Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Γνωριζεις ποσο πιο γρηγορο και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο ειναι ενα pc 4 χρονων (διπυρηνο athlon) απο οτι ενα mac ιδιας εποχης ε?(μονοπυρηνος g5) Μπορουμε ακομα να δουμε μετρησεις και με το νεο λειτουργικο (ακομα και αν ο mac δεν θα μπορει να βαλει το τελευταιο) Ρωτα καποιον που εχει επαφη (πχ kpartsi,xalia,cue) και θα στο επιβεβαιωσουν... Αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ρωτησεις και θα συνεχισεις να λες ανακριβειες... Δεν χρειάζεται να ρωτήσω τίποτα από τη στιγμή που μπαίνεις στη λογική να συγκρίνεις 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα! Η αντοχή στο χρόνο έχει μέσα της και τον παράγονται Ποιότητα που έχει να κάνει με τον τρόπο που κανει κανείς τη δουλειά του! Δεν μπορώ να μπω στη λογική να δω ένα mac σαν 2 ξεχωριστά πράγματα (hardware-software)! Και όχι, δεν θεωρώ αρνητικό το γεγονος πως το snow δεν θα μπορεί να εγκαγτασταθεί σε παλιά μηχανήματα! Επιλέγω την εξέλιξη από τον συμβιβασμό!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Να δούμε εάν θα σε προλάβω: Σήμερα το πρωί παρήγγειλα κι εγώ το Snow Leopard από το Amazon.co.uk. Κι εγώ αυτό έκανα από το link που έδωσα όμως δυστυχώς λέει ότι κυκλοφορεί στις 4/9 και όχι στις 28/8
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Κι εγώ αυτό έκανα από το link που έδωσα όμως δυστυχώς λέει ότι κυκλοφορεί στις 4/9 και όχι στις 28/8 Το e-mail που μου έστειλε το amazon αναγράφει ότι εκτιμώμενη ημερομηνία αποστολής (estimated shipping) είναι η 3η Σεπτεμβρίου.
waves Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Έχει κανείς ιδέα, πότε θα διατίθεται στα ελληνικά καταστήματα; Sorry! Αυτό το post πήγαινε για το snowleopard. Paredwse κάνε κάτι
giorgos_k Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Πότε να περιμένουμε να έρθει Ελλάδα? Και θα το δίνουν εδώ 29ε? Σκέφτομαι να ρίξω pre-order στο amazon αλλά θα μου τη βιδώσει αν έρθει πρώτα στα καταστήματά μας.. Πείτε ντε να παραγγείλουμε κ μείς...παρτάκιδες..
daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Στο amazon κάνεις pre-order αλλά δε χρεώνεσαι άμεσα και μπορείς να ακυρώσεις μέχρι να αποσταλεί. Τώρα, ένα άλλο θέμα που με απασχολεί, αυτόν των time machine backups. Πριν κάνω upgrade, θα κάνω ένα backup. Αφού βάλω το snow leopard, τί θα γίνεται με τα backup του time machine; Θα ζητήσει να αρχίσει τα backup από την αρχή σβήνοντας το παλιό; Αν είναι έτσι, δε θα μπορώ να γυρίσω σε leopard αν θελήσω μέσω time machine. Θα κάνει incremental backup στο ήδη υπάρχον από το Leopard; Δε θα είναι λίγο μπέρδεμα ένα incremental backup σε διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικού; Τί θα γίνει αν πάω να επαναφέρω ένα αρχείο συστήματος από πριν ένα μήνα; Και ένα link: http://snowleopard.wikidot.com/ (συμβατότητα λογισμικού με snow)
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Στο amazon κάνεις pre-order αλλά δε χρεώνεσαι άμεσα και μπορείς να ακυρώσεις μέχρι να αποσταλεί. Τώρα, ένα άλλο θέμα που με απασχολεί, αυτόν των time machine backups. Πριν κάνω upgrade, θα κάνω ένα backup. Αφού βάλω το snow leopard, τί θα γίνεται με τα backup του time machine; Θα ζητήσει να αρχίσει τα backup από την αρχή σβήνοντας το παλιό; Αν είναι έτσι, δε θα μπορώ να γυρίσω σε leopard αν θελήσω μέσω time machine. Θα κάνει incremental backup στο ήδη υπάρχον από το Leopard; Δε θα είναι λίγο μπέρδεμα ένα incremental backup σε διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικού; Τί θα γίνει αν πάω να επαναφέρω