djmike Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι. (Ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω topics). Ακόμα έχω leopard και σε λίγο καιρό θα βάλω τα snow. Έχω mobileme το οποίο συγχρονίζει το ical με διάφορα που έχω βάλει εκεί. Η ερώτηση:Όταν θα βάλω snow θα συγχρονιστεί κανονικά το καινούγιο ical τοu snow έτσι? Γιατί λογικά είναι περασμένα στο συννεφάκι() της Apple. E? ολα κανονικα θα γινουν μην αγχωνεσαι
wiosif Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 παιδες μετά απο την αναβάθμιση του os στο snow παρατηρησα ότι συμβαίνει το εξής ενώ έχω κανονικά ip απο το ρουτερ δε μπορώ να δώ καμια σελίδα παρα μόνο αν κάνω reboot το ρουτερ μου. Μου συνέβει 2 φορές μέσα σε λίγες ώρες οπότε δεν είναι να πώ ότι έχει θέμα το ρουτερ καθώς αλλο πι σι συνδεετε κανονικά! καμία ιδεα?? μου διαφευγει κάτι? ειχατε κάτι αντιστοιχο?
Vasilis 07 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Λέω να το εγκαταστήσω - να γνωρίσουμε και κάτι διαφορετικό πέρα από Windows.Αξίζει να μπώ στην διαδικασία ? Σε τί μπορεί να με ωφελήσει αυτό το λειτουργικό ?
elenpi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Γειά σας παιδιά! Πήρα κι εγώ σήμερα το Snow Leopard (το upgrade δηλαδή), και άρχισα να το παιρνάω κανονικά στον Mac μου. (Έχω ένα Macbook το οποίο πήρα πέρυσι και του έχω κάνει όλα τα updates). Εκεί που έτρεχε κανονικά το installation και είχαν μείνει κάπου 30 λεπτά, έφυγα για μια στιγμή από το δωμάτιο και όταν επέστρεψα, το βρήκα να κάνει restarting. Το θεώρησα περίεργο, αλλά υπέθεσα ότι έτσι θα γίνεται. Όταν ξεκίνησε ξανά, μου έμφανίστηκε το σύμβολο του X και μου είχε την επιλογή "continue" και "<--". Εγώ πάτησα "continue" και μου έβγαλε να επιλέξω πάλι, τον δίσκο μου (μου είχε το εικονίδιο του δίσκου) στο οποίο θα γίνει το installation. Πάτησα "ok" και μου έβγαλε πάλι την οθόνη που σου λέει πόσο σου απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, αλλά μου έβγαλε κι ένα αλλο παραθυράκι με ένα θαυμαστικό (:shifty), που μου έλεγε ότι "The contents of this disk can not be changed" και δεν συνεχίζει το installation. Τι κάνω??? Τώρα έχω χάσει και το Leopard που είχα πριν?? Δεν μπορώ ούτε να τον σβήσω, γιατί στην οθόνη είναι μόνο αυτό το παραθυράκι... Μπορεί κανείς να βοηθήσει???
djmike Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Γειά σας παιδιά! Πήρα κι εγώ σήμερα το Snow Leopard (το upgrade δηλαδή), και άρχισα να το παιρνάω κανονικά στον Mac μου. (Έχω ένα Macbook το οποίο πήρα πέρυσι και του έχω κάνει όλα τα updates). Εκεί που έτρεχε κανονικά το installation και είχαν μείνει κάπου 30 λεπτά, έφυγα για μια στιγμή από το δωμάτιο και όταν επέστρεψα, το βρήκα να κάνει restarting. Το θεώρησα περίεργο, αλλά υπέθεσα ότι έτσι θα γίνεται. Όταν ξεκίνησε ξανά, μου έμφανίστηκε το σύμβολο του X και μου είχε την επιλογή "continue" και "<--". Εγώ πάτησα "continue" και μου έβγαλε να επιλέξω πάλι, τον δίσκο μου (μου είχε το εικονίδιο του δίσκου) στο οποίο θα γίνει το installation. Πάτησα "ok" και μου έβγαλε πάλι την οθόνη που σου λέει πόσο σου απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, αλλά μου έβγαλε κι ένα αλλο παραθυράκι με ένα θαυμαστικό (:shifty), που μου έλεγε ότι "The contents of this disk can not be changed" και δεν συνεχίζει το installation. Τι κάνω??? Τώρα έχω χάσει και το Leopard που είχα πριν?? Δεν μπορώ ούτε να τον σβήσω, γιατί στην οθόνη είναι μόνο αυτό το παραθυράκι... Μπορεί κανείς να βοηθήσει??? να υποθεσω πως δεν εχεις time machine ή καποιο άλλο backup?? εγω θα εκανα ενα force restart και θα ηλπιζα να τρεξει το leopard.....
