Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  • 1. Google.

• 2. Λήμμα αναζήτησης printers supported in snow leopard

• 4. Εάν το μοντέλο του εκτυπωτή σου είναι το Epson AL-C1100, τότε ναι, υποστηρίζεται εγγενώς.

αυτον τον πινακα τον ειχα βρει, αλλα στο site epson υπαρχουν κατι αρχαιοι drivers,

οχι αυτος ο 5.0, δεν τον εχω παρει ακομα, ειναι 30 κιλά, καταλαβαινετε...

• Απαντ. 814
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εγω πηρα τον laptop μου απο την αμερικη τον αυγουστο. πως μπορω να παρω τα snow leopard με 10 δολαρια?

Στην ίδια θέση ήμουν και εγώ.

Είτε κάνεις την διαδικασία online στο Αμερικάνικο Apple site αν είσαι Αμερική.

Είτε στο Ευρωπαϊκό, αλλά πρέπει να στείλεις με το ταχυδρομείο απόδειξη αγοράς και μία φόρμα που έχουν να συμπληρώσεις ενώ πληρώνεις με paypal. (Δε θυμάμαι αν έχει και σκέτη VISA)

Όπως και να χει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

• Super Moderators
Δημοσ.
αυτον τον πινακα τον ειχα βρει, αλλα στο site epson υπαρχουν κατι αρχαιοι drivers,

οχι αυτος ο 5.0, δεν τον εχω παρει ακομα, ειναι 30 κιλά, καταλαβαινετε...

Απ' ότι φαίνεται από το παραπάνω document στο support της Apple, το Snow Leopard περιέχει drivers για τον Epson AL-C1100, οπότε ξεχνάς το site της Epson. ;)

Δημοσ.

Παιδια δεν με βαζει στο Time Machine browser... Στο Leopard δεν ειχα κανενα προβλημα.

Παιζει θεμα ?

Παιρνει κανονικα Backup καθε ωρα, αλλα δεν μα βαζει στο Browser... επιλεγω να με βαλει μεσα αλλα δεν κανει τιποτα...:cry:

Δημοσ.

Grand Central Dispatch and Open CL Bring Significant Performance Improvements for Optimized Applications

Hardmac reports on a performance comparison between Mac OS X Leopard and Mac OS X Snow Leopard from Christophe Ducommun, developer of MovieGate, a video encoding and DVD creation software package. Ducommun, who is optimizing his application to take advantage of the Grand Central Dispatch and Open CL features of Snow Leopard, has found remarkable performance improvements for his software on the operating system when running on a Mac Pro.

Christophe Ducommun who keeps optimizing Snow Leopard for his application MovieGate just sent us results to illustrate how Snow Leopard can improve performance when one can make use of Grand Central and Open CL. Tests below have been performed with a Mac Pro 2007 (Quad Core 2.66 GHz with a GeForce 8800 GT).

The results include an approximately 50% increase in video encoding speed when compared to Leopard, while also reducing the CPU load during video decoding by passing some of the work to the graphics processing unit.

Snow Leopard

150 frame/s for encoding in MPEG-2

70% CPU load for decoding

130% CPU load for MPEG-2 encoding (ffmpeg)

Leopard

104 frame/s for encoding in MPEG-2

165% CPU load for decoding

100% CPU load for MPEG-2 encoding (ffmpeg)

While Ducommun's experience is relatively rare at this point due to the inability for the vast majority of applications to make such comprehensive use of Grand Central Dispatch and Open CL at this time, it highlights the potential performance gains these core technologies can bring to Mac OS X as developers begin to take advantage of them.

Αρχισαν ηδη σιγα-σιγα να βγαινουν οι πρωτες εφαρμογες που θα εκμεταλλευονται το opencl. Εξαιρετικα νεα!

Αν βελτιωσουν και τους drivers που σε opengl στο snow leopard ειναι αρκετα πιο αργοι απο οτι το leopard (κατι που πχ φαινεται και απο το xbench), ειναι σε πολυ καλο δρομο!

Δημοσ.

Αυτά είναι...!!! Αυτό το OpenCL και το GCD απο την αρχή που είδα την ύπαρξή τους, ήξερα οτι θα είναι φανταστικά...!!! Θα δούμε πολύ καλές μέρες στο μέλλον με τους Mac...!!!! Το Snow είναι απλώς η "αρχή"....!!!

Δημοσ.

Ε, να. Τώρα εδώ τσατίζομαι που δεν υποστηρίζεται η κάρτα γραφικών μου, Mac που δεν είναι ούτε 1,5 χρόνος που κυκλοφορεί... Ουφ, αυτά είναι τα πιο σπαστικά της Apple (μαζί με την αγορά ειδικών καλωδίων για κάθε video έξοδο κτλ κτλ).

