Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία εγγραφής δίσκων data DVD+RW στο Suse 11.1

sakis63

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν γραφει κανονικα δισκακια ειναι χαλασμενο το δισκακι εργοστασιακα..γιατι δεν δοκιμαζεις να το γραψεις σε αλλο λειτουργικο?

..Μα πιο πάνω αυτό ακριβώς ρώτησα χωρίς να πάρω απάντηση αν υπάρχει δηλαδή πρόγραμμα που να προσπελάζει από Windows Vista SP1 (σε NTFS) τα αρχεία που έχω προς εγγραφή στο partition του Suse Linux ..Σίγουρα υπάρχει αλλά μου διαφεύγει τώρα κάποτε είχα βρει νομίζω κάτι σχετικό..Με usb stick δεν τα παίρνω γιατί δεν είναι διαθέσιμα ( τα usb stick)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

δεν χρειαζεται να κανεις αυτο!αφου μεσα απο suse βλεπεις τα vista!κανε αντιγραφη μεσα απο suse ..

δωσε και lshw οπως ανεφερα για να δουμε τι δειχνει

**υπαρχει http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=124713

δεν χρειαζεται να κανεις αυτο!αφου μεσα απο suse βλεπεις τα vista!κανε αντιγραφη μεσα απο suse ..

δωσε και lshw οπως ανεφερα για να δουμε τι δειχνει

**υπαρχει http://wwwγρ.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=124713

..

Λες να μην το δοκίμασα;;Το Suse και από την έκδοση 11.0 ακόμα,παρότι προσαρτημένες οι partitions των windows όταν πάς να αντιγράψεις σε αυτές αυτές αρχεία από λίνουξ δεν σου δίνει καν επιλογή copy paste και ούτε με drag n'drop γίνεται!:confused:

gnome h kde δουλευεις?γινεται θα ανοιξεις σαν ρουτ τον περιηγητη φακελων

πχ πρωτα su

επειτα αν εχεις gnome nautilus

αν εχεις kde dolphin

*δεν ξερω αν χρειαζεται σε suse αντι για su ---> su - οπως πχ ειναι σε mandriva

* jim_p καλα ειναι δυνατον πλεον να μην μπαινει το ntfs-3g με την βασικη εγκατασταση?

..

Λες να μην το δοκίμασα;;Το Suse και από την έκδοση 11.0 ακόμα,παρότι προσαρτημένες οι partitions των windows όταν πάς να αντιγράψεις σε αυτές αυτές αρχεία από λίνουξ δεν σου δίνει καν επιλογή copy paste και ούτε με drag n'drop γίνεται!:confused:

...Λοιπόν έβαλα και το ext2κ.λ.π για να βλέπω από Windows τα Λίνουξ πάπαλα΄πάλι δεν βλέπει τα περιεχόμενα των κατατμήσεων και ζητάει να τις κάνει διαμόρφωση!!Είναι ασύμβατο με τα Vista μάλλον το λέει και στις οδηγίες χρήσης ότι εξαιτίας του UAC βγάζει κολλήματα στα Vista.Εγώ και πάλι έχω απενεργοποιημένο το UAC και πάλι τρώει κόλλημα!!

Στα partitions των Windows NTFS έχω..Δεν καταλαβαίνω το 3g που γράφετε..Τέλος πάντων thanx αλλά δεν γίνεται τίποτε..

βαλε ubuntu!και ξανα απο την αρχη οι πειραματισμοι!
..Aυτό είναι η αρχική μου σκέψη.Γι'αυτό θέλω να πάρω backup τα αρχεία που δεν εγγράφονται και δημιούργησαν το post αυτό :-) αλλά έλα που δεν δουλεύουν σωστά και οι drivers για πρόσβαση από τα vista στα Λίνουξ και αντίστροφη διαδικασία όπως ξαναδοκίμασα και πάλι δεν βγάζει πουθενά!!

