Προς το περιεχόμενο

Battlefield 3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

• Assault: δεν πρόλαβα το 971 πριν το νερφάρισμά του (με το τελευταίο patch) και τώρα παίζω κυρίως με το F2000 και το Μ416.

• Engineer: γενικά δοκιμάζω διάφορα όπλα για να πάρω και τα σχετικά achievements, όμως συνήθως προτιμώ τα Μ4Α1 και AKS-74u.

• Support: M249 μέχρι που ξεκλείδωσα το φοβερό PKP. Πρόσφατα άνοιξα και το MG36 αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μου αρέσει ή όχι.

• Recon: δεν παίζω ποτέ... εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι snipers πρέπει να καταργηθούν από τα FPS...

Στα scopes προτιμώ κι εγώ τα holographic ενώ δεν πρόλαβα το IRNV στα καλά του. Συνεχίζω να δοκιμάζω αρκετά όπλα πάντως, γιατί έχω πάρει απόφαση πως ό,τι και να κάνω στο παιχνίδι, πάνω από 3-4000 πόντους αποκλείεται να μαζέψω (ακόμα και σε 1000άρια tickets). Η μόνη ελπίδα για γρήγορο λεβέλιασμα είναι ο Assault σε 64άρι Metro (10000 πόντοι για πλάκα), όμως μετά από ένα σημείο το βαριέσαι κι αυτό.

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

• [*]γιατί έχω πάρει απόφαση πως ό,τι και να κάνω στο παιχνίδι, πάνω από 3-4000 πόντους αποκλείεται να μαζέψω (ακόμα και σε 1000άρια tickets). Η μόνη ελπίδα για γρήγορο λεβέλιασμα είναι ο Assault σε 64άρι Metro (10000 πόντοι για πλάκα), όμως μετά από ένα σημείο το βαριέσαι κι αυτό.

(ακολουθει 'μαθημα' ΒF3:P)

Γνώμη μου ειναι οτι ο κυριος τροπος για να κανεις ποντους ειναι (εκτος απο το να παιζεις σε squad) να σκεφτεσαι οπως ο μεσος παικτης (τι ειπε ο Solmyr τωρα..). Εξηγω.

Οι περισσοτεροι παικτες στο Conquest παιζουν με το style τρεχουμε να παρουμε σημαια ή κανουμε defend μολις την παρουμε λίγο. Πιστευω ειναι λαθος τακτική. Για να κερδισεις το παιχνιδι και ποντους πρεπει να σκεφτεσαι τι θα κανει ο κλασσικος αντιπαλος πρωτα και να αντιδρας.

πχ. βλεπεις οτι πηραν την σημαια Ε στην Caspian. H λογικη αντιδραση αυτου που θα την παρει ως infantry ειναι ή να παει για C ή για D ή να camperοθει εκει. Τι κανεις λοιπον. Spawn D και περιμενεις 10 sec να εμφανιστει καποιος στα κλασσικα μονοπατια. Τον καθαριζεις. Συνεχιζεις προς E κανοντας 1-2 διαλλειματα δευτερολεπτων για να δεις τι ερχεται.

Στην συνεχεια προχωρας προς Ε απο τον πιο ανορθοδοξο τροπο (γυρω γυρω) και καμπερωνεσαι μεχρι να κατεβει στο πιο απιθανο σημειο. Εαν σταματησει να κατεβαινει αποτομα πολλες φορες συμφερει να φυγεις και να περιμενεις να τρεξουν οι campers αφου την πηραν.

Αρα τα ποιο σημαντικα πραγματα ειναι α) να ξερεις τα μονοπατια μεταξυ απο τις σημαιες, β) που κατεβενουν (και ανεβαινοθν) οι σημαιες γ) την ταχυτητα που ανεβενει μια σημαια (μπορεις να καταλαβεις εαν εχεις 1,2,3 αντιπαλους γυρω).

Hope that helps :-)

Α και παντα supressor σε ανοιχτες πιστες, δεν εμφανιζεσαι στο minimap οταν πυροβολεις (εκτος και εαν γινεις spot η εχει τανκ scanner)...

Δημοσ.

Όπως έχω ξαναγράψει, ένα μεγάλο πρόβλημα του παιχνιδιού κατ' εμέ είναι η έλλειψη συντονισμού και κατεύθυνσης από κάποιον/κάποιους αρχηγούς. ΟΚ, σε random server με τυχαίους παίχτες (που οι περισσότεροι δεν μπαίνουν καν σε squad) είναι αστείο να μιλάμε για συντονισμό, αλλά στους υπόλοιπους servers θα έπρεπε να υπάρχει πιο εύκολος τρόπος από το Teamspeak (και όχι, δεν εννοώ το chat window).

