ixthy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Βλέπω γράφει "upgrade DVD" αντί για "install DVD" που γράφει η retail έκδοση, άραγε θα κάνει fresh install? Αυτό είναι και δική μου αιώνια απορία. Βέβαια έχει γραφτεί από πολλά παιδιά εδώ ότι διαφορά δεν υπάρχει και ότι αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από την ίδια την Apple! Τότε πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για upgrade dvd? Δηλαδή το ίδιο πράγμα πώς βαφτίζεται με 2 ονόματα και έχει και 2 διαφορετικές τιμές; Sorry αλλά κάτι δε μου πάει καλά και ίσως και οι πωλητές στα μαγαζιά να μη μας δουλεύουν όπως έχει γραφτεί εδώ. Τουλάχιστον όχι εκούσια, γιατί και γω αν έβλεπα ότι η ίδια η εταιρεία αλλού λέει upgrade και αλλού installation δε θα ρίσκαρα να πω στον κάθε πελάτη τι πιστεύω εγώ!
kostastnt Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Το ίδιο πράμα είναι... Απλά πωλούνται με διαφορετικό τίτλο (upgrade και install) για να πάρουν τα λεφτά για τις άδειες...
daniel's_saving_grace Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό δεν ισχύει διότι και η retail έκδοση των 29.99 και αυτή είναι upgrade από Leopard. H διαφορά είναι στο πότε είχες αγοράσει υπολογιστή το Leopard, στο διάστημα που δικαιούσαι έκπτωση ή όχι. Επί της ουσίας μόνο upgrade εκδόσεις υπάρχουν. Και η ακριβή στο box set είναι upgrade από Tiger.
vag3d Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Το ίδιο πράμα είναι... Απλά πωλούνται με διαφορετικό τίτλο (upgrade και install) για να πάρουν τα λεφτά για τις άδειες... Βασικά χωρίς να είμαι γνώστης των 2 χ DVD (Upgrade και Retail) εάν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, τότε απλώς κατα την άποψή μου δείχνει οτι η apple σαν σοβαρή εταιρία που είναι και χάριν στο γεγονός οτι δεν ταλαιπωρεί τους χρήστες της με κωδικούς (serial number), ενεργοποιήσεις και λοιπές ανοησίες των windows, βασίζεται στην σωστή αντιμετώπιση του θέματος απο τους χρήστες της. Σου λέει το upgrade έχει τόσο και το Retail έχει τόσο (απο άποψη License) (και ας είναι το ίδιο τεχνικά). Και ο χρήστης πληρώνει για το αντίστοιχο License. Πολύ δίκαιο μου φαίνεται. Άλλωστε, αυτός που κάνει upgrade, γιατι να μην μπορεί να κάνει και Clean Instal και να παγιδευτεί στο να κάνει πρώτα Clean install το Leopard και μετα Upgrade στο Snow εάν χρειαστεί. Θα ήταν ταλαιπώρια αυτό και η ταλαιπώρια είναι μια λέξη που απο ότι κατάλαβα η apple θέλει να εξαλείψει για τους χρήστες της. Στόχος της είναι να βοηθήσει όσο μπορεί τους χρήστες της να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο. Τι πιό δίκαιο απο αυτό...!!!
haHa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε παιδια , στο upgrade των 9.99€ δεν πληρωνει ο χρηστης θεωρητικα καν license, γιατι το δικαιουται δωρεαν επειδη αγορασε πολυ προσφατα(ενω ειχε ανακοινωθει το snow) τον υπολογιστη. Οπως ακριβως και με τα windows 7, που οποιος αγορασει τωρα υπολογιστη με vista , δικαιουται δωρεαν τα win7.(δινεται σχετικο κουπονι) Τα 9.99€ που ζηταει ειναι για τα εξοδα αποστολης, συσκευασιας κλπ.. Τα 29€ ειναι για αυτους που δεν πηραν προσφατα τον υπολογιστη, αλλα εχουν leopard. Για αυτους που δεν εχουν leopard, υπαρχει μονο το box set μαζι με iLife, iWork.
