Προς το περιεχόμενο

Bsod machine_check_exception error

gega

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας Insomniacs για αλλη μια φορα θα χρειαστω την βοηθεια σας

στην αρχη ειχα ενα προβλημα με τον επεξεργαστη μου ο οποιος οταν ηταν σε full load επεφτε το vcore αλλα αυτο διορθωθηκε αλλα μετα απο λιγο καιρο υστερα απο κανενα τεταρτο με το orthos (και οταν παιζω παιχνιδια) μου πεταει BSOD οριστε και ενα screenshot dsc00110xyy.jpg

o cpu τρεχει στα 3.6 με 1.5125 vcore και με 1.5 στο cpuz

max load 65-67 C

min 43-45 C

να σημειωσω οτι πριν απο κατι βδομαδες ο επεξεργαστης ετρεχε στα ιδια ακριβως βολτ και στις ιδιες θερμοκρασιες χωρις καποιο προβλημα

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Πιστευω πως καλυτερα να ξεκινησεις να ψαχνεις το hardware(να ανεβασεις λιγο τα ρευματα,nb,sb?Timings στις μνημες?να μειωσεις λιγο το fsb)και μετα να περασεις στην αναζητηση software προβληματος.

Πριν απο λιγες βδομαδες που λες το ειχες τεσταρει ας πουμε με orthos για αρκετη ωρα και δεν εβγαζε προβλημα?Memtest με πολλα loops κλπ και ηταν οκ?

Δημοσ.
Πιστευω πως καλυτερα να ξεκινησεις να ψαχνεις το hardware(να ανεβασεις λιγο τα ρευματα,nb,sb?Timings στις μνημες?να μειωσεις λιγο το fsb)και μετα να περασεις στην αναζητηση software προβληματος.

Πριν απο λιγες βδομαδες που λες το ειχες τεσταρει ας πουμε με orthos για αρκετη ωρα και δεν εβγαζε προβλημα?Memtest με πολλα loops κλπ και ηταν οκ?

πρωτα απο ολα με την mobo αυτη δεν μπορω να ρυθμισω τα ρευματα σε nb και sb .Τα timings στις μνημες ειναι αρκετα χαλαρα 5-5-5-15 και δινω full volt σε ram 2.1v .Eπισης τον cpu τον εχω στα 3.6 εδω και 8 μηνες και εχω κανει πριν κανενα μηνα memtest και orthos και ολα ηταν μια χαρα για κανενα οχταωρο και παραπανω μεχρι που το σταματησα . Αν ανεβασω κιαλο το vcore δεν θα υπαρχει πιθανοτητα να ξεχηλωσει ο cpu? γιατι στην intel λεει μεχρι 1.5 vcore

να πω οτι πριν απο μια βδομαδα ακριβως ειχα τρεξει ενα προγραμμα το οποιο ειχε ιο και αρχινουσε και στρεσαρε τον cpu μεχρι που εφαγα bsod (δεν προλαβα να δω τι εγραφε στο bsod) αλλα μετα ηταν ολα οκ δεν ειχε κανενα προβλημα το pc

• Moderators
Δημοσ.

Το vcore μην το πειραζεις περισσοτερο αν δεν εχεις καλη ψυξη.

Αν θελεις ανεβασε το dump που υπαρχει απο την μπλε οθονη σε καποιο site να το δω.

Δημοσ.
Το vcore μην το πειραζεις περισσοτερο αν δεν εχεις καλη ψυξη.

Αν θελεις ανεβασε το dump που υπαρχει απο την μπλε οθονη σε καποιο site να το δω.

το dump που βρησκεται?

• Moderators
Δημοσ.

C:\windows\memory.dump το kernel dump

και

c:\windows\minidump τα small dumps.

Το kernel dump ειναι πολυ καλυτερο(καντο rar πριν το ανεβασεις)

Δημοσ.
C:\windows\memory.dump το kernel dump

και

c:\windows\minidump τα small dumps.

Το kernel dump ειναι πολυ καλυτερο(καντο rar πριν το ανεβασεις)

δεν βρησκω τιποτα :fear::fear:

• Moderators
Δημοσ.

Κριμα.Αν και οι μπλε οθονη που εχεις βαλει λεει πως "Physical dump complete".Ισως να μην μπορει να παρει το dump απο το paging file.