Θα έπρεπε έστω να υπήρχαν απλά keyboard shortcuts του στιλ "defend C" ή κάτι αντίστοιχο, που να εμφανίζονται διαρκώς στην οθόνη. Ενδεχομένως οι υπόλοιποι παίκτες να μπορούσαν να απαντήσουν με κάποιο παρόμοιο τρόπο, πχ. πατώντας μια επιλογή "θα πάω εγώ στο C". Το να κάθεσαι όλη την ώρα να να διαβάζεις ή να γράφεις στο chat καταντάει κουραστικό (άσε που πάνω στη μάχη τα μισά μηνύματα τα χάνω) ενώ το TS το χρησιμοποιούν ελάχιστοι τελικά. Ακόμα και στους "ελληνικούς" servers που φημίζονται για την οργάνωσή τους, βλέπεις 64 άτομα στο server και από αυτούς ζήτημα να είναι 5-10 στο TS.

Εφόσον δεν γίνονται τα παραπάνω, οι περισσότεροι τρέχουν πέρα-δώθε σαν κοτόπουλα χωρίς κεφάλι...

Προσωπικά δεν μου πολυαρέσουν τα suppressors, αλλά είμαι περίεργος να δω τι γνώμη έχουν οι υπόλοιποι συμφορουμίτες.

Δημοσ.

Α και παντα supressor σε ανοιχτες πιστες, δεν εμφανιζεσαι στο minimap οταν πυροβολεις (εκτος και εαν γινεις spot η εχει τανκ scanner)...

supressor σε ανοιχτή πίστα (μη σου πω σε οποιαδήποτε πιστα) είναι για μένα αυτοκτονία.Η ταχύτητα και ζημιά της σφαίρας μειώνεται απελπιστικά με αποτέλεσμα στις μακρινές αποστάσεις να μην μπορείς να σκοπεύσεις ,ενω στις μέσες να χρειάζεσαι κάποιες βολές επιπλέον ,πράγμα που σε h2h καταστάσεις σου δείνει μεγάλο disatvantage

Δημοσ.

Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Εφόσον δεν έχω το καλύτερο ping (70-80 στην καλύτερη), ούτε τα καλύτερα αντανακλαστικά, ούτε και το καλύτερο σημάδι (τα 2 τελευταία μάλλον λόγω... ηλικίας), ο σιγαστήρας συνήθως δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την "κατάστασή" μου.

Στο CoD, όπου και δεν υπάρχει η έννοια του σποταρίσματος, ίσως το suppressor έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο.. Αλλά στο BF3 που οι περισσότεροι (; ) κουτσά-στραβά σποτάρουν, μάλλον είναι μικρότερης βαρύτητας.

Δημοσ.

Suppressor παιδια οντως με ping 60-70αρια ειναι αυτοκτονια και δεν σταυρωνεις kill .Ομως τι πλεονεκτημα εχει ,γιατι παντα υπαρχει το αλλα.Σε ανοιχτες πιστες δινει μεγαλυτερη ακριβεια σε μακρυνες αποστασεις ,μα κυριως και πολυ βασικο οταν κατεβαινει αντιπαλη squad και σκοτωσεις τον πρωτο ο δευτερος δεν θα δει τα πυρα σου και ουτε θα προδωσεις την θεση σου .Μιλαω για πιστες οπως η caspian οπου ειναι ανοιχτες και ο παιχτης χανεται .Ειναι παντα θεμα ομως με τι τακτικη παιζεις ,γιατι αν εισαι επιθετικος πολυ το Suppressor πραγματικα εχει μειονεκτημα .

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι ο suppressor δεν εχει κανενα σοβαρο μειονεκτημα

+ λιγοτερο recoil

+ δεν κανει θορυβο, δεν ακουγεσαι

+ δεν εμφανιζεσαι στο minimap

+ βλεπεις πολυ καλυτερα που πανε οι σφαιρες και τρως snipers αρκετα ευκολα (βλεπεις το drop δηλαδη).

- damage loss σε πολυ μεγαλες αποστασεις που ετσι και αλλιως με assault ή sniper μονο θα σκοτωνες

- χανει λιγο hip accuracy, but who cares, 1/20 kills μου ειναι χωρις scope.

Ολα αυτα ισχυουν για hardcore παρεπιπτοντως που το health ειναι 40% λιγοτερο...

Οσο για τον commander συμφωνω απολυτα οτι χρειαζεται. Οσο και ενα tweak στο chat. Πρεπει να μηνυματα να εμφανιζοται της squad αριστερα στην μεση, να μπορεις να κανεις invite και kick απο αυτες.

