Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Η γνώμη μου είναι ότι προγράμματα τύπου dreamweaver, frontpage, netobjects fusion κλπ, είναι passe. Κάποτε, πριν την έλευση των CMS και frameworks είχαν νόημα ύπαρξης. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι τίποτε άλλο από html editors on steroids. Αντί να γράφεις τα πάντα από το μηδέν, ξεκινάς με ένα template και συνεχίζεις με point & shoot. Με αποτέλεσμα, βεβαίως, την παραγωγή εμετικού markup στο οποίο - εγώ προσωπικά - είμαι αλλεργικός. Τη σήμερον ημέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν. Η μάλλον μπορώ - λόγω άγνοιας και κατεστημένου. Αν θες τυπικό δυναμικό site, αναγκαστικά πας σε CMS. Αν θες κάτι περίεργο ή στατικό, πας σε framework ή σηκώνεις τα μανίκια, φορτώνεις τον αγαπημένο σου code editor και κόβεις-ράβεις. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος νοιώσει την ανάγκη να καταφύγει σε dreamweaver, sorry αλλά είναι άσχετος και δεν μπορεί να λέγεται επαγγελματίας. Ασχολούμαι 32 χρόνια με το system programming και 16 με το web development. Ξεκίνησα (επαγγελματικά) στα 15 μου, γράφοντας firmware. Έχω χρησιμοποιήσει τα ΠΑΝΤΑ, και το εννοώ. Το πρώτο μου site ήταν σε Win 3.11 Notepad. Μετά, βγήκαν οι html editors και χρησιμοποιούσα αυτούς. Μετά, βγήκε το frontpage. Το έπαιξα για λίγο αλλά μου φάνηκε ηλίθιο και το παράτησα. Στη συνέχεια NetObjects και DreamWeaver. Όλα αγορασμένα, φυσικά. E, σήμερα, δουλεύω πάλι με code editor ή CMS όπως εξήγησα πιο πάνω. Για ποιον λόγο εάν στραφεί προς Dreamweaver είναι άσχετος ?? (το επαγγελματίας το ξεπερνάω)
VitamineQ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 !!! είναι απίστευτο το πως έχει περάσει το joomla στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων. είχα ακούσει διάφορα, αλά πρώτη φορά διάβασα άτομο να λέει ότι αν θες επαγγελματικό σιτε τότε να μάθει το joomla! Ο άλλος λέει οτι είναι επαγγελματίας, και αφού έφτιαξε τα πάντα με τα πάντα, () τελικά κατέληξε να χρησιμοποιεί έτοιμα cms. Ελπίζω τουλάχιστον να τα χρεώνεις και σαν επαγγελματίας. @el02154 φίλε μου δε μας είπες έτσι απο περιέργεια τι σε συμβούλεψε και ο έμπειρος web developer που ρώτησες. Το dreamweaver είναι ένας editor στον οποίο μπορείς να γράφεις κώδικα για οποιαδήποτε γλώσσα χρησιμοποιείτε για την ανάπτηξη μιας ιστοσελίδας (html, xml, css, php, javascript, asp κλπ). το χαρακτηριστικό του είναι οτι αντί να βάζεις τα στοιχεία της σελίδας γράφοντας τον κώδικα με το χέρι, έχει κουμπάκια έτσι ώστε να σε διευκολύνει στην κατασκευή της. με τον καιρό κοιτάζοντας και τον κώδικα που παράγει και διαβάζοντας και κανα tutorial θα μάθεις html και css. Αργότερα όταν θες να κάνεις το κάτι παραπάνω μπορείς να μάθεις μια γλώσσα που σου ταιριάζει, έτσι ώστε να κάνεις μερικά κομμάτια της ιστοσελίδας σου "δυναμικά", έτσι ώστε να μπορείς να βάζεις και να αφαιρείς περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να κάνεις edit τις σελίδες από το dreamweaver. ΜΕ ΜΙΑ ΠΡOΤΑΣΗ ΤΟ DREAMWEAVER είναι πρόγραμμα ανάπτυξης ιστοσελίδων. Το joomla απο την άλλη είναι ένα έτοιμο CMS. Στην ουσία δηλαδή είναι μια έτοιμη δυναμική ιστοσελίδα. Αυτό σημαίνει ότι καποιος άλλος έχει φτιάξει ένα site για σένα και εσύ το παίρνεις το βάζεις στον server σου και έχεις αμέσως μια δυναμική ιστοσελίδα, με έναν πίνακα διαχείρισης περιεχομένου. Αν λοιπών θές να μάθεις να αναπτύσσεις ιστοσελίδες τότε να μείνεις στο dreamweaver να μάθεις όσο πιο καλά μπορείς html και css και όταν νιώσεις ότι τα κατέχεις τότε να μάθεις και μια η και παραπάνω γλώσσες (όποια δεις οτι καταλαβαίνεις και σε βολεύει ). Αν θές απλά να έχεις ένα site το οποίο δε θα μπορείς να το αλλάξεις όπως θες (θα πρέπει να ξέρεις html css και σε μερικές περιπτώσεις να έχεις και μια βασική ιδέα για το πως δουλεύει η php) , ή θες να ανεβάσεις ένα site που κάνει τα πάντα για κάποιον πελάτη σου, τότε κατέβασε το joomla και είσαι αρχηγός . dreamweaver VS notepad έχω βαρεθεί να διαβάζω από έμπειρους επαγγελματίες και από διάνοιες προγραμματισμού οτι το dreamweaver είναι για τους αρχάριους και άσχετους, ενώ το notepad είναι το απόλυτο εργαλείο και οτι γράφοντας τον κώδικα με το notepad έχεις περισσότερο έλεγχο, ξέρεις τι ακριβώς κάνεις κλπ κλπ κλπ. Έχω να πω ότι όσοι το λένε αυτό είναι "πρωτόγονοι". Δεν είναι δυνατόν με τόσους editors που κυκλοφορούν να έχουν μείνει στο notepad που δεν έχει ούτε καν autocomplete ή έστω χρώματα στον κώδικα....