Το paging file σου ποσα gb ειναι?Επισης εχεις ενεργοποιημενο το small memory dump ή το kernel memory?

Edit:To μηνυμα που παιρνεις παντως MACHINE_CHECK_EXCEPTION εχει μεγαλη σχεση με την cpu και το πιο πιθανο ειναι ναι φταιει το overclocking ή η θερμοκρασια.Υπαρχει ακομα και στην wikipedia αρθρο για το συγκεκριμενο code.

http://en.wikipedia.org/wiki/Machine_Check_Exception

Στην θεση σου θα μειωνα λιγο την συχνοτητα.Μπορει καλλιστα να ειναι και sotware προβλημα(γι αυτο σου ειπα για τα dumps)αλλα με λιγοτερες πιθανοτητες.

Δημοσ.
Κριμα.Αν και οι μπλε οθονη που εχεις βαλει λεει πως "Physical dump complete".Ισως να μην μπορει να παρει το dump απο το paging file.

Το paging file σου ποσα gb ειναι?Επισης εχεις ενεργοποιημενο το small memory dump ή το kernel memory?

μολις ενεργοποιησα το kernel memory dump γιατι απο οτι ειδα ηταν απενεργοποιημενο

αν μπορεις περιμενε κανενα 20λεπτο να κανω orthos για να μου βγαλει bsod και θα το ανεβασω

• Moderators
Δημοσ.
μολις ενεργοποιησα το kernel memory dump γιατι απο οτι ειδα ηταν απενεργοποιημενο

αν μπορεις περιμενε κανενα 20λεπτο να κανω orthos για να μου βγαλει bsod και θα το ανεβασω

Oκ,απλα ξαναλεω βεβαιωσου πως δεν εχεις απολυτως κανενα προβλημα με hardware:-)

Δημοσ.
Oκ,απλα ξαναλεω βεβαιωσου πως δεν εχεις απολυτως κανενα προβλημα με hardware:-)

αυτη τη φορα εκανε restart το pc ουτε bsod που εβγαλε :cry::cry: δεν μπορω να καταλαβω αφου ειχα τρεξει 8 ωρες orthos χωρις προβλημα τωρα τι σκ@τ@?

• Moderators
Δημοσ.

Ετσι για να μου φυγει,κατεβασε το fsb(5-10) και ξαναδοκιμασε orthos.

Eχεις απενεργοποιησει το αυτοματο restart σε περιπτωση bsod ε?

Δημοσ.
Ετσι για να μου φυγει,κατεβασε το fsb(5-10) και ξαναδοκιμασε orthos.

Eχεις απενεργοποιησει το αυτοματο restart σε περιπτωση bsod ε?

oooooppppsss δεν το ειχα απενεργοποιησει στο αυτοματο restart :-D:-D:-D τωρα τρεχει παλι ορθος αλλα εχει παει στα 25 λεπτα :mad::mad::mad:(σβησε σβησε σβησε σβησε ....) εχει πιασει ομως 75 βαθμους :s (αχ αυτο το καλοκαιρι τι κανει cpu καιει)

• Moderators
Δημοσ.
oooooppppsss δεν το ειχα απενεργοποιησει στο αυτοματο restart :-D:-D:-D τωρα τρεχει παλι ορθος αλλα εχει παει στα 25 λεπτα :mad::mad::mad:(σβησε σβησε σβησε σβησε ....) εχει πιασει ομως 75 βαθμους :s

Μια και ρωταω τα προφανη,μηπως εχεις βαλει και στο bios να κλεινει στους πχ 80 βαθμους?Anyway,αν πιασει η ευχη σου(!!!:mrgreen:) για bsod,ανεβασε το dump και τα ξαναλεμε;)

Δημοσ.
Μια και ρωταω τα προφανη,μηπως εχεις βαλει και στο bios να κλεινει στους πχ 80 βαθμους?Anyway,αν πιασει η ευχη σου(!!!:mrgreen:) για bsod,ανεβασε το dump και τα ξαναλεμε;)

οχι δεν εχω βρει ποτε μου τετια ρυθμηση μεσα στα bios . Μια ερωτηση ακομα να κανω small ffts? ή blend(er:p) cpu and ram?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...