Προς το περιεχόμενο

Ψυχρό case

screenshot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aπ οτι ειδα αυτες οι μητρικες ειναι για τα πανηγυρια. Μια θεση ram, μια θεση pci και επεξστης με ανεμιστηρακι?(εγω δεν εχω)...

Δημοσ.
Aπ οτι ειδα αυτες οι μητρικες ειναι για τα πανηγυρια. Μια θεση ram, μια θεση pci και επεξστης με ανεμιστηρακι?(εγω δεν εχω)...

Oταν λες για τα πανηγυρια?

επεξεργαστης με ανεμιστηρακι?Δηλαδη?

Δημοσ.

Επανελαβες το μυνημα μου-αρα το διαβασες- αλλα δεν το καταλαβες?!

Μια μητρικη που εχει μονο μια θεση ram και μια θεση pci ειναι για τα πανυγηρια, για κλαμματα δηλαδη.

Ενα συστημα που διατυμπανιζει οτι εχει χαμηλη θερμ/σια χρειαζεται ανεμιστηρακι?

Δημοσ.

Φίλε screenshot, και να ήθελες, απλά δεν χρειάζεσαι κατεβαστήρι με πάνω από ένα dimm και μια pci. Αν νομίζεις πως χρειάζεσαι, τότε είτε δεν το θέλεις για κατεβαστήρι αλλά και για άλλες δουλειές, είτε απλά δεν έχεις ιδιαίτερη επαφή με το θέμα.

Σκοπός σε ένα κατεβαστήρι είναι να κάνεις την δουλειά σου, και ταυτόχρονα να μην καις ρεύμα-βγάζεις θόρυβο.

Για κουτί τώρα, τα coolermaster που σου προτάθηκαν είναι πολύ καλά. Αν δεν θέλεις να έχεις ανεμιστήρες, τότε απλά βγάζεις αυτούς που έχει πάνω. Έχε υπόψιν σου όμως πως κανένα κουτί δεν είναι κρύο από μόνο του. Χρειάζεται κάποια κίνηση αέρα (με case fans, ή fans στο τροφοδοτικό, στην CPU κτλ) για να λειτουργήσει ως "αεροσήραγγα", και να κρυώσει τα εξαρτήματά σου. Χωρίς ανεμιστήρες πουθενά, ένα κουτί απλά....ζεσταίνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τα περιφερειακά σου. Ειδικά όταν αυτά δεν είναι επιλεγμένα με σκοπό την χαμηλή κατανάλωση--->χαμηλή θερμική απώλεια.

Δες εδώ ένα παράδειγμα rig χωρίς ανεμιστήρες. Και εδώ για ένα με έναν ανεμιστήρα. Μπορούν να σου δώσουν ιδέες. Έχε υπόψιν σου, το πρώτο απλά δεν μπαίνει σε κουτί, γιατί όπως είπα, χωρίς ανεμιστήρες απλά θα υπερθερμανθεί....:-)

ps: Υπάρχουν custom λύσεις για κουτιά χωρίς moving parts, που το κουτί λειτουργεί ως heatsink κρυώνοντας τα εξαρτήματα. Την στιγμή όμως που θεωρείς τα 99€ του lili ως πολλά, καλύτερα δεν θες καν να μάθεις την τιμή τους...;)

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου για τα πανηγύρια. Είναι ακριβός η ίδια μητρική που έχουν τα netbooks.

Φίλε screenshot, και να ήθελες, απλά δεν χρειάζεσαι κατεβαστήρι με πάνω από ένα dimm και μια pci. Αν νομίζεις πως χρειάζεσαι, τότε είτε δεν το θέλεις για κατεβαστήρι αλλά και για άλλες δουλειές, είτε απλά δεν έχεις ιδιαίτερη επαφή με το θέμα.

Σωστός !

Δημοσ.

Περίμενε για να καταλάβω εσύ θες ένα σύστημα για να είναι κατεβαστήρι ή για να είναι όλα τα άλλα και να κατεβάζει και ταινίες;Διότι δεν χρειάζεσαι τίποτα εξωφρενικο για να κατεβάσεις π.χ. μια ταινία, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Σκοπός σε ένα κατεβαστήρι είναι να κάνεις την δουλειά σου, και ταυτόχρονα να μην καις ρεύμα-βγάζεις θόρυβο.

Φιλε Dante, βεβαιως και εχω επαφη με το θεμα, ασχολουμαι χρονια και μπορω να σου πω ότι ειμαι αρκετα ψαγμενος(όπως βλεπεις ψαχνω ακομα και το case).

