Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του μεγέθους των εικονιδίων, όταν πατάμε κλικ στο application folder στο dock. Πολύ μεγάλα είναι!

Ναι κ εγω το ρωτησα αυτο σε ενα αλλο thread αλλα δν βρηκα απαντηση..

Μαλλον δν υπαρχει επιλογη..

• Απαντ. 814
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δε δουλεύει το κόλπο που λες restore from a Time Machine Backup και μετά πατάς back και είναι πλέον ενεργοποιημένη η επιλογή της νέας εγκατάστασης;

Δεν κατάλαβα :/ Το TMB ήταν post installation SL.

Έστειλα τα χαρτιά σήμερα με το Αγγλικό post office, με μυρωδιά carry από το συστεγαζώμενο ινδικό :P

Δημοσ.

Παιδια εχω τις εξεις αποριες(χτες το περασα:

1)Πηρα αντιγραφο της virtual machine που ειχα με windows vista και θελω να μαθω αν θα δουλεπσει τωρα μετα την αναβαθμιση,χρησιμοποιω το vmware fusion.

2)ριθμισεις για το quicktime?

3)Το περασα στο macbook pro μου με πατημενο το c και και φορμαρα το σκληρο και εκανα clean install,το λαπτοπ το ειχα 2 χρονια και ηθελα να κανω καθαρη εγκατασταση,τωρα που θελω να το περασω και στον ολοκαινουργιο imac χωρις φορματ ομως και να μην χασω αρχεια και ριθμησεις ποια ειναι η διαδικασια ακριβως?

Δημοσ.

Εμενα κατα την εγκατασταση δεν με ρωτησε αν χρειαζεται να κανει clean install, ή archive install κλπ.

Ειχα πριν leopard, κι αυτο εγκατασταθηκε μονο του απο πανω, διχως να με ρωτησει.

Ειναι περιεργο αυτο?

Ακομη εγκατεστησα ενα dict για ελληνικο ορθογραφο(το cocoaspell τελος πια), αλλα μου λείπει η κοκκινη υπογραμμιση των λαθων στα ελληνικα, στο textedit, που το χρησιμοποιω πολυ. Καμια ιδεα?

Δημοσ.
Εμενα κατα την εγκατασταση δεν με ρωτησε αν χρειαζεται να κανει clean install, ή archive install κλπ.

Ειχα πριν leopard, κι αυτο εγκατασταθηκε μονο του απο πανω, διχως να με ρωτησει.

Ειναι περιεργο αυτο?

Ακομη εγκατεστησα ενα dict για ελληνικο ορθογραφο(το cocoaspell τελος πια), αλλα μου λείπει η κοκκινη υπογραμμιση των λαθων στα ελληνικα, στο textedit, που το χρησιμοποιω πολυ. Καμια ιδεα?

Όχι δεν είναι καθόλου περίεργο, έτσι γίνεται η εγκατάσταση.

Δεξί κλίκ -> Spelling and Grammar -> Check Spelling while writing. ( Υποθέτω ότι έχεις τις σωστές ρυθμίσεις στο system preferences.)

Δημοσ.

Ειναι περιεργο και μαλιστα πολυ, καποιος που δεν το ξερει θα περασει τρια εγκεφαλικα μολις δει οτι δεν τον ρωτησε αν θελει να τα βαλει απο πανω ενω το λειτουργικο εγκαθίσταται.

Δημοσ.
Όχι δεν είναι καθόλου περίεργο, έτσι γίνεται η εγκατάσταση.

Δεξί κλίκ -> Spelling and Grammar -> Check Spelling while writing. ( Υποθέτω ότι έχεις τις σωστές ρυθμίσεις στο system preferences.)

Ναι, το τσεκαρα, ειναι τσεκαρισμενο. Αλλα στο textedit δεν μου κοκινιζει τιποτε, οτι κι αν γραψω λαθος σε ελληνικα (και φυσικα σε αγγλικα).

Στο languages and text στο system preferences πρωτη γλωσσα τα ελληνικα.

Εδω στο reply box του firefox δουλευει μια χαρα.

Δοκιμασε στο textedit ομως! Σε μενα δεν υπογραμμιζει τιποτε.

Δημοσ.
Ναι, το τσεκαρα, ειναι τσεκαρισμενο. Αλλα στο textedit δεν μου κοκινιζει τιποτε, οτι κι αν γραψω λαθος σε ελληνικα (και φυσικα σε αγγλικα).

Στο languages and text στο system preferences πρωτη γλωσσα τα ελληνικα.

Εδω στο reply box του firefox δουλευει μια χαρα.

Δοκιμασε στο textedit ομως! Σε μενα δεν υπογραμμιζει τιποτε.

Μου τα υπογραμμίζει και στο textedit :rolleyes:

Δημοσ.

Εγω δεν το έχω βάλει ακόμα, αλλα απο τις αντιδρασεις σας , δεν μου φαίνετε να έχει κατι το ΦοΒεΡό...

Απο την άλλη 30ευρώ δεν είναι και ΤΟ ποσο. Oτι πληρώνεις - παίρνεις :P

Δημοσ.

βασικά το SL μπορεί να είναι και από το πιο σημαντικό update των τελευταίων ετών...

Όσοι θέλετε να μάθετε γιατί διαβάστε το link που έδωσε ο haha από την arstechnica. Τα επόμενα 1-2 χρόνια θα γίνουν απίστευτα πράγματα και όλα θα είναι χάρη στο SL

Δημοσ.

Βασικά είπανε κάτι στην παρουσίαση του Snow Leopard τον Ιούνιο, με το οποίο συμφωνώ.

