kdiamant Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Σε σας, το software update στο snow, είναι πιο αργό; Νομίζω ναι. Έτσι μου φαίνεται...
Whiteyez Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή εσείς τώρα που βάλατε το Snow με τα 29$ σε Clean install, δεν τα έχετε μέσα τα version 2009 --> iLife ’09, iPhoto ’09, iMovie ’09, GarageBand ’09, iWeb ’09, και iDVDiWork ’09 (Pages, Keynote, Numbers)???? Έχετε την προηγούμενη έκδοση? Εγώ έχω όλα τα '09 από το προηγούμενο πακέτο του Leopard γιαυτό και πήρα την upgrade έκδοση του Snow Leopard και όχι την Box.
georgeadams Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως ένας πολύ ψαγμένος πωλητής στα multirama και χρήστης των mac, μου είπε ότι το upgrade είναι όντως upgrade. Ναι αν κάνετε απ' ευθείας clean install όλα θα φαίνονται μια χαρά. Παρ' όλα αυτά κάποια βασικά στοιχεία του Leopard θα λείπουν και αυτό θα γίνει αντιληπτό μόνο αν το σύστημα τα χρειαστεί. Με λίγα λόγια όσα στοιχεία του Leopard είναι κοινά με το Snow, δεν συμπεριλαμβάνονται στο upgrade. Γι' αυτό προσοχή. Για όσα προβλήματα ή ελλείψεις μιλάτε, παρακαλώ να μας λέτε και τι είδους εγκατάσταση κάνατε. Ίσως η αιτία του προβλήματος να είναι ότι εγκαταστήσατε αποκλειστικά το upgrade. Χμ, δεν μου φάινεται και τόσο ψαγμένος. Πουθενά αλλού (σε καμιά 20-αριά apple-oriented site & forum που παρακολουθώ) δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο και ούτε μου φαίνεται και λογικό. Για πες κάποιο παράδειγμα. Εμένα δεν πάει το μυαλό μου σε κάτι που μπορεί να λείπει σε clean install και που θα υπήρχε αν γινόταν upgrade.
kdiamant Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Χμ, δεν μου φάινεται και τόσο ψαγμένος. Πουθενά αλλού (σε καμιά 20-αριά apple-oriented site & forum που παρακολουθώ) δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο και ούτε μου φαίνεται και λογικό. Για πες κάποιο παράδειγμα. Εμένα δεν πάει το μυαλό μου σε κάτι που μπορεί να λείπει σε clean install και που θα υπήρχε αν γινόταν upgrade. Εγώ να πώ το άλλο. Αν ήταν έτσι θα σε άφηνε να κάνεις clean install?
waves Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Η Apple σε απάντησή της σε apple-oriented site, που τη ρώτησε για το clean install, που μπορεί να κάνει κάποιος, χρησιμοποιώντας το upgrade DVD, δήλωσε πως το upgrade DVD του SnowLeopard περιέχει το πλήρες λειτουργικό σύστημα και ο μόνος λόγος, που επέλεξαν να κάνουν το clean install μέσα από το disk utility είναι για να μην μπερδεύονται οι μέσοι χρήστες και επιλέγουν clean install, χάνοντας τα αρχεία τους, τις ρυθμίσεις του κ.λπ. (δε θυμάμαι, που το διάβασα, αλλά αν κάνετε μια αναζήτηση στο google σχετικά με "clean install snow leopard from upgrade dvd θα το βρείτε"). Πειστική ή όχι η απάντηση για το αν ο λόγος είναι, όντως, αυτός, που "έκρυψαν" το clean install, η ουσία είναι, ότι το upgrade DVD περιέχει το πλήρες λειτουργικό σύστημα της Apple, χωρίς παραλείψεις, που ίσως θα βόλευαν τον οποιονδήποτε "ψαγμένο" πωλητή. Οι επιλογές είναι δύο, για μένα: 1) Έχετε όρεξη για ένα ξεσκαρτάρισμα στο mac σας σε συνδυασμό με λίγη υπομονή; Κάντε Clean Install. 2) Θέλετε snowleopard εδώ και τώρα; Κάντε upgrade. Είθισται, απλά, όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία από τα Windows να προτιμούμε το format/clean install παρά το upgrade. Τώρα τί σχέση έχουν τα Windows με το OS X...; Είναι και τα δύο λειτουργικά συστήματα.
Steven Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Install Snow Leopard σε καθαρό δίσκο και μετά migration assistant τι θεωρείται? Γιατί και έτσι νομίζω δεν χάνεις απολύτως τίποτα...
daniel's_saving_grace Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Έστω ότι δε χάνεις τίποτα. Τί κερδίζεις; Ούτε "καθαρό σύστημα" έχεις αφού μεταφέρεις τα πάντα στο νέο, και πιο πολυ χρόνο θα πάρει συνολικά.
Steven Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτή είνα η ερώτηση...Μεταφέρεις πραγματικά τα πάντα? Ξέρω ότι σιγουρα μπορείς να διαλέξεις και δεν νομίζω να μεταφέρονται αρχεια του συστήματος τα οποία έχουν μείνει ως κατάλειπα από installs, uninstalls κλπ... Έτσι δεν είναι?
