Προς το περιεχόμενο

Memory test

speedy23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια σημερα τ'απογευμα εγινε μια στιγμιαια διακοπη ρευματος στο σπιτι και το pc εκανε επανεκκινηση(δεν δουλεψε το Ups) και μου εκανε απο μονο του ενα memory test.Απο τοτε και μετα,καθε restart που κανω ή ανοιγω τον υπολογιστη,κανει αυτο το σπαστικο τεστ που διαρκει καμποση ωρα.Παταω esc ή το spacebar μηπως και το ακυρωσει και μπει κατευθειαν στα windows,αλλα αυτο συνεχιζει απτοητο.Εχετε να προτεινετε τιποτα?

Δημοσ.

Φιλε δεν έινια μέμορυ τέστ αλλα chkdsk δηλαδή έλεγχοσ δίσκου πάρε αμέσως backup γιατί ο δίσκος μάλλον ''χτύπησε''

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος?Ρωταω διοτι το γραφει κιολας οτι κανει memory test.

Mηπως μπορει ν'αλλαχτει κατι μεσα απο το bios και μα μην κανει αυτο πραγμα?

Δημοσ.

Όπως γράφει και ο φίλος παραπάνω, κάνει check disk και πιθανόν κάποια στιγμή να έχεις πρόβλημα. Δοκίμασε με το hdtune αν ο δίσκος είναι εντάξει. Μπορείς να δοκιμάσεις και το πρόγραμμα που έχει η εταίρα του δίσκου σου (wd, seagate κλπ) και κάνει έλεγχο το σκληρό σου. Κάνε συχνά backup!

Δημοσ.

Το εκανα check με το Hdtune και μου εβγαλε health status ok.Tωρα κανω και ενα chkdsk για να δω τι θα μου βγαλει.

Δημοσ.

Δε νομίζω να έχει πρόβλημα ο δίσκος. Από τη στιγμή που έγινε επανεκίνηση λόγο ρεύματος πιθανόν έχουν χαθεί οι ρυθμίσεις του bios και όταν ξεκινάς κάνει ένα memory test. Έλεγξε αν το Quick Boot στις ρυθμίσεις του bios είναι Enabled. Για καλο και για κακό κάνε ένα reset στο bios.

Υ.Γ αν έχεις βάλει καποια συσκευή usb μπορεί να στο κάνει αυτό.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τα tips.Που τοο βρισκω αυτο το quick boot μεσα στο bios?Ειναι στα advanced settings?

Οσον αφορα για το usb,μονο το ενα controller ειναι παντα συνδεδεμενο σε μια usb.

Δημοσ.

Αν μου πεις ποιο mobo εχεις θα σου πω ακριβως τις ρυθμίσεις. Αλλά συνήθως είναι στο Boot Configuration Settings.

Δοκίμασε να βγάλεις τον controller.

Δημοσ.

Μια Gigabyte GA-G31M-ES2L εχω.Οσο το εψαξα παντως δεν βρηκα καποια επιλογη αναλογη.Τωρα αν δεν μπορω μεσω αυτου,ποιες ειναι οι αλλες λυσεις?Restore default settings στο bios μπας και στρωσει ξανα ή κανα bios update?

Δημοσ.

Μπορείς και reset bios να κάνεις. Δοκίμασε και με το σκληρό, την κάρτα γραφικών και τις μνήμες συσνδεδεμένες αν σου κάνει το ίδιο (αποσύνδεσε οπτικό, card reader, κάρτες επέκτασεις στις pci θύρες). Κάνε ένα τσεκ και τις μνήμες σου.

Δημοσ.

Κάνε ένα reset στο bios βγάζοντας τη μπαταρία για ένα λεπτό και αν δεν γίνει τπτ στείλε μας μια εικόνα από την οθόνη που σου βγάζει.

Δημοσ.

Εφαγα τον κοσμο ολο να βρω την λυση μεσα απο τοσες αναζητησεις σε σαιτ και μεσα στο Bios και η λυση βρεθηκε τελικα με το να βγαλω τις μνημες και να τις ξαναβαλω στην θεση τους.Lol και παλι lol.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...