Το Leopard ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικό λειτουργικό. Δε χρειαζόταν πολλές αλλαγές και χαίρομαι που δεν τις έκαναν. Νομίζω ότι για τους υπολογιστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (εννοώ την ισχύ τους), έχει ελάχιστα έως καθόλου ελαττώματα (τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες, για να προλάβω μερικούς).

Ένα καλό ρεγουλάρισμα ήταν ότι έπρεπε. Και φυσικά, 64-bit. Διαβάζοντας βέβαια αυτό που γράφει ο Steven, τρίβω τα χέρια μου. haHa συμφωνείς με αυτά που γράφει το arstechnica και με τον τρόπο που το γράφει ο Steven; Δεν το διάβασα (άλλωστε δε νομίζω να καταλάβω και πολλά).

Δημοσ.

Εγώ δεν είχα το tiger για να ξέρω πώς είναι οι αλλαγές από λειτουργικό σε λειτουργικό της Apple, αλλά σε επίπεδο χρήσης 4-5 ημερών μέχρι στιγμής, δε βλέπω αλλαγές. Εκτός βέβαια από τα 64bit. Σα service pack του Leopard μου φαίνεται. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα και από παντού διαβάζω τα καλύτερα.

Δημοσ.
Ένα καλό ρεγουλάρισμα ήταν ότι έπρεπε. Και φυσικά, 64-bit.

Ακριβώς έτσι είναι! Αυτό το ρεγουλάρισμα ήθελε μετά από 7-8 χρόνια εκδόσεων. Να συμμαζευτούν όλα και να μπουν σε μια σειρά. Να γραφτούν απαρχαιωμένα πράγματα από την αρχή για τις ανάγκες τις σημερινές και όχι του...1990 (βλέπε Quicktime)

Πάντως κάνε τον κόπο να το διαβάσεις.. Εγώ προσωπικά εντυπωσιαστηκα! Έχει βέβαια και κάτι πολύ βαριά κεφάλαια με κάτι Blocks και ιστορίες για αγρίους που απλά τα κοίταξα και τα προσπέρασα. Αρχίζει να γράφει και κώδικες σε κάποια φάση, οπότε, λες: κάτσε αυτά δεν ειναι για μας :P. Αλλά για το Quicktime, GDC κλπ μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Είναι αρκετά κατανοητά αυτά που γράφει.

Αν μπορούσα σε μια παράγραφο να συμπτήξω το SL, θα έλεγα ότι η Apple έδωσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μπορεί ο κάθε developer να φτιάξει σταθερά, αξιόπιστα και πολύ γρήγορα προγράμματα και native 64bit (βασικό!!) [Τελικά τα Windows ξέρει κανείς να μου πει σε τι επίπεδό 64bit βρίσκονται? Leopard ή Snow Leopard] Βλέπε πχ το GDC που ο developer γράφει μια γραμμή κώδικα και αναλαμβάνει το GDC το thread processing,ενώ πριν έπρεπε να το κάνει μόνος του, με εκατοντάδες ή χιλιάδες γραμμές κώδικα και πάλι δεν γινόταν σωστά γιατι δεν ήξερε τι άλλα προγράμματα τρέχουν στο mac. Απλά πραγματάκια γενικά, αλλά όχι και τόσο απλές υλοποιήσεις (αλλιώς θα το είχαν όλοι..)

Αναμένουμε:

1. Mac OS X 10.7 που ο kernel πια θα κάνει default boot σε 64bit aka. bye bye 32bit forever!

2. OpenCL further development και υποστήριξη από GPUs

3. Development του Quicktime πάνω στο ολοκαίνουριο API

4. Και προφανώς όργια από τους developers, με όλα αυτά που τους προίκισε η Apple

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:44 ----------

Εγώ δεν είχα το tiger για να ξέρω πώς είναι οι αλλαγές από λειτουργικό σε λειτουργικό της Apple, αλλά σε επίπεδο χρήσης 4-5 ημερών μέχρι στιγμής, δε βλέπω αλλαγές. Εκτός βέβαια από τα 64bit. Σα service pack του Leopard μου φαίνεται. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα και από παντού διαβάζω τα καλύτερα.

Μα δεν φτιάχτηκε για να καταλάβει κάτι ο κανονικός χρήστης από τη μία μέρα στην άλλη... Για αυτό κάνει 30 euro, παρά τη μεγάλη σημασία του, γιατί ο χρήστης δεν μπορεί να δει διαφορά.

Ντάξει πέρα απο το καινούριο expose που δείχνει και τα minimized παράθυρα! Τι ΘΕΙΚΟ addition ήταν αυτό! Αυτά τα μικρά μικρά κάνουν...

Δημοσ.
Παιδια εχω τις εξεις αποριες(χτες το περασα:

1)Πηρα αντιγραφο της virtual machine που ειχα με windows vista και θελω να μαθω αν θα δουλεπσει τωρα μετα την αναβαθμιση,χρησιμοποιω το vmware fusion.

Κοίτα στο site του VMWare Fusion να δεις αν η έκδοση που έχεις είναι συμβατή με Snow Leopard.

3)Το περασα στο macbook pro μου με πατημενο το c και και φορμαρα το σκληρο και εκανα clean install,το λαπτοπ το ειχα 2 χρονια και ηθελα να κανω καθαρη εγκατασταση,τωρα που θελω να το περασω και στον ολοκαινουργιο imac χωρις φορματ ομως και να μην χασω αρχεια και ριθμησεις ποια ειναι η διαδικασια ακριβως?

Αν δεν διαγράψεις μόνος σου το δίσκο πριν την εγκατάσταση, θα κάνει από μόνο του upgrade χωρίς να σε ρωτήσει και χωρίς να χάσει αρχεία και ρυθμίσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...