elven Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε παιδιά τι παίζει τελικά με τα 64 bit; Δουλεύει οκ με 64 bit kernel ή μπα;(εννοώ και τα 3rd party προγράμματα)
dream21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως ένας πολύ ψαγμένος πωλητής στα multirama και χρήστης των mac, μου είπε ότι το upgrade είναι όντως upgrade. Ναι αν κάνετε απ' ευθείας clean install όλα θα φαίνονται μια χαρά. Παρ' όλα αυτά κάποια βασικά στοιχεία του Leopard θα λείπουν και αυτό θα γίνει αντιληπτό μόνο αν το σύστημα τα χρειαστεί. Με λίγα λόγια όσα στοιχεία του Leopard είναι κοινά με το Snow, δεν συμπεριλαμβάνονται στο upgrade. Γι' αυτό προσοχή. Για όσα προβλήματα ή ελλείψεις μιλάτε, παρακαλώ να μας λέτε και τι είδους εγκατάσταση κάνατε. Ίσως η αιτία του προβλήματος να είναι ότι εγκαταστήσατε αποκλειστικά το upgrade. Τα παραπάνω μου φαίνονται πάντως λογικά. Δεν μπορεί η Apple να είναι τόσο άδικη ή χαζή (όπως το πάρει κανείς), ώστε να πουλά το ίδιο προϊόν σε 2 ακραία διαφορετικές τιμές! Εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται περίεργο. Το upgrade, είναι upgrade παίδες. Και μη μου πει κανείς ότι με δούλευε ο πωλητής, γιατί εγώ μόνο upgrade θα βάλω. Το Leopard το έχω ήδη και δε χρειάζεται να το πληρώσω 2 φορές. Απλώς θα του ρίξω από πάνω λίγο χιόνι!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:56 ---------- Επίσης να κάνω μια ερώτηση. Ξέρετε αν αυτό το προϊόν http://www.systemgraph.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=bt_flypage.tpl&product_id=422&category_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27 έχει το full snow ή το upgrade; sorry φιλε ο ο τυπος σου ελεγε πολυ μεγαλες Λαλακιες που χρειαζετε να παρει το βραβειο του αρχιλαλακα με αυτα που λεει στους πελατες.
kpartsi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε παιδιά τι παίζει τελικά με τα 64 bit;Δουλεύει οκ με 64 bit kernel ή μπα;(εννοώ και τα 3rd party προγράμματα) Δουλεύει και το εργαλείο γίνεται αστραπή!!!!! Ίσως βρεις ασυμβατότητα σε κάποιες μικρές εφαρμογές, οι βασικές και γνωστές δουλεύουν όλες!!!!!!
waves Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή, προτείνετε τη μόνιμη μεταβολή του στα 64bit;;;
polydoroskatharakis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε παιδιά τι παίζει τελικά με τα 64 bit;Δουλεύει οκ με 64 bit kernel ή μπα;(εννοώ και τα 3rd party προγράμματα) Σε εμένα πάντως δουλεύοντας ένα απόγευμα με ενεργοποιημένο το 64-bit kernel & extensions μου κράσαραν το Pages, το iTunes ΚΑΘΕ φορά που συγχρόνιζα το iPhone και το Skype επίσης. Οπότε καταλαβαίνετε: No use... Α, έχω ένα MBP unibody (Late08).
thitasigma Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μετά από 2 ημέρες χρήσης του νέο λειτουργικού της Apple έχω να πω ότι είναι το καλύτερο λειτουργικό που έχει κυκλοφορίσει. Δουλεύω σε ένα Macbook Pro 2.4 με 4GB μνήμη και 7200rmp δίσκο. Επέλεξα να κάνω clean install χρησιμοποιόντας τη Family Pack version του Snow Leopard την οποία και αγόρασε μια φίλη από το Λονδίνο. Ο λόγος που έκανα clean install είναι ότι ήθελα να μειώσω όσο το δυνατό περισσότερο το χώρο που θα καταλαμβάνει το λειτουργικό στο δίσκο. Να σημειώσουμε πως η update έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για clean install, απλά η Apple έχοντας υιοθετήσει μια φιλοσοφία που προσπαθεί να τα κάνει όλα πιο εύκολα για το μέσο χρήστη επέλεξε να μην είναι τόσο εμφανής αυτή η επιλογή. Επιπρόσθετα κανένα από τα πακέτα που προσφέρει δεν γράφει πάνω τη λέξη upgrade. Επιλέγοντας clean install χάνουμε δυστυχώς το πακέτο iLife, το οποίο όμως περιέχεται στο Mac Box Set με το ανάλογο κόστος φυσικά. Η όλη εκγατάσταση κράτησε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά. Το σύστημα φαίνεται να τρέχει πολύ πιο γρήγορα και οι περισσότερες εφαρμογές το ίδιο. Δεν μου άρεσε που δεν υπάρχει το εικονίδιο του δίσκου στο desktop και πρέπει να επιλέξεις ο ίδιος να εμφανίζεται. Μετά από μια ημέρα όμως η Apple με έπεισε για την επιλογή της και τελικά δεν υπάρχει κανένα εικονίδιο στο desktop μου. Δεν μου αρέσει το νέο μενού που εμφανίζεται με δεξί click πάνω στα εικονίδια του dock (αλλά θα συμβιβαστώ). Δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά καθόλου, το μενού που βγαίνει στο κέντρο της οθόνης όταν αλλάζεις γλώσσα χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό πλήκτρων. O installer του Microsoft Office χρειάζεται τη Rosetta για να τρέξει όποτε μην τρομάξετε. To Office είναι μάλλον πιο γρήγορο στο Snow Leopard. To νέο Quicktime είναι απίστευτο! Θυμίζει περισσότερο τις PRO εκδόσεις. Και ένα τελευταίο... τα χρώματα είναι πολύ καλύτερα!
haHa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 ...Και ένα τελευταίο... τα χρώματα είναι πολύ καλύτερα! +1 Επιτελους πηγε η και η apple σε gamma 2.2 και τερμα τα "ξεπλυμενα" χρωματα.. (για τους χρηστες που δεν το αλλαζαν)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.