takis3 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Γεια χαρα.Ξεκινησα και φτιαχνω ενα προσωπικο eshop στο dreamweaver.Να ξεκαθαρισω οτι ειναι η πρωτη σελιδα που φτιαχνω.Ξερω θα πειτε μπηκα αμεσως στα βαθια αλλα για ολα υπαρχει μια αιτια και ετσι αιτια που ασχολουμε τωρα με ιστοσελιδες ειναι οτι θελω να φτιαξω αυτο το eshop.Εχω βρει μερικα video tutorials και σιγα σιγα εχω σχεδον τελειωσει την αρχικη σελιδα αλλα μεταξυ άλλων κολαω και σε ενα προβλημα που ειναι πολυ σημαντικο και δεν ξερω αν λυνεται. Ο πελατης θα πληρωνει μεσω paypal.Με την πληρωμη του θελω να λαμβανει ενα κωδικο προσβασης στο site μου που ομως δεν θα αναπαραγεται απο καποιο προγραμμα αλλα θα του δινεται απο μια λιστα κωδικων που θα εχω ετοιμους σε μια database ειτε μεσα απο μια ετοιμη λιστα κωδικων σε μορφη πχ .τχτ ειτε σε μορφη ξεχωριστου αρχειου για καθε κωδικο. Ειναι μεγαλο κολημα αν καποιος μπορει να βοηθησει ας μου πει αν γινεται αυτο.Εστειλα mail στο paypal και με οδηγησαν σε μια σελιδα paypal.com/pro που ομως δεν βγαζω ακρη τι γινεται.Μαλλον για καποιο εξτρα προγραμμα καταλαβα οτι χρειαζεται αλλα δεν ξερω τιποτα περισσοτερο. Δεκτη καθε προταση ακομα και αν ειναι χωρις paypal.Ευχαριστω.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Κοιτα δεν μπορεις να έχεις καποιο event όταν κάποιος σε πληρώσει;Δε ξέρω πως δουλεύει το paypal ακριβώς. Αλλα πες μου μόλις ολοκληρωθει η παραγγελιά και σε πληρώσει τι μπορεις να θέσεις στο paypal να κάνει;
takis3 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Υπαρχουν 2 τροποι για να πληρωθεις μεσω paypal. 1.Ο πελατης ειναι γραμμενος στο paypal και οταν σε πληρωσει, αυτοματα το paypal στελνει στο mail του eshop τα στοιχεια της πληρωμης μαζι με το email που εχει χρησιμοποιησει ο πελατης για να γραφτει στο paypal. 2.Ο πελατης δεν ειναι γραμμενος στο paypal αλλα εχει τη δυνατοτητα μαζι με την πληρωμη να γραψει και σχολια οποτε γραφει το email του. Περα απο αυτο όμως σκεφτομαι οταν κανουν την πληρωμη να μου στελνουν με ενα email τον αριθμο της αποδειξης της πληρωμης και αυτοματα με καποιο τροπο ο δικος μου server να τους στελνει αυτοματα ως απαντηση τον αποθηκευμενο κωδικο.Αλλα με καποιο τροπο πρεπει να τσεκαρει ο server οτι ο αριθμος της αποδειξης που στελνει ο πελατης ειναι ιδιος με αυτον που μου εχει στειλει το paypal. Ή να γραφουν στα σχολια της πληρωμης το eimail τους και καποιο προγραμμα να αναγνωριζει απο το κειμενο το email και τον αριθμο και να στελνει στο email τον κωδικο προσβασης. Εκτος και αν υπαρχει και αλλος τροπος που δεν εχω σκεφτει.Παντως δε φαινεται απλο χρειαζεται μαλλον καποιο προγραμμα που δεν ξερω αν υπαρχει ετοιμο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Κοίτα δε ξερω που εχεις κολήσει ακριβώς. Μπορεις να κανεις εαν γινεται μολις τελειωνει η παραγγελεια να επισκεπτεται καποιο link αλλα και αυτο ειναι λιγο επιφοβο.. Υπάρχουν μηπως καποια API για το paypal ωστε να μπορεις δεις ποιοι σε πληρωσαν κτλ;Δηλαδη εαν δινει καποιο κωδικα για να συνδεεται ο σερβερ με το paypal Και να βλέπει τι έχει γινει; Η μονη λυση που μπορώ να σκεφτώ είναι να βαλεις καποιο προγραμμα να εκτελείται κάθε λεπτο περιπου και να ελεγχει τα email και να δρα ανάλογα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:47 ---------- Υ.Γ εγραψα API paypal. https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=developer/library_documentation βρηκα αυτο και παρομοια Instant Payment Notification Guide (PDF, HTML) Instant Payment Notification (IPN) is a message service that notifies you of events related to PayPal transactions. You can use IPN to automate back-office and administrative functions. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:48 ---------- https://cms.paypal.com/cms_content/US/en_US/files/developer/IPNGuide.pdf Δες και αυτο...