Δημοσ.

Ετσι και κάνει καμία τρελή πτώση των τιμών της η apple στα μηχανήματά της ετσι ώστε πχ. να είναι 200-300 euro παραπάνω απο ένα PC, και βάλει και καμία σοβαρή κάρτα γραφικών μέσα, είμαι σίγουρος οτι οι ψαγμένοι PC-άδες θα πάρουν όλοι Mac...!!! Απλά δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία σοβαρή δικαιολογία για να μην έχουν όλοι Mac...!!! Και όσον αφορά τα παιχνίδια, αφού θα έχουν περισσότεροι mac, θα αρχίσουν οι εταιρίες παιχνιδιών να βγάζουν περισσότερους τίτλους για Mac. Άλλωστε η έλευση του Snow έχει επιφέρει μεταξύ άλλων και σημαντικές ευκολίες για τους προγραμματιστές...!!! :)

Η σωστή βάση έχει στηθεί και συνεχώς αναπτύσσεται...!!! That's Snow Leopard...Appl-ώς τα σπάει...χιχι!!! ;-)

Δημοσ.

Manuel εισαι ψαγμενος και ψαρωνεις με το open cl??? Αυτο ειναι για να παπαγαλιζουν τα funboys. Το open cl ειναι η βαση. Για να γραφτουν προγραμματα με αυτον τον τροπο ξερεις τι εργατωρες πρεπει να πληρωθουν? Στην πραξη απλα δεν υπαρχει οπως δεν υπηρξαν τα mainstream 64bit.

Εφαρμογες απλα δεν υπαρχουν, μονο κατι benchmarks στο terminal!!!!!

Δημοσ.
Manuel εισαι ψαγμενος και ψαρωνεις με το open cl??? Αυτο ειναι για να παπαγαλιζουν τα funboys. Το open cl ειναι η βαση. Για να γραφτουν προγραμματα με αυτον τον τροπο ξερεις τι εργατωρες πρεπει να πληρωθουν? Στην πραξη απλα δεν υπαρχει οπως δεν υπηρξαν τα mainstream 64bit.

Δεν ειναι ετσι!

Ηδη πχ βλεπουμε σε ελαχιστο χρονο την εφαρμογη για video encoding για την οποια μιλαει το αρθρο !

Σε παρομοιο σκεπτικο στηριζεται και το hardware aceleration απο την gpu των hd videos στο quicktime x ή επιταχυνση μερικων λειτουργιων του photoshop ή μερικες εφαρμογες που υπαρχουν εδω και καιρο σε windows και εκμεταλλευονται την καρτα γραφικων.

Το gpgpu computing εχει παρον και ακομα περισσοτερο μελλον...

Αλλωστε ποσοι υπολογιστες μπορουν τωρα και χρησιμοποιουνται για να δουν ενα hd video λογω οτι εχουν μια καρτα γραφικων που υποστηριζει hardware acceleration που αν την δουλεια την ειχε αναλαβει ο επεξεργαστης δεν θα τα καταφερναν?

Απλα , πρεπει να αρχισουν να βγαινουν εφαρμογες.. Ισως σε mac os x να αργησουν λιγο παραπανω λογω μικροτερου user base, αλλα σε windows ηδη υπαρχουν μερικες που εκμεταλλευονται τις gpgpu δυνατοτητες τις καρτας γραφικων!

Εφαρμογες απλα δεν υπαρχουν, μονο κατι benchmarks στο terminal!!!!!

Ε λογικο δεν ειναι αυτο, οταν το λειτουργικο κυκλοφορει μολις 20 μερες!

Εδω δεν εχουν λυθει προβληματα (πχ επιδοσεις σε opengl, ασυμβατοτητες κλπ) περιμενουμε να εχουν βγει κιολας προγραμματα που εκμεταλλευονται το ολοκαινουριο opencl!

Δημοσ.

haHa μακαρι να ειναι τοσο ομορφα! Εγω εχω προβλημα με οσους παιρνουν στα πολυ σοβαρα κατι τετοια χαρακτηριστικα και νομιζουν οτι ειναι για πεταμα οι mac τους επειδη οι καρτες τους δεν το υποστηριζουν...

Θα γινει απατη οπως με τα 64bit που ακομα μετα απο τοσα χρονια δεν ειναι τα παντα 64bit. τα παντα και παντου

Μεχρι να δω φως στο τουνελ το open cl το εχω στην κατηγορια 64bit-dx10

Δημοσ.

