Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για backup δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Time Machine!

B)

Ουπς ...το ειχα ξεχασει οτι το χρησιμοποιω εδω και 4 μηνες !!!:-D:-D ;)

• Απαντ. 814
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έχω ppc που τρέχει leopard 10.5.8, πολύ καλύτερα από ότι τρέχει ένα PC της ίδιας ηλικίας τα vista... Δεν τα λέω θεωρητικά, με βάση τις εμπειρίες μου τα γράφω!

Anyway!

B)

Αν ειναι powermac διπυρηνο μπορει !(2500+ ευρω)

Εδω ενδεικτικα τι επιδοσεις ειχε ενα pc 4 ετων:

http://www.barefeats.com/mvdcpc.html

The Athlon 64 X2 4400+ beat the fastest dual processor G5 Power Macs in the Photoshop and Cinebench tests. Impressive when you realize it's running a much lower clock speed (2.2 vs 2.7GHz).

Ολα αυτα συγκρινομενο με powermac διπυρηνο . Ομως με παρομοιας αξιας μηχανημα εκεινης της εποχης, που θα ειναι καποιο μονοπυρηνο , η διαφορα στις επιδοσεις ειναι χαωδης υπερ του pc.

Τωρα συνεκρινε το με το ασθενικο μονοπυρηνο ppc που εχεις..

Μπορεις επισης να μας πεις αν παιζει κανα 1080p video ανετα, αν ειναι πιο γρηγορο σε photoshop, τις δυνατοτητες του σε multitasking κλπ..

Μπορεις να παραθεσεις και μετρησεις ..

Μαλιστα αφου βλεπω οτι τρεχεις και real-life benchmark (πραγματικες επιδοσεις και οχι αποστειρωμενα benchmark), μπορεις καλλιστα να μας δειξεις ποσο πιο αργο και ποσο πιο πολυ σερνεται(οπως ειπες) ενα pc ιδιας ηλικιας και χρηματων με το ppc σου.

Αλλα ουτε και παλι θα το κανεις....;)

+1

Όσο και να γράφεις billdanos δυστυχώς κάποιοι δεν πρόκειται να καταλάβουν και συνεχίζουν να λένε τα ίδια και τα ίδια..

Εχεις και εσυ ppc που ειναι πιο γρηγορο/τρεχει πιο ανετα/ειναι καλυτερο στο multitasking/photoshop απο pc ιδιας εποχης και χρηματων?

Μετα χαρας να το δουμε και το δικο σου, μιας και βλεπω οτι και εσυ τρεχεις real life benchmarks !

Δημοσ.

Ρε haHa, πόσες φορές πρέπει να λέμε τα ίδια και τα ίδια επιτέλους; Δε σου λέει κανένας ότι ένας πιο αργός επεξεργαστής είναι πιο γρήγορος από έναν πιο γρήγορο. Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να επαναλαμβανόμαστε, έλεος πιά.

Καλές οι απόψεις σου, αλλά είναι απόψεις, δεν είναι επιχειρήματα και αποδείξεις. Γιατί ο άλλος δε σου λέει αυτό που απορρίπτεις σαν επιχείρημα. Σου λέει ότι τρέχει το Leopard καλύτερα από τα Vista. Αυτό δε σημαίνει ότι ξαφνικά γίνεται πιο γρήγορος ο επεξεργαστής του.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια (δεν έχω πρόχειρα ένα Mac και ένα PC 4 χρόνων), αλλά αυτά που απαντάς ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ είναι άσχετα και αυτονόητα. Δε χρειάζεται να χαλάμε κάθε thread για να λέμε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...

Δημοσ.

Αυτά που παρέθεσες haHa είναι λίγο άσχετα με αυτό που έγραψε ο billdanos. Μιλάει για 2 συγκεκριμένα λειτουργικά με συγκεκριμένες εκδόσεις.

Τέσπα όπως λέει και ο Manuel τα ίδια και τα ίδια λέμε.

Δημοσ.

Ρε παιδιά ... για κάθήστε λίγο...

Ο haHa είνα από τους ελάχιστους που παραθέτουν εξαντλητικά πολλές φορές στοιχεία γα τις απόψεις του.