nik1992 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Η δική μου γνώμη (τώρα κάποια απαντάνε σε αυτό το θέμα και κάποια στο άλλο, κάποια τα έχουν ήδη πει)... Το joomla όπως είπαν και κάποιοι άλλοι υπάρχει για να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη άμα δεν ξέρεις από προγραμματισμό και θέλεις να αλλάζεις συχνά το περιεχόμενο της σελίδας σου. Με το dreamweaver, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου "joomla", κάποιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Το joomla το χειρίζεται ο κάθε ένας που έχει γνώσεις Η/Υ, το dreamweaver το χρησιμοποιούν αυτοί που ξέρουν τουλάχιστον html. Το joomla έχει μεγάλο κοινό, οπότε μπορείς να βρείς ότι χρειάζεσαι, αλλά για να κάνεις κάποιο custom addon πρεπει να γνωρίζεις το API του, ενώ άμα φτιάξεις κάτι δικό σου (είτε CMS είτε δυναμική/στατική σελίδα) φτιάχνει πιο εύκολα πρόσθετα, και υπάρχουν και έτοιμα script τα οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις. Το joomla πρέπει να το ενημερώνεις όποτε βγαίνει update αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να το χακάρουν, σε αυτά που φτιάχνεις εσύ είναι πιο εύκολο να προστατευτείς (ώστε αν/και όταν σταματήσει η υποστήριξή του να μην έχεις προβλήματα). Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι το dreamweaver είναι για τους μη επαγγελματίες ή τους αρχάριους. Το τι από τα δύο θα επιλέξεις εξαρτάται από το κάθε project. PS. Σωστό και αυτό που λέει ο ΠάρηςΓ, ότι δεν ξέρεις για πόσο θα ισχύει η υποστήριξη της κοινότητας ή ακόμα και αν αργότερα την κάνουν εμπορική εφαρμογή...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Απλα θα βγει κατι νέο καποια στιγμή. Και ολοι αυτοι που ειχαν μαθει πολυ καλα το joomla Θα πρεπει να ξαναδιαβάζουν και να στραβωνονται ωρες για να βρουν πως να κανουν οσα ξεραν στο νεο συστημα
andrip Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 το joomla ξέρετε πόσο καιρό υπάρχει; Ηδη 4 χρόνια, έχει τεράστια κοινότητα, ατελείωτες δυνατότητες και προφανώς καμία τάση να το παρατήσει κάποιος, ίσα ίσα όλο και περισσότερες εφαρμογές όλο και περισσότερα "plugin" βγαίνουν. Είναι (ίσως) το πιο ολοκληρωμένο CMS, και φυσικά δε μιλάμε για blog αν θες κάτι σα blog πάς σε wordpress. Γεγονός είναι οτι εκεί που θα κάνει 1 μήνα να φτιάξεις ένα site με το χέρι, με το joomla θα το φτιάξεις σε λιγότερο απο 10 μέρες. Φυσικά αν δεν ξέρεις καθόλου τεχνολογίες όπως css/xhtml (και πολύ λιγότερο php) δε θα μπορείς και να επέμβεις καθόλου εαν κάτι δε σου αρέσει στο joomla. Εφ'όσον όμως έχεις τέτοια γνώση θα είσαι άρχοντας με το συνδυασμό αυτό
el02154 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Φίλε VitamineQ είπε περίπου ότι είπες εσυ. Dreamweaver και παράλληλα εκμάθηση html και css. Μετά καλό θα είναι να μάθω php και ύστερα να στραφώ σε λύσεις τύπου joomla και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες μου ή τις αντίστοιχες του πελάτη...
