haHa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Όντως το flash έχει πρόβλημα στο OS X αλλά η τελευταία έκδοση ήταν απλά θέμα ασφαλείας όχι απόδοσης, έτσι; Θεμα ασφαλειας ηταν κυριως.. Η αποδοση του παρεμεινε τραγικα κακη..
nikoscheng Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 iusbcam, iglasses δεν δουλευουν σε snow...
Cue Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Έφτιαξαν και τα ελληνικά fonts στα Faces του iPhoto 09! Δεν έχω πρόχειρο SS αλλά όσοι είχαν ελληνικά στα Faces ξέρουν.
ixthy Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Έχετε δει αυτή τη σελίδα; http://snowleopard.wikidot.com/ Δυστυχώς αυτή η σελίδα με αναγκάζει να μη βάλω το snow! Είμαι επιτέλους Edinburgh για το master μου και δε θα ρισκάρω όλες αυτές τις ασυμβατότητες, συν ένα πρόβλημα με το iphoto που δε θα έπρεπε να υπήρχε και ίσως διορθωθεί. Επίσης μεγάλο αγκάθι για μένα είναι το fusion. Κρίμα. Περίμενα κάτι καλύτερο. Καλές οι νέες τεχνολογίες και τα 64 bit, αλλά το ρίσκο είναι τεράστιο για μένα που το Leopard κάνει γάντι αυτά που θέλω και δεν έχει πρόβλημα με τους εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα! Ειδικά σε αυτό το τελευταίο ήταν λάθος της Apple να ακολουθήσει τις τακτικές της microsoft και υπάρχουν και άλλοι χρήστες που παραπονιούνται (μάλλον τελικά είχα δίκιο φίλε haHa). Η Apple πρέπει να τα προσέξει αυτά γιατί ναι μεν το λειτουργικό είναι πιο εύχρηστο από τα win, αλλά τα win δεν έχουν προβλήματα σε θέματα drivers. Χίλιες φορές λοιπόν να υπάρχουν 7 GB παραπάνω drivers και να λειτουργούν όλα super, παρά minimal, αλλά να αρχίζει να μη λειτουργεί το ένα ή το άλλο και να μη βρίσκουμε και drivers! Μετά από την εγκατάσταση του Snow πολλοί αναφέρουν ότι έχασαν τις φωτογραφίες τους από το iphoto!!! Το fusion αν και παίζει στα 32 bit κάπου είδα ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Δε θυμάμαι που το βρήκα και δε θυμάμαι το πρόβλημα, αν το ξαναδώ θα ενημερώσω.
haHa Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Φιλε ixthy: Τοσο η ms , οσο και τωρα πια η apple , θεωρησαν οτι ειναι καλυτερο για τους χρηστες να κατεβαινουν οι drivers αυτοματα απο το ιντερνετ αντι να ειναι προεγκατεστημενοι. (παρολο που για τις εταιριες , αυτο σημαινει εξτρα δουλεια και κοστος ) Το προβλημα με τους drivers στο snow leopard δεν ειναι τοσο οτι δεν ειναι ενσωματωμενοι-προεγκατεστημενοι, αλλα οτι λογω οτι ειναι καινουριο ακομα το λειτουργικο δεν υπαρχουν ολοι διαθεσιμοι και δεν λειτουργουν ολοι αριστα.. (πχ οπως για παραδειγμα δεν λειτουργει ακομα ο driver για τους ntfs δισκους του paragon ntfs) Σε αντιθεση πχ με τα windows που εχουν ωριμασει και δεν εχουν τοσα προβληματα . Σε λιγο καιρο που θα εχει ωριμασει το λειτουργικο , θα εχουν βγει ολοι(σχδον) οι απαραιτητοι drivers χωρις προβληματα.. Και αυτο δεν θα εχει σχεση με το αν ειναι προεγκατεστημενοι ή αν κατεβαινουν απο το internet . Και προεγκατεστημενοι να ηταν τωρα, παλι θα υπηρχαν προβληματα, λογω οτι ειναι ελλιπεις. Με λιγα λογια, για αυτο που περιγραφεις: Χίλιες φορές λοιπόν να υπάρχουν 7 GB παραπάνω drivers και να λειτουργούν όλα super, παρά minimal, αλλά να αρχίζει να μη λειτουργεί το ένα ή το άλλο και να μη βρίσκουμε και drivers! δεν φταιει η μη-υπαρξη προεγκατεστημενων drivers, αλλα οτι το λειτουργικο ειναι ακομα καινουριο-ανωριμο και δεν ειναι ολοι διαθεσιμοι! Ελπιζω να τα ξεκαθαρισες αυτα τα 2 πραγματα!
x_vagos_x Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μιας και ανέφερες το θέμα με το Paragon NTFS... Υπάρχει τρόπος να πάρω ξανά πίσω το NTFS File Format στο Disk Utility? Paragon και NTFS-3g δεν έκαναν δουλειά... Επίσης, κάτι εντελώς άκυρο. Η κάρτα μνήμης στο Νόκιά μου είναι φορμαρισμένη εδώ και δεκαετίες σε fat16. Σε μετά SL εποχή, αρνείται να κάνει write στην κάρτα μου. Read only παντού. Συνεπώς ούτε format μπορώ να την κάνω! Τι να φταίει άραγε;
daniel's_saving_grace Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Το Paragon NTFS εμένα μου λειτουργεί μια χαρά στο snow. Οι οδηγοί για τους εκτυπωτές έχουμε ξαναπεί ότι είναι προαιρετικοί στην εγκατάσταση αλλά άμα θες τους βάζεις κανονικά όπως πάντα. Αν θες τους βάζεις ανά πάσα στιγμή μέσω του DVD. To fusion οι ίδιοι στη vmware λένε ότι η έκδοση 2.0.5 τρέχει στο snow: http://blogs.vmware.com/teamfusion/2009/08/vmware-fusion-2-and-max-os-x-snow-leopard-even-better.html και download εδώ: http://www.vmware.com/download/fusion/ Σε μένα στα 110 περίπου προγράμματα που έχω εγκατεστημένα, τα 108 έτρεξαν απροβλημάτιστα με το snow leopard 4 ημέρες μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού. Η δε αναβάθμιση έγινε τέλεια χωρίς να χάσεις τίποτα. Διάβαζε πιο προσεκτικά και αναλυτικά πριν βγάζεις συμπεράσματα και για όνομα του θεού, μόλις 2 εβδομάδες έχει βγει το λειτουργικό και οι ασυμβατότητες είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. Φαντάσου σε μερικές εβδομάδες ακόμα.
