Προς το περιεχόμενο

Battlefield 3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν πας να μπεις πόσο ping σου βγάζει; Βάλε να κάνεις ταξινόμηση τους servers με βάση το ping και μπαίνε σε αυτούς πάνω πάνω.

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αγόρασα κι εγώ σήμερα το BF3 και είπα να ξεκινήσω με ένα team deathmatch , αλλά εκτός του ότι έκανε 2-3 λεπτά να φορτώσει το map και να ξεκινήσω διαπίστωσα ότι όσες φορές και να έπαιξα (οκ 4 φορές προσπάθησα), είχα τρελό lag και πήγαινε καρέ καρέ το παιχνίδι.

Υπάρχουν μήπως ελληνικοί servers ή έστω προτάσεις για λιγότερο lag?

Κατ' αρχάς ένα "λάθος" που κάνουν πολλοί (ειδικά όσοι προέρχονται από το CoD, όπως η αφεντιά μου) είναι με το που εγκαθιστούν το BF3 να βάζουν quick match TDM. Δυστυχώς η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, τα φίλτρα του Battlelog υπάρχουν για κάποιο λόγο. Προσωπικά τα ρυθμίζω ως εξής:

• Region: Europe, αν και τώρα τελευταίο το έχω κόψει και το αφήνω να ψάχνει παντού. Ούτως ή άλλως το 90φεύγα τοις εκατό των servers με χαμηλό ping (70-80ms) είναι γερμανικοί. Μια φορά πάντως είχα βρει server στην Ανταρκτική, wtf!
  • Preset: συνήθως στο Normal, καθώς σπάνια έχω όρεξη για Hardcore ή Infantry only.
  • Detailed: οπωσδήποτε Ranked και Punkbuster.
  • Advanced Settings: δεν τσεκάρω τίποτα, απλώς αν τύχει να μπω σε κανα άγνωστο server μπορεί να ρίξω μια ματιά πόσο έχουν το Health ή το Bullet damage.
  • Game Size: στην αρχή έβαζα μόνο 32/64 αλλά στην πορεία έπαιξα και καταπληκτικές μάχες με 24 ή 48 (που βρίσκεται στην κατηγορία Other), οπότε τώρα πια δεν τσεκάρω τίποτα.
  • Free slots: 1-5 και το αλλάζω μόνο όταν βάζω 64άρι Game Size, όπου και 50/64 να είμαστε πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα.
  • Modes και Maps: καταπώς θα μου τη βιδώσει εκείνη την ώρα

Ο μεγάλος χρόνος φόρτωσης του map δυστυχώς είναι συνηθισμένος και είναι γενικότερο πρόβλημα του παιχνιδιού. Σε όλους τόσο κάνει, ειδικά την πρώτη φορά που φορτώνει το παιχνίδι. Αν βέβαια στο 2ο γύρο ξαναπαίξετε την ίδια πίστα, το παιχνίδι αρχίζει αμέσως. Αν αλλάξετε, ο χρόνος φόρτωσης θα είναι μικρότερος αλλά και πάλι >1min. Ευτυχώς οι νέοι -καταπληκτικοί- χάρτες του Back to Karkand expansion φορτώνουν σημαντικά γρηγορότερα, οπότε ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα διορθώσουν και τους κανονικούς μέσω patch.

"Ελληνικοί" servers δεν υπάρχουν, υπό την έννοια ότι το hosting δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Όλοι οι servers που ανήκουν σε ελληνικά clans βρίσκονται στο εξωτερικό (Γερμανία κυρίως, αλλά και Αγγλία ή Ολλανδία). Το πιο σημαντικό είναι όταν βλέπεις τη λίστα με τους servers, να τους έχεις σορταρισμένους βάσει ping. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο το ping δεν εμφανίζεται, πάτα το κουμπί του refresh στα δεξιά (ή refresh στον browser, ακόμα και Control+F5 για full refresh) μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Αν δεν δεις ping, μην μπεις καν να παίξεις.

Ιδού η λίστα με τους favorite servers μου, οι περισσότεροι ανήκουν σε ελληνικές ομάδες (το latency είναι ενδεικτικό, συνήθως παίζω με 70-80ms αλλά τώρα σέρνεται):

bf3favservers.jpg

WTF, μόλις ανακάλυψα ότι το Battlelog κρατάει μέχρι 14 favorite servers. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό. :mad:

Δημοσ.

Απλά στους ελληνικούς servers υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μέσα πολλοί παίκτες από Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχετε όλοι κοντινά pings. Προχθές βέβαια μου έτυχε, σε ελληνικό server, ένας τύπος που είχε in-game ping 1-2ms!

