400philip Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 μονο επιχειρησεις,μαγαζια,επαγγελματιες σε καποιο ποσοστο καθως και μια μεριδα (οχι μεγαλη) χρηστων αγοραζουν win οι υπολοιπες αδειες ειναι οι με το ζορι πωλησεις της MS με φορητους και επωνυμους σταθερους χοντρικα λεω οτι ενα 40% των χρηστων εχει με καποιον τροπο νομιμες αδειες 40% μάλλον δεν είναι αλλά ναι θα προτιμούσα να αγοράζω ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ φορητο η μη φθηνότερα και να βάζω οτι θέλω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:17 ---------- Μήπως επειδή έχουν γίνει συμφωνίες για να τους προσφέρει φθηνά το λειτουργεικό; Άμα ξεφύγουν από τα standard τα netbooks θα πρέπει να πληρώσουν για άδεια laptop Εμενα πάντως και τα 2 NETBOOKS εχουν XP HOME. Δεν θυμαι αν στην ετικετα λεει κάτι για ΟΕΜ ή για κατασευαστη. ΤΑ XP HOME πωλούνται στα μαγαζια περίπου 70€ δηλάδη αν αγόραζα LAPTOP πόσο θα έρχονταν ? η αν αγόραζα NETBOOK 2-3 € φθηνότερα ? Ας μου δίναν αδειο να βάλω οτι θέλω. DOS και να παιζω RICK DANGEROUS. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:19 ---------- Εσύ δεν είπες πως δοκίμασες τα Vista; Πως τα δοκίμασες χωρίς να τα έχεις; Και αν τα έχεις υποθέτω πως θα πληρώσεις 50€ για να τα αναβαθμίσεις σε 7, έτσι δεν είναι; Όσο για τα Ultimate για πες μου ποιά δυνατότητά τους είναι αυτή που σου χρειάζεται τόσο πολύ και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτήν. Πρόσεξε, δεν λέω πως τα Ultimate δεν έχουν τίποτα παραπάνω από άλλες editions αλλά πραγματικά αμφιβάλλω πολύ στο κατά πόσο σου χρειάζονται εσένα αυτά τα features. Και πέρα από αυτό, μην θεωρείς πως οι άλλες εκδόσεις έχουν κοψίματα από εδώ και από εκεί. Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Ακόμα όμως και έτσι, εφόσον χιλιάδες τεράστιου μεγέθους corporates οργανισμοί και ιδιώτες "βολεύονται" χωρίς Ultimate φαντάζομαι πως το ίδιο μπορείς και εσύ. Αν πάλι όχι τότε σίγουρα μπορείς να εκτιμήσεις τον λόγο για τον οποίο είναι ακριβότερα. Basic εχω ή PREMIUM δεν θυμάμαι. Ναι είναι ακριβότερα για το SECURITY τους και για το AERO. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:21 ---------- Πές τα ρε άνθρωπε μήπως και το καταλάβουν ορισμένοι. Η μια άδεια έχει 20€ και η άλλη 50€, εδώ είναι το παιχνίδι και όχι πως η MS καθορίζει το hardware και άλλες τέτοιες ανοησίες. Και ετσι να είναι ψηφίζω άδειο και να βάζω οτι θέλω εγώ μέσα. Γιατι με το ζόρι να πληρώσω έστω και τα 20 ?
