Moderators Malthador Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Όχι, δεν το βλέπει σαν εξωτερική μονάδα αποθήκευσης. Χωρίς jailbrake, η μόνη επικοινωνία μεταξύ υπολογιστή και iPhone γίνεται μέσω του iTunes και δεν υπάρχει έκδοση του iTunes για Linux. Υπάρχει μόνο για Mac OS X και Windows. Ωραία, έστω ότι γίνεται μέσω iTunes. Όσα .mp3's έχω αγορασμένα από το play.com μπορώ να τα περάσω στο iphone; Ή πρέπει να τα ξανακατεβάσω από iTunes;
georgeadams Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, όσα τραγούδια (DRM-free) έχεις στον υπολογιστή σου, μπορείς να τα περάσεις χωρίς περιορισμούς στο iTunes και κατ' επέκταση στο iPhone. Υ.Γ. Διόρθωση: ο υπολογιστής βλέπει το iPhone ως εξωτερική μονάδα αποθήκευσης αλλά ΜΟΝΟ για τις φωτογραφίες ή/και βίντεο που έχουμε τραβήξει με την κάμερα του.
BlackScorpionX Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) iphone 3gs Απενεργοποιημένο το 3g και το wi-fi. Μπαίνω στο google maps app και στα email και μου βγάζει τους χάρτες κανονικά (και καινούρια mail κανονικά)! Τι παίζει; Χρεώνομαι; Τι χρέωση υπάρχει; (Cosmote έχω) Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2009 από BlackScorpionX
georgeadams Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Έχεις απενεργοποιήσει το 3G, όχι όμως το EDGE (ή GPRS). Δηλαδή, εξακολουθείς να κατεβάζεις δεδομένα μέσω της Cosmote απλώς σε χαμηλότερη ταχύτυτα σε σχέση με το 3G. Για να το επιβεβαιώσεις, όταν είναι ενεργό το EDGE θα δεις να υπάρχει μια τελεία πάνω αριστερά στην οθόνη, δεξιά από το όνομα του δικτύου σου, εκεί που κανονικά εμφανίζεται η ένδειξη 3G. Για να μην συνδέεται καθόλου μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να του διαγράψεις τη ρύθμιση του APN. Θα πας στο: Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Δίκτυο -> Κινητό δίκτυο δεδομένων και στην κατηγορία Δεδομένα θα διαγράψεις αυτό που γράφει στο πεδίο APN.
BlackScorpionX Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Το έχω στα Αγγλικά και δεν ξέρω πως να κάνω να φαίνεται Ελληνικά και δεν ξέω πως στο καλό γίνεται. Settings > general > network μέχρι εκεί. μετά δε βρίσκω το αντίστοιχο κινητό δίκτυο δεδομένων
georgeadams Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Κινητό δίκτυο δεδομένων: Cellular Data Network. Είναι ακριβώς από κάτω από το διακόπτη απ/ενεργοποίησης του 3G. Για να επιλέξεις να βλέπεις τα μενού στα ελληνικά, πας στο Settings > General > International > Language (εννοείται πως πρέπει να έχεις έκδοση λογισμικού 3.0 ή νεώτερη αλλιώς δεν βγάζει επιλογή για ελληνικά μενού).
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Κινητό δίκτυο δεδομένων: Cellular Data Network. Είναι ακριβώς από κάτω από το διακόπτη απ/ενεργοποίησης του 3G. Για να επιλέξεις να βλέπεις τα μενού στα ελληνικά, πας στο Settings > General > International > Language (εννοείται πως πρέπει να έχεις έκδοση λογισμικού 3.0 ή νεώτερη αλλιώς δεν βγάζει επιλογή για ελληνικά μενού). Παίζει και να μην το έχει καν αυτό το μενού αναλογα με τον provider του που περάστηκαν οι ρυθμίσεις αυτόματα! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλει άλλη sim από άλλη εταιρία για να εμφανιστεί το σχετικό μενού!
