Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Ontopic Πόσο ακριβώς ολόιδιες είναι οι δύο εκδόσεις; Αυτή που κυκλοφορεί εδώ γύρω, ανάμεσά μας και αυτή που θα κυκλοφορήσει στα μαγαζιά; Offtopic, όσο πιο σύντομα γίνεται: Ρε παιδιά ... για κάθήστε λίγο...Ο haHa είνα από τους ελάχιστους που παραθέτουν εξαντλητικά πολλές φορές στοιχεία γα τις απόψεις του. Τι είπε που δεν έχει βάση? Δυστυχώς οι όποιες συγκρίσεις πρέπει να γίνουν με διαφορετικά λειτουργικά και όπως και να το κάνουμε ένα υπολογιστή δεν τον αγοράζεις για να θαυμάζεις το λειτουργικό του ..... και να λες πωπω πόσο ωραία και σταθερά το τρέχει, αλλά για α χρησιμοποιείς κάποια προγράμματα για να κάνεις τη συγκεκριμένη δουλειά σου. Κατά συνέπεια οι συγκρίσεις του hardware γίνονται στο τρέξιμο ίδιων προγραμμάτων και όχι στο OS, το οποίο παίζει ρόλο στο κατά πόσο επιτρέπει να τρέχουν αυτά γρήγορα και απρόσκοπτα ή και αν τα περιορίζει. ΕΕΕ όπως και να το κάνουμε σε επίπεδο hardware o haHa έχει δίκιο. Σαφώς και έχει δίκιο ο haHa και σωστά είναι τα στοιχεία που παραθέτει και δεν είπε τίποτα που να μην έχει βάση. Δε νομίζω άλλωστε ότι χρειάζεται να είναι κανείς διάνοια για να καταλάβει ότι ένας επεξεργαστής είναι πιο γρήγορος από έναν άλλον. Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ! Πώς να το κάνουμε; ΟΚ, διαφωνούμε σε αυτό που ΕΙΝΑΙ το θέμα. Εσύ και ο haHa θεωρείτε ότι οι επιδόσεις ενός υπολογιστή είναι το πόσο γρήγορα κάνει rendering και γενικά ότι είναι ΜΟΝΟ το hardware. Εγώ και κάποιοι άλλοι λέμε ότι παίζουν ρόλο και ένα κάρο άλλα μικροπράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορος είναι ο επεξεργαστής, ούτε με rendering, ούτε με photoshop, ούτε με HD ταινίες, ούτε με τίποτα τέτοιο. Το hardware είναι υποδεέστερο, το 2 είναι μεγαλύτερος αριθμός από το 1, τέλος. Τώρα, το τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά; Ρωτήστε όλους αυτούς που πετάνε τα PC τους 4 χρόνων και όλους αυτούς που κρατάνε τα Mac τους 4 χρόνων. Εγώ τα έχω γράψει και ξαναγράψει δεκάδες φορές. Ο haHa αποκλείεται να τα καταλάβει ποτέ, το έχω πάρει απόφαση. Όσες φορές και να τα γράψω μου απαντάει συνέχεια για rendering και HD ταινίες και γρήγορους επεξεργαστές. Ο billdanos είπε κάτι απλό που συνοψίζει την άποψη: Η καθημερινή χρήση δεν έχει καμία σχέση με τo photoshop, το final cut και το 3d rendering! Αυτή είναι η άποψη. Αν θέλετε να συζητήσουμε, να συζητήσουμε πάνω σε αυτό (σε άλλο τόπικ) και όχι στο αν είναι πιο μεγάλος αριθμός το 1 ή το 2. Διαφωνείτε σε αυτό; ΟΚ, δεκτό. Να μου γράψει κάποιος "τι να το κάνω τον υπολογιστή άμα δεν κάνει γρήγορο rendering ή άμα δε βλέπω HD ταινίες" (σ.