Ozone Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Γειά σας παιδιά! Πήρα κι εγώ σήμερα το Snow Leopard (το upgrade δηλαδή), και άρχισα να το παιρνάω κανονικά στον Mac μου. (Έχω ένα Macbook το οποίο πήρα πέρυσι και του έχω κάνει όλα τα updates). Εκεί που έτρεχε κανονικά το installation και είχαν μείνει κάπου 30 λεπτά, έφυγα για μια στιγμή από το δωμάτιο και όταν επέστρεψα, το βρήκα να κάνει restarting. Το θεώρησα περίεργο, αλλά υπέθεσα ότι έτσι θα γίνεται. Όταν ξεκίνησε ξανά, μου έμφανίστηκε το σύμβολο του X και μου είχε την επιλογή "continue" και "<--". Εγώ πάτησα "continue" και μου έβγαλε να επιλέξω πάλι, τον δίσκο μου (μου είχε το εικονίδιο του δίσκου) στο οποίο θα γίνει το installation. Πάτησα "ok" και μου έβγαλε πάλι την οθόνη που σου λέει πόσο σου απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, αλλά μου έβγαλε κι ένα αλλο παραθυράκι με ένα θαυμαστικό (:shifty), που μου έλεγε ότι "The contents of this disk can not be changed" και δεν συνεχίζει το installation. Τι κάνω??? Τώρα έχω χάσει και το Leopard που είχα πριν?? Δεν μπορώ ούτε να τον σβήσω, γιατί στην οθόνη είναι μόνο αυτό το παραθυράκι... Μπορεί κανείς να βοηθήσει??? αν δεν κανω λαθος το σεταπ του SL οταν κατει παει στραβα και γινει επανεκινηση συνεχιζει απο εκει που ηταν!!! κανε force restart αν δεν εχεις κανει 100 φορες απο τη ωρα που εκανες αυτο το ποστ :PP
waves Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά, μήπως, γνωρίζει κανείς καμια εφαρμογή για το snow leopard σαν το appcleaner. Στο appcleaner το smartdelete δε δουλεύει πάντα. Θα ήθελα κάτι, που με το που σέρνεις μια εφαρμογή στον κάδο να σου λέει αυτόματα ποια συνοδευτικά της εφαρμογής αρχεία μπορώ να σβήσω. Ευχαριστώ.
kpartsi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά, μήπως, γνωρίζει κανείς καμια εφαρμογή για το snow leopard σαν το appcleaner. Στο appcleaner το smartdelete δε δουλεύει πάντα. Θα ήθελα κάτι, που με το που σέρνεις μια εφαρμογή στον κάδο να σου λέει αυτόματα ποια συνοδευτικά της εφαρμογής αρχεία μπορώ να σβήσω. Ευχαριστώ. Amnesia. Να σου πω την αλήθεια και στο Leopard προτιμούσα το Amnesia από το AppCleaner.... Απλώς λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, μέσα από το παράθυρο του προγράμματος διαλέγεις την εφαρμογή για σβήσιμο, σου βγάζει όλα τα αρχεία που συνδέονται με την συγκεκριμένη εφαρμογή και στο τέλος διαλέγεις ποια θέλεις να σβήσεις.....
MiLToS_666 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε αυτό: http://onnati.net/apptrap/ Δουλεύει και σε Snow Leopard κανονικά!
nikoscheng Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 CleanApp αξιζει τα λίγα χρήματα. φυσικα κι αυτο θέλει προσοχη, οταν σβηνεις.
waves Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε αυτό: http://onnati.net/apptrap/ Δουλεύει και σε Snow Leopard κανονικά! Aυτό έψαχνα!!! Νόμιζα, ότι δε δοέλευε σε SnowLeopard. Ευχαριστώ! Ευχαριστώ πολύ όλους.
glamprou Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε αυτό: http://onnati.net/apptrap/ Δουλεύει και σε Snow Leopard κανονικά! Πάρα μα πάρα πολύ βολικό .......Ευχαριστώ.! Απο το appcleaner...πολύ καλύτερο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:20 ---------- Βλεπω καποιες φορες, οταν παιζει κανα 720p, ανοιγω 3-4 πραγματα μαζι, σιγουρα ομως στο Leopard εβλεπα μηδαμινα beachballs.Δεν εκανα clean install το SL, με upgrade πηγα. Με λιγο ψαξιμο ειδα πως το δικο μου σηκωνει μεχρι 3.3GB ram λογω chipset. Μπορω να βαλω οποιαδηποτε sodimm 667MHz? Ή πρεπει να παρω corsair και "apple specific"? Thanks! Σε white mac 4.1 εχω βάλει kingston 2χ2GB μια χαρά απο μερικά καινούργια unibody τους ρίχνω λίγο λόγο μνήμης! Πάρε kingston δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.!
ixthy Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Αν κανεις clean install και μετα κανεις time machine οπου θα επαναφερεις μονο τα data σου (πχ μουσικη,εικονες, documents) χωρις να επαναφερεις ολο το home folder(χωρις δηλαδη application folder κλπ) εισαι μια χαρα και ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα με το copy&paste. Ναι αλλά θα μεταφερθούν και οι εγκαταστάσεις των προγραμμάτων; Γιατί εγώ έχω όλα τα δισκάκια μου Αθήνα και τώρα είμαι Εδιμβούργο!
ixthy Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μετέφερα το Leopard σε εξωτερικό σκληρό με restore από το disk utility και έκανα το upgrade σε snow! Επίσης είχα και time machine backup. Έτσι ήμουν απόλυτα ασφαλής και προετοιμασμένος για το χειρότερο, αφού είχα διαβάσει διάφορα και είχα τρομάξει λίγο. Μπούταρα σε snow από τον εξωτερικό και ιδού τα αποτελέσματα (δεν έκανα update σε 6.1). Σημειώνω ότι το σύστημά μου έχει 4GB μνήμης RAM. Leopard Memory Free: 3.14 GB Inactive: 45.14 MB Active: 384.52 MB Wired: 436.33 MB Used: 866.83 Snow Leopard Memory Free: 3.13 GB Inactive: 103.6 MB Active: 346.6 MB Wired: 441.0 MB Used: 902.0 MB Πρώτες Εντυπώσεις: Σαφώς πιο γρήγορο από το Leopard, παρόλο που δεν έκανα clean installation. Μέχρι στιγμής 3rd party παλιά προγράμματα που φοβόμουν δεν παρουσίασαν καμιά ασυμβατότητα. Κανένα πρόβλημα με το iphoto. Βρήκα τα πάντα όπως τα είχα στο Leopard. Συμπέρασμα: Apple έκανες πάλι το θαύμα σου. Σα χρήστης windows δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αλλαγή πυρήνα με πλήρη συμβατότητα. Πέρασμα στο επόμενο λειτουργικό με το πάτημα ενός κουμπιού. Καλύτερες επιδόσεις! Προς το παρόν μένω άφωνος! Παρόλα ταύτα θα παραμείνω δύσπιστος! Δεν μπορεί όλα να είναι στην εντέλεια!!!! Κρατώ ένα αντίγραφο του εσωτερικού μου σκληρού, ώστε να έχω το Leopard έτοιμο και bootable, και θα "μετακομίσω" το snow από τον εξωτερικό μου σκληρό στον εσωτερικό μου και θα δουλέψω από κει. Για όποιο πρόβλημα δω θα σας ενημερώσω! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:11 ---------- Αλήθεια πόσο χρόνο, τι mods και τι προγράμματα θα ήθελα για να τα κάνω αυτά στα windows (άλλο αν πρακτικά δε γίνονται, αλλά πες ότι ήμουν ΙΤ pro); Εννοείται ότι για όλα αυτά χρησιμοποιώ μόνο disk utility.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.