Προς το περιεχόμενο

[INFO] Η Fedora 11 ειναι μαζι μας

Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αλλαξε εκει που επισημαινω με bold

>title Windows Vista
rootnoverify [b](hd0,1)[/b]
chainloader +1

και δες αν σε βαζει τωρα στα vista.

Καλημέρα φίλε μου!!!

Συγνώμη για το συνεχές πρήξιμο αλλά δε μπορώ να κάνω καμία αλλαγή!!

Δε μοπρώ να γράψω ή να διορθώσω τίποτα!Πρέπει να κάνω κάτι για να έχω το δικαίωμα να αλλάξω αυτά που μου λές?

Σαν root μπαίνω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνοντας από κονσολα:

su

κωδικός:

gedit /boot/grub/menu.lst

σε αφήνει να το σώσεις;

edit: Τώρα είδα το menu.lst σου. Αν δεν πιάσει το hd(0,1), βάλε και hd(0,2) γιατί μάλλον στο sda2 ή sda3 είναι τα vista σου.

Κάνοντας από κονσολα:

su

κωδικός:

σε αφήνει να το σώσεις;

edit: Τώρα είδα το menu.lst σου. Αν δεν πιάσει το hd(0,1), βάλε και hd(0,2) γιατί μάλλον στο sda2 ή sda3 είναι τα vista σου.

Ναι, σε αφήνει να το σώσεις με το su!

Κάνοντας από κονσολα:

su

κωδικός:

σε αφήνει να το σώσεις;

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Δούλεψε επιτέλους!!

Το hd(0,1) έβαλα και όλα μια χαρά!!

Για την ενταση, βγαζεις το pulseaudio, γυρνας τα παντα σε alsa και ανεβαζεις τα επιπεδα του main και του pcm καναλιου απο το μεικτη.

Βλέπω συχνά αυτή την συμβουλή για πάσα νόσο του ήχου.

Σε τι δεδομένα βασίζεται; Σε προβλήματα άλλων διανομών; Το pulseaudio δεν είναι το αντίθετο του alsa. Βασίζεται στο alsa.

Συμβουλεύω νέους και παλιούς χρήστες να μην αφαιρούν το pulseaudio βασιζόμενοι σε φήμες και οχι σε τεκμηριωμένες απόψεις

Καλησπέρα!!

Με τις ΑΤΙ τι γίνεται??

Δεν υπάρχουν drivers?Ειχα βρεί κατά τύχη (δυστυχώς δεν το θυμάμαι τώρα) ενα site με drivers για την fedora 10 και μου δούλεψε..

Τώρα τι γίνεται?

Συγκεκριμένα εχω την ΑΤΙ RADEON 3650HD..

Μήπως έχει βρεί κανείς καμιά λύση?

ο driver που έχει η fedora είναι πολύ καλύτερος στην καθημερινή χρήση (2d, browsing, videos) από αυτόν που δίνει η amd. Αρα δεν κάνεις τίποτα

@Hurricane50

Τεκμηριωμενες αποψεις και λυσεις :P

- Το pulseaudio ειναι ενα επιπλεον layer διαχειρησης ηχου που δρα πανω απο το alsa. Το alsa ειναι αυτο που "μιλαει" στην καρτα ηχου.

- Σαν επιπλεον layer διαχειρησης οφειλει να κανει τη δουλεια του σωστα, που στην προκειμενη περιπτωση ειναι να διατηρει την ενταση του ηχου στα διαφορα καναλια, κυριως σε επιπεδα που οριζονται απο το alsa. Αν δεν το κανει ετσι, υπολειτουργει και πρεπει να αφαιρεθει για να παει η διαχειρηση του ηχου ΠΛΗΡΩΣ στο alsa.

- Ακομα και να κλεισει καποιος το pulseaudio, που τρεχει σαν δαιμονας, με την αμεσως επομενη εκκινηση εφαρμογης σχετικης με ηχο αυτο ξαναξεκινα. Αρα, ο μονος τροπος για "καθαρο" alsa ειναι η αφαιρεση του pulseaudio.

- ΠΟΤΕ δεν εχει προταθει "βγαλε το pulseaudio" μονο. Παντα λεμε "βγαλε το pulseaudio, γυρισε τα ΟΛΑ σε alsa (System > Preferences > Sound στο gnome) και στο gstreamer-properties (για το flash)".

Κλεινοντας ξαναλεω οτι ο radeon μπορει να ειναι καλυτερος σε θεματα απλου 2d acceleration , αλλα οταν μιλαμε για 3d acceleration ο fglrx ειναι πολυ πολυ μπροστα σε αποδοση, παντα για καρτες απο 3xxx και πανω. Καπου εχω πει για το παραδειγμα με το smart 800cc και την τριλιτρη mercedes, δες το.

@jim_p

Ευχαριστώ για την ενημερωτικότατη τοποθέτηση. Έμαθα επιτέλους και τι κάνει αυτό το pulseaudio που μούχε κάνει την ζωή δύσκολη για κάνα χρόνο. Αν και με τους ήχους δεν τα πάω και τόσο καλά.. δεν είναι το φόρτε μου.

Ενα πρόβλημα λίγο «περίεργο» που το έχω ξανασυναντήσει παλιότερα.

Στον ένα χρήστη μου "/home/user1/" υπάρχουν κατάλογοι Desktop Documents Music κλπ κλπ και τα εικονίδια εφαρμογών που βάζω στην επιφάνεια εργασίας εμφανίζονται στο /home/user1/Desktop/ και οι άλλοι κατάλογοι παραμένουν ως έχουν. Επίσης αν δημιουργήσω έναν νέο κατάλογο αυτός θα δημιουργηθεί στο /home/user1/ όπου δηλαδή τον δημιουργώ.

