Προς το περιεχόμενο

[INFO] Η Fedora 11 ειναι μαζι μας

Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπάθησα να εγκαταστήσω το Fedora 11απο το εικονίδιο του έχει στην επιφάνεια εργασίας .

Εφτασα μέχρι τα partitions και εκεί μιά μου ζητούσε ext3 ,το έβαζα μου ζητούσε ext4 , το έβαζα μου ξαναζητούσε ext 3 .Δοκίμασα όλους τους τρόπους εγκαταστασης που προτείνει και σε όλους κάπου κολλούσε .

Τελικά μου έβγαλε οτι υπάρχει bag και να το στείλω στην τάδε διεύθυνση .

Κατέβασα το Fedora 10 και το εγκατέστησα σε 5 λεπτά

Το live κάνει clone το image σε ext4 μόνο. Απλά σου έλεγε να κάνεις ext3 το boot γιατί θα έτρωγες άκυρο από τον grub.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα!!

Μάλλον θα ρωτήσω άκυρο,αλλά πρέπει να μάθω!!

Γίνεται να υποχρεώσουμε το σύστημα να χρησιμοποιεί ολη τη μνήμη ή το swap ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα τα όποια προγράμματα ανοίγουμε?

Πάω στην παρακολούθηση συστήματος και βλέπω οτι χρησιμοποιεί λίγη ram και δεν αγγίζει ποτέ το swap...

Προσπάθησα να εγκαταστήσω το Fedora 11απο το εικονίδιο του έχει στην επιφάνεια εργασίας .

Εφτασα μέχρι τα partitions και εκεί μιά μου ζητούσε ext3 ,το έβαζα μου ζητούσε ext4 , το έβαζα μου ξαναζητούσε ext 3 .Δοκίμασα όλους τους τρόπους εγκαταστασης που προτείνει και σε όλους κάπου κολλούσε .

Τελικά μου έβγαλε οτι υπάρχει bag και να το στείλω στην τάδε διεύθυνση .

Κατέβασα το Fedora 10 και το εγκατέστησα σε 5 λεπτά

Σ αυτη τη διανομη οταν κανεις χειροκινητα partition εκτος απο / και /home που μπορει να ειναι ext4 πρεπει να κανεις και ενα partition μονο ext3 μικρο (200 mb) ως /boot. Ξαβαβαλτο !

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τα πάντα με μία εντολή;

Ότι πακέτο υπάρχει διαθέσιμο να το εγκαταστήσω στο pc μου αυτό εννοώ.

Να τσεκάρω απ το add/remove όλα τα πακέτα είναι μια λύση, φαντάζομαι όχι η ευκολότερη πάντως. :)

Κάτι σε yum install ... "kati" υπάρχει;

Thnks!

Καλησπέρα!!

Μάλλον θα ρωτήσω άκυρο,αλλά πρέπει να μάθω!!

Γίνεται να υποχρεώσουμε το σύστημα να χρησιμοποιεί ολη τη μνήμη ή το swap ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα τα όποια προγράμματα ανοίγουμε?

Πάω στην παρακολούθηση συστήματος και βλέπω οτι χρησιμοποιεί λίγη ram και δεν αγγίζει ποτέ το swap...

Η default συμπεριφορά του linux είναι πρώτα να χρησιμοποιεί τη μνήμη για να φορτώνει οτι χρειάζεται ωστε να εκτελεστούν τα processes που χρειάζονται και όταν η διαθέσιμη μνήμη εξαντληθεί και αφού προσπαθήσει να ελευθερώσει μνήμη και δέν τα καταφέρει, τότε αρχίζει και χρησιμοποιεί το swap space.

Αυτό που παρατηρείς στο σύστημά σου είναι οτι το πυρήνας έχει δεσμεύσει όση μνήμη του χρειάζεται και η υπόλοιπη μένει ελεύθερη* για μελλοντική χρήση

*Πρακτικά, από την ελεύθερη μνήμη που αφήνουν οι φορτωμένες ήδη εφαρμογές και βιβλιοθήκες, το μεγαλύτερο ποσοστό της χρησιμοποιείται από το file-system ώστε να γίνονται πιο γρήγορα I/O λειτουργίες πάνω στα αποθηκευτικά σου μέσα. Αλλά επειδή η μνήμη αυτή (γνωστή και ως file system buffers) είναι η πρώτη που ελευθερώνεται όταν κάποιο πρόγραμμα ζητήσει memory allocation και επειδή δεν δεσμεύεται εσωτερικά στον kernel με τον ίδιο τρόπο που θα δεσμευόταν αν ήταν κάποιο application, όλα τα προγράμματα που σου δείχνουν το status της μνήμης σου κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό. Παράδειγμα το free

>             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       1035500     658396     377104          0      58308     399064
-/+ buffers/cache:     201024     834476
Swap:       498004          0     498004

Η δεύτερη γραμμή σου δείχνει τί γίνεται στην μνήμη χωρίς να προσμετρούνται στην καταμέτρηση οι file system buffers που ουσιαστικά αυτή είναι και η πραγματική διαθέσιμη μνήμη σου.

