Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, εντυπώσεις:

1) Η ταχύτητα έχει φανερή διαφορά. Spaces, Expose και άλλα τέτοια είναι πολύ βελτιωμένα. Δεν το περίμενα, θεωρούσα πως είναι η γνωστή ψευδαίσθηση.

2) 10GB σκληρού δίσκου απελευθερώθηκαν.

3) Δε φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ. Είδομεν.

Μάλλον δεν είχα και τόσα πολλά να γράψω. Απορίες:

1) Πρέπει να κάνω κάτι για να "ενεργοποιήσω" τα 64bit; Κάτι θυμάμαι ότι διάβασα πως πρέπει να πατήσω το 6 και το 4 όταν θα κάνω επανεκκίνηση; Κάτι τέτοιο;

2) Τι γίνεται με τον ορθογραφικό έλεγχο; Πώς αφαιρούμε τον παλιό (cocoAspell) και πώς ενεργοποιούμε τον καινούργιο; Υπάρχει διπλός έλεγχος; Δηλαδή ΚΑΙ Αγγλικά ΚΑΙ Ελληνικά;

• Απαντ. 814
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν ότι ακολουθεί το κάνετε με δική σας αποκλειστικά ευθύνη.

ώς γνωστόν στην πλειοψηφία των μηχανημάτων η apple (sieg heil .......ουπς... σόρρυ μεγαλειοτάτη :X:X:X πιπέρι πιπέρι..... ) φορτώνει default 32bit kernel.

Αν θέλετε το σύστημά σας να φορτώνει default τον 64bit kernel και extensions kai δε θέλετε να μπλέξετε με γραμμή εντολών και βαριέστε κάθε φορά να πατάτε 6+4 στην εκκίνηση τότε....

http://www.ahatfullofsky.comuv.com/English/Programs/SMS/SMS.html

το κατεβάζετε... και βουαλά.....

Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ευθύνη φέρω.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

post-42350-12906302148_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

ώς γνωστόν στην πλειοψηφία των μηχανημάτων η apple (sieg heil .......ουπς... σόρρυ μεγαλειοτάτη :X:X:X πιπέρι πιπέρι..... ) φορτώνει default 32bit kernel.

Αν θέλετε το σύστημά σας να φορτώνει default τον 64bit kernel και extensions kai δε θέλετε να μπλέξετε με γραμμή εντολών και βαριέστε κάθε φορά να πατάτε 6+4 στην εκκίνηση τότε....

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν όλα τρέχουν στα 64bit δεν θα μπορεί να τρέξει κανένα kext file στα 32bit και τα προβλήματα με διάφορες εφαρμογές θα πολλαπλασιαστούν!

Αν ήταν τόσο απλό η Apple θα είχε από την αρχή ενεργοποιημένο το 64bit kernel!

Κάθε πράγμα στον καιρό του! Εξαλλου οι βασικές εφαρμογές τρέχουν μια χαρά τα 64 bit!

B)

Δημοσ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν όλα τρέχουν στα 64bit δεν θα μπορεί να τρέξει κανένα kext file στα 32bit και τα προβλήματα με διάφορες εφαρμογές θα πολλαπλασιαστούν!

Κάθε πράγμα στον καιρό του! Εξαλλου οι βασικές εφαρμογές τρέχουν μια χαρά τα 64 bit!

B)

Είναι δηλαδή προτιμότερο να αφήσουμε ως default τα 32bit και να ενεργοποιούμε τα 64 bit σε περίπτωση που τα χρειαστούμε;

Αλήθεια, πότε αξίζει να ενεργοποιήσουμε τα 64bit;

Δημοσ.
δεν κατεβαινει με τπτ το αρχειο..

δεν καταλαβαίνω.. μια χαρά μου κατεβαίνει εμένα.

μα φυσικά δε θα μπορεί... δεν είπα ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Άλλωστε ένας από τους λόγους για τους οποίους η apple επέλεξε το 32 bit, είναι η συμβατότητα με hardware.

Εγώ έχω όμως macbook και δεν το συνδέω πουθενά... μονο ο δικτυακός εκτυπωτής με ενδιαφέρει και αυτός δουλέυει μια χαρά.

Το μονο που μου χαλάει τη σούπα είναι το coolbook....

Δημοσ.
Xmm... λοιπόν είναι σχετικά απλό

1. Κατεβάζεις το zipaki από εδώ http://uploading.com/files/1DCAOXS7/el_GR.zip.html

2. αποσυμπιέζεις

3. αντιγράφεις το αρχείο ( .dic και .aff) στο /library/spelling

4. πας στα system preferences--> language and text και πατάς το tab text

5. στο spelling επιλέγεις το { Ελληνικά (Library) } που θα σου έχει βγάλει

6. Βουαλά....

να σημειώσω ότι σε μια επανεκκίνηση δε μου δούλεψε επειδή δεν έβλεπε τα λεξικά.

Το cocospell που υπάρχει ήδη μέσα πως το κάνω uninstall απο το σύστημα?

Δημοσ.
δεν καταλαβαίνω.. μια χαρά μου κατεβαίνει εμένα.

εχω περασει το μηνιαιο όριο, κανα άλλο link?

ευχαριστω

Δημοσ.
Το cocospell που υπάρχει ήδη μέσα πως το κάνω uninstall απο το σύστημα?

Από το επίσημο site (κι εγώ αυτό έκανα)

Question: How to uninstall/disable cocoAspell?

Answer: You can quickly disable cocoAspell following these steps: 1. open Spelling Preference Pane and disable all dictionaries. 2. Remove /Library/PreferencePanes/Spelling.prefPane and ~/Library/Services/cocoAspell.service. I will put together a script that removes all traces of cocoAspell for the next update.

Πηγή: http://people.ict.usc.edu/~leuski/cocoaspell/faq.html

Το άλλο που έκανα ήταν όταν εγκατέστησα το καινούργιο λεξικό (με τη μέθοδο που αναφέρουν τα παιδιά), να σβήσω το παλιό.

Δημοσ.

Δημήτρη ανάβεις φωτιές!!!!!!! :-D

Για να το δοκιμάσω και εγώ.... :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...