mimidon Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Όντως παιδιά... Δηλαδή ο περιορισμός είναι καθαρά στους κατασκευαστές; Δλδ, αν εγώ ΔΕΝ θέλω το netbook να έχει άδεια Λ/Σ και να αγοράσω μετά τα Windows XP γι αυτά, μπορώ;
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Εμενα πάντως και τα 2 NETBOOKS εχουν XP HOME. Δεν θυμαι αν στην ετικετα λεει κάτι για ΟΕΜ ή για κατασευαστη. ΤΑ XP HOME πωλούνται στα μαγαζια περίπου 70€ δηλάδη αν αγόραζα LAPTOP πόσο θα έρχονταν ? η αν αγόραζα NETBOOK 2-3 € φθηνότερα ? Πάλι δεν το κατάλαβες. Η Microsoft κάνει συγκεκριμένες συμφωνίες με τους κατασκευαστές hardware που θα δίνουν Windows μαζί με τις συσκευές τους. Μια άδεια χρήσης Windows XP ή Vista κοστίζει στον κατασκευαστή περίπου $50 δηλαδή γύρω στα 40€ στα 1000 κομμάτια. Για περισσότερα υπάρχουν επιπλέον εκπτώσεις. Επειδή όμως οι κατασκευαστές netbooks ζήτησαν ακόμα χαμηλότερη τιμή λόγω κάθετης αγοράς, η Microsoft τους έδωσε το δικαίωμα χρήσης "ειδικής άδειας" για netbook στα περίπου $20 (15€) αλλά καθόρισε και το τι hardware είναι μέσα σε αυτή τη συμφωνία γιατί αλλιώς ο κάθε κατασκευαστής θα αγόραζε σε αυτή την τιμή αλλά θα τα έδινε με κάθε laptop ή desktop χρεώνοντας τον πελάτη και κερδίζοντας ο ίδιος περισσότερα. Ή θα τα πουλούσε λιανική όπως κακώς κάνουν με τις OEM εκδόσεις όλα τα μαγαζάκια εδώ στην Ελλάδα. Την καταλαβαίνεις τώρα τη διαφορά; Δεν είναι η MS που καθορίζει το hardware αλλά οι κατασκευαστές hardware που στενοχωριούνται γιατί δεν μπορούν να σε κλέψουν στο ζύγι κοροϊδεύοντας ταυτόχρονα και εσένα και την MS.
400philip Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Αρα οταν ξεκίνησε αυτό το θέμα για το MSI U115, ποιός κλέβει ποιόν ? η MSI εμας ? η MSI την MICROSFT ? η όλοι εμάς ?
million_voices Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 κατσε μισο ποιος αναγκασε τις εταιρειες να προεγκαθιστουν win στα μηχανηματα τους? η MS μηπως?
disqualified Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Εμενα οχι τους θεωρώ νταβατζήδες. Θα αγοράσω οταν και θα αγοράσει πολυς κόσμος οταν αποφασίσουν να υπολογίσουν την αγοραστική δυναμη μας. μα εχεις ηδη πληρωσει πολλακις τη microsoft, μονο εσυ εχεις πληρωσει δυο αδειες netbook + τα μεταχειρισμενα. Για ποια αγοραστικη δυναμη να υπολογισουν μιλας, αφου εισαι ηδη πελατης τους και μαλιστα απο τους ευχαριστημενους!!! τους εχεις ταισει κατ επαναληψην Πραγματικα αδυνατω να καταλαβω το σκεπτικο του δεν υποστηριζω μια εταιρια αλλα της προσφερω χρηματα συνεχως
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 κατσε μισο ποιος αναγκασε τις εταιρειες να προεγκαθιστουν win στα μηχανηματα τους? η MS μηπως? Κανείς. Ή για την ακρίβεια η ίδια η αγορά δηλαδή εσύ και εγώ. Τι λειτουργικό φαντάζεσαι περιμένει ο καταναλωτής όταν αγοράζει laptop ή netbook; Ή μήπως νομίζεις ότι υπάρχουν πολλοί που θα αγόραζαν το μηχάνημα σκέτο χωρίς λειτουργικό; Ακόμα όμως και έτσι αν πας στα online shops εταιρειών όπως Dell, HP και άλλων θα δεις ότι δίνεται η επιλογή αγοράς χωρίς Windows αν κάποιος το επιθυμεί. Και πάλι όμως είναι προς όφελος του τελικού καταναλωτή να πάρει τα Windows μαζί με τη συσκευή, αφού έτσι η επιπλέον χρέωση συμπιέζεται, ενσωματώνεται ή το πολύ - πολύ δύσκολα υπερβαίνει τα 40-50€ σε αντίθεση με τις retail εκδόσεις Windows που κοστίζουν πολύ περισσότερο.
400philip Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 μα εχεις ηδη πληρωσει πολλακις τη microsoft, μονο εσυ εχεις πληρωσει δυο αδειες netbook + τα μεταχειρισμενα. Για ποια αγοραστικη δυναμη να υπολογισουν μιλας, αφου εισαι ηδη πελατης τους και μαλιστα απο τους ευχαριστημενους!!! τους εχεις ταισει κατ επαναληψην Πραγματικα αδυνατω να καταλαβω το σκεπτικο του δεν υποστηριζω μια εταιρια αλλα της προσφερω χρηματα συνεχως Γιαυτο εχει πάει τόσες φορές δικαστήρια για τη μονοπωλιακή της πολιτική. Δεν εχω αλλη λύση ή επιλογή κι εγώ και άλλοι. Και τα NETBOOKS δεν πωλούνται "στεγνα". To LINUX δεν μπορώ να το χρησιμοπιήσω. Δε ξέρω ολες τις λειτουργίες του. Και ολα σχεδόν τα μαγαζιά Η\Υ με WINDOWS εμπορευονται συστήματα οχι LINUX. Δηλαδή με το ζόρι.
