Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να γίνω chartered engineer στη Μ.Β

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή όλο και κάποιος συνάδελφος θα υπάρχει εδώ που θα ζει στην Αγγλία ...

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός απόφοιτος ΕΜΠ το 2000.

Την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος την πήρα το 2001.

Τον Σεπτέμβρη θα πάω Αγγλία για το ΜΒΑ μου.

Ξέρει κανείς αν μπορώ να γραφτώ στο αντίστοιχο ΤΕΕ της Αγγλίας ως chartered engnineer ?

Από τα λίγα που έχω διαβάσει αναφέρει ότι πρέπει να έχεις Μ.Eng. Το πτυχείο του ΕΜΠ είναι ισοδύναμο ?

Δημοσ.
Ναι από σήμερα.Πήγαινε στη σχολή σου EMΠ να πάρεις το master

Δεν καταλαβαίνω ... είναι κάποιου είδους ειρωνία ή ξέρεις κάτι που δε ξέρω ?

Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω ... είναι κάποιου είδους ειρωνία ή ξέρεις κάτι που δε ξέρω ?

Πως τα φέρνει η τύχη, ε? Αν και πιστεύω ότι και παλιότερα γινόταν αυτό με βεβαίωση από την πρυτανεία.

Δημοσ.

Κοίτα σύμπτωση !!!

Συγνώμη για το ύφος στον προηγούμενο συμφορουμίτη αλλά πραγματικά δε το είχα διαβάσει.

Πέρα όμως από αυτό το τυπικό (το οποίο το ακούω χρόνια τώρα) μένω στην ουσία. Και οι Άγγλοι λένε ότι τα πτυχία-franchise που δίνουν ελληνικά κολλέγια σε συνεργασία με Αγγλικά είναι πτυχία και μάστερ αλλά στην Ελλάδα και στο ΤΕΕ τρώνε (ακόμα) πόρτα.

Έστω ότι σκάω μούη στην Αγγλία με το συμπληρωματικό Master χαρτί του ΕΜΠ τι γίνεται ? (θα μου πεις βέβαια "που να ξέρω" ούτε μια μέρα δεν έχει περάσει)

Δημοσ.

Για τα μάτια του κόσμου ήταν αυτή η βεβαίωση, δεν είχε οποιαδήποτε ισχύ, εκτός από το να το δείχνεις στα πανεπιστήμια του εξωτερικού για να σε πάρουν για MSc... Το ίδιο κάνει και το γεωπονικό, εδώ και χρόνια.

Για το αρχικό θέμα, γνωστοί και φίλοι στην Αγγλία γράφτηκαν αφού 1. απέκτησαν (αγγλικό) MEng (κάποιοι χωρίς να είναι μηχανικοί στο πρώτο πτυχίο από την Ελλάδα) και έπιασαν δουλειά εκεί.

Νομίζω ότι συμψηφίζονται όλα τα στοιχεία του του υποψηφίου προς εγγραφή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...