Προς το περιεχόμενο

Πρόταση αγοράς για ADSL2+ Router (over PSTN).

spdrosin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω νέο Router για το δίκτυο που έχω στο σπίτι (Internet για 1 PC & 2 Laptops). H γραμμή που έχω είναι 24άρα (17-18 Mbps συγκεκριμένα), οπότε ψάχνω 1 ADSL2+ Router. Θέλω να βρω το καλύτερο δυνατό για surfάρισμα, online gaming (Counter-Strike) και P2P (torrent βασικά). Να έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά/δυνατότητες (ενσωματωμένο firewall, QoS υποστήριξη, δυνατότητα προστασίας DoS, υποστήριξη PPPoE, UPnP δυνατότητα, Port forwarding, οπωσδήποτε δωρεάν Firmware upgrade, κλπ). VoIP, κλπ δε με ενδιαφέρουν. Λειτουργικό σύστημα έχω Windows (Vista) και Linux (Ubuntu). Αναφέρω τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιώ, κυρίως για το Ubuntu, αν και λογικά όλα "παίζουν" με Linux από τη στιγμή που η σύνδεση με το PC γίνεται μέσω Ethernet. Σωστά; Οι επιλογές βλέπω (στο e-shop.gr) πως είναι πάρα πολλές, οπότε θα ήθελα κάποιες προτάσεις. Αν είναι ασύρματο δε με ενοχλεί αρκεί να είναι αποσπώμενη η κεραία του. Μέχρι 65e δίνω.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για online gaming, surfing, downloading, k.l.p. internetοειδη........ Linksys για μικροτερο latency, που σημαινει λιγοτερο lag, τρελλο κλειδωμα, κορυφαιο downloading-surfing, torrents, k.l.p.

Δημοσ.

Καλησπέρα. προσωπικά έχω το linksys wag 354g και είμαι τρομερά ευχαριστημένος.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:06 ----------

επίσης μπορείς να πάρεις κάποιο όπως το netfaster που δίνει η HOL.

Δημοσ.
Και εγώ έψαχνα κάτι ανάλογο με αυτά που ζητάς εσύ και κατέληξα σε αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615247 το οποίο και περιμένω να έρθει.

Καλό φαίνεται, αλλά πανάκριβο. Τί να το κάνω αυτό ενώ με εξυπηρετούν φθηνότερα που υπάρχουν στην αγορά; :rolleyes:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:12 ----------

Καλησπέρα. προσωπικά έχω το linksys wag 354g και είμαι τρομερά ευχαριστημένος.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:06 ----------

επίσης μπορείς να πάρεις κάποιο όπως το netfaster που δίνει η HOL.

Θα προτιμούσα κάποια εταιρία που να είναι ευρέως γνωστή και αποδεκτή. ;)

Δημοσ.

α δεν βρισκω λογο να παρει το Netfaster.β.με 65 ευρω και τα θες και ολα δεν γινετε.για μενα ειτε παρε το linksys που σου ειπαν τα παιδια το οποιο ομως δεν εχει αποσπωμενη κεραια.δυσκολο καλο ρουτερ και αποσποωμενη.αποσπωμενη κατι dlink ειχαν και καποια παλια linksys.μην τα θες ολα.να μην παρεις wireless το θεωρω βλακεια διοτι ανα πασα στιγμη μπορει να σου χριαστει και μια και θα παρεις κατι που θα το κρατησεις καιρο γιατι θα εχουμε για πολυ καιρο adsl παρε το Linksys.και να θελες και voip θα πηγαινες πολυ ακριβα σε τιμη μετα.κατι σε επισης καλο χωρις αποσπωμενη πιο σταθερο απο Linksys αλλα λιγο μικροτερη εμβελεια ισως οπως και ισως λιγο πιο αργο στο κλειδωμα ειναι το speedtoucvh 585 αλλα ειναι se wireless g οχι n που ειναι το Linksys.κατι αλλο δεν θα προτεινα για πιο φτηνο.δεν θα βρεις αξιολογα πιο φτηνα.to speedtouch ειναι 67 ευρω.το wag354παλιο και οχι οτι καλυτερο καλως η κακως.το wag200επαιξε καλυτερα.και ηρεμησε με τα dos attacks και τα firewall.ολα δινουν σχεδον τυπικη προστασια αλλα και να μην ειχαν μην τρελενεσε.