Τι είπε που δεν έχει βάση?

Δυστυχώς οι όποιες συγκρίσεις πρέπει να γίνουν με διαφορετικά λειτουργικά και όπως και να το κάνουμε ένα υπολογιστή δεν τον αγοράζεις για να θαυμάζεις το λειτουργικό του ..... και να λες πωπω πόσο ωραία και σταθερά το τρέχει, αλλά για α χρησιμοποιείς κάποια προγράμματα για να κάνεις τη συγκεκριμένη δουλειά σου.

Κατά συνέπεια οι συγκρίσεις του hardware γίνονται στο τρέξιμο ίδιων προγραμμάτων και όχι στο OS, το οποίο παίζει ρόλο στο κατά πόσο επιτρέπει να τρέχουν αυτά γρήγορα και απρόσκοπτα ή και αν τα περιορίζει.

ΕΕΕ όπως και να το κάνουμε σε επίπεδο hardware o haHa έχει δίκιο.

Δημοσ.

ρε παιδιά...

1) μάθατε πότε θα έχουν το Snow Leopard μαγαζιά στην ελλάδα; τιμή για την upgrade έκδοση;

2) θα μπορώ αν παραγγείλω ένα DVD upgrade να το περάσω και στο iMac και στο Macbook ή θέλει ξεχωριστό DVD για το κάθε μηχάνημα;

3) τελικά γίνεται erase&install με το upgrade DVD ;

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν ειναι powermac διπυρηνο μπορει !(2500+ ευρω)

Εδω ενδεικτικα τι επιδοσεις ειχε ενα pc 4 ετων:

http://www.barefeats.com/mvdcpc.html

Ολα αυτα συγκρινομενο με powermac διπυρηνο . Ομως με παρομοιας αξιας μηχανημα εκεινης της εποχης, που θα ειναι καποιο μονοπυρηνο , η διαφορα στις επιδοσεις ειναι χαωδης υπερ του pc.

Τωρα συνεκρινε το με το ασθενικο μονοπυρηνο ppc που εχεις..

Μπορεις επισης να μας πεις αν παιζει κανα 1080p video ανετα, αν ειναι πιο γρηγορο σε photoshop, τις δυνατοτητες του σε multitasking κλπ..

Μπορεις να παραθεσεις και μετρησεις ..

Μαλιστα αφου βλεπω οτι τρεχεις και real-life benchmark (πραγματικες επιδοσεις και οχι αποστειρωμενα benchmark), μπορεις καλλιστα να μας δειξεις ποσο πιο αργο και ποσο πιο πολυ σερνεται(οπως ειπες) ενα pc ιδιας ηλικιας και χρηματων με το ppc σου.

Αλλα ουτε και παλι θα το κανεις....;)

Εχεις και εσυ ppc που ειναι πιο γρηγορο/τρεχει πιο ανετα/ειναι καλυτερο στο multitasking/photoshop απο pc ιδιας εποχης και χρηματων?

Μετα χαρας να το δουμε και το δικο σου, μιας και βλεπω οτι και εσυ τρεχεις real life benchmarks !

Είσαι εντελώς λάθος στον τρόπο που αξιολογείς ένα mac με ένα pc και δεν θα μπω (ξανά) στη διαδικασία να σου εξηγήσω τι εννοώ! Η καθημερινή χρήση δεν έχει καμία σχέση με τo photoshop, το final cut και το 3d rendering!

Anyway, ας μην το κάνουμε και αυτό vs... Για το snow μιλάμε!

B)

Νεότερα: Απ'οτι φαίνεται στα τελικά DVDs του snow περιλαμβάνεται η build 10A432 που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό! (http://www.macrumors.com/2009/08/25/os-x-snow-leopard-retail-disc-contains-build-10a432/)

• Super Moderators
Δημοσ.
Γενικά εσείς που εγκαταστήσατε, τι γίνεται με ασυμβατότητες;

Ένας γνωστός μου έχει ένα ρητό για τα λειτουργικά: πάντα βάζουμε νέο λειτουργικό μετά το πρώτο update (δηλαδή το 10.6.1), αλλά με τρώνε τα χέρια μου να πάρει...

