djmike Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δηλαδη μηχανηματα που εχουν βγει λιγοτερο απο 4 χρονια πριν δεν μπορουν καν να τρεξουν το τελευταιο λειτουργικο.. Και καποιοι κατηγορουσαν τα windows που δεν μπορουσαν να τρεξουν ανετα σε παλιοτερα μηχανηματα . I am just kidding, αλλα πως αλλαζουν οι καιροι και πως φαινεται πσο λαθος εκαναν μερικοι .. κατά τη γνώμη μου το snow leopard δεν είναι νέο λειτουργικό... και δεν είναι και τόσο απαραίτητη η αναβάθμιση απλά "αφαιρεί" την υποστήριξη τώρα που δεν έχει νέα καλούδια για να μην έχει γκρίνιες στο νέο λειτουργικό (10.7)
Cue Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Γενικά η Apple έχει την "ρετσινιά" του pushing forward χωρίς να την νοιάζουν τα backwards compatibilities (see mini display port). Δεδομένου ότι μέχρι το Leopard (από το Cheetah) είχε υποστήριξη για PowerPC και όλα αυτά τα χρόνια τα updates όχι μόνο ήταν απροβλημάτιστα αλλά βελτίωναν και το overall performance, κάποια στιγμή έπρεπε να κάνει το μεγάλο βήμα. Πάνε 4 χρόνια όπως λες και εσύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Για τους printers, εβαλε επιτελους η apple μυαλο και ακολουθησε το σωστο δρομο.. Κερδισε και 3-4gb σε χωρο..(τωρα που καποιοι λεγανε για το πλεονεκτημα των προεγκατεστημενων drivers, φανταζομαι καταλαβαν ποσο λαθος ηταν) Για τις υπολοιπες συσκευες?? Εκει μαλλον ειναι επιστημονικη φαντασια να συνδεεις μια συσκευη και να μην χρειαζεται να κανεις τιποτα.... Αν βαλεις μια καμερα, ενα tv tuner κλπ θα κατεβασει drivers αυτοματα?? Μηπως τωρα το καταλαβες? Κατάλαβα ότι σου είναι τρομερά δύσκολο να πεις ένα "ΟΚ, έκανα λάθος. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά να βάλει drivers για τους εκτυπωτές στο ίντερνετ". Τουλάχιστον αυτήν την φορά στον χαρακτηρισμό "επιστημονική φαντασία" πρόσθεσες ένα "μάλλον". Το ξέρω ότι και τότε μιλούσες αφενός για τους εκτυπωτές και αφετέρου για όλες τις υπόλοιπες συσκευές. Είναι προφανές, όμως, ότι τότε θεωρούσες αδιανόητο αυτό που τώρα είναι πραγματικότητα (πλέον βάζεις "μάλλον επιστημονική φαντασία", και καλά κάνεις). Δεν το προχωράω άλλο, δε θέλω να πάει και αλλού η συζήτηση. Φιλικά έκανα το ποστ, δεν πήγαινα για καυγά. Μη μου γράφεις, όμως, "μήπως τώρα το κατάλαβες;" για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν κατάλαβε.
EstellePr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Κι επειδή μ' έτρωγε το χέρι μου, μόλις πέρασα τα snow..! Πρέπει να τα ψάξω. Ναι, πρέπει. Γτ έκαναν transparent τα options των εικονιδίων του dock? Μόνο εμένα δεν αρέσει?
darklordvader77 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 4 μερες δεν μπορουσες να περιμενεις.. Μην ανυσηχεις παντως γι αυτο, λογικα (οπως παντα) θα βγουνε προγραμματα customization ή terminal tips για το 10.6 οποτε δεν θα χεις προβλημα..
EstellePr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 4 μερες δεν μπορουσες να περιμενεις.. Μην ανυσηχεις παντως γι αυτο, λογικα (οπως παντα) θα βγουνε προγραμματα customization ή terminal tips για το 10.6 οποτε δεν θα χεις προβλημα.. Έεεεεεεεελα μωρεεεεεεεεέ, θα τα ξαναπεράσωωωωωωωωω!! Τι να κάνω που ήθελα να τα δώ?? Αν κ ακόμη δεν έχω εντοπίσει σημαντικές διαφορές, εκτός του quicktime player, που ΔΕΝ υποστηρίζει κάποια φορμάτ. Πρέπει να το ψάξω καλά μου φαίνεται..
kdiamant Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα! Έχω αγοράσει ένα Mac Book Pro Unibody αν θυμάμαι καλά τον Φεβρουάριο. Ισχύει σε εμένα το upgrade ή πρέπει να αγοράσω το full πακέτο?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δηλαδη μηχανηματα που εχουν βγει λιγοτερο απο 4 χρονια πριν δεν μπορουν καν να τρεξουν το τελευταιο λειτουργικο.. Και καποιοι κατηγορουσαν τα windows που δεν μπορουσαν να τρεξουν ανετα σε παλιοτερα μηχανηματα . I am just kidding, αλλα πως αλλαζουν οι καιροι και πως φαινεται πσο λαθος εκαναν μερικοι .. Με τη διαφορά ότι μηχανήματα 4 ετών και βάλε είχαν ήδη χαρακτηριστικά που τώρα βλέπεις στα win7 και χαίρεσαι! Αυτά τα μηχανηματα μια χαρά θα λειτουργούν με το λειτουργικό που ήδη έχουν και θα το προτιμούσα αν είχα τόσο παλιό μηχάνημα, από το να μου δώσεις τη δυνατότητα να βάλω ένα νέο λειτουργικό με το οποίο θα σέρνομαι (βλέπε αρχαία pc με windows 7...) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:24 ---------- Καλησπέρα! Έχω αγοράσει ένα Mac Book Pro Unibody αν θυμάμαι καλά τον Φεβρουάριο. Ισχύει σε εμένα το upgrade ή πρέπει να αγοράσω το full πακέτο? Ισχύει το upgrade με τα 29$ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:26 ---------- Μόνο εμένα δεν αρέσει? Ναι!
kdiamant Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ! Κάτι ακόμα. Αν πάρω το upgrade θα μπορώ κανονικά να κάνω install τα Snow Leopard απο format ή μόνο σαν upgrade πάνω απο Leopard πρώτα? Διάβασα απο άλλους ότι γίνεται και απο άλλους ότι δεν ισχύει τι τελικά ισχύει? Κάτι ακόμα. Στα Snow Leopard υπάρχει πλέον το cut? (cut, copy, paste). Όχι πως μου έλειψε πολύ αλλά θα το ήθελα. Επίσης προστέθηκε επιτέλους (για εμένα η απαράδεκτη μέχρι σήμερα έλειψη), υποστίρηξη multisession disc και στην εγγραφή DVD ή όχι ακόμα?
Cue Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Προσωπικά από το πρωί που έχω φάει την ώρα μου να το ψάχνω έχω βρει τις παρακάτω απαντήσεις. Το αντίστοιχο του Leopard ήθελε το Tiger installed Το αντίστοιχο του Panther (αν θυμάμαι καλά) ήθελε απλά να βάλεις το CD για να κάνει verify. Όπως και να χει, όλες οι επιλογές θα είναι διαθέσιμες, "Erase and Install", "Archive and Install", "Upgrade". Υπομονή μέχρι την Παρασκευή για να μάθουμε από πρώτο χέρι. Αύριο στέλνω τα χαρτιά για το Up-to-Date.