σ. σε μια οθόνη 13 ιντσών, ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση τι νόημα έχει να βλέπεις απίστευτα υψηλής ποιότητας ταινίες, αφού οι διαφορές είναι ανύπαρκτες, αλλά είπαμε, αυτό είναι άσχετο), όχι να μου παραθέτει επιχειρήματα "2>1, άρα έχεις λάθος." Πχ, καταλαβαίνω απόλυτα σαν απάντηση αυτό που λέει ο hasodikis "ένα υπολογιστή δεν τον αγοράζεις για να θαυμάζεις το λειτουργικό του ..... και να λες πωπω πόσο ωραία και σταθερά το τρέχει". Έλα, όμως, που για κάποιους αυτό είναι το Α και το Ω. Όμορφα και σταθερά χωρίς παρατράγουδα. Εμένα τουλάχιστον, τίποτα άλλο δε με ενδιαφέρει. Εγώ βρίσκω πολύ απλά ότι η κάθε άποψη απευθύνεται σε ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες. Όχι ότι η μια είναι λάθος και η άλλη σωστή. Γι' αυτό αντιδρώ στα ποστ του haHa, γιατί προσπαθεί να επιβάλλει τις ανάγκες του ως αντικειμενικές. Βέβαια κάτι αντίστοιχο κάνει από την άλλη και ο billdanos, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο billdanos έχει ένα ελαφρυντικό γιατί είναι πλειοψηφία και αυτά τα ποστ απευθύνονται στην πλειοψηφία (αυτοί που ξέρουν, δεν περιμένουν από ένα ποστ, θα κοιτάξουν απλά αυτό το 2>1 που λέγαμε πριν). Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών ανήκουν στην κατηγορία του billdanos. Ελάχιστοι (σε σχέση με το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν Η/Υ) ασχολούνται όπως ο haHa (οι πιο πολλοί δεν έχουν ιδέα καν τι είναι η ταινία HD).
kpartsi Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Που σημαίνει πως εγώ που που πέρασα πριν 2 ημέρες την 10Α432, θα έχω καμιά μικροδιαφορά απο την τελική τους 10Α432? Ή μένει ως έχει? Πόσο ακριβώς ολόιδιες είναι οι δύο εκδόσεις; Αυτή που κυκλοφορεί εδώ γύρω, ανάμεσά μας και αυτή που θα κυκλοφορήσει στα μαγαζιά; Θεωρητικά οι δύο εκδόσεις πρέπει να είναι οι ίδιες ακριβώς και να μην υπάρχει καμία διαφορά. Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στην 10A432 που έχουμε ήδη εγκαταστήσει υπάρχει η έλλειψη του preferences από το Quick Time... Είναι δυνατόν στην τελική έκδοση να μην έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις το QT;;;
hasodikis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 offtopic @ Manuel ΟΚ, διαφωνούμε σε αυτό που ΕΙΝΑΙ το θέμα. Εσύ και ο haHa θεωρείτε ότι οι επιδόσεις ενός υπολογιστή είναι το πόσο γρήγορα κάνει rendering και γενικά ότι είναι ΜΟΝΟ το hardware. Εγώ και κάποιοι άλλοι λέμε ότι παίζουν ρόλο και ένα κάρο άλλα μικροπράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορος είναι ο επεξεργαστής, ούτε με rendering, ούτε με photoshop, ούτε με HD ταινίες, ούτε με τίποτα τέτοιο. Το hardware είναι υποδεέστερο, το 2 είναι μεγαλύτερος αριθμός από το 1, τέλος. Εγώ σίγουρα, μάλλον και ο haHa, δεν θεωρώ ότι ο υπολογιστής είναι μόνο το υλικό. Αντιθέτως...... Ο υπολογιστής είναι to hardware και το software και η συνεργασία μεταξύ των δύο και θα εξηγήσω αναλυτικά κατωτέρω, αφού τονίσω την πλήρη διαφωνία