Απλος commander: no artillery, no vehicle drops, no UAV. Moνο scanner καθε 1 min. Το μονο που θα κανει ειναι να δει orders.

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι ο suppressor δεν εχει κανενα σοβαρο μειονεκτημα

+ λιγοτερο recoil

+ δεν κανει θορυβο, δεν ακουγεσαι

+ δεν εμφανιζεσαι στο minimap

+ βλεπεις πολυ καλυτερα που πανε οι σφαιρες και τρως snipers αρκετα ευκολα (βλεπεις το drop δηλαδη).

- damage loss σε πολυ μεγαλες αποστασεις που ετσι και αλλιως με assault ή sniper μονο θα σκοτωνες

- χανει λιγο hip accuracy, but who cares, 1/20 kills μου ειναι χωρις scope.

Ολα αυτα ισχυουν για hardcore παρεπιπτοντως που το health ειναι 40% λιγοτερο...

Οσο για τον commander συμφωνω απολυτα οτι χρειαζεται. Οσο και ενα tweak στο chat. Πρεπει να μηνυματα να εμφανιζοται της squad αριστερα στην μεση, να μπορεις να κανεις invite και kick απο αυτες.

Απλος commander: no artillery, no vehicle drops, no UAV. Moνο scanner καθε 1 min. Το μονο που θα κανει ειναι να δει orders.

Ο βασικότερος λόγος για να επιλέξεις το σιγαστήρα. Αλλά μεταξύ μας, το να πυροβολείς και να φαίνεται ακριβώς το που είσαι στο χάρτη, είναι μια χαζομάρα που πρωτοείδα στο COD και δυστυχώς τη φέρανε και στο BF3.

Δημοσ.

ξεκινάω να ξεκλειδώσω όλα τα unlocks από όλα τα όπλα (πλην sniper) :-)

M16A4 για αρχή, 2σφαιρο το άτιμο άλλα δουλεύει

Είναι μακρύς ο δρόμος.

Ξεκίνα από τα οχήματα καλύτερα. :P

Δημοσ.

Δυο ερωτήσεις που έκανα και παλιότερα αλλά δεν πήρα κάποια κατατοπιστική απάντηση.

1. Γιατί δεν φαίνεται το ping μου in game?

2. Μπορώ να ζητήσω ammo/medic? πατάω Q αλλά δεν μου βγάζει τέτοια εντολή...

Δημοσ.

Δυο ερωτήσεις που έκανα και παλιότερα αλλά δεν πήρα κάποια κατατοπιστική απάντηση.

1. Γιατί δεν φαίνεται το ping μου in game?

2. Μπορώ να ζητήσω ammo/medic? πατάω Q αλλά δεν μου βγάζει τέτοια εντολή...

1.Λογω βλακειας του παιχνιδιου(σε ολους ετσι είναι)

2.Πατάς q στην ειδικότητα που σε ενδιαφέρει.Bρίσκεις πχ κάποιον support ,τον σημαδεύεις και πατάς q.

Ναι το ξέρω οτι θα ήτανε ποιο εύκολο αν είχανε συμπεριλάβει 2 απλές εντολές στο μενου του q!

Δημοσ.

1.Λογω βλακειας του παιχνιδιου(σε ολους ετσι είναι)

2.Πατάς q στην ειδικότητα που σε ενδιαφέρει.Bρίσκεις πχ κάποιον support ,τον σημαδεύεις και πατάς q.

Ναι το ξέρω οτι θα ήτανε ποιο εύκολο αν είχανε συμπεριλάβει 2 απλές εντολές στο μενου του q!

1.Τη μαμακία...

2.Τόσο δίσκο ήταν να βάλουν δύο εντολές όπως στο Β2...

Δημοσ.

1. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να το μάθεις είναι να ρωτήσεις στο chat. Όλο και κάποιος μπορεί να φιλοτιμηθεί και να στο πει.

2. Γενικά το "κόλπο" με το q που ανέφερε ο φίλος alet, χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς. Μπορείς πχ. να σημαδέψεις ένα checkpoint (βλ. σημαία) στο Conquest και να πατήσεις q. Τότε λες στους δικούς σου να επιτεθούν ή να προστατέψουν αυτό το σημείο. Κάτι ανάλογο μπορείς να κάνεις με ένα όχημα, για να ζητήσεις να σε περιμαζέψουν.

Σε τυχαίο server βέβαια, ό,τι και να πεις πολύ δύσκολα να σου δώσουν σημασία οι άλλοι :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...