takis3 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Πρωτα ευχαριστω που ασχοληθηκες.Κοιτα το προβλημα ακριβως δεν ειναι να ξερω ποιο email εχει αυτος που με πληρωσε.Το προβλημα ειναι να μπορει αυτος που πληρωσε αυτοματα να λαμβανει ως απαντηση εναν κωδικο προσβασης στο site μου μεσα απο μια λιστα αποθηκευμένων κωδικών.Αυτη η διαδικασία θελω να γίνεται αυτόματα γιατι αν ειναι πχ να πληρωσει καποιος και να περιμενει ποτε θα δω εγω την πληρωμη και να ειμαι στο pc για να του στειλω email με τον κωδικο το συστημα δε θα δουλεψει ετσι σωστα.Δεν θελω να υπαρχει καθυστερηση στο να παιρνει αυτο που πληρωνει. Καπου ειχα διαβασει στο site του paypal οτι το IPN χρησιμοποιειται απο τις εταιρειες που πουλανε αυτόματα κωδικους για τα προγραμματα τους online.Αλλα τελικα δεν λεει πως ακριβως αυτο γινεται και αν χρειαζεται ειδικο προγραμμα.Μαλλον εννοούν οτι το IPN απλα σε ενημερώνει για την πληρωμη και απο εκει και υστερα ειναι δικό σου προβλημα για το πως θα στείλεις στο πελατη τον κωδικο δηλαδη με αυτοματο ή χειροκινητο τροπο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Απο οτι καταλαβα στο μοντελο εχεις ενα προγραμμα στον υπολογιστή σου που ειναι listener σαν σερβερ και δεχετε συνδεσεις απο το Paypal οταν γινεται καποια πληρωμη. Ετσι θα ξερεις ποιος σε πληρωσε με ακριβεια δευτερολεπτων. Τωρα εαν κολλας στο επομενο βημα δεν ειναι τιποτα..Απλα μολις δεχτεις συνδεση στελνεις εκει που θελεις το κώδικο απο τη βαση ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:07 ---------- https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=developer/library_download_sdks Κατεβασε Website Payments Standard στη γλωσα που χρησιμοποιεις. Βρηκα εκει μεσα IPNListener ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:10 ---------- Απο οσο διαβασα φιλε μου ολα βρισκονται εδω μεσα αλλα πρεπει να διαβάσεις...Οτι ειναι στο IPN https://cms.paypal.com/cms_content/US/en_US/files/developer/IPNGuide.pdf
takis3 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Ναι το διαβαζω τωρα κατι λεει οτι το listener κανει και αυτοματοποιημενες εργασιες υστερα απο την επιβεβαιωση της πληρωμης αλλα ακομα το διαβαζω ειναι μεγαλο.Σε ευχαριστώ πολύ τελικα κατι μπορει να γινει ευχομαι μονο να μη χρειαζεται τιποτα γνωσεις προγραμματισμου με γλωσσες γιατι δεν ξερω απο τετοια.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Α φιλε μου πως το εκανες αφου δεν ηξερες; Σε τι γλώσα ειναι; Κοιτα να σου πω τι συμβαίνει.. Απο το website(paypal.com) ειδα οτι μπορεις να ενεργοποιήσεις αυτη τη λειτουργία καθώς και τι να σου στέλνει. Εφοσον ειναι ενεργοποιημένο απο το προφιλ σου στο site... 1)Ο πελατης περνει κατι 2)Το paypal κάνει post σε μια σελίδα που εχεις ορίσει (listener) 3)Σου εχει στειλει δεδομενα που χρειάζεσε 4)Επειτα μπορεις να εκτελεσεις ερωτημα στη βαση να παρει το προτο στη σειρα κωδικο και μετα να τον κάνει detele
elisto Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 γνώμη μου.....αν είχα κάτι τετοιο,θα πήγενα σε κάτι ετοιμο!!!