Μεχρι να δω φως στο τουνελ το open cl το εχω στην κατηγορια 64bit-dx10

Δες μονο ποσοι μπορουν να δουν ανετα hd videos γιατι την δουλεια την εχει αναλαβει η καρτα γραφικων..

Δες ποσο εχουν επιταχυνθει μερικες λειτουργιες του photoshop(zoom/panning) γιατι τωρα πια το κανει η καρτα γραφικων αντι για την cpu.

Δες μερικες εφαρμογες σε windows(κ συντομα και σε mac os x) για video encoding που εχουν γινει πολυ πιο γρηγορες λογω οτι την δουλεια την κανει η καρτα γραφικων.

Το σιγουρο ομως ειναι οτι δεν θα γινει ξαφνικα ο υπολογιστης πιο γρηγορος αν υποστηριζει opencl ή οχι.

Aλλα μερικες εφαρμογες θα τρεχουν πολυ πιο γρηγορα. Αν δεν σε πολυενδιαφερουν αυτες, μικρο το κακο της μη υποστηριξης opencl.

Πχ μπορει ο Manuel να κανει συχνα μετατροπες video για να τις περναει σε ενα ipod touch/iphone. Μπορει σε λιγο καιρο με την καταλληλη εφαρμογη να χρειαζεσαι λογω opencl το 1/4 του χρονου που χρειαζεσαι τωρα (οπως ηδη συμβαινει σε windows).

Αυτο μπορει να τον ενδιαφερει λιγο, μπορει πολυ..

Οπως και να εχει , το θεμα εχει παρον και πολυυυ μελλον!

Δημοσ.
Δες μονο ποσοι μπορουν να δουν ανετα hd videos γιατι την δουλεια την εχει αναλαβει η καρτα γραφικων..

Δες ποσο εχουν επιταχυνθει μερικες λειτουργιες του photoshop(zoom/panning) γιατι τωρα πια το κανει η καρτα γραφικων αντι για την cpu.

Δες μερικες εφαρμογες σε windows(κ συντομα και σε mac os x) για video encoding που εχουν γινει πολυ πιο γρηγορες λογω οτι την δουλεια την κανει η καρτα γραφικων.

Το σιγουρο ομως ειναι οτι δεν θα γινει ξαφνικα ο υπολογιστης πιο γρηγορος αν υποστηριζει opencl ή οχι.

Aλλα μερικες εφαρμογες θα τρεχουν πολυ πιο γρηγορα. Αν δεν σε πολυενδιαφερουν αυτες, μικρο το κακο της μη υποστηριξης opencl.

Πχ μπορει ο Manuel να κανει συχνα μετατροπες video για να τις περναει σε ενα ipod touch/iphone. Μπορει σε λιγο καιρο με την καταλληλη εφαρμογη να χρειαζεσαι λογω opencl το 1/4 του χρονου που χρειαζεσαι τωρα (οπως ηδη συμβαινει σε windows).

Αυτο μπορει να τον ενδιαφερει λιγο, μπορει πολυ..

Οπως και να εχει , το θεμα εχει παρον και πολυυυ μελλον!

+1

Γενικά όλες αυτές οι "νέες τεχνολογίες" είναι ακόμη ένα βρέφος που σύντομα θα μετατραπεί σε γίγαντα. Δεν υπάρχουν "μαγικά κόλπα", υπάρχει όμως ένα στιβαρό θεμέλιο που θέτει η apple με την έλευση του Snow.

Οσο πιό γρήγορα γίνεται ένα Encoding Video μέσω Cuda σε σχέση με την χρήση μόνο του επεξεργαστή (χωρίς Cuda δηλαδή), αντιστοίχως θα ισχύει η ανάλογη αύξηση της υπολογιστικής ισχύος και στα προγράμματα γενικότερα. Και σε συνδιασμό με την ευκολία /νέα εργαλεία που δίνει η apple στους Programmers (πχ. με το "GCD"), μιλάμε για τρελή "ανετίλα" για τους προγραμματιστές...!!! Είναι θέμα καθαρά χρόνου πιστεύω....!!! (αλλά και γενικότερα της υποστήριξης του OpenCL απο την βιομηχανία). Ποιόν θα χαλούσε δηλαδή να έχει το ίδιο μηχάνημα και να έχει 1.5Χ, 2Χ η και 4Χ (δεν ξέρω και εγώ πόσο δηλαδή) μεγαλύτερη ταχύτητα στο σύστημά του λόγω του ότι εκμεταλλεύονται τα προγράμματα το OpenCL και το GCD...!!!

Γενικά με το OpenCL και με το GCD, είναι σαν να εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο, δυνατό πόρο ισχύος απο το σύστημά μας...!!!