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας... έκανα όσα μου είπατε και τολμώ να πω πως είδα πολύ μεγάλη αλλαγή. :devil: :devil: :devil:

Δημοσ.

Τα φίλτρα είναι πραγματικά φοβερά. Μπορείς να βρεις ότι σερβερ γουστάρεις.

Γενικά το battlelog κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικό, από τα καλύτερα features του BF3.

Δημοσ.

Και κάτι άλλο! Όταν εμφανίζει αποτελέσματα στον server browser και εφόσον τα έχετε short by ping να φροντίζετε να σκρολάρετε μέχρι το τέλος της σελίδας δίοτι το shorting δεν το κάνει για όλα τα αποτελέσματα αλλά για τα πρώτα 50 αν δεν κάνω λάθος. Οπότε καθώς σκρολάρετε κάνει παράλληλα και το shorting. Cheers!

Δημοσ.

Τα φίλτρα είναι πραγματικά φοβερά. Μπορείς να βρεις ότι σερβερ γουστάρεις.

Γενικά το battlelog κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικό, από τα καλύτερα features του BF3.

Παίζει να είσαι ο μόνος που το λέει αυτό. :D Είναι τραγικό να μην μπορείς να βρεις server in game.

Δημοσ.

Παίζει να είσαι ο μόνος που το λέει αυτό. :D Είναι τραγικό να μην μπορείς να βρεις server in game.

Όχι φίλε μου δεν είναι μόνος. Μια χαρά είναι το battlelog. Γρήγορο, παραμετροποιήσιμο και updated σαν html σελίδα. Παλιά που είχαμε in-game browser δλδ και άμα είχες μεγάλη friendlist σερνότανε το παιχνίδι, τι καλύτερο είχε?

Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση ? Μετα το τελευταιο προχθεσινο patch με τις πιστες του btk βαρυνε γενικα το παιχνιδι ή μου φαινεται ? Σε καποιες πιστες συμπεριλαμβανομενων και των παλιων πιανω λιγοτερα fps ,σε καποιες αλλες τα ιδια αλλα γενικα μου εχει δημιουργηθει η αισθηση οτι μειωθηκανε τα fps ενα κλικ .

Δημοσ.

Πότε βγήκε patch και δεν το πήρα χαμπάρι; Το τελευταίο δεν είχε γίνει στις 6/12; Τελοσπάντων, στις παλιές πίστες δεν έχω δει σημαντικές αλλαγές. Μέσες άκρες το ίδιο μου φαίνεται. Μάλιστα έκλεισα εντελώς το AA και πάλι δεν είδα διαφορά.

Αυτή που είναι σίγουρα πολύ βαριά είναι η Strike at Karkand. Τουλάχιστον όμως οι νέες πίστες φορτώνουν στο μισό χρόνο σε σχέση με τις παλιές. Το κακό είναι ότι η κατάσταση δεν φαίνεται να διορθώνεται ούτε με beta GPU drivers. Πχ. έχω διαβάσει ότι ακόμα και οι 12.1 preview της ATI δεν κάνουν τίποτα...

Δημοσ.

Πότε βγήκε patch και δεν το πήρα χαμπάρι; Το τελευταίο δεν είχε γίνει στις 6/12; Τελοσπάντων, στις παλιές πίστες δεν έχω δει σημαντικές αλλαγές. Μέσες άκρες το ίδιο μου φαίνεται. Μάλιστα έκλεισα εντελώς το AA και πάλι δεν είδα διαφορά.

Αυτή που είναι σίγουρα πολύ βαριά είναι η Strike at Karkand. Τουλάχιστον όμως οι νέες πίστες φορτώνουν στο μισό χρόνο σε σχέση με τις παλιές. Το κακό είναι ότι η κατάσταση δεν φαίνεται να διορθώνεται ούτε με beta GPU drivers. Πχ. έχω διαβάσει ότι ακόμα και οι 12.1 preview της ATI δεν κάνουν τίποτα...

Από τη δική μου "εμπειρία" μπορώ να πω πως όντως φαίνεται πως "βάρυνε" λίγο στο σύνολο.

Από την άλλη, με τους 12.1, χωρίς CAPS, το παιγνίδι είναι σαφώς πιο smooth σε αίσθηση.

Όσο για τους νέους-παλιούς χάρτες, ότι και να πω είναι λίγο. Αν δεν αλλάξουν ριζικά τους "κανονικούς" με αύξηση αποστάσεων (τουλάχιστον), θα ξεχάσω την ύπαρξή τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...