Προς το περιεχόμενο

Bsod machine_check_exception error

gega

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
οχι δεν εχω βρει ποτε μου τετια ρυθμηση μεσα στα bios . Μια ερωτηση ακομα να κανω small ffts? ή blend(er:p) cpu and ram?

Θα προτεινα small ffts για την cpu και memtest με πολλες επαναληψεις για τις μνημες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
ταυτοχρονα?

Οχι βεβαια ρε συ:-)

Το memtest με boot απο iso/floppy.Kατεβασε απο καπου την αντιστοιχη εκδοση για οτι σου ταιριαζει(cd/floppy)και ξεκινα.

Οχι βεβαια ρε συ:-)

Το memtest με boot απο iso/floppy.Kατεβασε απο καπου την αντιστοιχη εκδοση για οτι σου ταιριαζει(cd/floppy)και ξεκινα.

ρωταω γιατι το εχω και για τα windows....

ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΕ RESTART:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

• Moderators
shit happens τιποτα .... απλως εκανε ενα ωραιο και υσηχο restart χωρις να βγαλει bsod

Θερμοκρασια μυριζει αυτο.Κατεβασε ταση ή fsb.

Δεν νομίζω πως είναι θερμοκρασία.

Δοκίμασε να δώσεις παραπάνω τάση, (δεν παίρνουν χαμπάρι οι 65άρηδες), τον Ε6750 τον είχα με 1.58 στα 3.6 stable για κάνα χρόνο.

Τρέξε και memstest bootable να αποκλείσουμε και αυτόν τον παράγοντα.

Οι θερμοκρασίες φαίνονται όντως υπερβολικές πάντως. Με την συγκεκριμένη ψύκτρα θα έπρεπε να παίζεις πιο χαμηλά.

Δεν νομίζω πως είναι θερμοκρασία.

Δοκίμασε να δώσεις παραπάνω τάση, (δεν παίρνουν χαμπάρι οι 65άρηδες), τον Ε6750 τον είχα με 1.58 στα 3.6 stable για κάνα χρόνο.

Τρέξε και memstest bootable να αποκλείσουμε και αυτόν τον παράγοντα.

Οι θερμοκρασίες φαίνονται όντως υπερβολικές πάντως. Με την συγκεκριμένη ψύκτρα θα έπρεπε να παίζεις πιο χαμηλά.

πανω κατω στους ποσους βαθμους θα πρεπει αν ειναι?

για ποση ωρα να τρεξω το memtest?

Το πρώτο που θα έκανα, μιας και είναι το λιγότερο χρονοβόρο, είναι να έδινα 1.58-1.6V στην cpu.

Δοκίμασέ το και τρέξε ένα small fft's ή linpack.

Οι θερμοκρασίες σου (κατά προσέγγιση) θα έπρεπε να παίζουν maximum ~60C με αυτή την ψύκτρα.

Πάντως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που να την δικαιολογούν, (air flow- θερμοκρασία περιββάλοντος κλπ).

memtest κάνα 3ωρο άμα αντέχεις.

Αν και (λογικά) αν υπάρχει πρόβλημα, θα φανεί πολύ πιο νωρίς.

• Moderators
Το πρώτο που θα έκανα, μιας και είναι το λιγότερο χρονοβόρο, είναι να έδινα 1.58-1.6V στην cpu.

Ακριβως αυτο λεω και γω μονο που το παω χωρις αυξηση τασης:μειωση του fsb.

Anyway δοκιμασε ολα αυτα και βλεπουμε.

παιδια εκανα memtest για μια ωρα και ολα ηταν οκ δεν ειχε κανενα error τωρα τον cpu τον εχω στα 3400 και του δινω 1,45vcore

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:05 ----------

jesus :P μετα ομως ο επεξεργαστης δεν θα γινοταν χαλια .... εννοω θα ξεχηλωνε

Οι θερμοκρασίες σου (κατά προσέγγιση) θα έπρεπε να παίζουν maximum ~60C με αυτή την ψύκτρα.

Πάντως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που να την δικαιολογούν, (air flow- θερμοκρασία περιββάλοντος κλπ).

εδω στην Ροδο ψηνομαστε τετοια ωρα εχει 30 βαθμους :devil::devil::devil::devil:

Ακριβως αυτο λεω και γω μονο που το παω χωρις αυξηση τασης:μειωση του fsb.

Anyway δοκιμασε ολα αυτα και βλεπουμε.

Ναι δε λέω, απλά επειδή τον συγκεκριμένο επεξεργαστή τυχαίνει να τον έχω λιώσει στο ρεύμα στο παρελθόν, ξέρω πως δεν χαμπαριάζει. ;)

Ναι δε λέω, απλά επειδή τον συγκεκριμένο επεξεργαστή τυχαίνει να τον έχω λιώσει στο ρεύμα στο παρελθόν, ξέρω πως δεν χαμπαριάζει. ;)

το θεμα ειναι οτι θελω να τον κρατησω για 2 χρονια ακομα ..... αν τον βαλω στα 1.55 θα αντεξει για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα?

το θεμα ειναι οτι θελω να τον κρατησω για 2 χρονια ακομα ..... αν τον βαλω στα 1.55 θα αντεξει για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα?

Ναι, μέχρι και 1.6 είναι οκ για τους 65nm με επιτρεπτές θερμοκρασίες.

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...