Προς το περιεχόμενο

[INFO] Η Fedora 11 ειναι μαζι μας

Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μολις εγκατεστησα το fedora 11 το συστημα ειναι γρηγορο και σταθερο,εχω τα εξης προβληματα,στο display settings η δευτερη οθονη μου(benq 24) εμφανιζεται σαν unknown device

οταν κανω maximaze video flash εμφανιζονται full screen στην οθονη του λαπτοπ και οχι στην μεγαλυτερη οπως θελω,απο το xrandr η benq oθονη ειναι setted σαν allign right oταν την κανω set σαν left αναλυση δεν γεμιζει σωστα την οθονη

any suggestions?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

"Έστησα" και εγώ την F11 άλλα έχω ένα χαζό προβληματάκι :cry: δεν μπορώ να γυρίσω στα αγγλικά όποτε δεν μπορώ να βάλω το password :fear: :fear: δοκίμασα (νομίζω ) όλους τους συνδυασμούς , σε παλιότερες δόκιμες της fedora θυμάμαι οτι ήταν shift + shift αλλα τπτ καμία ιδέα

ευχαριστώ

Παρατήρησα οτι η ένταση του ήχου δεν είναι τόσο δυνατή οσο στη 10..

Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό ή απλά συμβιβάζομαι?

Επίσης,στο kde πως αλλάζω γλώσσα???

Για την ενταση, βγαζεις το pulseaudio, γυρνας τα παντα σε alsa και ανεβαζεις τα επιπεδα του main και του pcm καναλιου απο το μεικτη.

Και πως τα κάνω αυτά???

Δεν εχω ιδεα σχετικα με

- την αφαιρεση ενος πακετου μεσω του package manager της διανομης σου

- το πως οριζεις την διαχειρηση ηχου στο kde γενικα

αλλα για την ενταση θα πας ειτε στο alsamixer (εκτελεση απο το τερματικο) ειτε με διπλο κλικ στο εικονιδιο της εντασης στο panel.

"Έστησα" και εγώ την F11 άλλα έχω ένα χαζό προβληματάκι :cry: δεν μπορώ να γυρίσω στα αγγλικά όποτε δεν μπορώ να βάλω το password :fear: :fear: δοκίμασα (νομίζω ) όλους τους συνδυασμούς , σε παλιότερες δόκιμες της fedora θυμάμαι οτι ήταν shift + shift αλλα τπτ καμία ιδέα

ευχαριστώ

Κατω απο το login δεν σου εχει επιλογη για αλλαγη γλωσσας και διαταξης πληκτρολογιου;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:07 ----------

- την αφαιρεση ενος πακετου μεσω του package manager της διανομης σου

yum erase pulseaudio (btw, μετα την τελευταια αναβαθμιση εβαλα ξανα pulse και γυρισα ολα τα προγραμματα σε αυτον, και δεν αντιμετωπισα αλλα προβληματα. τυχαιο, το εφτιαξαν... δεν ξερω)

Ουτε εγω. Προτεινω την εγκατασταση του GNOME :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:10 ----------

μολις εγκατεστησα το fedora 11 το συστημα ειναι γρηγορο και σταθερο,εχω τα εξης προβληματα,στο display settings η δευτερη οθονη μου(benq 24) εμφανιζεται σαν unknown device

οταν κανω maximaze video flash εμφανιζονται full screen στην οθονη του λαπτοπ και οχι στην μεγαλυτερη οπως θελω,απο το xrandr η benq oθονη ειναι setted σαν allign right oταν την κανω set σαν left αναλυση δεν γεμιζει σωστα την οθονη

any suggestions?

Δοκιμασε να ρωτησεις στο fedora forums. Μαλλον κανενας στο νημα δεν ασχοληθηκε με dual head. Εγω θα προσπαθουσα να το ρυθμισω με το nvidia-config παντως (nvidia εχεις, σωστα; )

ψαξε για systemsettings και καρτελα ηχου η- system notifications -τρεξε το kmix

*βοηθητικα τα alsa-tools θα σε διευκολυνουν για τα επιπροσθετα

Κατω απο το login δεν σου εχει επιλογη για αλλαγη γλωσσας και διαταξης πληκτρολογιου;

βεβαίως εχει και το πρόσεξα αλλά οτι κι αν επιλέξω γράφει ελληνικά :fear: τι λάθος κάνω ?

Δηλαδη, ακομη και αν κανεις εγκατασταση του USA, δεν μπορεις να γραψεις λατινικους χαρακτηρες; Εγω πως μπηκα μεσα στο πρωτο boot? Ελληνικα βαζω παντα.

Δεν εχω και το iso για να δοκιμασω στο virtual box....

- Στην login screen δεν δουλεύει το κλικ πάνω στο touchpad (να χτυπάς πάνω στο touchpad με το δάχτυλο δηλαδή), και αφού το κουμπάκι για αριστερό κλικ που έχει το netbook μου έχει χαλασει, έβαλα αναγκαστικά auto login.

Ούτε μέσα στο λειτουργικό δούλευε εξ'αρχής το κλικ στο touchpad. Ποιος ο λόγος να το έχουν απενεργοποιημένο;;;;

Πώς το έφτιαξες το θέμα με το touchpad; eee 1000 he εδώ, kde

http://ifile.it/6uepvxa F11 installation guide GR - Part 1

soturin, κανε peer review :-)

για κάποιο λόγο το είδα τώρα (δεν ξέρω πώς το προσπέρασα την άλλη φορά), πάμε άλλη μία πιο σαφώς

Πώς το έφτιαξες το θέμα με το touchpad; eee 1000 he εδώ, kde

Δεν το έφτιαξα, απλά έβαλα autologin :P

Για μέσα στο λειτουργικό έχει επιλογή στο system-> preferences -> mouse, αλλά αυτό σε gnome :P

βεβαίως εχει και το πρόσεξα αλλά οτι κι αν επιλέξω γράφει ελληνικά :fear: τι λάθος κάνω ?

το είχα πάθει κι εγώ μια φορά που δοκίμασα fedora. τραγικό!

[εδιτ] βρήκα ένα bug report της προηγούμενης έκδοσης.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Γλέζο (τελευταία απάντηση στο bug report) υπάρχει λύση.

Ρε παιδια, εγω πως μπηκα μεσα; Ελληνικα εβαλα.

Στη F10, οντως δεν εμπαινες με ελληνικα ως default. Στη F11 Beta ομως που εβαλα, δεν υπηρχε προβλημα. Επεστρεψε το bug στην final?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...