάσισε τι θα γίνει, και συζητάω αρκετά με τους mod πριν προτείνω κάτι) τι θα πρότεινες; Ποια είναι η διαφορετική διαχείριση του forum που θα το κάνει πιο φιλικό;
lef50 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 ειχα πη ομως και αυτο και δευτερον γιατι να μην δικαιουται καθε νεοεισερχομενος insomniac στο linux το θεμα του στην αναβαθμιση των pc γιατι ισχυει το αντιθετο? τι θα πρότεινες; Μια χαρα ειμασταν μεχρι που σε επιασε το οργανωτικο σου και ταραζες τους νεους στα reports ο moderator έκρινε και αποφάσισε τι θα γίνει, οποτε τελος και η συζητηση(απο μενα τουλαχιστον)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.