μου με αυτό : Πχ, καταλαβαίνω απόλυτα σαν απάντηση αυτό που λέει ο hasodikis "ένα υπολογιστή δεν τον αγοράζεις για να θαυμάζεις το λειτουργικό του ..... και να λες πωπω πόσο ωραία και σταθερά το τρέχει". Έλα, όμως, που για κάποιους αυτό είναι το Α και το Ω. Όμορφα και σταθερά χωρίς παρατράγουδα. Εμένα τουλάχιστον, τίποτα άλλο δε με ενδιαφέρει. Το πόσο όμορφα και σταθερά τρέχει το λειτουργικό σε ένα hardware θα σου ήταν εντελώς αδιάφορο αν η αναπαραγωγή μια ταινίας κολλούσε επειδή το hardware που αγόρασες δεν επιτρέπει στο λειτουργικό να τρέχει η εφαρμογή και ν αγίνει ηα αναπαραγωγή. Θα σου ήταν αδιάφορο αν ανοίγοντας 5 εξελόφυλλα ή 2 έγγραφα αρχίσει ο υπολογιστής να γίνεται χελώνα. Κανείς δεν πιστεύω ότι ότι παίρνει ένα υπολογιστή για να τον κοιτάει. Κατά συνέπεια η σταθερότητα, η ταχύτητα και γενικά η απόδοση ενός λειτουργικού κρίνεται ΜΟΝΟ από το κατά πόσο αυτό σου επιτρέπει να τρέχεις απρόσκοπτα τις εφαρμογές που εσύ, εγώ, αυτός χρειάζεται. Και εδώ ο haHa έχει δίκιο όταν λέει ότι ένα πισι 4 ετών κανει πολύ περισσότερα πράγματα καλύτερα από ένα πιο ακριβό mac 4 ετών επίσης. Δε σου λέει ότι δεν τρέχει leopard το τρέχει.... δε σου λέει ότι δεν μπορείς να μπεις στο ιντερνετ ή να επεξεργαστείς έγγραφα, σου λεέι ότι το pc είναι πιο δυνατό στις εργασίες αυτές ενώ παράλληλα μπορεί να κάνει και άλλες που το mac δεν μπορεί. Αν εσένα δε σου χρειάζονται ...οκ... αλλά δε συνάγεται από αυτό αντικειμενικός κανόνας. Ένα πισι 4 ετών έχει περισσότερες δυνατότητες από ένα mac 4 ετων της ίδιας κατηγορίας χρημάτων... είναι απλό. Τώρα, το τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά; Ρωτήστε όλους αυτούς που πετάνε τα PC τους 4 χρόνων και όλους αυτούς που κρατάνε τα Mac τους 4 χρόνων. Εγώ τα έχω γράψει και ξαναγράψει δεκάδες φορές.......... Όσες φορές και να τα γράψω μου απαντάει συνέχεια για rendering και HD ταινίες και γρήγορους επεξεργαστές. Μακάρι να κρατήσω το mac μου μετά από 4 χρόνια αν και δεν το βλέπω. Σε καμία περίπτωση όμως οι χρήστες πισι δεν πετάνε ετσι απλά το μηχάνημά τους μετά από 4 χρόνια . Αυτός έιναι ένας μύθος. Όσοι αλλάζουν συχνά hardware το κάνουν όχι γιατί το εκάστοτε τωρινό τους δεν είναι δυνατό , αλλά γιατί έχουν άλλες ανάγκες (πολλές φορές καταναλωτικές) οι οποίες δεν καλύπτονται από αυτό. π.χ. Σε αυτό που αναφέρεις θα αφαιρέσεις τουs a) gamers (μην ακούσω αντίρρηση σε αυτό ειδικά από χρήστη mac), τους ειδικούς επαγγελματίες (γραφίστες κτλ) όχι γιατί έπαψε το ps να τρέχει στο hardware τους αλλά γιατί θέλουν να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τουs εκμεταλλευόμενοι νεες τεχνολογίες. Το ίδιο κάνουν και σε mac, δεν έχουν μείνει σε power mac γιατί ακόμα τρέχει τα προγράμματα τις εργασίας τους , έχουν παρει mac pro γιατί τα τρέχει καλύτερα. γ) και πάει λέγοντας,....... Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι 1 πισι μου 7 ετών (p4 2,53 hrz, 1gb ram, 80 σκληρό, ati 95500) πάει ακόμα σφάιρα και τρέχει ανοικτό συνεχώς στο γραφείο μου. και όχι μονο αυτό ....... γιατί ???? Γιατί ακόμα και σήμερα μπορει να κανει τις δουλειές που θέλω χωρίς να σέρνεται..... Ο billdanos είπε κάτι απλό που συνοψίζει την άποψη: Η καθημερινή χρήση δεν έχει καμία σχέση με τo photoshop, το final cut και το 3d rendering! Αυτό ισχύει για σένα και τον biildanos για τους περισσότερους καθημερινή χρήση σημαίνει και το πόσο καλά και γρήγορα τρέχει το ps, το fc, η HD ταινιούλα που κατέβασαν για να δουν με τη γκόμενα και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η άποψη. Αν θέλετε να συζητήσουμε, να συζητήσουμε πάνω σε αυτό (σε άλλο τόπικ) και όχι στο αν είναι πιο μεγάλος αριθμός το 1 ή το 2. Διαφωνείτε σε αυτό; ΟΚ, δεκτό. Να μου γράψει κάποιος "τι να το κάνω τον υπολογιστή άμα δεν κάνει γρήγορο rendering ή άμα δε βλέπω HD ταινίες" (σ.σ. σε μια οθόνη 13 ιντσών, ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση τι νόημα έχει να βλέπεις απίστευτα υψηλής ποιότητας ταινίες, αφού οι διαφορές είναι ανύπαρκτες, αλλά είπαμε, αυτό είναι άσχετο), όχι να μου παραθέτει επιχειρήματα "2>1, άρα έχεις λάθος." δεν είναι αυτή η άποψη διαφωνώ. Και το 2 είναι μεγαλύτερος αριθμός από το 1 και δεν χρειάζεται συζήτηση;);) Μην κάνεις reductio ad absurdum (όχι τουλάχιστον σε δικηγόρο ) δε μιλάμε για hd ταινίες .... μιλάμε γενικά και επισημαίνουμε την τεράστια σημασία που έχει πρωτίστως το hardware σε συνάρτηση με το OS για τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη. Και λέμε ότι όπως και να το δει κανείς ένα πισί 4 ετών κάνει γρηγορότερα και καλύτερα πολλά πράγματα από ένα ακριβότερο mac 4 ετών Πχ, καταλαβαίνω απόλυτα σαν απάντηση αυτό που λέει ο hasodikis "ένα υπολογιστή δεν τον αγοράζεις για να θαυμάζεις το λειτουργικό του ..... και να λες πωπω πόσο ωραία και σταθερά το τρέχει". Έλα, όμως, που για κάποιους αυτό είναι το Α και το Ω. Όμορφα και σταθερά χωρίς παρατράγουδα. Εμένα τουλάχιστον, τίποτα άλλο δε με ενδιαφέρει. το επανασχολιάζω γιατί πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Όταν βγήκε το beryl (3d desktop) στο linux... το έβαλα... είχα μείνει κυριολεκτικά μαμάκας και το κοιτούσα.... πωπω τι έιναι αυτό ρε φουστη μου έλεγα.... αλλά μετά από 3-4 βδομάδες το έβγαλα γιατί ναι μεν ήταν καταπληκτικό αλλά μου δυσκόλευε τη δουλειά μου. Ένα λειτουργικό από μόνο του δεν είναι τίποτα .... είναι το πιο άχρηστο κομμάτι software που υπάρχει... αν ένα OS δεν επέτρεπε την χρήση (απρόσκοπτη, γρήγορη, σταθερή) εφαρμογών δε θα υπηρχε.... Θα είχα ένα λαπτοπ που με το πατημα του κουμπιού θα φόρτωνε p.x. word... γιατί αυτό το προγραμμα μου χρειάζεται (άλλος θα φόρτωνε 3d