Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ darklordvader77 : ΟΚ, ευχαριστώ

PS. Μπα, ιδέα σου... B)

@ UmbertoJeco : Λογικά, επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα είναι όσο πιο ακριβό γίνεται. Δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό, μόνο προαισθήματα... ;)

• Απαντ. 814
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παράδειγμα:

Έστω πως βγαίνει η Apple στις 15 Αυγούστου και λέει "Στις 10 Σεπτεμβρίου θα βγει επίσημα το Snow Leopard".

Τότε:

• Αν αγόρασες το Mac σου στις 14 Αυγούστου ή πιο πριν, πρέπει να πληρώσεις για να πάρεις το Snow Leopard. Είτε $29 για την έκδοση αναβάθμισης είτε $129 για την πλήρη (όποια προτιμάς εσύ).
  • Αν αγόρασες το Mac σου από τις 15 Αυγούστου και μετά: δικαιούσαι δωρεάν το Snow Leopard.
    • Αν το Mac που αγόρασες κατασκευάστηκε πριν κυκλοφορήσει το Snow Leopard, δικαιούσαι δωρεάν την έκδοση αναβάθμισης. Μπορεί να έχουν βάλει το δισκάκι του Snow Leopard μέσα στο πακέτο ή μπορεί να χρειάζεται να πας να το ζητήσεις μόνος σου με την απόδειξη αγοράς του Mac.
    • Αν κατασκευάστηκε αφού κυκλοφόρησε το Snow Leopard, θα το βρεις μέσα στο πακέτο κανονικά.

Προσοχή: οι ημερομηνίες είναι υποθετικές. Προς το παρόν, η επίσημη θέση της Apple για την κυκλοφορία του Snow Leopard είναι "θα κυκλοφορήσει μέσα στο Σεπτέμβριο".

Λοιπόν, η ημερομηνία έναρξης της "δωρεάν" αναβάθμισης βγήκε!

Όποιος αγόρασε υπολογιστή Apple από τις 8 Ιουνίου 2009 και μετά, δικαιούται την έκδοση update του Snow Leopard πληρώνοντας $9,95 (για τα έξοδα αποστολής).

Το αντίστοιχο κόστος για την Ελλάδα αναμένεται να είναι 10 ευρώ (τόσο είχα πληρώσει στη Rainbow για την αντίστοιχη αναβάθμιση από Panther σε Tiger όταν είχα πάρει το πρώτο μου Mac Mini G4).

Να και η σχετική σελίδα της Apple: Mac OS X Snow Leopard Up-to-Date Program

Δημοσ.

Παιδιά, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά θα μπορούμε με το Snow Leopard να βλέπουμε BluRay ταινίες?

Θυμάμαι το παλικάρι εδώ είχε πρόβλημα λόγω λειτουργικού, και όχι λόγω hardware.

Καλό απόγευμα :-)

Δημοσ.

έβαλα το A380 και καπάκι update A394 και είμαι ενθουσιασμένος!!! dock expose τέλειο, πολύ γρήγορο, σταθερό τέλειο upgrade (επιτέλους κράτησε και τους printers) παίζουν τα πάντα εκτός από ένα εφέ που είχα στο itunes srs iwow (για το οποίο με ενημέρωσε μόλις τέλειωσε η εγκατάσταση). Έχει πάρα πολλές μικρές βελτιώσεις και το μόνο που μου τη σπάει είναι στο quicktime που ενώ το έκανε πολύ ωραίο δεν βρίσκω τη δυνατότητα να ξεκινάει αυτόματα η ταινεία. Perian παίζει κανονικά με υπότιτλους.... όλα ανοίγουν και κλείνουν πολύ γρήγορα... κάνει eject servers κλπ άμεσα....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

νεα εκδοση:10a402a πάρα πολλές βελτιστοποιήσεις..... αξίζει inSync.... (τα μόνα που δε μου παίζουν είναι το eyetv και το quicktime δε παιζει mkv)

Δημοσ.
Υπάρχει κόλπο για το perian, look around

δηλαδή? γενικά το perian δουλευει μόνο mkv δε μου παίζει αν ξέρεις κάτι πες μου

Δημοσ.

Open Terminal:

cd /Library/PreferencePanes/Perian.prefPane/Contents/Resources/Components

cp Perian.zip ~/Downloads

cp CoreAudio/A52Codec.zip ~/Downloads

cp QuickTime/AC3MovieImport.zip ~/Downloads

cd ~/Downloads

unzip AC3MovieImport.zip

unzip A52Codec.zip

unzip Perian.zip

sudo mv Perian.component/ /Library/QuickTime/

sudo mv AC3MovieImport.component/ /Library/QuickTime/

sudo mv A52Codec.component/ /Library/Audio/Plug-Ins/Components/

Δημοσ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ SNOW LEOPARD

Έχω iMac με το Leopard

Διάβασα ότι θα δικαιούμαι το upgrade σε Snow Leopard με 29 ευρώ περίπου...

Αν μου φέρει ο "θείος" το snow leopard θα μπορώ να το βάλω κανονικά και να κάνω τα update ή "κλειδώνει" o H/Y ;

Το ρωτάω για να μη κάνω fresh install το 10.5 και μετά από πάνω το Snow

(αλήθεια θα έχει διαφορά έτσι, θα είναι πιο "βαρύ" ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ SNOW LEOPARD

Έχω iMac με το Leopard

Διάβασα ότι θα δικαιούμαι το upgrade σε Snow Leopard με 29 ευρώ περίπου...

Αν μου φέρει ο "θείος" το snow leopard θα μπορώ να το βάλω κανονικά και να κάνω τα update ή "κλειδώνει" o H/Y ;

Το ρωτάω για να μη κάνω fresh install το 10.5 και μετά από πάνω το Snow

(αλήθεια θα έχει διαφορά έτσι, θα είναι πιο "βαρύ" ;)

Δεν "κλειδώνει" ο Macintosh λόγω χρήσης κλεμμένου λογισμικού.

Απ' την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να δώσεις 29 ευρώ για ένα λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημά μου...

Δημοσ.
Δεν "κλειδώνει" ο Macintosh λόγω χρήσης κλεμμένου λογισμικού.

Απ' την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να δώσεις 29 ευρώ για ένα λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημά μου...

θα το πάρω το update!!!

αλλα δεν θέλω να κάνω fresh install και μετά από πάνω το snow leopard

(αλήθεια θα είναι έτσι πιο "βαρύ" από την άμεση εγκατάσταση της full εκδοσης του snow ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Υποτίθεται ότι ένα από τα κυριότερα features του Snow Leopard είναι το μειωμένο footprint, δηλαδή θα μειωθεί ο συνολικός χώρος που θα καταλαμβάνει το λειτουργικό στον δίσκο. Οπότε θεωρώ ότι εάν περάσεις το Snow Leopard πάνω από το Leopard, δεν θα βαρύνει το σύστημα.

Βέβαια, όλα αυτά είναι υποθέσεις, αφού δεν το'χω δει και δεν το'χω δοκιμάσει, δεν μπορώ να γνωρίζω. Εάν κάποιο από τα μέλη που'χουν εγκαταστήσει το beta του Snow Leopard μπορεί να απαντήσει... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...