Cue Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Το up-to-date disc απ' όσο ξέρω χρειάζεται Leopard εγκατεστημένο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις clean install! Ανεξάρτητα όμως, σπάω το κεφάλι μ να σκεφτώ άλλο έναν λόγο (πέρα από το πήρα νέο δίσκο) που να μην έχεις το leopard (ή έστω το snow leopard) εγκατεστημένο! Εν αντιθέσει πάντως με τον iMac π έκανα clean install (και μετά με time machine migrate) στο MBP έκανα upgrade και πάει σφαίρα (ενεργοποίησα και μόνιμο 64 kernel/extensions). Πραγματικά Mail.app (με 3 IMAP Gmail) και iCal.app (2 CalDav Google και 4 Subscriptions) κλείνουν τόσο γρήγορα π στην αρχή ψάχτηκα μήπως έκανα hide! Το Coolbook αν και κατέβασα την Snow Leopard έκδοση με το που το τρέχω μ βγάζει "Coolbook Installation Failed". Θέλει πλήρες uninstall/install?
daniel's_saving_grace Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Για το retail DVD ξέρουμε όλοι ότι κάνει install χωρίς κανένα έλεγχο σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Ας μας επιβεβαιώσει κάποιος που πήρε το up-to-date DVD αν κάνει κάποιο έλεγχο. Υπενθυμίζω ότι τα DVD που συνοδεύουν τον κάθε νέο υπολογιστή κάνουν έλεγχο μοντέλου, δε μπαίνουν σε όλους τους Mac. Θα μπορούσε άρα και το up-to-date DVD να κάνει κάποιον έλεγχο από τη στιγμή που θεωρείται ότι αντικαθιστά το DVD του Leopard που ήρθε. Οπότε ας μας πει κάποιος για το up-to-date που το δοκίμασε στην πράξη να βγάλουμε οριστικό συμπέρασμα.
Cue Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μισο να το κάνω στον imac εδώ δίπλα Το installation ξεκίνησε κανονικά...waiting! Πρώτο restart, το installation συνεχίζει "The installation is complete" Η απάντηση στο ερώτημά σου
DimitrisM. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικα σε macbook white αγορασμενο περυσι το Σεπτεμβρη θα τρεχει ΟΚ το snow?
daniel's_saving_grace Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Εννοείται! Το δικό μου είναι πιο παλιό και πάει σφαίρα!
nikoscheng Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 δεν περασα κατα την εγκατασταση κανεναν εκτυπωτη, μπορει καποιος που τους εχει βαλει ολους να δει αν υπαρχει ο Epson Aculaser C1100 ;
james_ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 εγω πηρα τον laptop μου απο την αμερικη τον αυγουστο. πως μπορω να παρω τα snow leopard με 10 δολαρια?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 δεν περασα κατα την εγκατασταση κανεναν εκτυπωτη, μπορει καποιος που τους εχει βαλει ολους να δει αν υπαρχει ο Epson Aculaser C1100 ; 1. Google. 2. Λήμμα αναζήτησης printers supported in snow leopard 3. Πρώτο-πρώτο link: http://support.apple.com/kb/HT3669 4. Εάν το μοντέλο του εκτυπωτή σου είναι το Epson AL-C1100, τότε ναι, υποστηρίζεται εγγενώς.
CARLOS M Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημερα, τωρα παραγγειλα το snow. Για να κανω εγκατασταση τι πρεπει να κανω??τα προγραμμα που εχω θα χαθουν??Πρεπει να κανω back up εγραφα μου??
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημερα, τωρα παραγγειλα το snow. Για να κανω εγκατασταση τι πρεπει να κανω??τα προγραμμα που εχω θα χαθουν??Πρεπει να κανω back up εγραφα μου?? Τα προγράμματα που έχεις και οι ρυθμίσεις τους δεν θα χαθούν, το Snow Leopard απλώς αναβαθμίζει τα αρχεία του συστήματος. Για καλό και για κακό, όταν επιφέρεις μία σημαντική αλλαγή στον υπολογιστή σου (όπως η αναβάθμιση σε νέο λειτουργικό), θα πρέπει να παίρνεις ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) των εγγράφων σου, των ταινιών σου και της μουσικής σου. Το καλύτερο όλως είναι να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα SuperDuper!, το οποίο αναλαμβάνει να δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του δίσκου σου για να μην χαθεί τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.