elisto Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 !!! είναι απίστευτο το πως έχει περάσει το joomla στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων. είχα ακούσει διάφορα, αλά πρώτη φορά διάβασα άτομο να λέει ότι αν θες επαγγελματικό σιτε τότε να μάθει το joomla! Ο άλλος λέει οτι είναι επαγγελματίας, και αφού έφτιαξε τα πάντα με τα πάντα, () τελικά κατέληξε να χρησιμοποιεί έτοιμα cms. Ελπίζω τουλάχιστον να τα χρεώνεις και σαν επαγγελματίας. @el02154 φίλε μου δε μας είπες έτσι απο περιέργεια τι σε συμβούλεψε και ο έμπειρος web developer που ρώτησες. Το dreamweaver είναι ένας editor στον οποίο μπορείς να γράφεις κώδικα για οποιαδήποτε γλώσσα χρησιμοποιείτε για την ανάπτηξη μιας ιστοσελίδας (html, xml, css, php, javascript, asp κλπ). το χαρακτηριστικό του είναι οτι αντί να βάζεις τα στοιχεία της σελίδας γράφοντας τον κώδικα με το χέρι, έχει κουμπάκια έτσι ώστε να σε διευκολύνει στην κατασκευή της. με τον καιρό κοιτάζοντας και τον κώδικα που παράγει και διαβάζοντας και κανα tutorial θα μάθεις html και css. Αργότερα όταν θες να κάνεις το κάτι παραπάνω μπορείς να μάθεις μια γλώσσα που σου ταιριάζει, έτσι ώστε να κάνεις μερικά κομμάτια της ιστοσελίδας σου "δυναμικά", έτσι ώστε να μπορείς να βάζεις και να αφαιρείς περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να κάνεις edit τις σελίδες από το dreamweaver. ΜΕ ΜΙΑ ΠΡOΤΑΣΗ ΤΟ DREAMWEAVER είναι πρόγραμμα ανάπτυξης ιστοσελίδων. Το joomla απο την άλλη είναι ένα έτοιμο CMS. Στην ουσία δηλαδή είναι μια έτοιμη δυναμική ιστοσελίδα. Αυτό σημαίνει ότι καποιος άλλος έχει φτιάξει ένα site για σένα και εσύ το παίρνεις το βάζεις στον server σου και έχεις αμέσως μια δυναμική ιστοσελίδα, με έναν πίνακα διαχείρισης περιεχομένου. Αν λοιπών θές να μάθεις να αναπτύσσεις ιστοσελίδες τότε να μείνεις στο dreamweaver να μάθεις όσο πιο καλά μπορείς html και css και όταν νιώσεις ότι τα κατέχεις τότε να μάθεις και μια η και παραπάνω γλώσσες (όποια δεις οτι καταλαβαίνεις και σε βολεύει ). Αν θές απλά να έχεις ένα site το οποίο δε θα μπορείς να το αλλάξεις όπως θες (θα πρέπει να ξέρεις html css και σε μερικές περιπτώσεις να έχεις και μια βασική ιδέα για το πως δουλεύει η php) , ή θες να ανεβάσεις ένα site που κάνει τα πάντα για κάποιον πελάτη σου, τότε κατέβασε το joomla και είσαι αρχηγός . dreamweaver VS notepad έχω βαρεθεί να διαβάζω από έμπειρους επαγγελματίες και από διάνοιες προγραμματισμού οτι το dreamweaver είναι για τους αρχάριους και άσχετους, ενώ το notepad είναι το απόλυτο εργαλείο και οτι γράφοντας τον κώδικα με το notepad έχεις περισσότερο έλεγχο, ξέρεις τι ακριβώς κάνεις κλπ κλπ κλπ. Έχω να πω ότι όσοι το λένε αυτό είναι "πρωτόγονοι". Δεν είναι δυνατόν με τόσους editors που κυκλοφορούν να έχουν μείνει στο notepad που δεν έχει ούτε καν autocomplete ή έστω χρώματα στον κώδικα.... κιαι όμως φίλε μου το πιστευω...αλλα δεν το λέω σαν μοναδική λυ΄ση,υπάρχουν τόσες άλλες...το joomla είναι κορυφή!!! ειδικά για καποια παιδια που θελουν να ασχοληθουν με την δημιουργεία site ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:01 ---------- κιαι όμως φίλε μου το πιστευω...αλλα δεν το λέω σαν μοναδική λυ΄ση,υπάρχουν τόσες άλλες...το joomla είναι κορυφή!!! ειδικά για καποια παιδια που θελουν να ασχοληθουν με την δημιουργεία site και στην τελίκη τα πρώτα μου λεφτά στο ίντερνετ τα έβγαλα με ένα site που ηταν φτιαφμενο με fond page 2007,κα βγάζω ακόμα..... με αυτό θελω να πω ότι είναι τόσο απλό το ιντερνετ που με απλά προγραμματα παιδικά μπορείς να κάνεις κατι πολυ καλό.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.