rendering εφαρμογή.) Ε γώ βρίσκω πολύ απλά ότι η κάθε άποψη απευθύνεται σε ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες. Όχι ότι η μια είναι λάθος και η άλλη σωστή. πολύ σωστό και συμφωνώ. Σημασία έχουν οι ανάγκες του καθενός. Γι' αυτό αντιδρώ στα ποστ του haHa, γιατί προσπαθεί να επιβάλλει τις ανάγκες του ως αντικειμενικές. Δεν κάνει όμως αυτό.... ο haHa δε μιλάει για τις υποκειμενικές ανάγκες του κάθενός μιλάει για τις δυνατότητες του hardware και το πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτές στην εξυπηρέτηση των αναγκων του καθενός. Βέβαια κάτι αντίστοιχο κάνει από την άλλη και ο billdanos, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο billdanos έχει ένα ελαφρυντικό γιατί είναι πλειοψηφία και αυτά τα ποστ απευθύνονται στην πλειοψηφία (αυτοί που ξέρουν, δεν περιμένουν από ένα ποστ, θα κοιτάξουν απλά αυτό το 2>1 που λέγαμε πριν). Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών ανήκουν στην κατηγορία του billdanos. Ελάχιστοι (σε σχέση με το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν Η/Υ) ασχολούνται όπως ο haHa (οι πιο πολλοί δεν έχουν ιδέα καν τι είναι η ταινία HD). Δεν το καταλαβαίνω ως επιχείρημα. Θα σταματήσω την πολυλογία (αντε γιατί έχουμε και δουλειά) μου με ένα παράδειγμα Έχω ένα αθάνατο compaq Armada 100s με τα εξής χαρακτηριστικά: AMD K-6 /III 533 Mhz, 192 mb ram, 4 gb HD, trident cyberblade, 12,1" οθόνη, είχα δυο επιλογές... ή windows 98 ή λινουξ...... φυσικά επέλεξα linux (δεν είμαι βλάκας). και έβαλα kernel και tools από pclinuxos με περιβάλλον LXDE. Αποτέλεσμα.. ένα πανάλαφρο λειτουργικό το οποίο το τρέχει το μικρό σφάιρα.... κουκλί στην εμφάνιση, σταθερό, απρόσβλητο από ιούς, malware, salware dalware ktl. Η χαρά όμως σταματάει όταν σταματήσψ να το χαζέυω και ανοίξω firefox. Σούρσιμο κόλλημα και άγιος ο θεός..... Στολίδι κατά τα άλλα...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δεν έχετε καταλάβει ακόμη πως συμφωνούμε στη βασική ιδέα των επιχειρημάτων σας! ΑΛΛΑ δεν έχετε καταλάβει τη δική μου! Δεν με ενδιαφέρει το "γρήγορο" μηχάνημα (ως ένα βαθμό) αλλά το "αξιόπιστο" μηχάνημα ως συνδυασμός hardware-software! Δεν ξέρω με τι ασχολείστε αλλά για μένα το mac ή το pc είναι το εργαλείο με το οποίο βγάζω χρήματα και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ μέσα σε όλα να έχω και το άγχος για το πότε θα με "κρεμάσει" το λειτουργικό (μετά από ένα update ας πούμε ή ένα service pack)! Από τότε λοιπόν που πέρασα σε mac & OSX αυτό το "άγχος" εξαφανίστηκε και για μένα είναι το σημαντικότερο! Γνωρίζω ότι πληρώνω κάτι παραπάνω από το κανονικό αλλά ξέρω ότι θα ασχοληθώ ξανά με το hardware & software μετά από καμιά 4ετία! Αυτά από μένα και δεν θα το συνεχίσω (τουλαχιστον σε αυτό το topic). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:43 ---------- Snow Review: http://www.engadget.com/2009/08/26/snow-leopard-review/