Η apple έχει στρέψει την προσοχή της στην δημιουργία στιβαρών υποδομών και λέει στους Programmers "ελάτε", "να , σας έχω δυνατά εργαλεία, σας έχω άνεση στον προγραμματισμό, πάρτε ο,τι χρειαζόσαστε"...!!! Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν οι προγραμματιστές που προγραμματίζουν για Mac. Ήδη γίνεται χαμός με το iphone (που τρέχει ειδική έκδοση του Mac OS X) με το app store...!!! Πόσο ευκολο θα ήταν για έναν Programmer να βγάλει δηλαδή το τάδε παιχνίδι και για Mac...!!!??? :-)

Επίσης, αν η apple φερθεί έξυπνα και χωρίς να μειώσει την ποιότητα, δώσει και εναλλακτικές φθηνές λύσεις για να μπορεί να ανταγωνιστεί τα PC, τότε μιλάμε για πιό προσιτούς, πιό δυνατούς και περισσότερο ανταγωνιστικούς Mac στην αγορά, και αυτό θα έχει αποτέλεσμα να προσέλθει περισσότερος κόσμος απο PC...στους Mac και αυτό θα ανα-τροφοδοτεί την όλη κατάσταση, στρέφοντας το ενδιαφέρον των προγραμματιστών περισσότερο στην Apple...με αποτέλεσμα να έχουμε και περισσότερες εφαρμογές για apple!!!

Σκεφτείτε το λίγο...!!! Σου δίνει κάποιος όλα τα εργαλεία και τις ευκολίες για να προγραμματίσεις με άνεση σε ένα Stable (τουλάχιστον περισσότερο απο τα PC) και ευπρόβλεπτο σύστημα (απο άποψη Hardware αλλα και Software).

Έχεις ένα app store (της Apple) που είναι το μεγαλύτερο (Νο.1 και με διαφορά) σε όλο τον κόσμο για το iPhone που ουσιαστικά τρέχει OS X μέσα του...!!! Το app store της apple έχει τα περισσότερα applications, Songs και games απο κάθε άλλο αντίστοιχο store αυτή τη στιγμή.

Προς τα που δείχνουν να πάνε τα πράγματα...??? :-)

Και να πω και κάτι τελευταίο. Εγώ είμαι PC user και βλέπω τον εαυτό μου να έχει σιχαθεί τα WIndows και να θέλω να μεταβώ σε Mac. Υπάρχουν μερικά πράγματα που με χαλάνε στην apple (πχ. αδύναμες κάρτες γραφικών και υψηλές τιμές, Την έλλειψη παιχνιδιών δεν την υπολογίζω επειδή δεν πολυ-παίζω παιχνίδια, αλλα και να έπαιζα, έστω και μέσω Bootcamp, ΕΑΝ είχαν καλές κάρτες γραφικών μέσα, θα μπορούσα να παίζω τα τελευταίας γενιάς παιχνίδια). Αυτα που με χαλάνε είναι και αυτά που με κρατούσαν απο το να έχω Mac σήμερα. Ναι, οι πολύ υψηλές τιμές και η έλλειψη σοβαρών καρτών γραφικών αποτελεί για πολούς DealBraker. Παρόλα αυτά σύντομα θα πάρω έναν MBP για αρχή (ή κατευθείαν έναν Mac Pro)....!!! :-)

Ουσιαστικά όπως έχω ξαναπεί κάποια άλλη στιγμή / αλλού (σαν και καλά "μήνυμα προς την Apple"), "εμείς θέλουμε...βοηθήστε μας να μεταβούμε σε Mac...δεν την παλεύουμε άλλο με τα PC μας και με τα Windows....!!!"

Πόσοι άλλοι χρήστες σαν εμένα λέτε να υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσοι Παγκοσμίως..??? Σίγουρα πολλοί...!!!

Δημοσ.

Άλλωστε δεν είναι ανάγκη να είναι ΟΛΑ τα προγράμματα σε 64bit/OpenCL. Απαιτητικά προγράμματα, όπως π.χ. επεξεργαστές και αναπαραγωγοί εικόνας και βίντεο, file compressors, βάσεις δεδομένων κλπ. θα εκμεταλλεύονται νέες μεθόδους επεξεργασίας αναγκαστικά, για να ανεβάσουν τις επιδόσεις τους (λόγω μεγάλων απαιτήσεων που έχουν).

Τώρα, αν το iTunes και το Mail.app μείνουν χωρίς gpu υποβοήθηση δεν χάθηκε ο κόσμος. ;)

Δημοσ.

Μία ανακάλυψη π μόλις έκανα.

Το USB tethering με iPhone φαίνεται να μη δουλεύει σε 64 bit mode. Το Bluetooth από την άλλη δεν έχει πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...