Στον δεύτερο χρήστη μου /home/user2/ όποιον κατάλογο και να δημιουργήσω στο dir /home/user2/ πάει και μου τον δημιουργεί μέσα στο /home/user2/Desktop!!! Δηλαδή δεν μπορώ (?) να δημιουργήσω κατάλογο στο dir /home/user2/ αλλά όποιον νέο κατάλογο και αν δημιουργήσω μου τον πάει στο /home/user2/Desktop μαζί με τα εικονίδια εφαρμογών και γίνεται το Desktop αχταρμάς.

Γιατί μου το κάνει αυτό;

Σε kde η gnome?

Αν εισαι σε gnome, δες μηπως εχεις ορισει στο gconf-editor το apps > nautilus > preferences > desktop_is_home_dir [ ].

Αν ορισθεί σε αληθές, τότε ο Ναυτίλος θα χρησιμοποιεί το αρχικό κατάλογο του χρήστη ως την επιφάνεια εργασίας. Αν είναι ψευδές τότε θα χρησιμοποιεί τον κατάλογο ~/Desktop ως την επιφάνεια εργασίας.

Σε kde η gnome?

Αν εισαι σε gnome, δες μηπως εχεις ορισει στο gconf-editor το apps > nautilus > preferences > desktop_is_home_dir [ ].

Σωστός!

Ευχαριστώ.

Που να ξέρω όλες αυτές τις ρυθμίσεις του gconf-editor? Εύκολο είναι;

Μόνο να εξαφανίζω τον κάλαθο απ το desktop ξέρω..

@Hurricane50

Τεκμηριωμενες αποψεις και λυσεις :P

- Το pulseaudio ειναι ενα επιπλεον layer διαχειρησης ηχου που δρα πανω απο το alsa. Το alsa ειναι αυτο που "μιλαει" στην καρτα ηχου.

- Σαν επιπλεον layer διαχειρησης οφειλει να κανει τη δουλεια του σωστα, που στην προκειμενη περιπτωση ειναι να διατηρει την ενταση του ηχου στα διαφορα καναλια, κυριως σε επιπεδα που οριζονται απο το alsa. Αν δεν το κανει ετσι, υπολειτουργει και πρεπει να αφαιρεθει για να παει η διαχειρηση του ηχου ΠΛΗΡΩΣ στο alsa.

- Ακομα και να κλεισει καποιος το pulseaudio, που τρεχει σαν δαιμονας, με την αμεσως επομενη εκκινηση εφαρμογης σχετικης με ηχο αυτο ξαναξεκινα. Αρα, ο μονος τροπος για "καθαρο" alsa ειναι η αφαιρεση του pulseaudio.

- ΠΟΤΕ δεν εχει προταθει "βγαλε το pulseaudio" μονο. Παντα λεμε "βγαλε το pulseaudio, γυρισε τα ΟΛΑ σε alsa (System > Preferences > Sound στο gnome) και στο gstreamer-properties (για το flash)".

Κλεινοντας ξαναλεω οτι ο radeon μπορει να ειναι καλυτερος σε θεματα απλου 2d acceleration , αλλα οταν μιλαμε για 3d acceleration ο fglrx ειναι πολυ πολυ μπροστα σε αποδοση, παντα για καρτες απο 3xxx και πανω. Καπου εχω πει για το παραδειγμα με το smart 800cc και την τριλιτρη mercedes, δες το.

μέχρι ενός σημείου κσλή η τεκμηρίωση σου. Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση από χρήση fedora. Οπότε το να πετάμε βγάλε το pa για να λυθεί το πρόβλημα του ήχου δεν είναι σωστη συμβουλή γιατί:

-μπορεί να δημιουργεί άλλα προβλήματα

-να αφαιρεί δυνατότητες

-να μην φταιει το pa αλλά το alsa (δεν είναι και τέλειο, με έχει τυρανήσει από μόνο του στο παρελθόν χωρίς pa)

-μπορεί ο χρήστης να μην ξέρει από που θα σηκώσει την ενταση (μην το γελάς συμβαίνει συχνότατα)

έτσι συμβουλές του τύπου βγάλε το nm ή το pa για να λύσεις το Χ πρόβλημα χωρίς γνώση της διανομής μου κτυπάνε στα νεύρα:shock:

ati fglrx:

τι να το κάνω το 3d όταν σέρνεται το σύμπαν σε 2d,σε 3d και έχω χάλια βίντεο; (εκ πείρας από τους πολύ πρόσφατους fglrx)

Προσπάθησα να εγκαταστήσω το Fedora 11απο το εικονίδιο του έχει στην επιφάνεια εργασίας .

Εφτασα μέχρι τα partitions και εκεί μιά μου ζητούσε ext3 ,το έβαζα μου ζητούσε ext4 , το έβαζα μου ξαναζητούσε ext 3 .Δοκίμασα όλους τους τρόπους εγκαταστασης που προτείνει και σε όλους κάπου κολλούσε .

Τελικά μου έβγαλε οτι υπάρχει bag και να το στείλω στην τάδε διεύθυνση .

Κατέβασα το Fedora 10 και το εγκατέστησα σε 5 λεπτά

Σου ελεγε για ποιο λογο δεν μπορεις να το κανεις ext3/ext4?

Μπορει να μην σε αφηνε να κανεις ολο το / σε ext4 για καποιο λογο...

(αυτο το λεω με καθε επιφυλαξη)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:18 ----------

Ο καταραμμενος ο chrome κρασαρε και μου χαλασε ενα ποστ ~15 γραμμων!

Για να μην συνεχιζουμε αλλο offtopic, θα ανοιξω ενα νεο θεμα περι αυτων των "επιπλεον layers διαχειρησης".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...