nikos21aek Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Γράφουμε την Παρασκευή επιλογής μάθημα Εισαγωγή στη θεωρητική πληροφορική...Μαθηματικοί είμαστε που δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ποτέ με τον τομέα..Έχουμε και άλλα αγγούρια μαθήματα να διαβάσουμε και ο χρόνος για αυτό το μάθημα ήταν πολύ λίγος.Υπάρχει μία άσκηση που ο καθηγητής βάζει κάθε χρόνο αλλά δεν βρίσκουmε πως λύνεται ούτε σε σημειώσεις ούτε πουθενα.Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα του είμαστε υπόχρεοι 5 φοιτητές.. Η άσκηση είναι η εξής: Η σωστή λειτουργία ενός φωτεινού σηματοδέκτη με τρεις λαμπτήρες ένδειξης χρώματος κόκκινο πράσινο και πορτοκαλί είναι να ανάβει κάθε φορά ένας μόνο λαμπτήρας.Απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός.Το κύκλωμα (λογικό διάγραμμα) που θα σχεδιάσετε θα πρέπει να μπορεί να ανιχνεύσει οποιοδήποτε λανθασμένο συνδυασμό και να ενεργοποιεί μια φωτεινή ένδειξη στο γραφείο συντήρησης σηματοδοτών της πόλης(Υπόδειξη:Θεωρήστε την συνάρτηση Βοοle F που περιγράφει την λανθασμένη λειτουργία του κυκλώματος) όπως επίσης και αυτή πέφτει πάντα αλλά με διαφορετική συνάρτηση απλά αν μπορεί κάποιος να μας δώσει τα φώτα του στη μεθοδολογία της: Δίνεται η Μπουλιανή έκφραση α)Να γραφεί η F ισοδύναμα σε αθροίσματα ελαχιστόρων και να απλοποιήσετε την F χρησιμοποιώντας σχήματα Karnaugh β)Να σχεδιάσετε το λογικό διάγραμμα της F με τον ελάχιστο συνδιασμό λογικών πυλών OR,AND και NOT
andreas_g Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Νομιζω αμα δειτε το τριτο κεφαλαιο απο αυτο το βιβλιο θα μπορεσετε να την κανετε! Θα το εχει στην βιβλιοθηκη δεν μπορει!
the_eye Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 μάθημα Εισαγωγή στη θεωρητική πληροφορική...Μαθηματικοί είμαστε που δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ποτέ με τον τομέα Η άσκηση είναι καθαρά μαθηματική. Δες άλγεβρα boole και χάρτες Karnaugh http://en.wikipedia.org/wiki/Karnaugh_map
kaci Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Τσέκαρε αυτό και αυτό και λύσε μου και μια απορία: Μόνο με καθαρά μαθηματικά ποιό επάγγελμα έχει να κάνει αν εξαιρέσεις αυτό του καθηγητή;
Feel me get in Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Πάρε οποιoδήποτε βιβλίο εισαγωγής στην ψηφιακή σχεδίαση και τσέκαρε άλγεβρα boole και χάρτες Karnaugh
the_eye Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 @kaci Δες για τον George Boole http://en.wikipedia.org/wiki/Boole (2 November 1815 – 8 December 1864) Δεν νομίζω να υπήρχαν υπολογιστές τότε. Ούτε να ανακάλυψαν την δυαδική άλγεβρα μόνο και μόνο για να βάζουν οι καθηγητές δύσκολα θέματα.
frikoulo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Καλημέρα! Μια γρήγορη καθοδήγηση γιατί είμαι και στη δουλειά και θα με δολοφονήσει ο αφεντικός Έστω α το πράσινο -> α είναι ανοιχτό (1) , α` είναι κλειστό (0) Ομοίως το κίτρινο β -> β, β` και το κόκκινο γ -> γ, γ` F είναι η συνάρτηση η οποία γίνεται 1 όταν υπάρχει σφάλμα και ειδοποιεί το γραφείο και 0 όταν δουλεύει σωστά το σύστημα και δεν ειδοποιεί το γραφείο Πρέπει να κάνεις τον πίνακα αληθείας > α β γ F midterms 0 0 0 0 m0 α`β`γ` 0 0 1 0 m1 α`β`γ 0 1 0 0 m2 α`βγ` 0 1 1 1 m3 α`βγ 1 0 0 0 m4 αβ`γ` 1 0 1 1 m5 αβ`γ 1 1 0 1 m6 αβγ` 1 1 1 1 m7 αβγ Σημ. όπου βλέπεις + είναι πύλη OR, και όπου δεν βλέπεις (αβγ) υποννοείται οτι είναι πολ/μός (xy) και είναι πύλη AND Τώρα φίλε μου πάρε τα midterm και πέρνα τα σε πίνακα Karnaugh (αυτό θα πρέπει να το διαβάσεις δεν προλαβαίνω τώρα να στο δείξω/λύσω, εκτός κ αν έχεις υπομονή μέχρι το βραδάκι που θα γυρίσω σπίτι) Το αποτέλεσμα που θα σου δώσει ο Karnaugh είναι η συνάρτηση που ψάχνεις Η δεύτερη άσκηση είναι καθαρά άλγεβρα boole, βρες κάπου τα αξιώματα της και μαθηματικός είσαι! σκότωσε την σε κλάσματα του δευτερολέπτου
nikos21aek Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Τσέκαρε αυτό και αυτό και λύσε μου και μια απορία:Μόνο με καθαρά μαθηματικά ποιό επάγγελμα έχει να κάνει αν εξαιρέσεις αυτό του καθηγητή; Κανένα..Πολύ καλές οι σημειώσεις βοήθησαν αρκετά.Τhanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.