million_voices Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 φιλε μου η ιστορια ειναι καθαρα προμοταρισμα και προωθηση πωλησεων για την MS το λογικο θα ηταν να αγοραζες πχ laptop,να αγοραζες win οποιαδηποτε εκδοση γουσταρεις (αν ηθελες win) στο οποιο τιμημα τους και να πληρωνες καποιο ποσο στο μαγαζι να στα εγκαταστησουν αν γινοτανε αυτο και τα win θα ηταν ποιο φτηνα για να αναπληρωσουν χαμενες πωλησεις αλλα και τα μαγαζια ειμαι σιγουρος οτι θα εγκαθιστουσαν τα win δωρεαν ως παροχη στον πελατη για τις 2 αρκετα μεγαλες σε τιμημα αγορες του και λογω του ανταγωνισμου μεταξυ τους
400philip Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Κανείς. Ή για την ακρίβεια η ίδια η αγορά δηλαδή εσύ και εγώ. Τι λειτουργικό φαντάζεσαι περιμένει ο καταναλωτής όταν αγοράζει laptop ή netbook; Ή μήπως νομίζεις ότι υπάρχουν πολλοί που θα αγόραζαν το μηχάνημα σκέτο χωρίς λειτουργικό; Ακόμα όμως και έτσι αν πας στα online shops εταιρειών όπως Dell, HP και άλλων θα δεις ότι δίνεται η επιλογή αγοράς χωρίς Windows αν κάποιος το επιθυμεί. Και πάλι όμως είναι προς όφελος του τελικού καταναλωτή να πάρει τα Windows μαζί με τη συσκευή, αφού έτσι η επιπλέον χρέωση συμπιέζεται, ενσωματώνεται ή το πολύ - πολύ δύσκολα υπερβαίνει τα 40-50€ σε αντίθεση με τις retail εκδόσεις Windows που κοστίζουν πολύ περισσότερο. Τουλαχιστον στον τομέα των φορητών η των υπερφορητών μας αναγκάζει. Στα ΒΤΟ μηχανήματα ενταξει δεν αγοράζεις. Και δεν γνωρίζω κανενα μαγαζί στην Ελλάδα απο τις μεγάλες αλυσιδες που δίνουν PC (φορητα) να σου δίνουν την επιλογή να τα παίρνεις άδεια. Πουλιούνται TURBO-X, Innovator ή Multirama LAPTOPS σκέτα ? Ασε που απο τότε που βγήκαν τα VISTA και την ψιλιάστηκε ο κόσμος και ζητούσε XP στα LAPTOP του οι κατασκευαστες δεν εβγαζαν DRIVERS ΕΠΙΤΗΔΕΣ για XP για να προωθησουν τα VISTA επειδή το επέβαλε κι αυτό η MS.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ρε συ ειπα κατι που δοκίμασα εγώ το καταλαβαίνεις ? εγω οχι οι γνωστοι μου και ο φιλοι μου.Δεν ειπα οτι μπορεί να ισχύει στο επακρο. Πες μας κι εσυ τι δοκίμασες κι οχι τι λένε τα REVIEW ή οι γνωριμίες. διαφορές σε επιδόσεις με το μάτι δεν φαίνονται ανάμεσα σε XP, Vista και 7 εφόσον το hardware είναι καλό... και σε benchmarks οι διαφορές μικρές επίσης, καμία σχέση με τα χάλια που αναφέρεις... δοκιμές και στα 2 PCια μου... κάτι μου λέει ότι δεν μας αρέσουν τα reviews όταν δεν είναι με το "μέρος" μας
neovdr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Γιαυτο εχει πάει τόσες φορές δικαστήρια για τη μονοπωλιακή της πολιτική. Δεν εχω αλλη λύση ή επιλογή κι εγώ και άλλοι. Και τα NETBOOKS δεν πωλούνται "στεγνα". To LINUX δεν μπορώ να το χρησιμοπιήσω. Δε ξέρω ολες τις λειτουργίες του. Και ολα σχεδόν τα μαγαζιά Η\Υ με WINDOWS εμποερυονται οχι LINUX. Δηλαδή με το ζόρι. Καλά καταλαβαίνεις τι λές? Έχεις άλλη επιλογή απλως πρέπει να ψαχτείς παραπάνω (κοινώς διάβασε και κανα βιβλίο για Linux και ψάξε να βρείς H/Y με Linux) Αλλά επειδή εσύ δεν έχεις αυτή τη διάθεση δεν μπορείς να απαιτείς από μια εταιρία να αλλάξει το προϊόν της που χρησιμοποιείται απο την πλειοψηφία για σενα.