ένα αρχείο συστήματος από πριν ένα μήνα; Και ένα link: http://snowleopard.wikidot.com/ (συμβατότητα λογισμικού με snow) Μετά την αναβάθμιση σου κρατάει τα πάντα από το leopard και δεν σου σβήνει τίποτα απολύτως (εμφανίζονται κανονικά όλες οι προηγούμενες ημερομηνίες). Απλά μετά την αναβάθμιση, στο πρώτο backup θα πρέπει να μεταφέρει προς το time machine κάπου στα 6GB data. Τώρα για το τί θα κάνει σε αρχεία συστηματος που θα είναι από το leopard, δεν έχω ιδέα! Υποθέτω πως δεν θα έχει νόημα να μεταφέρει system files τα οποία έχουν αναβαθμιστεί... (δεν το δοκίμασα)
haHa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δεν χρειάζεται να ρωτήσω τίποτα από τη στιγμή που μπαίνεις στη λογική να συγκρίνεις 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα! Η αντοχή στο χρόνο έχει μέσα της και τον παράγονται Ποιότητα που έχει να κάνει με τον τρόπο που κανει κανείς τη δουλειά του!Δεν μπορώ να μπω στη λογική να δω ένα mac σαν 2 ξεχωριστά πράγματα (hardware-software)! Κι ομως εκανες συγκριση: μιλησες για pc που θα σερνοταν με windows 7.. Αν θεωρεις οτι το pc θα σερνοταν , σκεψου τι θα εκανε ενας mac ιδιας εποχης (πχ 4 ετων) χωρις καν το τελευταιο λειτουργικο.. Αλλα οπως προβλεψαμε, δεν ρωτησες.. Απλα πεταξες την ατακα-ανακριβεια.(και εκει εγκειται η διαφωνια μου) Και όχι, δεν θεωρώ αρνητικό το γεγονος πως το snow δεν θα μπορεί να εγκαγτασταθεί σε παλιά μηχανήματα! Επιλέγω την εξέλιξη από τον συμβιβασμό! Φιλε δεν διαφωνω.. Απλα θυμαμαι πολλους που δεν ελεγαν το ιδιο για τα λειτουργικο της ms .. Δυο μετρα και δυο σταθμα..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Κι ομως εκανες συγκριση:μιλησες για pc που θα σερνοταν με windows 7.. Αν θεωρεις οτι το pc θα σερνοταν , σκεψου τι θα εκανε ενας mac ιδιας εποχης (πχ 4 ετων) χωρις καν το τελευταιο λειτουργικο.. Έχω ppc που τρέχει leopard 10.5.8, πολύ καλύτερα από ότι τρέχει ένα PC της ίδιας ηλικίας τα vista... Δεν τα λέω θεωρητικά, με βάση τις εμπειρίες μου τα γράφω! Anyway!
djmike Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 εννοειται πως mac 4 χρονων παιζει μια χαρα leopard.... καμία σχέση με vista
daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Το amazon.co.uk άλλαξε την ημερομηνία κυκλοφορίας στην ποθητή: "This item will be released on August 28, 2009."
Whiteyez Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Έχω ppc που τρέχει leopard 10.5.8, πολύ καλύτερα από ότι τρέχει ένα PC της ίδιας ηλικίας τα vista... Δεν τα λέω θεωρητικά, με βάση τις εμπειρίες μου τα γράφω! Anyway! +1 Όσο και να γράφεις billdanos δυστυχώς κάποιοι δεν πρόκειται να καταλάβουν και συνεχίζουν να λένε τα ίδια και τα ίδια..
nikoscheng Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 λιστα συμαβατοτητας Snow Leopard Compatibility http://snowleopard.wikidot.com/
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 λιστα συμαβατοτητας Snow Leopard Compatibility http://snowleopard.wikidot.com/ Έχω κάποιες επιφυλάξεις για αυτή τη λίστα! πχ το istat menus δεν λειτουργεί για την ώρα (παρά μόνο το widget) και στο site τους έχει ανακοίνωση πως δεν λειτουργεί ακόμη με το snow και ετοιμάζουν update!
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Γενικά εσείς που εγκαταστήσατε, τι γίνεται με ασυμβατότητες; Ένας γνωστός μου έχει ένα ρητό για τα λειτουργικά: πάντα βάζουμε νέο λειτουργικό μετά το πρώτο update (δηλαδή το 10.6.1), αλλά με τρώνε τα χέρια μου να πάρει... Πώς πάμε, λοιπόν, με τα παλιά προγράμματα; Συγκεκριμένα, τι ΔΕΝ λειτουργεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.