waves Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δεν ισχύει αυτό. Κατά την εγκατάσταση του Snow με το upgrade disc τσεκάρει αν υπάρχει το leo. Αν υπάρχει είναι δικό σου θέμα αν θα κάνεις upgrade ή fresh install. Επίσης ακόμα και αν έχεις Snow και θες να κάνεις "format" δε χρειάζεται να βάλεις Leo πρώτα. Βάζεις κανονικά το upgrade δισκάκι του Snow και αφού θα βρει τον εαυτό του στο Mac πάλι σε αφήνει να κάνεις format. Κανένα marketing απολύτως. Ναι, αλλά ακούγεται, ότι θα υπάρχει και έκδοση με 129 δολλάρια. Ποια η διαφορά τότε;
pmichal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αυτό σωστό... Να πεις ότι ήταν pc που το στήνεις μόνος σου.. οκ... αλλά εδώ? Μήπως για κάποιον με πιο παλιά έκδοση από το leopard?
SCORPIO777 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αυτό σωστό...Να πεις ότι ήταν pc που το στήνεις μόνος σου.. οκ... αλλά εδώ? Μήπως για κάποιον με πιο παλιά έκδοση από το leopard? ναι αλλα ως γνωστον το snow leopard δουλευει μονο ιντελ μακ.υπαρχει καποιος που εχει ιντελ μακ και να δουλευει αλλη εκδοση εκτος λεοπαρντ.δεν νομιζω.
x_vagos_x Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Κάποιος που πήρε Intel Mac με Tiger, και δεν του αγόρασε -ούτε το upgrade- Leopard. Το Snow Leopard είναι περισσότερο Leopard, παρά κάτι καινούριο. Είναι τεχνολογίες που ο μέσος χρήστης εκμεταλλεύεται χωρίς να το καταλαβαίνει. Και αυτό είναι που κατεβάζει την τιμή τόσο χαμηλά. Συν ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα "πιο Intel" κοινό.
SCORPIO777 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Κάποιος που πήρε Intel Mac με Tiger, και δεν του αγόρασε -ούτε το upgrade- Leopard. παντως σε αυτο το φορουμ οσο εχω διαβασει δεν εχω δει κανεναν τετοιο,και σε καποια αλλα επισης οχι.δεν αποκλειω να υπαρχουν αλλα πρεπει να ειναι ελαχιστοι.
x_vagos_x Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Ε, γι' αυτούς τους ελάχιστους. Ή ακόμα όσους έχουν μεταχειρισμένα που Intel δεν έχουν Leopard...
SCORPIO777 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Ε, γι' αυτούς τους ελάχιστους. απειροελαχιστους.
giorgos_k Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Θα προσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη μπας κ βγάλουμε άκρη. Upgrade των 29$ δικαιούνται όσοι αυτή τη στιγμή τρέχουν 10.5 ή 10.6(κάποιες beta?). Το upgrade disc θα ελέγχει αν έχουμε 10.5 ή 10.6 και θα δίνει τις επιλογές Upgrade(αν είμαστε σε 10.5), Archive & Install - Erase & Install και στις δύο περιπτώσεις. Όσοι είναι με Tiger, πρέπει να είναι όντως μικρό ποσοστό γιατι μιλάμε για όσους αγόρασαν intel mac απο early 2006- late 2007 και δν έχουν αναβαθμίσει ακόμα το σύστημά τους σε leopard, θα πρέπει να αγοράσουν την 129$ έκδοση.
Snolly Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Θα προσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη μπας κ βγάλουμε άκρη. Upgrade των 29$ δικαιούνται όσοι αυτή τη στιγμή τρέχουν 10.5 ή 10.6(κάποιες beta?). Το upgrade disc θα ελέγχει αν έχουμε 10.5 ή 10.6 και θα δίνει τις επιλογές Upgrade(αν είμαστε σε 10.5), Archive & Install - Erase & Install και στις δύο περιπτώσεις. Όσοι είναι με Tiger, πρέπει να είναι όντως μικρό ποσοστό γιατι μιλάμε για όσους αγόρασαν intel mac απο early 2006- late 2007 και δν έχουν αναβαθμίσει ακόμα το σύστημά τους σε leopard, θα πρέπει να αγοράσουν την 129$ έκδοση. Αυτό ακριβώς τίποτε άλλο.
