Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή Ιστόσελίδας - Πνευματικά δικαιώματα etc

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φτιάχνω έναν ιστότοπο και θα ήθελα να ρωτήσω δυο - τρία πραγματάκια, που με προβληματίζουν.

Δύο βασικές πληροφορίες:

1) Καταρχάς θα είναι κάτι σαν πόρταλ σχετικά με υπολογιστές.

2) Ευελπιστώ σε οικονομικό κέρδος, μόνο από διαφημίσεις (αν έρθει ποτέ κάτι τέτοιο)

Και τώρα οι ερωτήσεις: :-)

1) Μπορώ να χρησιμοποιήσω εικόνες από προϊόντα εταιριών, τις οποίες θα τις έχω "κατεβάσει" από τα sites τους; Για παράδειγμα, θέλω να κάνω ένα review του x υπολογιστή. Μπορώ να βάλω στην κριτική μου τη φωτό του χ υπολογιστή, όπως την "κατέβασα" από το site της κατασκευάστριας εταιρίας;

2) Ψάχνω στην αναζήτηση εικόνων του Google, φωτογραφίες από διάφορα προϊόντα, είτε λογισμικού είτε hardware, μπορώ να τις ενσωματώσω στο site μου.

3) Πώς μπορώ να κλείσω ένα domain name για το site μου;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δημοσ.
1) Μπορώ να χρησιμοποιήσω εικόνες από προϊόντα εταιριών, τις οποίες θα τις έχω "κατεβάσει" από τα sites τους; Για παράδειγμα, θέλω να κάνω ένα review του x υπολογιστή. Μπορώ να βάλω στην κριτική μου τη φωτό του χ υπολογιστή, όπως την "κατέβασα" από το site της κατασκευάστριας εταιρίας;

Συνηθως οι εταιριες δινουν Press kit για αυτο το σκοπο, μαζι με καποιο usage policy. Το να αρπαζεις εικονες απο το site δεν επιτρεπεται

2) Ψάχνω στην αναζήτηση εικόνων του Google, φωτογραφίες από διάφορα προϊόντα, είτε λογισμικού είτε hardware, μπορώ να τις ενσωματώσω στο site μου.

Κατα πασα πιθανοτητα προστατευονται απο πνευματικα δικαιωματα, αρα οχι, δεν μπορεις.

Δημοσ.

Για τις εικονες που θα χρησιμοποιησεις καλο θα ηταν να μην τις παιρνεις απο το google γιατι ειναι πνευματικο δικαιωμα του καθε φωτογραφου. Δεν προκειτε να ασχοληθει κανεις αλλα καλο ειναι να μην παιρνεις εικονες χωρις την εγκριση του δημιουργου.

Εικονες με προυποθεσεις χρησεις ειναι οι stock photos. Μπορεις να βρεις μερικες στο www.sxc.hu αλλα δεν ξερω αν θα σε καλυψει κατι. Παντως αν ψαξεις στο google για stock sites ολο και κατι χρηισιμο θα σου βγαλει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :-)

1) Αυτό το site http://www.sxc.hu (έχει εξαιρετικές φωτό) -ήδη χρησιμοποίησα-. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τις χρησιμοποίησω ελεύθερα...γιατί λέει το μέλος snik, "με προϋποθέσεις.

2) Τα λογότυπα μου και τα συναφή, εγώ που τα κατοχυρώνω;;;

Δημοσ.

Κοιτα για παραδειγμα πας σε αυτην την φωτογραφια δεξια θα δεις οτι λεει usage εκει εχει διαφορες κατηγοριες που οριζει ο δημιουργος καποιες προυποθεσεις για την χρηση της φωτογραφιας.

Stock φωτογραφιες εχει και το http://www.deviantart.com αλλα δεν ξερω αν θα σου κανει η συλλογη τους.

Δημοσ.

θέλει και ερώτημα φιλε μου; απο το google τις πήρανε και απο εκεί θα τις πάρεις και εσύ. το πρόβλημα δεν είναι σε φωτογραφίες απο προϊόντα. Αυτές μπορείς να τις πάρεις και απο τα site των κατασκευαστών. Δε θα σου πει κανείς τίποτα.

πρόβλημα μπορεί να έχεις με φωτογραφίες που έχουν τραβήξει ΙΔΙΩΤΕΣ και εσύ τις βρήκες στο google.

Δημοσ.
θέλει και ερώτημα φιλε μου; απο το google τις πήρανε και απο εκεί θα τις πάρεις και εσύ. το πρόβλημα δεν είναι σε φωτογραφίες απο προϊόντα. Αυτές μπορείς να τις πάρεις και απο τα site των κατασκευαστών. Δε θα σου πει κανείς τίποτα.

Τέλεια...Ελπίζω να μπορείς να το υπογράψεις αυτό!!!:P

πρόβλημα μπορεί να έχεις με φωτογραφίες που έχουν τραβήξει ΙΔΙΩΤΕΣ και εσύ τις βρήκες στο google.

Αυτό θα το προσέχω!!!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Eίναι κάποια site που προστατεύοντε απο πνευματικά δικαιώμτα και καπια άλλα όχι. Περνε φωτογραφίες απλά έλεγχε άν προστατεύοντε απο πνευματικά δικαιώματα. Θα γράφει κάτω κάτω all rights reserved η θα γραφει κάτι ανάλογο στη φωτογραφία. Το forum μου βασίζεται στις φωτογραφίες και το έκανα έτσι.

check this out: http://www.world-of-pets.net

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...