Είμαι σίγουρος οτι και κάποιος άλλος είχε δώσει μιά παρόμοια απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση σε αυτό το forum αλλά βαριόμουν πολύ να ψάξω...:P

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τα πάντα με μία εντολή;

Ότι πακέτο υπάρχει διαθέσιμο να το εγκαταστήσω στο pc μου αυτό εννοώ.

Να τσεκάρω απ το add/remove όλα τα πακέτα είναι μια λύση, φαντάζομαι όχι η ευκολότερη πάντως. :)

Κάτι σε yum install ... "kati" υπάρχει;

Thnks!

Δεν μπορω να καταλαβα γιατι θελεις να κανεις κατι τετοιο, αλλα δοκιμασε να κανεις groupinstall <ομαδα πακετων> (στο gui λεει "συλλογες πακετων")

Δεν μπορω να καταλαβα γιατι θελεις να κανεις κατι τετοιο, αλλα δοκιμασε να κανεις groupinstall <ομαδα πακετων> (στο gui λεει "συλλογες πακετων")

Για να πάει το pc full σε χρήστη χωρίς σύνδεση

Και επειδή δεν ξέρω τι προγράμματα θα χρειαστεί

Όταν βάλει σύνδεση σε κάνα 6μηνο πετάει ότι δεν του χρειάζεται.

Ευχαριστώ Αδμίν και jim_p

Για να πάει το pc full σε χρήστη χωρίς σύνδεση

Και επειδή δεν ξέρω τι προγράμματα θα χρειαστεί

Όταν βάλει σύνδεση σε κάνα 6μηνο πετάει ότι δεν του χρειάζεται.

Ευχαριστώ Αδμίν και jim_p

αν κατεβασεις το install DVD, δεν ειναι λυση ?

στησε την διανομη με οτι ειναι απαραιτητο

δεν χρειαζεται να τα περασεις ολα με την μια

καλυτερα ειναι για να βλεπεις και τι γινεται

το dvd και το cd σε πολλες διανομες αποτελει repository

το dvd και το cd σε πολλες διανομες αποτελει repository

φαντάζομαι πως 4 gb είναι όλο ή σχεδόν όλο το φεντόρα ρέπο

δεν ξέρω μόνο πως μπορεί κάποιος να φορτώνει πακέτα απ το cd μετά την εγκατάσταση

αλλά με λίγο google φαντάζομαι θα μάθω τα σχετικά

Έχω κατεβάσει με torrent το DVD της 11.

Μαζί μου έχει κατεβάσει και ένα αρχειάκι το Fedora-11-x86_64-CHECKSUM.

Τι ρόλο παίζει αυτό;

Ρωτάω επειδή είχα κατεβάσει με firefox και άλλο dvd αλλά τελικά δεν μου μπούταρε καθόλου.

Και σκέφτομαι μήπως αυτό το αρχείο έχει κάποια χρήση.

[edit]OK διάβασα πως όταν κατεβαίνει με torrent κάνει μόνο του check

και πως για manual check δίνουμε

>sha256sum

.[/edit]

Ακομη και αν χρησιμοποιησεις το DVD ως repo, δεν θα εχεις καθολου patented/closed source software οπως audio/video codecs και video drivers γιατι αυτα υπαρχουν στο εξωτερικο rpmfusion repo.

Βεβαια, αν εχεις αλλο pc με fedora και net, υπαρχει το

2ut0s29.jpg

Eυχαριστώ Αδμίν.

Μου βγάζει συνέχεια στο panel ένα μήνυμα ότι ο δίσκος έχει ένα bad sector. Πως στο καλό διορθώνεται αυτό;

Ή τουλάχιστον να μην δείχνει συνέχεια το μήνυμα. Δεν με νοιάζει και τόσο αν ένα ένα bad sector..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...