takis3 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 γνώμη μου.....αν είχα κάτι τετοιο,θα πήγενα σε κάτι ετοιμο!!! Τι εννοεις.
alexandr0s Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Φίλε μου, επειδή απ'ότι καταλαβαίνω δεν έχεις εμπειρία από προγραμματισμό και οι λύσεις που σκέφτεσαι εσύ και που σου προτείνουν οι φίλοι (listeners, API) απαιτούν προϋπηρεσία, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στην επιλογή "Merchant Services" και να επιλέξεις το "Buy Now Button" ή το "Add to Cart Button".
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Προσελαβε καποιον να στο κανει εαν δεν μπορεις μονος σου παντως.Βεβαια να μη σου πάρει πολλα λεφτα.Αλλιως πρεπει να ξερεις την γλωσα που χρησιμοποιει το site σου.Php ,jsp κτλ.. υστερα απλα θα φτιάξεις μια σελίδα που θα ειναι ο λιστενερ στην ουσία.Και μολις θελει να σε ειδοποιησει για κατι (για σενα οταν ολοκληρωθει η παραγγελια) επισκεπτεται αυτοματα αυτη τη σελίδα το paypal και στελνει καποια δεδομένα με καποιο συγκεκριμενο τροπο. Εσυ οταν λαβεις τα δεδομενα και κανεις καποιους ελεγχους θα μπορεις να παρεις απο τη βαση τον επομενο κωδικο και να τον στειλεις αμεσα. Ολα αυτα τα γραφει στο documentation. Αν προσπαθήσεις θα τα καταφερεις
takis3 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Προσελαβε καποιον να στο κανει εαν δεν μπορεις μονος σου παντως.Βεβαια να μη σου πάρει πολλα λεφτα.Αλλιως πρεπει να ξερεις την γλωσα που χρησιμοποιει το site σου.Php ,jsp κτλ.. Προς το παρον και αφου ειδα απο το .pdf που μου εδωσες οτι μαλλον υπαρχει λυση επικεντρωνομαι πρωτα στο να ολοκληρωσω το site και να προσθεσω καλιτερα γραφικα. Πιστευω οτι κατι θα γινει αλλιως αν χρειαζεται ειδικες γνωσεις πρεπει οντως να βρω καποιον προγραμματιστη να ασχοληθει με αυτο το κομματι.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Σε τι γλωσα ειναι το Site σου; Ειναι απλη html μηπως;Η χρησιμοποιεις καποια σερβερ τεχνολογια; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:05 ---------- Αν προσλαβεις καποιον να του δειξεις εαν δεν ξερει το pdf και να του πεις τι ακριβως θες σε καθε περιπτωση. Δε πρεπει να σου παρει πιστευω για αυτο που ζητας πανω απο 100 ευρω με τιποτα . Και αυτα πολλα ειναι.Δηλαδη ενας εμπειρος σε 4 ωρες στα εχει φτιαξει ολα
takis3 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Το site στο dreamweaver εχει καταληξη .html .Περισσοτερα δε γνωριζω παντως το host γινεται σε server windows.Ακομα δεν το εχω ανεβασει το φτιαχνω.Ειναι το πρωτο site που φτιαχνω και δεν ξερω απο php.Αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως το dreamweaver γραφει αυτοματα τον κωδικα ενω εσυ ευκολα διαχειριζεσαι το site σε γραφικο περιβαλον και μερικες φορες επεμβαινω και στον κωδικα οταν χρειαστει να κανω μια διορθωση η να προσθεσω επιπλεον κωδικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.