BlackScorpionX Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Τι να πω ρε παιδιά, ευχαριστώ πραγματικά για την προσπάθεια αλλά και με το ελληνικό μενού (σιγά τι θα άλλαζε δηλαδή ) πάλι μέχρι το δίκτυο φτάνω. Το κινητό δίκτυο δεδομένων δεν το βρίσκω! Δεν υπάρχει δηλαδή εκτός και αν είμαι στραβός και δεν το βλέπω! Οι επιλογές που έχω εγώ στο δίκτυο είναι Enable 3g (off) Data Roaming (off) Internet Tethering (off) VPN (Not configured) Wi-Fi (Not connected) Όταν πάω στο Settings > General > Usage έχει μια "καρτέλα" ας πούμε που λέει cellular network data αλλά φυσικά δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις τίποτα ή να απενεργοποιήσεις αφού είναι καθαρά για πληροφοριακούς λόγους. Δεν ξέρω, μήπως έχουμε διαφορετικό μενού; Εγώ το αγόρασα πολύ πρόσφατα (την Κυριακή για την ακρίβεια. Φαντάζομαι θα υπάρχει ένας τρόπος να το απενεργοποιήσω...Όχι τίποτα άλλο δεν μπορώ να καταλάβω αν λειτουργεί από το 3g ή από το wi-fi ή από αυτό! argh!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Τι να πω ρε παιδιά, ευχαριστώ πραγματικά για την προσπάθεια αλλά και με το ελληνικό μενού (σιγά τι θα άλλαζε δηλαδή ) πάλι μέχρι το δίκτυο φτάνω. Το κινητό δίκτυο δεδομένων δεν το βρίσκω! Δεν υπάρχει δηλαδή εκτός και αν είμαι στραβός και δεν το βλέπω!Οι επιλογές που έχω εγώ στο δίκτυο είναι Enable 3g (off) Data Roaming (off) Internet Tethering (off) VPN (Not configured) Wi-Fi (Not connected) Όταν πάω στο Settings > General > Usage έχει μια "καρτέλα" ας πούμε που λέει cellular network data αλλά φυσικά δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις τίποτα ή να απενεργοποιήσεις αφού είναι καθαρά για πληροφοριακούς λόγους. Δεν ξέρω, μήπως έχουμε διαφορετικό μενού; Εγώ το αγόρασα πολύ πρόσφατα (την Κυριακή για την ακρίβεια. Φαντάζομαι θα υπάρχει ένας τρόπος να το απενεργοποιήσω...Όχι τίποτα άλλο δεν μπορώ να καταλάβω αν λειτουργεί από το 3g ή από το wi-fi ή από αυτό! argh! Το είπα και πριν! Βάλε άλλη κάρτα sim εκτός cosmote και θα εμφανιστεί!
BlackScorpionX Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Καλώς θα το κοιτάξω μόλις βρεθεί άλλη κάρτα στα χέρια μου! Πάντως αυτό είναι κάπως χαζό. Δηλαδή άμα θέλω να το απ/ενεργοποιήσω θα πρέπει να βάζω άλλη κάρτα; Τελικά όταν χρησιμοποιείς αυτή τη δυνατότητα, τι χρέωση υπάρχει; Επιπλέον ερωτήσεις: Χρειάζονται κάποιες extra ρυθμίσεις για το wi-fi και το 3g? Το VPN που μου λέει not configured τι είναι; Και τί είδους configuration χρειάζεται; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:19 ---------- Λοιπόόόόόόόόν το δοκίμασα και όντως μου έβγαλε αυτό το πεδίο αλλά GUESS WHAT στο πεδιο ΑΡΝ δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ! LOL! Πήγα σε ένα κατάστημα Γερμανός (δεν κάνω διαφήμιση ούτε δυσφήμηση. Η αλήθεια είναι.) Ο υπάλληλος εκεί δεν ήξερε. Κάλεσε το 1212 και ΟΥΤΕ ο υπάλληλος απο το 1212 ήξερε. Άρα;;; Τι κάνουμε; Πώς θα ξέρω εγώ πότε θα μπαίνω στο internet από το δίκτυο του παρόχου, πότε απο το 3g και πότε από το wi-fi, αν δεν μπορώ να ενεργοποιήσω / απενεργοποιήσω αυτό το μυστήριο που κανείς δε φαίνεται να αναφέρει / ξέρει. Τι στο καλό, άμα δεν ξέρουν στο 1212 ποιος μπορεί να με βοηθήσει;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Καλώς θα το κοιτάξω μόλις βρεθεί άλλη κάρτα στα χέρια μου! Πάντως αυτό είναι κάπως χαζό. Δηλαδή άμα θέλω να το απ/ενεργοποιήσω θα πρέπει να βάζω άλλη κάρτα; Τελικά όταν χρησιμοποιείς αυτή τη δυνατότητα, τι χρέωση υπάρχει; Επιπλέον ερωτήσεις: Χρειάζονται κάποιες extra ρυθμίσεις για το wi-fi και το 3g? Το VPN που μου λέει not configured τι είναι; Και τί είδους configuration χρειάζεται; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:19 ---------- Λοιπόόόόόόόόν το δοκίμασα και όντως μου έβγαλε αυτό το πεδίο αλλά GUESS WHAT στο πεδιο ΑΡΝ δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ! LOL! Πήγα σε ένα κατάστημα Γερμανός (δεν κάνω διαφήμιση ούτε δυσφήμηση. Η αλήθεια είναι.) Ο υπάλληλος εκεί δεν ήξερε. Κάλεσε το 1212 και ΟΥΤΕ ο υπάλληλος απο το 1212 ήξερε. Άρα;;; Τι κάνουμε; Πώς θα ξέρω εγώ πότε θα μπαίνω στο internet από το δίκτυο του παρόχου, πότε απο το 3g και πότε από το wi-fi, αν δεν μπορώ να ενεργοποιήσω / απενεργοποιήσω αυτό το μυστήριο που κανείς δε φαίνεται να αναφέρει / ξέρει. Τι στο καλό, άμα δεν ξέρουν στο 1212 ποιος μπορεί να με βοηθήσει; Δεν είχε τιποτα γιατί μιας και άλλαξες την κάρτα sim οι ρυθμίσεις άλλαξαν. Εχω την εντύπωση (και διορθώστε με αν κανω λαθος) πως το APN θα ξαναμπεί αυτόματα όταν κάνεις sync από το itunes με την αρχική σου κάρτα sim και θα σου ζητήσει να περάσει το "carrier update". Αν εκεί πεις να μην εγκατασταθεί ίσως μπορείς να πειράζεις το APN χειροκίνητα. Μπορεί όμως και να κανω λάθος μιας και εγώ έχω το iphone με την Wind για την οποία δεν υπάρχουν επίσημες ρυθμίσεις και έτσι μπορώ και τα περνάω χειροκίνητα!
