Προς το περιεχόμενο

[INFO] Η Fedora 11 ειναι μαζι μας

Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με προλαβε ο tolis_01 στο αλλο νημα, αλλα ακολουθοντας την τακτικη των αλλων διανομων, δημιουργω νεο νημα για την τελικη εκδοση.

Logo_fedoralogo.png

Η νεα εκδοση της Fedora, με κωδικο ονομα "Leonidas" ειναι μαζι μας.

media.pngTorrents

x86

DVD, Live CD GNOME, Live CD KDE

x86_64

DVD, Live CD GNOME, Live CD KDE

Release notes

http://docs.fedoraproject.org/release-notes/f11/el-GR/

Installation Guide

http://www.my-guides.net/en/content/view/161/26/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ενημέρωσα το ευρετήριο ;), και κατεβάζω το live cd kde να δούμε τι γίνεται :-)

Αντε να δουμε αν καταφερουμε να σε φερουμε στο δικο μας στρατοπεδο :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:05 ----------

Επισημα πλεον.

f11release.png

http://fedoraproject.org/en/get-fedora

Ο οδηγός για το Fedora 11 στα Αγγλικά είναι έτοιμος. Αυτή τη φορά υπάρχουν και screenshots με οδηγίες για την εγκατάσταση από το DVD.

Fedora 11 Installation and Post-Installation guide

Ο οδηγός για το Fedora 11 στα Αγγλικά είναι έτοιμος. Αυτή τη φορά υπάρχουν και screenshots με οδηγίες για την εγκατάσταση από το DVD.

Fedora 11 Installation and Post-Installation guide

Μπηκε στο πρωτο post.

Ποσο τις εκατο ειναι νεο κειμενο; Για να ενημερωσουμε την ελληνικη μεταφραση.

Μπηκε στο πρωτο post.

Ποσο τις εκατο ειναι νεο κειμενο; Για να ενημερωσουμε την ελληνικη μεταφραση.

Thanks! :)

Η εγκατάσταση με τα screenshots είναι εντελώς καινούργια, αλλά δεν έχει πολύ μπλα μπλα. Γύρω στο 20-30% να είναι το καινούργιο κείμενο. Δε θα πάρει πολύ ώρα.

Να στείλω το html ή θα γίνει η μετάφραση κατευθείαν από το ένα site στο άλλο;

Βλεπω στη σελιδα του distrowatch για τη fedora εδω οτι η εκδοση 11 εχει πανω της τον firefox 3.5beta4 και ρωταω:

την βγαλανε επιτελους την αθλιοτητα την "awesome bar"?

Και τι γινεται με τον 2.6.29 και τον fglrx σε εσας?

την βγαλανε επιτελους την αθλιοτητα την "awesome bar"?

Επειδη δεν ειμαι συχνος χρηστης του fx, τι ακριβως ειναι η awesome bar?

Και τι γινεται με τον 2.6.29 και τον fglrx σε εσας?

Αυτος λεει οτι καταφερε να τον χρησιμοποιησει. Δεν εχω ΑΤΙ, δεν ξερω.

Μπήκε από χθες το μεσημέρι στο πειραματόζωο netbook μου :P

Αυτό που με ενόχλησε αρκετά είναι ότι με έβαλε με το ζόρι να φτιάξω ext4 partition για το / (προτιμώ το ext2 γιατί το netbook έχει ssd και με τα journaling σέρνεται). Παρόλα αυτά το ext4 φαίνεται να πηγαίνει καλά (το ext3 στην fedora 10 σερνόταν στο netbook).

- Επιτέλους, δεν μου ανοίγει αυτόματα το wifi όταν το έχω κλειστό απ'το bios (όπως στα ubuntu 8.10, ubuntu 9.04, fedora 10).

- Στην login screen δεν δουλεύει το κλικ πάνω στο touchpad (να χτυπάς πάνω στο touchpad με το δάχτυλο δηλαδή), και αφού το κουμπάκι για αριστερό κλικ που έχει το netbook μου έχει χαλασει, έβαλα αναγκαστικά auto login.

Ούτε μέσα στο λειτουργικό δούλευε εξ'αρχής το κλικ στο touchpad. Ποιος ο λόγος να το έχουν απενεργοποιημένο;;;;

- Κλασσικά το πρώτο που κάνω (όπως και στην F10), αν θέλω σωστό ήχο είναι yum remove pulseaudio.

Οσοι δεν το εγκαταστησατε ηδη, εγκαταστηστε το Presto

yum install yum-presto

Με αυτο θα κατεβαζει το yum "delta rpms" κι οχι τα απλα rpms, τα οποια περιεχουν μονο τις διαφορες απο την προηγουμενη εκδοση. Μειωνει το μεγεθος των update δραματικα.

Αυτό που με ενόχλησε αρκετά είναι ότι με έβαλε με το ζόρι να φτιάξω ext4 partition για το / (προτιμώ τα ext2 γιατί το netbook έχει ssd και με τα journaling σέρνεται). Παρόλα αυτά το ext4 φαίνεται να πηγαίνει καλά (το ext3 στην fedora 10 σερνόταν στο netbook).

Με το live cd (usb?) εκανες install? Ειναι γνωστος περιορισμος, υπαρχει και στα release notes.

- Στην login screen δεν δουλεύει το κλικ πάνω στο touchpad (να χτυπάς πάνω στο touchpad με το δάχτυλο δηλαδή, και αφού το κουμπάκι για αριστερό κλικ που έχει το netbook μου έχει χαλασει, έβαλα αναγκαστικά auto login.

Ούτε μέσα στο λειτουργικό δούλευε εξ'αρχής το κλικ στο touchpad. Ποιος ο λόγος να το έχουν απενεργοποιημένο;;;;

Σε ενα laptop που δοκιμασα την Beta, δεν δουλευε καθολου το touchpad, υπεθεσα ειναι bug και δεν το εψαξα...

- Κλασσικά το πρώτο που κάνω (όπως και στην F10), αν θέλω σωστό ήχο είναι yum remove pulseaudio.

Στη F10 δεν ειχα προβλημα, τωρα το απεκτησα.

btw Ξερετε που πηγε ο Ελεκτης Συσκευων Πολυμεσων ´η οπως αλλιως ονομαζοταν εκεινο το προγραμμα για τις ρυθμισεις του gstreamer?

Fail fail fail και απογοήτευση.

Πάνω που άρχισα να ψάχνω γι άλλη διανομή μιας και το Debian (stable) έχει παλιό network manager που δε δουλεύει και το Squeeze είναι αρκετά ασταθές.

Δε μπόρεσα καν να ολοκληρώσω την εγκατάσταση από το netinstall CD. Δοκιμάσαν αυτοί να εγκαταστήσουν Debian να δούνε πως είναι ένας σωστός installer; :P

Μόλις έκαψα το LiveCD x86_64. Να δούμε μπας και... με αυτό...

Ξερετε που πηγε ο Ελεκτης Συσκευων Πολυμεσων ´η οπως αλλιως ονομαζοταν εκεινο το προγραμμα για τις ρυθμισεις του gstreamer?

Σαν απλος χρηστης

>gstreamer-properties

Awesome bar ειναι το feature εκεινο που οταν πληκτρολογεις στην μπαρα διευθυνσεων πχ ins (με σκοπο να πας στο insomnia.gr) σου προτεινει χιλιες δυο αχρηστες διευθυνσεις, που μπορει να τις επισκεφτηκες πριν απο μηνες τυχαια, και ψαχνει ακομα να βρει το "pattern" στην title bar της εκαστοτε σελιδας στο ιστορικο, ακομα και μεσα στο ιδιο το url, κι ας ειναι και στο τελος.

Επισης ειναι και ο λογος που η μπαρα διευθυνσεων εχει τριπλασιαστει, σε σχεση με την εκδοση 2, ωστε να δειχνει ΚΑΙ τον τιτλο εκτος απο το url.

Τζαμπα καταναλωση των πορων του επεξεργαστη και της μνημης δηλαδη.

@SpyrosR

Σε ποιο σημειο δεν σου καθεται καλα το testing και το λες ασταθες?

Ο network manager ετσι κι αλλιως χαλια ειναι.

Awesome bar ειναι το feature εκεινο που οταν πληκτρολογεις στην μπαρα διευθυνσεων πχ ins (με σκοπο να πας στο insomnia.gr) σου προτεινει χιλιες δυο αχρηστες διευθυνσεις, που μπορει να τις επισκεφτηκες πριν απο μηνες τυχαια, και ψαχνει ακομα να βρει το "pattern" στην title bar της εκαστοτε σελιδας στο ιστορικο, ακομα και μεσα στο ιδιο το url, κι ας ειναι και στο τελος.

Ααα. Το εχει ακομα. Το εχει και ο Opera, εμενα με βολεψε.

Σαν απλος χρηστης

Κώδικας:

gstreamer-properties

Ευχαριστω.

Δε μπόρεσα καν να ολοκληρώσω την εγκατάσταση από το netinstall CD. Δοκιμάσαν αυτοί να εγκαταστήσουν Debian να δούνε πως είναι ένας σωστός installer;

Δοκιμασα εγω... Ο installer κολλουσε κατα το κατεβασμα των πακετων. Τελικα εγκατεστησα απο το dvd του debian. Δεν θελω να το αντιγραψει και η Fedora.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...