Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 814
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο το Macrumors:

With the release of Mac OS X Snow Leopard, we're getting our first look at the possibilities behind Snow Leopard's OpenCL technology. OpenCL is a framework that allows applications to more easily harness the power of multiple GPUs and CPUs found in your computer. This would allow powerful graphics cards (GPUs) to do more general processing and could improve application performance substantially.

Unfortunately, there have been few apps that have been released that properly demonstrate the potential of OpenCL. Forum user J the Ninja, however, points to a recently released OpenCL Benchmark application that tests the speed of the various OpenCL capable devices in your Mac. This includes both CPUs and GPUs. The current list of OpenCL supported GPUs include:

- NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, Quadro FX 4800, Quadro FX5600

- ATI Radeon 4850, Radeon 4870

The benchmark runs on each device showing the relative performance. Most interesting is that for owners of high end MacBook Pros which contain both 9400M and 9600M GT graphics cards, both GPUs can be used at any time by OpenCL. In contrast, both of these GPUs can not be used for general graphics processing and requires a Mac OS X logout to switch from one to another.

In this particular example, the benchmark performance of the user's MacBook Pro CPU and two discrete GPUs were as follows (smaller numbers faster):

GeForce 9600M GT: 2.805 seconds

GeForce 9400M: 3.081 seconds

Intel Core 2 Duo @ 2.40GHz: 15.459 seconds

Combining all three processors at once could theoretically deliver substantial performance improvements to the right application.

Finally, another floating point benchmark application called AO Bench has also been ported to OpenCL and can also show the difference between CPU and GPU performance in some configurations.

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Δημοσ.

Ωραιο! Παμε στην ουσια τωρα: Δωσε και μια λιστα με προγραμματα...

Προγραμματα χρησιμοποιουμε ή benchαρουμε (στο terminal κιολας?) ολη μερα?

Προγραμματα.. Που ειναι???

Παρακαλω μην πετατε στα συνεφα

Δημοσ.

Μόλις έκαψα ένα φίλο...:-(

Του είπα να παραγγείλει το family pack του snowleopard μιας και θέλει να κάνει αρκετές εγκαταστάσεις από το amazon.co.uk και το έκανε...

Το θέμα είναι, ότι λέει ότι η παραγγελεία θα γίνει dispached αρχές Οκτώβρη!!!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις έκαψα ένα φίλο...:-(

Του είπα να παραγγείλει το family pack του snowleopard μιας και θέλει να κάνει αρκετές εγκαταστάσεις από το amazon.co.uk και το έκανε...

Το θέμα είναι, ότι λέει ότι η παραγγελεία θα γίνει dispached αρχές Οκτώβρη!!!!!!

Ε, αφού δεν έχει αποσταλεί ακόμη, μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία του από το amazon και να ρωτήσει εδώ (Systemgraph ή Document) πότε μπορεί να το αγοράσει. ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Ε, αφού δεν έχει αποσταλεί ακόμη, μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία του από το amazon και να ρωτήσει εδώ (Systemgraph ή Document) πότε μπορεί να το αγοράσει. ;)

Προς Παρασκευή (και αν...) μου είπαν και οι 2! Βέβαια μέχρι τότε θα έχει έρθει από την Apple αλλά anyway...

B)

Δημοσ.

Μόλις τον ενημέρωσα...ελπίζω να προλάβει!

Η systemgraph ή η document έχουν το familiy pack;

Πάντως, μου κάνει εντύπωση, ότι και στο amazon κάνουν άμεσο dispatching τη single user έκδοση, ενώ για το family pack κάνουν ένα μήνα!

Δημοσ.

Eίναι εύκολη δουλειά το clean installation?

Ποιος θα πάρει από την Document ένα dvdάκι και για μένα, μιας και είμαι στρατευμένος?Η μήπως να παραγγείλω από ebay?

Δημοσ.

Σας γράφω από 10.6 retail (εκ του θείου:X)

Λοιπόν η εγκατάσταση είναι τόσο έυκολη που καθίσταται απαραίτητη ή παρουσία ενός σκύλoυ για να δαγκώνει τον χρήστη όταν πάει να αγγίξει το mac.

παρατηρήσεις:

1. Έχει αλλάξει ο τρόπος μέτρησης της χωρητικότητας του σκηρού.... και σε συνδυασμό με τη διαγραφή πολλών αρχείων κατά την εγκατάσταση μου βγάζει κατά πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Από 110 σε 126 gb.

2. Ασυμβατότητα έχω μέχρι στιγμής με το coolbook και αυτό με ενοχλεί παρά μα πάρα πολύ.