disqualified Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 εχεις τη λυση να μην αγοραζεις αδειες XP με το κιλο τουλαχιστον αλλα δικαιωμα σου, δεν εχεις την ορεξη και το χρονο να πας σε αλλο μονοπατι οκ δεκτο Αλλα ομως μη μου λες θα αγορασω οταν αποφασισουν να υπολογισουν την αγοραστικη σου δυναμη. Αυτη υπολογιζουν και βλεπουν οτι μια χαρα εισαι πελατης τους. αν κοιταξεις στο net παντως (δεν ξερω τι ισχυει) μπορεις να μην αποδεχτεις την αδεια χρησης του νεου windows laptop σου, απο εκει και περα δεν ξερω τι πραγματικα μπορει να ισχυσει (για το αν παιρνεις καποιο ποσο πισω)
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Και τα NETBOOKS δεν πωλούνται "στεγνα". To LINUX δεν μπορώ να το χρησιμοπιήσω. Δε ξέρω ολες τις λειτουργίες του. Και ολα σχεδόν τα μαγαζιά Η\Υ με WINDOWS εμποερυονται οχι LINUX. Δηλαδή με το ζόρι. Άντε πάλι. Για πήγαινε στην σελίδα π.χ. του Dell 2100 netbook και θα δεις πως μπορείς μια χαρά να το αγοράσεις με Windows ή δωρεάν linux ή και να κάνεις customize αφαιρόντας ή αλλάζοντας έκδοση OS. Ποιό είναι λοιπόν το πρόβλημά σου; Αγόρασέ το με linux και πέρασε του XP ή ότι λειτουργικό θέλεις. Ή αν θέλεις για να είμαστε και εντός θέματος του topic, δες ως δεύτερο παράδειγμα αυτό το HP 2140. Netbook είναι αλλά με 2GB RAM με κατεπιλογή SSD υψηλή και όχι standard ανάλυση και Windows XP. Γιατί εδώ δεν υπάρχει περιορισμός hardware από την MS όπως στην περίπτωση του MSI; Γιατί απλά η HP ενσωματώνει κανονική άδεια XP και δεν κοιτά να κλέψει είτε την MS είτε εσένα τον καταναλωτή. Αν θέλεις να σου δώσω και άλλα παραδείγματα. Όσο για το τι πουλάνε τα μαγαζιά ας βάλουμε λιγάκι όλοι μας το μυαλό μας να δουλέψει. Ανοίγουμε ένα μαγαζάκι λιανικής και πουλάμε netbooks. Με τι λειτουργικό άραγε θα τα παραγγέλναμε και θα τα είχαμε στην βιτρίνα;
400philip Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 εχεις τη λυση να μην αγοραζεις αδειες XP με το κιλο τουλαχιστον αλλα δικαιωμα σου, δεν εχεις την ορεξη και το χρονο να πας σε αλλο μονοπατι οκ δεκτο Αλλα ομως μη μου λες θα αγορασω οταν αποφασισουν να υπολογισουν την αγοραστικη σου δυναμη. Αυτη υπολογιζουν και βλεπουν οτι μια χαρα εισαι πελατης τους. αν κοιταξεις στο net παντως (δεν ξερω τι ισχυει) μπορεις να μην αποδεχτεις την αδεια χρησης του νεου windows laptop σου, απο εκει και περα δεν ξερω τι πραγματικα μπορει να ισχυσει (για το αν παιρνεις καποιο ποσο πισω) Το εχεις κάνει ποτέ ? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:01 ---------- Καλά καταλαβαίνεις τι λές? Έχεις άλλη επιλογή απλως πρέπει να ψαχτείς παραπάνω (κοινώς διάβασε και κανα βιβλίο για Linux και ψάξε να βρείς H/Y με Linux) Αλλά επειδή εσύ δεν έχεις αυτή τη διάθεση δεν μπορείς να απαιτείς από μια εταιρία να αλλάξει το προϊόν της που χρησιμοποιείται απο την πλειοψηφία για σενα. Δεν απαιτώ να αλλάξει το προιον της. Απαιτώ να μην επιβάλλει και να σου δίνει επιλογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα