Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν το Snow Leopard update απο Leopard σε Snow Leopard, λειτουργει επισης και απο Tiger σε Snow Leopard ?

κανονικότατα. το έκανα σε imac. βάζεις το δισκάκι και ακολουθείς την ίδια διαδικασία.

• Απαντ. 814
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχει παρατηρήσει κανείς ότι με το SL, το activity monitor δείχνει λιγότερη RAM από αυτή που έχουμε πραγματικά; Θέλω να πιστεύω ότι απλά δεν υπολογίζει τη RAM που πηγαίνει στην κάρτα γραφικών γιατί αλλιώς.... κάτι τρέχει με τη RAM μου...:-) Παντού την εμφανίζει στα 4GB και στο activity monitor τη δείχνει στα 3.75GB... Πάντως όλα δουλεύουν ρολόι, απλά μου κίνησε την περιέργεια...

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχει παρατηρήσει κανείς ότι με το SL, το activity monitor δείχνει λιγότερη RAM από αυτή που έχουμε πραγματικά; Θέλω να πιστεύω ότι απλά δεν υπολογίζει τη RAM που πηγαίνει στην κάρτα γραφικών γιατί αλλιώς.... κάτι τρέχει με τη RAM μου...:-) Παντού την εμφανίζει στα 4GB και στο activity monitor τη δείχνει στα 3.75GB... Πάντως όλα δουλεύουν ρολόι, απλά μου κίνησε την περιέργεια...

Ναι είναι φυσιολογικό (και σε μένα τόσο λέει) και έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών:

http://support.apple.com/kb/HT3246

B)

Δημοσ.

Το VLC 64bit απλα κλεινει με τα .mkv και ξαναγυρισα στο 32bit.

Επισης με το SL μου μενουν κυριολεκτικα 9MB free (iStat Pro).

Εχω το λευκο macbook 2nd gen με 1GB 667MHz.

Για να μην ξαναγυρναω πισω στο Leopard (που ειχα παντα 400MB+ free ram εχει κανεις 2GB 667MHz sodimms για πουλημα? :-)

Επισης μπορω να βαλω 4GB ή παει μονο μεχρι 2GB το λευκο macbook?

Ευχαριστω! :-D

Δημοσ.

Εκτος απο το free ram, δες και ποση inactive ram εχεις..

Ουσιαστικα και αυτη "free"-διαθεσιμη για καινουριες εφαρμογες ειναι.

http://support.apple.com/kb/HT1342

Inactive memory

This information has not recently been used but will remain in RAM until another application needs more memory but no free memory is available. If called upon by a process, this is quickly changed to Active memory; if it has been swapped to the hard disk, it will be moved back to RAM and marked as Active.

Μην σε αγχωνει λοιπον η λιγη ελευθερη ram, μιας και αυτο γινεται γιατι το SL κανει πιο aggressive prefetching*.

Το ιδιο κανουν και τα vista /win 7 και ετσι ενω καταναλωνουν περισσοτερη ram απο τα xp, ειναι πιο γρηγορα απο τα xp, ακριβως οπως το SL ειναι πιο γρηγορο απο το Leopard, παρολο την λιγοτερη free ram.

*Το aggressive prefetching ειναι οτι εχουν δεσμευσει αρκετη ram για πραγματα που ετρεξες προσφατα ή προκειται να τρεξεις..

Ετσι φαινεται πιο λιγη η ελευθερη ram, αλλα οταν πας να τρεξεις κατι που ετρεξες προσφατα ,ειναι πιο γρηγορο.

Αν τρεξεις κατι αλλο και απαιτησει ram, τοτε απελευθερωνεται ram που εχει πιαστει απο το aggressive prefetching και ετσι δεν εχεις προβλημα με λιγη free ram.

Υ.Γ.: Το aggressive prefetching θελει ομως συνηθως πανω απο 2 GB Ram για να δειξει τα δοντια του και να μην δημιουργει προβληματα.

Δημοσ.

Inactive 261MB / Free 9MB

Και παλι χαλια ειναι, τρωει κολληματα και γενικοτερα δεν ειναι τοσο γρηγορο οσο ηταν με το Leopard, δεν ξερω για αυτους που λενε πως παει πιο γρηγορα, ισως εχουν πιο γρηγορα CPU και βεβαια 2GB+ ram.

Δημοσ.
Βλεπεις συχνα "Spinning Beach Ball of Death" ?

Η εξτρα ram θα βοηθαγε, οπως και ενα clean install.

Βλεπω καποιες φορες, οταν παιζει κανα 720p, ανοιγω 3-4 πραγματα μαζι, σιγουρα ομως στο Leopard εβλεπα μηδαμινα beachballs.

Δεν εκανα clean install το SL, με upgrade πηγα.

Με λιγο ψαξιμο ειδα πως το δικο μου σηκωνει μεχρι 3.3GB ram λογω chipset.

Μπορω να βαλω οποιαδηποτε sodimm 667MHz? Ή πρεπει να παρω corsair και "apple specific"?

Thanks!

Δημοσ.

Οχι δεν χρειαζεται apple specific.

Σχεδον ολα τα sodimm του εμποριου(crucial, kingston κλπ) σου κανουν.

Οσο για το beachballs, να εχεις υποψην σου οτι δεν ειναι σπανιο φαινομενο για αυτους που πηγαν απο leopard σε SL χωρις clean install.

Για αυτο σου προτεινω να κανεις clean install για να δεις μπας και βελτιωθουν τα πραγματα.

Δημοσ.

Τι ειναι καλυτερα για clean install, Time Machine και μετα restore ή πατροπαραδωτα copy & paste απο εξωτερικο σκληρο? ^-^

Δημοσ.

Αν κανεις clean install και μετα κανεις time machine οπου θα επαναφερεις μονο τα data σου (πχ μουσικη,εικονες, documents) χωρις να επαναφερεις ολο το home folder(χωρις δηλαδη application folder κλπ) εισαι μια χαρα και ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα με το copy&paste.

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι. (Ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω topics).

Ακόμα έχω leopard και σε λίγο καιρό θα βάλω τα snow.

Έχω mobileme το οποίο συγχρονίζει το ical με διάφορα που έχω βάλει εκεί.

Η ερώτηση:Όταν θα βάλω snow θα συγχρονιστεί κανονικά το καινούγιο ical τοu snow έτσι? Γιατί λογικά είναι περασμένα στο συννεφάκι(:P) της Apple. E?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...