3. το σύστημα είναι σε γενικές γραμμές πιο ανταποκρίσιμο και γρήγορο

4. Ο Ορθογραφικός έλεγχος στα ελληνικά μέσω coco - aspell τα τίναξε ζωή σε λόγου μας... (είναι πρώτο στις προταιρεώτοιτες μου, γειατοί ήμε λύγω αννωρθόγραφως)

5. Η εκκίνηση καθυστερεί από 5 μέχρι 10 δευτερόλεπτα σε σχέση με 10.5.8. Ο τερματισμός μου φαίνεται ελάχιστα πιο γρήγορος αλλά πιστέυω ότι είναι placebo effect.

Αυτά προς το παρόν

• Super Moderators
Δημοσ.
Σας γράφω από 10.6 retail (εκ του θείου:X)

Λοιπόν η εγκατάσταση είναι τόσο έυκολη που καθίσταται απαραίτητη ή παρουσία ενός σκύλoυ για να δαγκώνει τον χρήστη όταν πάει να αγγίξει το mac.

παρατηρήσεις:

1. Έχει αλλάξει ο τρόπος μέτρησης της χωρητικότητας του σκηρού.... και σε συνδυασμό με τη διαγραφή πολλών αρχείων κατά την εγκατάσταση μου βγάζει κατά πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Από 110 σε 126 gb.

2. Ασυμβατότητα έχω μέχρι στιγμής με το coolbook και αυτό με ενοχλεί παρά μα πάρα πολύ.

3. το σύστημα είναι σε γενικές γραμμές πιο ανταποκρίσιμο και γρήγορο

4. Ο Ορθογραφικός έλεγχος στα ελληνικά μέσω coco - aspell τα τίναξε ζωή σε λόγου μας... (είναι πρώτο στις προταιρεώτοιτες μου, γειατοί ήμε λύγω αννωρθόγραφως)

5. Η εκκίνηση καθυστερεί από 5 μέχρι 10 δευτερόλεπτα σε σχέση με 10.5.8. Ο τερματισμός μου φαίνεται ελάχιστα πιο γρήγορος αλλά πιστέυω ότι είναι placebo effect.

Αυτά προς το παρόν

1. Ναι γιατί μετράει σωστά τα KB για κάθε MB και δεν θεωρεί πως 1MB=1000KB!

2. To 2.15 νομίζω πως παίζει στο snow (δεν το χρησιμοποιώ οπότε δεν ξέρω 100%)

5. Στον τερματισμό δεν είναι η ιδέα σου γιατί πλεον κλείνει αστραπιάια (αν και το πλήρες shutdown σου είναι σχεδόν άχρηστο στο MAC :-) ).

B)

Δημοσ.

λοιπόν....

Ευχάριστα νέα ...

έφτιαξα και τον ορθογραφικό έλεγχο ,,,, δουλέυει σε textedit και pages που το δοκίμασα κανονικά....

Όλα τα προγράμματα δεν έχουν ασυμβατότητα, όσα έχω δοκιμάσει τουλάχιστον από αυτά που έχω -->(Address Book.app

Adium.app

Apimac Timer.app

AppCleaner.app

Automator.app

Burn.app

Calculator.app

Carbon Copy Cloner.app

Chess.app

coconutBattery.app

Dashboard.app

Dictionary.app

DVD Player.app

Firefox.app

Flip4Mac

Font Book.app

Front Row.app

GarageBand.app

Google Earth.app

Greek Radio.app

iCal.app

iChat.app

iDVD.app

Image Capture.app

iMovie.app

iPhoto.app

iSync.app

iTunes.app

iWeb.app

iWork '09

JustLooking.app

Mail.app

Microsoft Office 2008

Movist.app

Photo Booth.app

Preview.app

QuickTime Player.app

Safari.app

Stickies.app

SuperDocker.app

System Preferences.app

TextEdit.app

The Unarchiver.app

Time Machine.app

TinkerTool.app

Utilities

uTorrent.app

VLC.app)

Αυτά

Δημοσ.
λοιπόν....

Ευχάριστα νέα ...

έφτιαξα και τον ορθογραφικό έλεγχο ,,,, δουλέυει σε textedit και pages που το δοκίμασα κανονικά....

Αυτά

Πως το έφτιαξες;

Δημοσ.
Πως το έφτιαξες;

Xmm... λοιπόν είναι σχετικά απλό

1. Κατεβάζεις το zipaki από εδώ http://uploading.com/files/1DCAOXS7/el_GR.zip.html

2. αποσυμπιέζεις

3. αντιγράφεις το αρχείο ( .dic και .aff) στο /library/spelling

4. πας στα system preferences--> language and text και πατάς το tab text

5. στο spelling επιλέγεις το { Ελληνικά (Library) } που θα σου έχει βγάλει

6. Βουαλά....

να σημειώσω ότι σε μια επανεκκίνηση δε μου δούλεψε επειδή δεν έβλεπε τα λεξικά.

post-42350-129063021444_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...