haHa Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 offtopic Σαφώς και έχει δίκιο ο haHa και σωστά είναι τα στοιχεία που παραθέτει και δεν είπε τίποτα που να μην έχει βάση. Δε νομίζω άλλωστε ότι χρειάζεται να είναι κανείς διάνοια για να καταλάβει ότι ένας επεξεργαστής είναι πιο γρήγορος από έναν άλλον. Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ! Πώς να το κάνουμε; Manuel, ολο μπερδευεσαι.. Λες οτι συνεκρινα 2 επεξεργαστες.. Κανεις τεραστιο λαθος! Αυτο που συνεκρινα ηταν 2 ολοκληρωμενες λυσεις software-hardware: mac 4 ετων με mac os x και pc 4 ετων με windows 7. Και αυτο το εκανα οταν καποιος πεταξε την ανακριβεια οτι το 2ο θα σερνεται, αλλα δεν θελησε να επιχειρηματολογησει/αποδειξει. Ιδου η Ροδος , ιδου και το πηδημα, για να βλεπουμε ποσο σοβαρα πρεπει να παιρνουμε τα ποστ-ανακριβειες του καθενος. ΟΚ, διαφωνούμε σε αυτό που ΕΙΝΑΙ το θέμα. Εσύ και ο haHa θεωρείτε ότι οι επιδόσεις ενός υπολογιστή είναι το πόσο γρήγορα κάνει rendering και γενικά ότι είναι ΜΟΝΟ το hardware. Εγώ και κάποιοι άλλοι λέμε ότι παίζουν ρόλο και ένα κάρο άλλα μικροπράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορος είναι ο επεξεργαστής, ούτε με rendering, ούτε με photoshop, ούτε με HD ταινίες, ούτε με τίποτα τέτοιο. Το hardware είναι υποδεέστερο, το 2 είναι μεγαλύτερος αριθμός από το 1, τέλος. Σου ειπα δεν μιλησαμε ΜΟΝΟ για hardware, αλλα και για software. Μην μπερδευεσαι! (ή μην δημιουργεις εντυπωσεις) Καποιος ειπε οτι ενα μηχανημα με windows 7 (software) θα σερνεται σε σχεση με ενα αλλο μηχανημα με mac o x (software). Απορω που δεν σε ενοχλουν τετοιες ανακριβειες... Όσες φορές και να τα γράψω μου απαντάει συνέχεια για rendering και HD ταινίες και γρήγορους επεξεργαστές. Δεν μιλαω για πιο γρηγορους επεξεργαστες, αλλα για πιο γρηγορες ολοκληρωμενες λυσεις software-hardware. Θελεις να βρω ακομα και πολλα δικα σου μηνυματα που λες οτι προτιμας μια ολοκληρωμενη software/hardware λυση γιατι θα ειναι πιο γρηγορη στην δουλεια σου απο μια αλλη? Αυτο εκανα και εγω. Να μου γράψει κάποιος "τι να το κάνω τον υπολογιστή άμα δεν κάνει γρήγορο rendering ή άμα δε βλέπω HD ταινίες" (σ.σ. σε μια οθόνη 13 ιντσών, ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση τι νόημα έχει να βλέπεις απίστευτα υψηλής ποιότητας ταινίες, αφού οι διαφορές είναι ανύπαρκτες, αλλά είπαμε, αυτό είναι άσχετο), Ρε manuel μας δουλευεις? Ή τηλεοραση 40" παιζει μονη της τις τανιες ? Οχι , θελει καποιο μηχανημα να τις σερβιρει..