Δημοσ.
α δεν βρισκω λογο να παρει το Netfaster.β.με 65 ευρω και τα θες και ολα δεν γινετε.για μενα ειτε παρε το linksys που σου ειπαν τα παιδια το οποιο ομως δεν εχει αποσπωμενη κεραια.δυσκολο καλο ρουτερ και αποσποωμενη.αποσπωμενη κατι dlink ειχαν και καποια παλια linksys.μην τα θες ολα.να μην παρεις wireless το θεωρω βλακεια διοτι ανα πασα στιγμη μπορει να σου χριαστει και μια και θα παρεις κατι που θα το κρατησεις καιρο γιατι θα εχουμε για πολυ καιρο adsl παρε το Linksys.και να θελες και voip θα πηγαινες πολυ ακριβα σε τιμη μετα.κατι σε επισης καλο χωρις αποσπωμενη πιο σταθερο απο Linksys αλλα λιγο μικροτερη εμβελεια ισως οπως και ισως λιγο πιο αργο στο κλειδωμα ειναι το speedtoucvh 585 αλλα ειναι se wireless g οχι n που ειναι το Linksys.κατι αλλο δεν θα προτεινα για πιο φτηνο.δεν θα βρεις αξιολογα πιο φτηνα.to speedtouch ειναι 67 ευρω.το wag354παλιο και οχι οτι καλυτερο καλως η κακως.το wag200επαιξε καλυτερα.και ηρεμησε με τα dos attacks και τα firewall.ολα δινουν σχεδον τυπικη προστασια αλλα και να μην ειχαν μην τρελενεσε.

Μάλιστα. Κοίτα 65e είναι πιστεύω η πιο τυπική τιμή για ένα καλό router, γι' αυτό νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο στα λεγόμενα σου. Βασικά εγώ είχα το D-Link DSL-2640Β που έδινε η Forthnet και ήταν πολύ καλό (έχω χρησιμοποιήσει γενικά 4-5 Router) και με αποσπώμενη κεραία. Επίσης νομίζω πως είσαι λάθος στο θέμα VoIP, γιατί τα περισσότερα καινούργια που έχουν πάνω απο 60, υποστηριζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία, άμα δεις. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Εδώ βλέπω πολλά Linksys και καινούργια μοντέλα. Επίσης βλέπω κι αυτό, αλλά βρήκα στο ίντερνετ πως έχουν συναντήσει μερικοί κάποια προβλήματα συγχρονισμού. Σε άλλο forum όμως, άλλος μου το πρότεινε. :rolleyes:

Δημοσ.

LINKSYS WRT160N-EZ δεν ειναι adsl router αλλα σκετο ρουτερ οπως ολα τα wrt.αυτο ειπα και εγω οτι τα voip ειναι λιγο ακριβα.πχ το 780 787 thomson εχουν voip ειναι ακριβουτσικα.β.το 2640 θα το ελεγα μετριο.zyxel Κοντα 100 ευρω linksys to 160 κοντα στα 90 thomson 67.ολα ειναι πανω απο τα 60 που θελει ο φιλος μας.τωρα αν θελει καποιος να παρει tp link ενταξει με 20 ευρω θα φτιαχνει και καφε.εγω παντως δεν θα το περνα για αυτο προτιμω λιγο πιο ακριβα ρουτερακια.με 65 θα βρεις καμποσα ρουτερ απλα δεν θα ειναι τα πιο καινουρια μοντελα ουτε θα ειναι N βεβεα.και το wag200 ειναι ωραιο μοντελο φτηνο πλεον απλα δεν ειναι καινουριο.καινουριο ειναι το thomson 585 zyxel 662 linksys wag160n τα οποια ξεπερνανε τα 60 ευρω.απλα μην κολησει στα 60 ευρω σονι και καλα.μπορει ναβρει κατι καλυτερο με +20 ευρω.