x_vagos_x Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Εμένα γιατί οι κάρτες μου έγιναν read only?
daniel's_saving_grace Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά, μόλις το ξαναδοίμασα και γράφω κανονικά στο NTFS partition του bootcamp. Έχω έκδοση 6.5.1 του Paragon NTFS for Mac. Επιβεβαίωσε ότι ο driver είναι ενεργοποιημένος από το system preferences.
ixthy Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 haHa (σε γράφω ξεχωριστά γιατί αναφέρθηκα σε σένα) και λοιποί συμφορουμίτες thx για τις απαντήσεις σας!!! Ήταν κάτι παραπάνω από κατατοπιστικές και πειστικές! Insomnia rules! Όχι τίποτε άλλο, αλλά αγχώθηκα από κάτι άλλα sites που είδα. Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι και γω πιστεύω ότι η Apple έκανε την καλύτερη δυνατή δουλειά με το snow, και είναι λογικό να υπάρχουν ασυμβατότητες όταν αλλάζεις τον kernel ενός λειτουργικού. Μην ξεχνάμε τι ασυμβατότητες υπήρχαν αρχικά και με τον πυρήνα των vista! Απλώς γίνομαι λίγο παραπάνω απαιτητικός. Όμως επειδή είμαι στη Σκωτία με ένα μόνο υπολογιστή, κάπου φοβάμαι! Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν έχω πάρει και τα DVD του Leopard μαζί μου (τα ξέχασα), ούτε άλλα DVD από εγκαταστάσεις προγραμμάτων!. Δε θα ήθελα τώρα να ρισκάρω και μετά... Ίσως από Χριστούγεννα που θα γυρίσω Ελλάδα βλέπουμε! Άσε που θα έχει και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, γιατί τώρα όλα τα μαγικά κουτάκια εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού!!! Ααααχ! το ίδιο συμβαίνει και με το 3gs! Πήγα στην O2 αλλά τζίφος! Μόνο 3g υπάρχει διαθέσιμο!
Whiteyez Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Όμως επειδή είμαι στη Σκωτία με ένα μόνο υπολογιστή, κάπου φοβάμαι! Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν έχω πάρει και τα DVD του Leopard μαζί μου (τα ξέχασα), ούτε άλλα DVD από εγκαταστάσεις προγραμμάτων!. Δε θα ήθελα τώρα να ρισκάρω και μετά... Ίσως από Χριστούγεννα που θα γυρίσω Ελλάδα βλέπουμε! Άσε που θα έχει και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, γιατί τώρα όλα τα μαγικά κουτάκια εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού!!! Πιστεύω θα είναι καλύτερα τα πράγματα για σένα σε μερικούς μήνες, θα έχει ωριμάσει το Snow.
mentoras99 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Να ρωτησω το εξης, αν το εχει κανεις παρατηρησει στην πραξη φυσικα, και οχι στο τι λενε τα διαφορα επισημα snow leopard requirements. Εχω mbp με 2gb μνημη. Ειχα πριν leopard, και με την στανταρντ δουλεια που κανω (ενα firefox με καμια 20αρια tabs και το ms word μονιμως ανοικτα) ειχα περιπου καμια 600mb ελευθερη μνημη. Το βλεπω απο το προγραμμα ifreemem. Τωρα, με το snow leopard, χωρις υπερβολη, η μνημη μου δειχνει κατηλειμενη σχεδον ολοκληρη! Ζητημα αν εχω 100-150mb ελευθερα, στην ιδια δουλεια που εκανα παντα, και πριν με το leopard. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Εχει γινει το snow leopard πιο αδηφαγο σε μνημη? Το εχει παρατηρησει κανεις στην πραξη? Σαν ταχυτητα λειτουργικου, και παροτι τρεχει 64bit(το ελεγχω με system profiler), θα ελεγα οτι θελει να ανοιξει τα φτερα του, αλλα ο σκληρος και η μνημη φαινεται να του κοβουν ταχυτητα. Αυτη ειναι η αισθηση που εχω. Τι λετε για το θεμα της μνημης?
kebinB Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 καλά ο σκληρός είναι μεγάλο ζήτημα όπως και η μνήμη, χρόνια πορεύομαι με τα 2g σε φάσεις να έχω ελεύθερα 30-100mb και βλέπω πως ανταποκρίνεται το σύστημα και τον άθλιο τον 5400, περιμένω για SSD αλλίως δεν το ανοίγω το καταραμένο
Cue Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Επιτέλους, μετά από 2 εβδομάδες που έστειλα για δεύτερη φορά (από την Αγγλία this time) τα χαρτιά, μου ήρθε σήμερα το up-to-date dvd του Snow. Gone!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Βλέπω γράφει "upgrade DVD" αντί για "install DVD" που γράφει η retail έκδοση, άραγε θα κάνει fresh install?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.