Πώς πάμε, λοιπόν, με τα παλιά προγράμματα; Συγκεκριμένα, τι ΔΕΝ λειτουργεί;

Κοίτα, δεν υπάρχει ακόμη μια λίστα που να περιλαμβάνει το 100% των συμβατών προγραμμάτων! Μέχρι τώρα πάντως δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα εκτός από το istat menus (για το οποίο ετοιμάζεται update).

Τα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως σε παλιές εφαρμογές που είχαν γραφτεί για ppc και δεν ανανεώθηκαν για τους intel επεξεργαστές (και όχι σε όλες μιας και οι περισσότερες λειτουργούν και αυτές στο snow).

B)

Δημοσ.
ρε παιδιά...

1) μάθατε πότε θα έχουν το Snow Leopard μαγαζιά στην ελλάδα; τιμή για την upgrade έκδοση;

2) θα μπορώ αν παραγγείλω ένα DVD upgrade να το περάσω και στο iMac και στο Macbook ή θέλει ξεχωριστό DVD για το κάθε μηχάνημα;

3) τελικά γίνεται erase&install με το upgrade DVD ;

1. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες σίγουρες... ίσως αργήσει λίγο... άμα βιάζεσαι μπορείς να το παραγγείλεις και [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001XCWGJC/ref=s9_k2a_gw_tr03?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1Q15BCR2FB373CX9NP56&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128533&pf_rd_i=468294]εδώ [/ame]όπως έκαναν και άλλα παιδιά του forum. Η τιμή του upgrade είναι 29 ευρώ.

2. Αν θέλεις να πας με τον νόμο το upgrade των 29 ευρώ αφορά 1 και μόνο 1 υπολογιστή.... Υπάρχει το Family pack των 49 ευρώ που σου επιτρέπει να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού μέχρι 5 υπολογιστές.... Πάντως κανένας δεν σε εμποδίζει το upgrade των 29 ευρώ να το εγκαταστήσεις σε όσους υπολογιστές θέλεις (παράνομα)...

3. Όπως έλεγα και χτες, το dvd (upgrade) θα έχει το λειτουργικό πλήρες και μια καθαρή εγκατάσταση απευθείας του Snow Leopard θα είναι εφικτή....

Σημερινή επιβεβαίωση των λεγόμενών μου εδώ

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν είναι όντως η 10A432 η τελική build ελπίζω να βγάλουν όσον το δυνατόν πιο γρήγορα τη 10.6.1 +

Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις με την 432?

Δημοσ.
Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις με την 432?

Εγώ πάντως το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει είναι η λειτουργία του expose'...

Πολλές φορές δεν έχει ρευστότητα στην κίνηση όπως είχε το Leopard και προβάλει τα παράθυρα πολύ απότομα... Το πρόβλημα είναι πιο πολύ αισθητικό παρά λειτουργικό...

Ήθελα να ξέρω αν το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος....

• Super Moderators
Δημοσ.
Εγώ πάντως το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει είναι η λειτουργία του expose'...

Πολλές φορές δεν έχει ρευστότητα στην κίνηση όπως είχε το Leopard και προβάλει τα παράθυρα πολύ απότομα... Το πρόβλημα είναι πιο πολύ αισθητικό παρά λειτουργικό...

Ήθελα να ξέρω αν το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος....

Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο! Ίσα ίσα που μου φαίνεται πως λειτουργεί πολύ πιο ομαλά και με περισσότερες λεπτομέρειες στο zoom in/out!

B)

Δημοσ.

Το βαζω σε spoiler για να μην ενοχλουμε με offtopic

Ρε haHa, πόσες φορές πρέπει να λέμε τα ίδια και τα ίδια επιτέλους; Δε σου λέει κανένας ότι ένας πιο αργός επεξεργαστής είναι πιο γρήγορος από έναν πιο γρήγορο. Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να επαναλαμβανόμαστε, έλεος πιά.