Δημοσ.
LINKSYS WRT160N-EZ δεν ειναι adsl router αλλα σκετο ρουτερ οπως ολα τα wrt.αυτο ειπα και εγω οτι τα voip ειναι λιγο ακριβα.πχ το 780 787 thomson εχουν voip ειναι ακριβουτσικα.β.το 2640 θα το ελεγα μετριο.zyxel Κοντα 100 ευρω linksys to 160 κοντα στα 90 thomson 67.ολα ειναι πανω απο τα 60 που θελει ο φιλος μας.τωρα αν θελει καποιος να παρει tp link ενταξει με 20 ευρω θα φτιαχνει και καφε.εγω παντως δεν θα το περνα για αυτο προτιμω λιγο πιο ακριβα ρουτερακια.με 65 θα βρεις καμποσα ρουτερ απλα δεν θα ειναι τα πιο καινουρια μοντελα ουτε θα ειναι N βεβεα.και το wag200 ειναι ωραιο μοντελο φτηνο πλεον απλα δεν ειναι καινουριο.καινουριο ειναι το thomson 585 zyxel 662 linksys wag160n τα οποια ξεπερνανε τα 60 ευρω.απλα μην κολησει στα 60 ευρω σονι και καλα.μπορει ναβρει κατι καλυτερο με +20 ευρω.

Τι εννοείς "δεν ειναι adsl router αλλα σκετο ρουτερ"; Όλα τα routers που κοιτάμε κι έχουμε στην Ελλάδα και χρησιμοποιούμε για ADSL δεν είναι; :rolleyes:

Για το VoIP δεν κατάβες τι εννούσα, αλλά ας το αφήσουμε το θέμα στην άκρη.

Δημοσ.

ας τα παρουμε απο την αρχη.wrt 160 /ειναι σκετο ρουτερ δηλαδη acccess poiunt.δηλαδη του δινεις ιντερνετ απο ενα adsl router η απο οτιδηποτε μπορει να ειναι αυτο απο δορυφορικο μεχρι δεν μισθωμενη και αυτο παιρνει το ιντερνετ και στο κανει ασυρματο.

adsl router.περνει το ιντερνετ απο την γραμμη του τηλεφωνου σου σαν Modem και κανει και το wireless κοματι.πχ wag160n.στα linksys οτι ειναι wrt ειναι σκετο wireless router οτι ειναι wag ειναι adsl router ειτε adsl over pstn (annex a) ειτε adsl over isdn (annex B).τα σκετα ρουτερ εχουν υποδοχη wan/internet και ειναι βυσμα δικτυου γιατι καλωδιο δικτυου περιμενουν ενω τα adsl router περιμενουν τηλεφωνικο καλωδιο.για αυτο και τα router τα απλα δεν γραφουθν adsl oute grafoun annex a ,annex b

Δημοσ.
ας τα παρουμε απο την αρχη.wrt 160 /ειναι σκετο ρουτερ δηλαδη acccess poiunt.δηλαδη του δινεις ιντερνετ απο ενα adsl router η απο οτιδηποτε μπορει να ειναι αυτο απο δορυφορικο μεχρι δεν μισθωμενη και αυτο παιρνει το ιντερνετ και στο κανει ασυρματο.

adsl router.περνει το ιντερνετ απο την γραμμη του τηλεφωνου σου σαν Modem και κανει και το wireless κοματι.πχ wag160n.στα linksys οτι ειναι wrt ειναι σκετο wireless router οτι ειναι wag ειναι adsl router ειτε adsl over pstn (annex a) ειτε adsl over isdn (annex B).τα σκετα ρουτερ εχουν υποδοχη wan/internet και ειναι βυσμα δικτυου γιατι καλωδιο δικτυου περιμενουν ενω τα adsl router περιμενουν τηλεφωνικο καλωδιο.για αυτο και τα router τα απλα δεν γραφουθν adsl oute grafoun annex a ,annex b

Μπράβο ρε. Σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό το post σου, γιατί ήμουν σε σύγχυση. Τώρα κατάλαβα. Εγώ λοιπόν θέλω ADSL Router και μάλιστα Linksys (Wag). Ψάχνω να δω ποιο τώρα.

Δημοσ.
αρα θες wag160n

Ε ναι. Μάλλον γι' αυτό με κόβω. Θα πρέπει μόνο να περιμένω να το ξαναφέρει το e-shop. :-(

Δημοσ.
υπομονη αλλιως δες στο http://www.skroutz.gr που αλου το εχει.

Μάλλον υπομονή, γιατί τα είδα αυτά, με τα έξοδα αποστολής όλα τα "φθηνά" βγαίνουν γύρω στα 100€, όπως στο e-shop δηλαδή. Κι άμα κάτσει κανένα πρόβλημα και το πάρω από αλλού εδώ που είμαι (Βόλο) τρέχα γύρευε. :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...