darklordvader77 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Mετα απο 4 μερες συνεχης ενασχολησης με το λειτουργικο, να σας παραθεσω τις εντυπωσεις μου απ την τελευταια build A380 (φημολογουμενη final beta). Το εκανα μεσω upgrade. Κατ' αρχην το μηχανημα μου ειναι: iMac (Late 2006), Core 2 Duo 2.00GHz,2GB Ram,160HDD,Ati X1600 128MB Ram Θετικά: -Ταχυτητα σε αρκετα προγραμματα/Εκκινηση τους -διακριτικα transition εφε -ταχυτερη συμπιεση/αποσυμπιεση στα UnrarX-SimplyRAR -Άριστο intregration ρυθμισεων απo 10.5 -ταχύτερο backup του time machine -ταχυτερο αδειασμα trash bin -Ταχυτερος Safari σε Java -Συμβατοτητα με 32-bit εφαρμογες, ακομη κ αν ηταν φτιαγμενες για Tiger (10.4) -επιτελους θυμαται το internet sharing/screen sharing οταν ενεργοποιω το Airport! Αρνητικά: -memory fails απο Safari-Transmission οταν ειναι ανοιχτα πανω απο 2 μερες. (αργη αποκριση, που διοθωνεται αν κλεισει-ξανανοιξει το προγραμμα) -δεν υποστηριζει ολα τα preference panes -ίδιο dashboard/Widgets σε ταχυτητα (32-bit μαλλον?) -Μου έκανε πολυ αργό Installation! 45 λεπτα πηρε.. κ δε μπορω να υποθεσω τι εφταιγε. -εγινε ενα μπερδεμα πριν το Installation,κ ειχα τσεκαρει κ μετα αναιρεθηκαν οι drivers του hp πολυμηχανηματος μου (υποτιθεται προηγουμενοι). Έτσι συνδεθηκε μεσω του software update κ δεν βρηκε κανεναν.. βεβαια με το cdάκι λυθηκε το ζητημα, αλλα περιμενω στην τελικη εκδοση, να υπαρχει διαθεσιμοτητα αυτων είτε online, ειτε στο dvd του λειτουργικου. Αν απ τα αρνητικα που παραθετω μερικα θα σας σπασουν τα νευρα, μην το βαλετε ακομη. Στη τελικη εκδοση θα χουν διορθωθει τα περισσότερα,οπως κ σε καθε αλλη εκδοση του os x που χω δοκιμασει. Βεβαια πιστευω οτι οταν βγουν εφρμογες (εστω το 90% απ αυτες που τρεχει ημερησιως ο καθε χρηστης) για 10.6 optimized/ή 64-bit τοτε θα αξιζει πραγματικα
x_vagos_x Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Αρνητικά: -δεν υποστηριζει ολα τα preference panes Βεβαια πιστευω οτι οταν βγουν εφρμογες (εστω το 90% απ αυτες που τρεχει ημερησιως ο καθε χρηστης) για 10.6 optimized/ή 64-bit τοτε θα αξιζει πραγματικα Μπορείς να αναφερθείς σε ότι αφορά τα Preference panels λίγο πιο συγκεκριμένα; Συμφωνώ με το τελευταίο...
darklordvader77 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μπορείς να αναφερθείς σε ότι αφορά τα Preference panels λίγο πιο συγκεκριμένα; Συμφωνώ με το τελευταίο... αν κ ηταν σαφες το post, θα το αναλυσω λιγο: (μιας κ δεν ειμαι μπροστα στο Mac τωρα) θυμαμαι οτι δεν δουλευε το Menu Meters καθολου και το Growl μερικως. (μονο στο iTunes) Γενικα, οταν μπαινεις σε ενα pref pane που ειναι παλαιοτερο (32-bit), ξανατρεχει το System Preferences σε 32-bit mode, προλαμβανοντας ετσι μερικες ασυμβατοτητες. μεχρι να γινουν ολα αυτα που χρησιμοποιω native, πρεπει να περιμενω τον εκαστοτε developer.. ή να αλλαξω developer!
x_vagos_x Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 [Το πήγαινε στην δική μου απορία, και όχι σε κάποια δική σου ασάφεια --που δεν υπήρχε] Αυτό γίνεται μόνο σε Applications που λειτουργούν μόνο με *.prefpane αρχειάκι; Που δεν εμφανίζονται δηλ. στο Dock. Ή γίνεται το ίδιο για εφαρμογές που είναι γραμμένες σε 32bit και έχουν *.prefpane ρυθμίσεις; Επίσης, η μετάβαση από x64 σε x86 γίνεται με ένα restart του προγράμματος ή άμεσα; Μέχρι το Σεπτέμβρη θα είμαστε σε Leopard. Ωστόσο θα έχουν ενημερωθεί οι γνωστές-άγνωστες εφαρμογές σε x64 αρχιτεκτονική και θα είμαστε όλοι οκέϊ...
darklordvader77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 μεχρι στιγμης μονο αυτες που ναι *.pref μου συνεβη.. σε ρωταει για να κανει restart κ επειτα μπαινει αυτοματα εκει που διαλεξες κ φαινεται στον τιτλο του π.χ. System Preferences (32-bit) p.s. εχεις ψηθει ασχημα, ή ειναι ιδεα μου??
UmbertoJeco Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Νομιζω το σημαντικοτερο ερωτημα που πρεπει να κανουμε ειναι εαν η Rainbow η οι υπολοιποι Apple vendors στην Ελλαδα, θα πουλανε το Snow Leopard σε τιμη αντιστοιχη με 29 δολλαρια στους κατοχους Leopard οπως θα κανει η Apple σε ολες τις χωρες που εχει επισημη παρουσια. Εχει καποιος απο το Insomnia στοιχεια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.