Ουτε εμενα μου αρεσει να λεμε τα ιδια και τα ιδια, αλλα απορω γιατι το λες σε εμενα αυτο οταν δεν ημουν εγω αυτος που αρχισα τις συγκρισεις περι επιδοσεων ουτε μιλησα για σερνομενα pc με windows 7 κλπ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2868583#post2868583

Καλές οι απόψεις σου, αλλά είναι απόψεις, δεν είναι επιχειρήματα και αποδείξεις.

Ακριβως:

καλες οι αποψεις-ανακριβειες μερικων, αλλα καλο ειναι να μιλαμε με αποδειξεις..

Για αυτο ειδαμε μετρησεις πραγματικες απο σοβαρα site, οπως επισης ειπαμε να δουμε και μετρησεις απο αυτους που πεταξαν απλα μια αποψη χωρις επιχειρηματα-αποδειξεις..

Αλλα οπως προβλεψαμε, δεν θελησαν να το αποδειξουν.

Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα, οπως θα λεγαμε χαριτολογωντας, αλλα αλλοι ηταν που αποφασισαν να μιλησουν με λογια του αερα..

Οποτε παλι απορω γιατι απευθυνεις σε εμενα αυτα και οχι στους αλλους που μιλανε χωρις αποδειξεις-επιχειρηματα.

Γιατί ο άλλος δε σου λέει αυτό που απορρίπτεις σαν επιχείρημα. Σου λέει ότι τρέχει το Leopard καλύτερα από τα Vista. Αυτό δε σημαίνει ότι ξαφνικά γίνεται πιο γρήγορος ο επεξεργαστής του.

(δεν ειπε κανενας οτι γινεται πιο γρηγορος ο επεξεργαστης του)

Λεει καποιος οτι ενα mac μηχανημα τρεχει καλυτερα το leopard απο οτι ενα "σερνομενο" pc τα win7.

Που και πως?

Ειναι πιο γρηγορο στο photoshop? Στο 3d rendering? Στο video encoding? Στη θεαση hd ταινιων ? Στο multitasking?

ΟΧΙ..

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια (δεν έχω πρόχειρα ένα Mac και ένα PC 4 χρόνων), αλλά αυτά που απαντάς ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ είναι άσχετα και αυτονόητα.

Τωρα αν ειναι ασχετα δεν ξερω, αλλα αλλος ηταν που μιλησε για επιδοσεις.

Οποτε ειπα να απαντησω κατι σχετικο με αυτα τα ασχετα οπως τα αποκαλεις.

Τωρα αν ειναι αυτονοητα, δεν ειδα κανεναν να λεει(εκτος απο εμενα) οτι το pc θα ειναι πολυ πιο γρηγορο .

Αντιθετα ειδα να λενε το αντιθετο-ανακριβεια.

Αυτά που παρέθεσες haHa είναι λίγο άσχετα με αυτό που έγραψε ο billdanos. Μιλάει για 2 συγκεκριμένα λειτουργικά με συγκεκριμένες εκδόσεις.

Για αυτο ρε whiteyez λεω ας δουμε που ειναι πιο γρηγορο το mac 4 ετων και που σερνεται ενα pc ιδιας ηλικιας με win 7 οπως ειπωθηκε.

Θα σερνοταν στο photoshop το pc ή μηπως το mac θα ηταν αυτο που θα σερνοταν κλπ κλπ?

Iδου η Ροδος ,ιδου και το πηδημα!

(πολυ περιεργο που παρολο που εχετε τρεξει benchmark, δεν τα τρεχετε για τα παλιοτερα μηχανηματα :whistle:)

Κατά συνέπεια οι συγκρίσεις του hardware γίνονται στο τρέξιμο ίδιων προγραμμάτων και όχι στο OS, το οποίο παίζει ρόλο στο κατά πόσο επιτρέπει να τρέχουν αυτά γρήγορα και απρόσκοπτα ή και αν τα περιορίζει.

+1

Anyway, ας μην το κάνουμε και αυτό vs... Για το snow μιλάμε!

B)

Συμφωνω..

Δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου ουτε ημουν εγω αυτος που αρχισε την συγκριση επιδοσεων ή μιλησε για σερνομενα pc.

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...