cac Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα ! Για μία ακόμη φορά θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας. Ξεκινάω άμεσα ριζική ανακαίνιση στο σπίτι και θα ήθελα τις συμβουλές σας όσον αφορά την υποδομή του σαλονιού για το στήσιμο του πολυπόθητου home cinema. Θα μπει σε όλο το σαλόνι γυψοσανίδα και έτσι μπορώ να ετοιμάσω τις αναμονές για το υποδεχτεί. Αν θα μπορούσατε να με καθοδηγήσετε τι να ζητήσω από τον ηλεκτρολόγο να μου περάσει έτσι ώστε αργότερα να μην χτυπάω το κεφάλι μου και ξηλώνω. 1)Θέλω να βάλω ηχεία 6.1 (σ.σ τρία πίσω), αναμονή για προβολέα και φυσικά πανί. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε τι καλώδια να χρησιμοποιήσω και κυρίως τι ειδικές αναμονές πρέπει να μου περάσει για να είναι όλα έτοιμα για την τοποθέτηση. 2)Για τον προβολέα μόνο hdmi και ρεύμα χρειάζεται να περάσω ή και κάτι άλλο? 3)Θα έχω σε δύο δωμάτια υπολογιστές και πιστεύω ότι δεν θα φθάνει το σήμα απο το ασύρματο router και στα δύο. Τι μπορώ να κάνω για να έχω σήμα αλλά και να στήσω ένα δίκτυο? Να βάλω δύο router ή τώρα που θα σκάψω όλο το σπίτι μπορώ να περάσω καλώδια? Δηλάδή να υπάρχει ένα router και να βγουν πριζεσ δικτύου στα άλλα δωμάτια? Για Ups ειναι ανάγκη να γίνει κάποια πρόβλεψη? Ευχαριστώ για τη βοήθεια
κωστας σκουρτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 καλησπέρα! ξέρω μια πολύ καλή εταιρία που αναλαμβάνει ανακαινίσεις σε πολύ καλές τιμές!!!! μπες και δες askconstructions.com. μπορείς να πάρεις και τηλ. να σου δώσουν ό,τι πληροφορία θέλεις ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:51 ---------- πάρε τηλ. στο 6945238782 και ρώτησε. είναι μια εταιρία που αναλαμβάνει ανακαινίσεις και διάφορα άλλα σε πολύ καλές τιμές
StavrosD Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 1) Για τον προβολέα θες καλώδιο HDMI και καλώδιο ρεύματος οπωσδήποτε. Αν ο ενισχυτής σου δεν υποστηρίζει upscaling στο HDMI το σήμα από τις αναλογικές θύρες, τότε χρειάζεται να περάσεις και ένα καλώδιο για αναλογικό σήμα (με σειρά από το καλύτερο στο χειρότερο component, svideo, composite. Ένα απ'όλα, το καλύτερο που υποστηρίζεται από τον ενισχυτή και τον προβολέα) 2) Για το δίκτυο το ιδανικό είναι να περάσεις καλώδιο δικτύου και να βάλεις τα αντίστοιχα πριζάκια στα σημεία που θες να έχεις δίκτυο. Θα σου πρότεινα να βάλεις και κοντά στις τηλεοράσεις, ώστε με ένα wd tv live ή come cinema pc να βλέπεις απ'όπου θες τα αρχεία σου. Το ιδανικό είναι να αποφασίσεις σε ποιο σημείο θα μπει το router (όσο πιο κοντά στο καλώδιο του ΟΤΕ τόσο πιο καλά), και να ξεκινάνε όλα τα καλώδια δικτύου από εκεί και να πηγαίνουν στο κάθε σημείο που θες. Αν δεν μπορείς να περάσεις καλώδια κοίταξε και τα homeplug. Απαγορεύεται από την νομοθεσία να περάσεις από το ίδιο κανάλι καλώδια ισχυρών και ασθενών ρευμάτων (καλώδια 230V και καλώδια σήματος). Φρόντισε να το τηρήσει ο εγκαταστάτης διαφορετικά θα έχεις πιθανόν θόρυφο/βόμβο στον ήχο και το router σου μπορεί να μην πιάνει την μέγιστη ταχύτητα. Κανονικά η εγκατάσταση ασθενών ρευμάτων θέλει άδεια από την πολεοδομία, αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς. Για τις άλλες διαρρυθμίσεις χρειάζεσαι άδεια μικρής κλίμακας από την πολεοδομία. Αν δεν έχεις άδεια και έχεις κάποιον περίεργο γείτονα, αν κάνει καταγγελία πας δικαστήριο και πληρώνεις πρόστιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.