(ασχετα βεβαια που αν εχεις apple φορητο πρεπει να δωσεις κερατιατικα λεφτα σε πανακριβους ανταπτορες) Μπορει μια ολοκληρωμενη λυση software/hardware με mac os x 4 ετων να παιξει σε τηλεοραση hd ταινιες ? Οχι . Μπορει μια ολοκληρωμενη λυση software/hardware με windows 7 4 ετων να παιξει σε τηλεοραση hd ταινιες ? Ναι. Ειναι η μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο που λεγαμε. (χωρια την ταχυτητα στην καθημερινη χρηση, photoshop, multitasking, 3d rendering και γενικοτερα σε σχεδον οτιδηποτε κανεις με τον υπολογιστη ) Πχ, καταλαβαίνω απόλυτα σαν απάντηση αυτό που λέει ο hasodikis "ένα υπολογιστή δεν τον αγοράζεις για να θαυμάζεις το λειτουργικό του ..... και να λες πωπω πόσο ωραία και σταθερά το τρέχει". Έλα, όμως, που για κάποιους αυτό είναι το Α και το Ω. Όμορφα και σταθερά χωρίς παρατράγουδα. Εμένα τουλάχιστον, τίποτα άλλο δε με ενδιαφέρει. Ολους τους ενδιαφερει αυτο. Εγώ βρίσκω πολύ απλά ότι η κάθε άποψη απευθύνεται σε ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες. Όχι ότι η μια είναι λάθος και η άλλη σωστή. Γι' αυτό αντιδρώ στα ποστ του haHa, γιατί προσπαθεί να επιβάλλει τις ανάγκες του ως αντικειμενικές. Το καταλαβαινω οτι θελεις να δημιουργησεις εντυπωσεις, αλλα αλλοι ειναι που προσπαθουν να επιβαλλουν τις αναγκες τους ως ανικειμενικες και πετανε αοριστα πραγματα για σερνομενα pc κλπ. Εγω απλα απανταω. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών ανήκουν στην κατηγορία του billdanos. Ελάχιστοι (σε σχέση με το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν Η/Υ) ασχολούνται όπως ο haHa Σιγουρα! Και για αυτο αυτη η συντριπτικη πλειοψηφια δεν πρεπει να παρασυρονται απο ανακριβειες που γραφονται.(πχ οτι ενα pc 4 ετων θα σερνεται περισσοτερο απο εναν mac 4 ετων) Καλο ενια λοιπν να ενημερωνεται για την πραγματικοτητα..
Whiteyez Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Έχω ppc που τρέχει leopard 10.5.8, πολύ καλύτερα από ότι τρέχει ένα PC της ίδιας ηλικίας τα vista... Δεν τα λέω θεωρητικά, με βάση τις εμπειρίες μου τα γράφω! Anyway! Για vista μιλούσε ο bill όχι για windows 7 haHa.
haHa Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Για vista μιλούσε ο bill όχι για windows 7 haHa. Ο billdanos αρχικα μιλησε για win7: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2868583#post2868583 Με τη διαφορά ότι μηχανήματα 4 ετών και βάλε είχαν ήδη χαρακτηριστικά που τώρα βλέπεις στα win7 και χαίρεσαι! Αυτά τα μηχανηματα μια χαρά θα λειτουργούν με το λειτουργικό που ήδη έχουν και θα το προτιμούσα αν είχα τόσο παλιό μηχάνημα, από το να μου δώσεις τη δυνατότητα να βάλω ένα νέο λειτουργικό με το οποίο θα σέρνομαι (βλέπε αρχαία pc με windows 7...) Αλλα και παλι μικρη η διαφορα: Και για vista το ιδιο θα ισχυε.. Μηπως θελει ο billdanos(ή εσυ που συμφωνησες) που πρωτοαρχισε την συγκριση επιδοσεων ολοκληρωμενων λυσεων software/hardware να την κανουμε και να μην μεινουμε σε λογια αερα-ανακριβειες?? Ιδου η ροδος , ιδου και το πηδημα! Αλλα κατι μου λεει οτι θα το αποφυγετε..