Το ότι θα είναι κατεβαστηρι δεν αποκλειει κι άλλες δουλειες πχ. τη θεαση ταινιων. Επισης, η μεταφορα αρχειων από/σε αλλα pc είναι κι αυτή απαραιτητη. Αλλου ειδους εργασιες ρουτινας πχ. antivirus scanning, defragment θελουν διαταξη μνημης dual channel. Γνωριζεις υποθετω ποση θερμοκρασια ανεβαζουν τα σκαναρισματα…

Για να μην καις ρευμα δεν χρειαζεται να αγοραζεις τα atoms, χρησιμοποιεις τα υλικα που σου εμειναν απ τις αναβαθμισεις. Το ρευμα μπορεις να το ριξεις κανοντας οποτε θες ένα downgrade από το Bios

Για κουτί τώρα, τα coolermaster που σου προτάθηκαν είναι πολύ καλά. Αν δεν θέλεις να έχεις ανεμιστήρες, τότε απλά βγάζεις αυτούς που έχει πάνω. Έχε υπόψιν σου όμως πως κανένα κουτί δεν είναι κρύο από μόνο του. Χρειάζεται κάποια κίνηση αέρα (με case fans, ή fans στο τροφοδοτικό, στην CPU κτλ) για να λειτουργήσει ως "αεροσήραγγα", και να κρυώσει τα εξαρτήματά σου. Χωρίς ανεμιστήρες πουθενά, ένα κουτί απλά....ζεσταίνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τα περιφερειακά σου. Ειδικά όταν αυτά δεν είναι επιλεγμένα με σκοπό την χαμηλή κατανάλωση--->χαμηλή θερμική απώλεια.

Περιφερειακα δεν υπαρχουν πλην του ασυρματου mouse και του ασυρματου usb stick.

Μαλλον εννοεις τα εσωτερικα εξαρτηματα. Να σου πω ότι υπαρχουν μόνο 4, τα απολυτως απαραιτητα: Mobo, cpu, ram, hdd:cool:

Συνηθως οι χρηστες τετοιων συστηματων(εχω μιλησει με αρκετους) δεν εχουν κανενα ανεμιστηρα, μόνο του τρoφ/κου. Είναι περιττοι, τουλαχιστον στο κατεβασμα.

Το ξερω ότι κανενα κουτι δεν είναι κρυο από μόνο του, άλλο oμως ένα κουτι από πλαστικο και άλλο ενα κουτι από χαλκο.

Αν η καλυτερη λυση απ τα υπαρχοντα φτηνα cases του e-shop/πλαισιου είναι τα coolmasters τοτε να παρω ένα τετοιο.

Εννοειται ότι αν δεν θελω τους ανεμιστηρες τους βγαζω, το θεμα είναι όμως γιατι να τους πληρωνω… Αν είναι να αγορασω ένα κουτι με ανεμιστηρες και να τους βγαλω τοτε καλυτερα να παρω κουτι χωρις ανεμιστηρες και να διοχετευσω τα χρηματα σε αξιοποιησιμο υλικo.

Υποθετω ότι αυτοι οι case-stock ανεμιστηρες είναι και οι χειροτεροι της αγορας, δηλαδη θορυβωδεις.

ps: Υπάρχουν custom λύσεις για κουτιά χωρίς moving parts, που το κουτί λειτουργεί ως heatsink κρυώνοντας τα εξαρτήματα. Την στιγμή όμως που θεωρείς τα 99€ του lili ως πολλά, καλύτερα δεν θες καν να μάθεις την τιμή τους...;)

E ναι, δεν είναι υπερβολικο να δωσεις τοσα λεφτα για ένα απλό κατεβαστηρι που κανεις με παλια υλικα που σου περισσευουν? Μηπως αυτά τα κουτια ευνοουν και τροφ/κα χωρις ανεμιστηρα? Τελοσπαντων, δωσε καποιο link να τα δω:-)

Για δες τωρα αυτο το κουτι, φαινεται ωραιο σαν συνολο αλλα με προβληματιζει το υλικο του, πλαστικο και ατσαλι.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808583

Δημοσ.

Για το apevia δεν έχω γνώμη, μιας και δεν το έχω δουλέψει (από την pic φαίνεται καγκούρικο πάντως, not my style to be blunt. btw...το μπροστινό ψηλά είναι σαν μάσκα BMW, ή είναι η ιδέα μου?...XD). Κουτί από χαλκό δεν θα βρεις φυσικά (το κόστος του θα ξεπερνούσε τα 500€), αλλά και να έβρισκες δεν θα είχες καλύτερες θερμοκρασίες (ειδικά χωρίς θετικό airflow στο κουτί). Υπάρχει ένα επετειακό PC60 της lili που έχει μερικά κομμάτια από χαλκό, αλλά δεν νομίζω πως σε ενδιαφέρει. Επίσης δεν νομίζω πως σε ενδιαφέρουν και τα custom fanless κουτιά.

Εννοειται ότι αν δεν θελω τους ανεμιστηρες τους βγαζω, το θεμα είναι όμως γιατι να τους πληρωνω… Αν είναι να αγορασω ένα κουτι με ανεμιστηρες και να τους βγαλω τοτε καλυτερα να παρω κουτι χωρις ανεμιστηρες και να διοχετευσω τα χρηματα σε αξιοποιησιμο υλικo.

