Hugo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ενας φιλος μου εχει το εξής προβλημα: ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ σε Random καταστασεις. Λοιπον για να ανοιξει το pc κανει περιπου 4-5 μπορει κ 7 reboot. Ιος δεν ειναι γιατι κανανμε φορματ 3 φορες μεχρι τωρα. καθε φορα που παει να βαλει servise pack εχει στανταρ την μπλε οθονουλα του κ μαλιστα δεν ξαναμπαινει κ στα windows.το θεμα ειναι οτι εχει αυτο το προβλημα σε πολυ μα πολυ random καταστασης. οπως πχ ανοιγει τον mozila και παπ,τα βλεπει ολα μπλε..κανει install παιχνιδι,παπ,τα βλεπει ολα μπλε. εχετε καμια βοηθεια ρε παιδια γιατι 3 μηνες το παλευουμε.εχει βαρεθει να κανει φορματ. τελευται φορα του κρατησε 1 μηνα μεχρι να κολισουν τελειως.(Δηλαδη να κανει παντα reboot και να μην μπαινει ποτε στα windows) η μπλε οθονη λεει collecting data for crash dump disk, initializing crash dump disk αν βοηθαει. εχει κ καποιες οδηγιες τι να κανει για αυτο το προβλημα κατω απο αυτο το μηνυμα αλλα και που τις καναμε το μονο που αλλαξε ειναι να μην βγαινει η μπλε οθονη και να κανει κατευθειαν reboot.
serbabis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ενας φιλος μου εχει το εξής προβλημα: ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ σε Random καταστασεις.Λοιπον για να ανοιξει το pc κανει περιπου 4-5 μπορει κ 7 reboot. Ιος δεν ειναι γιατι κανανμε φορματ 3 φορες μεχρι τωρα. καθε φορα που παει να βαλει servise pack εχει στανταρ την μπλε οθονουλα του κ μαλιστα δεν ξαναμπαινει κ στα windows.το θεμα ειναι οτι εχει αυτο το προβλημα σε πολυ μα πολυ random καταστασης. οπως πχ ανοιγει τον mozila και παπ,τα βλεπει ολα μπλε..κανει install παιχνιδι,παπ,τα βλεπει ολα μπλε. εχετε καμια βοηθεια ρε παιδια γιατι 3 μηνες το παλευουμε.εχει βαρεθει να κανει φορματ. τελευται φορα του κρατησε 1 μηνα μεχρι να κολισουν τελειως.(Δηλαδη να κανει παντα reboot και να μην μπαινει ποτε στα windows) η μπλε οθονη λεει collecting data for crash dump disk, initializing crash dump disk αν βοηθαει. εχει κ καποιες οδηγιες τι να κανει για αυτο το προβλημα κατω απο αυτο το μηνυμα αλλα και που τις καναμε το μονο που αλλαξε ειναι να μην βγαινει η μπλε οθονη και να κανει κατευθειαν reboot. Φίλε το ανωτέρω πρόβλημα άρχισα να το αντιμετοπίζω πρίν από περίπου 2 χρόνια στον γέρικο πια Athlon 1200Mh όπου έβγαζε αυτές τις ηλίθιες μπλέ οθόνες σε τυχαίες στιγμές. Πρόβλημα: Ύστερα από πολύ ψάξιμο στον κωδικό σφάλματος μέσα στο σιτε της MS το μόνο που κατάφερα ήταν να μάθω ότι οφείλεται σε δυσλειτουργία ή ασυμβατότητα του υλικού. Με διάφορα τεστ κατέληξα ότι: Η CPU ψηνόταν και το τροφοδοτικό υπολειτουργούσε. Λύση: Σε μένα μόλις τα τίναξε το τροφοδοτικό (κατάφερα και έκανε μπαμ... δείτε παρόμιο θέμα με γκαφες ) και του πήρα καινούριο και αφού ανανέωσα την θερμοαγώγιμη πάστα (η παλιά είχε ξεραθει και τα γράμματα της cpu είχαν "χαραχτεί" απάνω στην ψύχτρα) και έπλυνα την ψύκτρα (είχε πιάσει αρκούδια και χορεύαν) πλέον λειτουργεί ρολόι το pc με πολύ λιγότερα προβλήματα. Η περίπτωσή σου: Έλεγξε όλους τους Drivers να είναι η τελευταία ενημέρωση και το λειτουργικό πλήρως ενημερωμένο. Ψάξε προβλήματα στο υλικό σου (κυρίως θερμοκρασίες κα ελειπή τροφοδότηση). Τέλος αν δεν διορθώθηκε τπτ τότε σημαίνει ότι χρειάζεται κηδειόχαρτο.... Πάντως αυτές οι τυχαίες μπλέ οθόνες οφειλονται κατά 99% στο υλικό του υπολογιστή, απο κεί και πέρα θέλει ψάξιμο να δεί τι διμιουργεί αυτήν την επιπλοκή.
Hugo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 εχει μηρτικη asus με chipset nvidia (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως το μοντελο) και καρτα γραφικων Ati. λες να γινεται εκει η δουλεια? το pc το εχει 3 μηνες,καινουριος ειναι δηλαδη.τροφοδοτικο εχει 450w ,για τον duo στα 2,5Ghz και την 4670 πιστευω οτι ειναι αρκετα.ειτε βαζουμε xp ητε vista το ιδια προβληματα εχει.
apostolis21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 λοιπον φιλε, μπες στο bios οταν ξεκιναει ο υπολογιστής και τσεκαρε την θερμοκρασια του επεξεργαστή... αν ειναι πολυ υψηλη πρεπει να τον βγαλεις να καθαρισεις την θερμοαγωγιμη παστα που θα εχει ξεραθει και να βάλεις καινούργια. αν οι θερμοκρασια ειναι χαμηλη γυρω στους 45 πανω κατω δοκιμασε να αλλάξεις καμια μνήμη.μαλλον κατι τετοιο φταιει
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 εχει μηρτικη asus με chipset nvidia (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως το μοντελο) και καρτα γραφικων Ati. λες να γινεται εκει η δουλεια? το pc το εχει 3 μηνες,καινουριος ειναι δηλαδη.τροφοδοτικο εχει 450w ,για τον duo στα 2,5Ghz και την 4670 πιστευω οτι ειναι αρκετα.ειτε βαζουμε xp ητε vista το ιδια προβληματα εχει. Παρε τα dumps απο τις μπλε οθονες και ανεβασε τα καπου.Εκτος απο τα minidumps,αν υπαρχουν και kernel dumps θα ειναι πολυ πιο χρησιμα. Αν τα προβληματα συμβαινουν ανεξαρητως λειτουργικου,απ οτι φαινεται εισαι σε hardware προβλημα.Για αρχη ελεγξε τα κλασικα(μνημες σκληρο κλπ)και αν πιανουν τα χερια σου ισως ενα καθαρισμα να βοηθουσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.