BlackScorpionX Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Ξαναέβαλα κανονικά την κάρτα sim και έκανα sync από το itunes αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Προς το παρόν άνοιξα το 3g. Έχω που έχω δωρεάν δεδομένα, τουλάχιστον ας χρεώνονται εκεί και όχι κάπου που δεν ξέρω. (Εδώ που τα λέμε, δεν είμαι και σίγουρος ότι τώρα αν μπω στο internet θα είναι μέσω 3g ή από το δίκτυο της cosmote, lol)
haHa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Ή εχεις μπερδευτει ή μας εχεις μπερδεψει.. Για να μπεις στο internet μεσω κινητου υπαρχουν ΜΟΝΟ 2 τροποι: α) μεσω wifi , που φυσικα δεν πληρωνεις τιποτα στον παροχο κινητης τηλεφωνιας(στην δικη σου περιπτωση cosmote) β) μεσω δικτυου κινητης τηλεφωνιας, που φυσικα θα πληρωνεις κατι(παγιο ή ογκοχρεωση) στον παροχο, την cosmote. Οταν μπαινεις μεσω δικτυου κινητης τηλεφωνιας, θα μπαινεις αναλογα το σημα/καλυψη που εχεις με ταχυτητες 3g/edge/gprs. Με λιγα λογια, οταν μπαινεις με 3g, τοτε μπαινεις μεσω του δικτυου της cosmote! Αν απενεργοποιησεις το 3g, τοτε παλι θα μπαινεις στο internet (με ιδια χρεωση) μεσω cosmote απλως με πιο αργες ταχυτητες.
BlackScorpionX Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ή εχεις μπερδευτει ή μας εχεις μπερδεψει.. Για να μπεις στο internet μεσω κινητου υπαρχουν ΜΟΝΟ 2 τροποι: α) μεσω wifi , που φυσικα δεν πληρωνεις τιποτα στον παροχο κινητης τηλεφωνιας(στην δικη σου περιπτωση cosmote) β) μεσω δικτυου κινητης τηλεφωνιας, που φυσικα θα πληρωνεις κατι(παγιο ή ογκοχρεωση) στον παροχο, την cosmote. Οταν μπαινεις μεσω δικτυου κινητης τηλεφωνιας, θα μπαινεις αναλογα το σημα/καλυψη που εχεις με ταχυτητες 3g/edge/gprs. Με λιγα λογια, οταν μπαινεις με 3g, τοτε μπαινεις μεσω του δικτυου της cosmote! Αν απενεργοποιησεις το 3g, τοτε παλι θα μπαινεις στο internet (με ιδια χρεωση) μεσω cosmote απλως με πιο αργες ταχυτητες. Καλά το ότι έχω μπερδευτεί είναι σίγουρο! Αφού κανείς σε κανένα κατάστημα ή γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης δε μου είπε αυτά που μου είπατε εσείς! Τραγικό;;; Ευχαριστώ πάντως και νομίζω ότι έχεις δίκιο απλά και εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχε και άλλος τρόπος, δεν είχα ιδέα δηλαδή για edge & gprs. Νόμιζα ότι υπηρχαν μόνο το 3g και το wi-fi. Καταλαβαίνεις την έκπληξή μου όταν τα απενεργοποίησα και τα 2 και ξαναμπήκα στο internet! Πάντως τι νόημα έχει λοιπόν να έχει κανείς απενεργοποιημένο το 3g αν είναι να μπαίνεις από το απλό δίκτυο στο internet? Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά όπου έχεις σήμα έχεις και 3g έτσι δεν είναι;
georgeadams Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως τι νόημα έχει λοιπόν να έχει κανείς απενεργοποιημένο το 3g αν είναι να μπαίνεις από το απλό δίκτυο στο internet? Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά όπου έχεις σήμα έχεις και 3g έτσι δεν είναι; ΟΧΙ στην Ελλάδα, δυστυχώς! Σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σημεία, ΔΕΝ υπάρχει επαρκές σήμα 3G. Εκεί, ακόμα κι αν έχεις ενεργό το 3G, μπαίνεις με ταχύτητες GPRS. Ο λόγος που στο iPhone υπάρχει διακόπτης απ/ενεργοποίησης του 3G είναι βασικά για οικονομία στη μπαταρία, αλλά και γιατί μερικές φορές, όταν το 3G σήμα δεν είναι καλό, μπορεί να έχεις πρόβλημα στις κλήσεις (πχ να κόβεται μόνη της η γραμμή στη μέση του τηλεφωνήματος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα