arxaggelos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα gamers χρειάζομαι λίγη βοήθεια και μόνο το φορουμ μου απέμεινε. Ετοιμαζω μια εργασία πάνω σε ψηφιακό worldmaking (σινεμά και παιχνίδια) και θέλω να συνδυάσω μια θεωρία ψυχολογίας με τις πολλαπλές οπτικές γωνίες που δίνουν πολλά παιχνίδα ως επιλογές στον χρήστη (πχ "κάμερα" από πίσω, πρώτο πρόσωπο, από το πλαί, από πάνω, κλπ). Έψαξα στο νετ κα στο youtube μήπως κάποιος έχει ανεβάσει κάτι σε "change viewpoints" κλπ και δεν βρήκα τπτ. Χρειάζομαι μερικά screenshots που να δείχνουν διαφορετικές οπτικές γωνίες, κατα προτίμηση από παιχνίδια φαντασίας τύπου Lineage, WoW, Star Wars, κλπ. Δεν ξέρω καν αν αυτά τα παιχνίδια δίνουν την δυνατότητα εναλλαγής οπτικής γωνίας (δεν παίζω καθόλου και δεν τα ξέρω) αλλά αν κάποιος μπορεί να μου πει που μπορώ να βρω κάτι σχετικό θα ήμουν ευγνώμων.
pappous_soulis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Αυτό που ψάχνεις είναι το Oblivion. Έχει και πρώτο και 3ο πρόσωπο. Γενικά δε βρίσκεις εύκολα παιχνίδι που να συνδυάζει και τις δυο αυτές οπτικές γωνίες, εκτός απο racing παιχνίδια ή simulators. Ωστόσο μπορείς να κοιτάξεις απο διάφορα παιχνίδια και να συμμαζέψεις τα συμπεράσματά σου. ps. ρίξε και μια ματιά στην over the shoulder κάμερα που υπάρχει στο Gears of War και στο Dead Space.
arxaggelos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!! Το ήξερεα ότι η κοινότητα δεν κοιμάται ποτέ θα κοιτάξω σε πρώτη φάση να πάρω screenshots από τα παιχνίδια που μου είπες. Ελπίζω αργοτερα να βρω και κάποιο που να συνδυάζει viewpoints έστω και παλιότερο. Μπας και βγει το @$%*%##^&(% το υποκεφάλαιο...
reinhart84 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Επίσης κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα 1)FALLOUT 3 και 2)HELLGATE LONDON
ilos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Χμ ωραία εργασία. Θα τα χώριζα σε 3 κατηγορίες όσο αφορά την οπτική του παίκτη: 1)First Person/Πρώτου Προσώπου Απαντάται κυρίως σε FPS/RPG και ορισμένα παλιά adventures ή interactive movies. 2)Third Person/Τρίτου Προσώπου Είναι η πλειονότητα των action/arcade/sports και λοιπών κατηγοριών games και υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες όπως : over the shoulder (aka resident evil 4) fixed cam (aka resident evil 1-3) isometric (aka diablo 1-2) sidescrolling view (πολλά παλιά arcades aka street fighter), horizontal ή vertical shmup view (aka ikaruga) κτλ. 3) God View ή over the top view Μην την συγχέεται με την ισομετρική οπτική καθώς δεν έχεις εστιασμένη την προσοχή σου σε έναν χαρακτήρα (π.χ diablo) ή group/party χαρακτήρων αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μονάδων και πεπραγμένων σε κάποιο map. Απαντάται κυρίως σε strategies και σε κάποια multi-genre games. Τέλος όπως αναφέρθηκε πολλά παιχνίδια προσφέρουν την δυνατότητα να υπάρχουν παραπάνω από μια οπτικές και εναλλαγή εξ' αυτών κατ' επιλογή του χρήστη. Καλή συνέχεια.
arxaggelos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Respect σε όλους παιδιά...να'στε καλα. Ευχαριστώ και γοα τους τίτλους των παιχνιδιών, όπως είπα δεν έχω ιδέα. Κατά βάση ασχολούμαι με φωτορεαλισμό στον ψηφιακό κινηματογράφο, αλλά πλέον συγγενεύει με τα hypermedia όπως τα παιχνίδια λόγω ψηφιακής εικόνας, οπότε μπλέξαμε... @ilos η κατηγοριοποίηση είναι δική σου από ό,τι κατάλαβα, ε? Μπορώ να έχω το copyright αν χρειαστεί να κάνω τα πράγματα πιό λιανά? ;-)
altair Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 όντως χοντρικά οι κατηγορίες είναι όπως ειπώθηκαν απο τον ilios παραπάνω. Απλά η κατηγορία "τρίτου προσώπου " είναι τεράστια. ο χειρισμός στα τρισδιάστατα παιχνίδια είναι οτι θα περίμενες απο ένα κλασικό orbit/3d rotate σε ενα λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης (ενδιαφέρον έχει πόσο ένας καλός , avid shortcuter, 3dmodeler/animator, θα ήταν γρήγορος gamer και το αντίστροφο) με δυνατότητες zoom in/ zoom out και pan. ανάλογα με την φύση και το είδος του παιχνιδιού, ο developer "κλειδώνει " καποια απο τα παραπάνω χαρακτηριστικά ώστε να προωθήσει την αλληλεπίδραση του παίκτη και το immersion του στον κόσμο όπως αυτός θέλει. ενδιαφέρον μου έχουν προκαλέσει όσο αναφορά την γωνία θέασης τα oblivion και darkfall on line: συνδυασμός πρώτου και τρίτου προσώπου σε fantasy κόσμο. random pick με αλλαγή κάμερας : το πρώτο λεπτό αρκεί για να πάρεις γεύση.
the_valliant Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Το παιχνίδι που σε καλύπτει καλύτερα νομίζω πως είναι το The Witcher. Έχει και τις τρεις οπτικές γωνίες που ζητάς!!! (first-person, over-the-shoulder, isometric)
pappous_soulis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 isometric και over-the-shoulder, ναι. Αλλά first person όχι.
arxaggelos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 random pick με αλλαγή κάμερας : το πρώτο λεπτό αρκεί για να πάρεις γεύση. Πολύ καλό το λινκ, ειδικά για παρουσιαση. Thanx Bro. Ρίχνω μια ματιά σε όλα τα παιχνίδια που προτάθηκαν. Damn, υπάρχουν περισσότερα από ότι νόμιζα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.