vag3d Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Πάντως παιδιά, η μετάβαση απο 32 bit σε 64 bit είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα γενικώς για τα computers της εποχής μας. Εγώ πάντως είμαι στον δρόμο για την αγορά του πρώτου μου mac (πιστεύω οτι αν όχι φέτος το χειμώνα ...του χρόνου Ιανουάριο - πρώτα να δω τι αναβαθμίσεις θα κάνουν σε σχέση με την μετάβαση στα 64bit - θα έχω αγοράσει τον πρώτο μου Mac). Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που είδα το Snow στο apple store σήμερα με την ανακοίνωση οτι θα κυκλοφορήσει σε 4 μέρες. Ανυπομονώ να δω αν θα γίνουν αλλαγές και στο hardware στα επόμενα μοντέλα. Πχ. θα μου άρεσε να δω Qcore CPU στους iMac καθώς επίσης και περισσότερα απο 2 Slot για RAM (και γενικότερα σε όλα τα μηχανήματα περισσότερα Slot για RAM). Αυτό θα μείωνε αρκετά το κόστος για αναβάθμιση σε RAM (άλλωστε iMac και MBP και Mac Mini έχουν τεχνολογία Laptop μέσα τους όσον αφορά το hardware). Άλλο πράγμα είναι 2 X 4GB Ram και άλλο 4 Χ 2 GB σάν κόστος. Μέρα με την νύκτα..., και επειδή η έλευση των 64 Bit (με το Snow) μεταξύ άλλων έρχεται να προσφέρει δυνατότητα εκμετάλλευσης RAM ...μπόλικης RAM, πιστεύω οτι θα αποτελέσει μία απο τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις της apple στα μηχανήματά της σε σχέση με την έλευση του Snow (δεν θέλω να αναφερθώ στις κάρτες γραφικών σε αυτό το Thread). Γενικά πάντως στα computer, θα έλεγα πως κάποια στιγμή, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να κοπεί το "νήμα της συμβατότητας προς τα πίσω" (πράγμα απαραίτητο για την εξέλιξη των υπολογιστών ανα καιρούς).
mastermind88 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα Παίδες. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με την αγορά του Snow Leopard. Θα μπορούμε να το αγοράσουμε από το amazon.com ή θα περιμένουμε να το φέρει το αγγλικό? Μήπως υπάρχουν και άλλα καταστήματα (Αμερική ή Ευρώπη) από όπου μπορούμε να το προμηθευτούμε?!
Whiteyez Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δεν μπορείς να περιμένεις λιγάκι να δείς και εδώ Ελλάδα τα καταστήματα που θα το φέρουν;
daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 [ame]http://www.amazon.co.uk/Mac-OS-Snow-Leopard-DVD/dp/B001XCWGJC/[/ame] (παραδίδει και Ελλάδα)
haHa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Κατάλαβα ότι σου είναι τρομερά δύσκολο να πεις ένα "ΟΚ, έκανα λάθος. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά να βάλει drivers για τους εκτυπωτές στο ίντερνετ". Τουλάχιστον αυτήν την φορά στον χαρακτηρισμό "επιστημονική φαντασία" πρόσθεσες ένα "μάλλον". Το ξέρω ότι και τότε μιλούσες αφενός για τους εκτυπωτές και αφετέρου για όλες τις υπόλοιπες συσκευές. Είναι προφανές, όμως, ότι τότε θεωρούσες αδιανόητο αυτό που τώρα είναι πραγματικότητα (πλέον βάζεις "μάλλον επιστημονική φαντασία", και καλά κάνεις). Δεν το προχωράω άλλο, δε θέλω να πάει και αλλού η συζήτηση. Φιλικά έκανα το ποστ, δεν πήγαινα για καυγά. Μη μου γράφεις, όμως, "μήπως τώρα το κατάλαβες;" για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν κατάλαβε. Και εγω φιλικα εκανα το ποστ και για αυτο ειπα οτι επιτελους η apple εβαλε μυαλο και δεν συμπεριλαμβανει τους drivers των εκτυπωτων στην εγκατασταση..(τα καταφερε επιτελους, μετα απο μερικα χρονια που ηδη το εκανε η ms και για την apple κατι τετοιο ηταν επιστημονικη φαντασια ) Ειναι μια προοδος αυτην , παρολο που πριν λιγο καιρο εσυ ελεγες οτι ηταν καλυτερο το αντιθετο.... Για την ευκολια που εχουν τα windows με τους drivers με τις περισσοτερες συσκευες που θα συνδεσεις το ξεχασαμε ε? Ισως στο επομενο λειτουργικο σε μερικα ακομα χρονια καταφερει την ευκολια που εχουν τα windows χρονια τωρα.. Τωρα κατι τετοιο ειναι επιστημονικη φαντασια, ισως στο μελλον το καταφερει. (οπως μεχρι προσφατα ηταν το ιδιο και για τους εκτυπωτες) Υ.Γ.: Για το ποιος παει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα, σκεψου ποιος ειναι αυτος που παρουσιαζει σαν πλεονεκτημα, αυτο που τοσο καιρο ειχαν τα windows και το κατεκρινε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.