Υποθετω ότι αυτοι οι case-stock ανεμιστηρες είναι και οι χειροτεροι της αγορας, δηλαδη θορυβωδεις.

Εδώ ατύχησες, σχεδόν όλα τα κουτιά στην αγορά έχουν ανεμιστήρες. Αν υπάρχουν κάποια που δεν έχουν, συνήθως είναι τα φτηνιάρικα που τσιγκουνεύονται να βάλουν μέσα. Πράγματι, πολλοί case fans είναι θορυβώδεις, αλλά οι συγκεκριμένοι στα coolermaster που αναφέρθησαν είναι αρκετά ποιοτικοί sleeve @1200rpm stock. Όχι ότι σε ενδιαφέρει κιόλας, την στιγμή που θέλεις να τα αφαιρέσεις.

Το ότι θα είναι κατεβαστηρι δεν αποκλειει κι άλλες δουλειες πχ. τη θεαση ταινιων. Επισης, η μεταφορα αρχειων από/σε αλλα pc είναι κι αυτή απαραιτητη. Αλλου ειδους εργασιες ρουτινας πχ. antivirus scanning, defragment θελουν διαταξη μνημης dual channel. Γνωριζεις υποθετω ποση θερμοκρασια ανεβαζουν τα σκαναρισματα…

Για να μην καις ρευμα δεν χρειαζεται να αγοραζεις τα atoms, χρησιμοποιεις τα υλικα που σου εμειναν απ τις αναβαθμισεις. Το ρευμα μπορεις να το ριξεις κανοντας οποτε θες ένα downgrade από το Bios

Για όλες τις εργασίες που ανέφερες, ένα atom ion σύστημα μπορεί να αντεπεξέλθει, και με το παραπάνω. Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό, ειδικά την στιγμή που έχεις ήδη εξαρτήματα για το κατεβαστήρι σου. Σκοπός είναι να βρούμε ένα καλό κουτί, που να εκμεταλλεύεται καλά το αρνητικό (και ολίγον πενιχρό) airflow που θα δημιουργεί το PSU fan σου. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιούσες και τον στοκ exhaust fan που θα έχει το κουτί που θα πάρεις. Μπορείς να ρίξεις την ταχύτητά του γρήγορα και εύκολα, είτε με κάτι τέτοιο, είτε συνδέοντας τον στην μητρική σου και παίζοντας από bios ή με ένα πρόγραμμα όπως το speedfan. Ένας 120αρης που δεν έχει πρόβλημα σε undervolting, συνήθως είναι εντελώς αθόρυβος στις 550-650 στροφές.

Πάμε για κουτιά τώρα. Θα σου πρότεινα κάτι από τα παρακάτω:

CoolerMaster Elite 335 Black Case (RC-335-KKN1-GP)

CoolerMaster Sileo 500 Black Case (RC-500)

Silverstone - Precision SST-PS02B Case

Αυτά από εμένα, καλές αγορές ότι και να επιλέξεις...

Δημοσ.

Ας αφησουμε τους... αερισμους γιατι δεν ειναι το θεμα:-)

Θα κοιταξω τα κουτια που μου ειπες αλλα αν ειναι να δωσω 50€+ τοτε γιατι να μην παρω ενα σαν αυτο που εγραψα πριν ή σαν αυτο, που εχουν και διαφανες πλαινο?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650726

Δημοσ.

Γιατί έχουν χειρότερη ποιότητα κατασκευής από αυτά που σου έγραψα, + ότι έχουν αρκετές πλαστικούρες μέσα και έξω. Eίναι και θέμα γούστου το κουτί φίλε μου, οπότε ότι και να σου πω εγώ ή κάποιος άλλος, θα πρέπει να σου αρέσει και εσένα...Ορίστε μερικά ακόμα για να δεις:

CoolerMaster Mystique 632S Black Case (RC-632S-KKN2-GP)

Sharkoon Rebel9 Economy Middle Tower no PSU Black

ASUS TA-D21 BLACK

Δημοσ.

Δεν σε ειρωνευτικα,ρωτησα γιατι την 8εωρεις για τα πανυγηρια.

Και δν ειχα καταλαβει οτι 8ελεις να ειναι passive η ψυκτρα του cpu.

Ειναι ματαιο να μιλαμε για atom εφοσον εχεις ηδη υλικο,αλλα 8α τον υπερασπιστω και 8α πω οτι ταινιες και κατεβασμα,surfing κανει ανετα.

Στο 8εμα μας,aυτο το ΤΤ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650726

ειναι αρκετα τιμιο.Μπορει να ειναι ψιλοπλαστικουρα αλλα ειναι ευρυχωρο και υποφερτα α8ορυβο.Το εχει ο ξαδερφος μου για το 2ο πισι του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...