daniel's_saving_grace Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Παιδιά σε μια μέρα βγαίνει το νέο λειτουργικό, μπαίνω κάθε μέρα στο thread για να δω νέα για την κυκλοφορία και να συζητήσω τα πιθανά θέματά του και λύσεις και όλο την άστοχη διαμάχη με τα win βλέπω. Παρακαλώ κάντε το σε άλλο thread.
pallisi Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Είναι λάθος να τσακωνόμαστε γύρω από την αντιπαράθεση για τα δύο λειτουργικά σε αυτό το χώρο.Εγώ έχω ένα ερώτημα σχετικά με την μετάβαση στα 64bit,υπάρχουν εφαρμογές,πέραν των ενσωμετομένων που ξαναγράφτηκαν,πλήρως συμβατές με τα 64bit; Θα δούμε δηλαδή άμεσα τα προγράμματα της adobe στα 64bit;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Είναι λάθος να τσακωνόμαστε γύρω από την αντιπαράθεση για τα δύο λειτουργικά σε αυτό το χώρο.Εγώ έχω ένα ερώτημα σχετικά με την μετάβαση στα 64bit,υπάρχουν εφαρμογές,πέραν των ενσωμετομένων που ξαναγράφτηκαν,πλήρως συμβατές με τα 64bit;Θα δούμε δηλαδή άμεσα τα προγράμματα της adobe στα 64bit; Οι πιο γνωστές εφαρμογές παίζουν μια χαρά στο Snow, απλά είναι στα 32 bit (όπως και το ίδιο το itunes, για παράδειγμα, μέχρι να βγει το 9). Για την ώρα νομίζω πως από την adobe το μόνο που παίζει στα 64bit σε OSX είναι η beta έκδοση του lightroom ενω τα υπόλοιπα υποτίθεται πως θα βγουν κάποια στιγμή, χωρίς κανείς να ξέρει το πότε ακριβώς!
haHa Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Είναι λάθος να τσακωνόμαστε γύρω από την αντιπαράθεση για τα δύο λειτουργικά σε αυτό το χώρο.Εγώ έχω ένα ερώτημα σχετικά με την μετάβαση στα 64bit,υπάρχουν εφαρμογές,πέραν των ενσωμετομένων που ξαναγράφτηκαν,πλήρως συμβατές με τα 64bit;Θα δούμε δηλαδή άμεσα τα προγράμματα της adobe στα 64bit; Η τωρινη cs4 σουιτα ειναι 32bit, η επομενη cs5 θα ειναι 64bit...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Το Public στο Σύνταγμα έχει ενημέρωση από Rainbow ότι θα παραλάβουν αύριο το snow! Βέβαια όπως μου είπαν στο τηλέφωνο, αυτό είναι σχετικό με την Rainbow...
jtheogr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μια ερώτηση κάνατε clean installation ή upgrade και αν κάνατε clean μήπως μπορείτε να μου πείτε την διαδικασία. Ευχαριστώ.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μια ερώτηση κάνατε clean installation ή upgrade και αν κάνατε clean μήπως μπορείτε να μου πείτε την διαδικασία. Ευχαριστώ. Upgrade, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις clean installation μιας και όλα λειτουργούν άψογα και δεν χάνεις απολύτως τίποτα! PS: Η apple χρέωσε το ποσό για την αποστολή του DVD οπότε είναι ...καθ'οδόν!
reload13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δυστυχως εχω εναν i-mac αλοθμινενιο με καρτα γραφικων ati hd2600 αλλα διαβασα στα specifications οτι η openCL δεν εχει συμβατοτητα με τη καρτα γραφικων μου!!! Αν εχει ακουσει κανεις κατι για αυτο,αν πιθανον αποκτησει συμβατοτητα ας πουμε κτλ. Αλλα δε νομιζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.