Τέλος πάντων επειδή έχω δει αρκετά κολλήματα απ΄την αρχή θέλω αφού πάρω backup τα αρχεία αυτά να κάνω format στα partition του λίνουξ και να βάλω άλλη distro.

Ti μου προτείνετε??Ubuntu Jaunty Jackalope (η πιο πρόσφατη ) ή καλύτερα η προηγούμενη??Ποια η πιο σταθερή??

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:32 ----------

..Aυτό είναι η αρχική μου σκέψη.Γι'αυτό θέλω να πάρω backup τα αρχεία που δεν εγγράφονται και δημιούργησαν το post αυτό :-) αλλά έλα που δεν δουλεύουν σωστά και οι drivers για πρόσβαση από τα vista στα Λίνουξ και αντίστροφη διαδικασία όπως ξαναδοκίμασα και πάλι δεν βγάζει πουθενά!!

Τέλος πάντων επειδή έχω δει αρκετά κολλήματα απ΄την αρχή θέλω αφού πάρω backup τα αρχεία αυτά να κάνω format στα partition του λίνουξ και να βάλω άλλη distro.

Ti μου προτείνετε??Ubuntu Jaunty Jackalope (η πιο πρόσφατη ) ή καλύτερα η προηγούμενη??Ποια η πιο σταθερή??

...Tελικά τα ευχάριστα νέα είναι ότι εν τέλει τα κατάφερα..Όχι μέσα από το Linux φυσικά...:-) αλλά εγκαθιστώντας το παλιό καλό προγραμματάκι explore2fs το οποίο μετά από λίγο ψάξιμο μου αναγνώρισε μέσα από τα Windows τα partitions του Λίνουξ.Με Nero έγραψα μια χαρά και το δισκάκι dvd rw χωρίς κανένα πρόβλημα;)Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές παρ'όλο που τελικά η λύση ήρθε και πάλι από τα Windows..:-)

τι καρτα γραφικων εχεις?εγω σε γενικες γραμμες σου προτεινω jaunty..ειναι αρκετα πισω σε εφαρμογες το intrepid...θελει δουλιτσα για να βαλεις πιο προσφατες εκδοσεις προγραμματων..νομιζω οτι ειναι ομως πιο σταθερο αλλα και πιο αργο!το 9.04 παει σφαιρατα!κανε διαμορφωση σε ext4 ;) και jaunty!

*και παντα ubuntu!ουτε xubuntu ουτε kubuntu!αν θελεις kde βαλε mandriva τα σπαει

τι καρτα γραφικων εχεις?εγω σε γενικες γραμμες σου προτεινω jaunty..ειναι αρκετα πισω σε εφαρμογες το intrepid...θελει δουλιτσα για να βαλεις πιο προσφατες εκδοσεις προγραμματων..νομιζω οτι ειναι ομως πιο σταθερο αλλα και πιο αργο!το 9.04 παει σφαιρατα!κανε διαμορφωση σε ext4 ;) και jaunty!

*και παντα ubuntu!ουτε xubuntu ουτε kubuntu!αν θελεις kde βαλε mandriva τα σπαει

NVidia Geforce 8600M 256MB έχω αν και δεν βλέπω γιατί παίζει ρόλο..Μην μου πεις ότι δεν αναγνωρίζεται από κάποιες διανομές..Πάντως και πάλι σας ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις σας,μου ήταν χρησιμότατες..

ενταξει εισαι!οχι απλα αν ειχες ΑΤΙ θα υπηρχε θεμα με 9.04 και catalyst

ολες οι καρτες αναγνωριζονται το θεμα ειναι τι γινεται με τα 3d...

ξερεις τα πρωτα βηματα μετα την εγκατασταση του ubuntu?κωδικες και κλειστοι οδηγοι κα?

ενταξει εισαι!οχι απλα αν ειχες ΑΤΙ θα υπηρχε θεμα με 9.04 και catalyst

ολες οι καρτες αναγνωριζονται το θεμα ειναι τι γινεται με τα 3d...

ξερεις τα πρωτα βηματα μετα την εγκατασταση του ubuntu?κωδικες και κλειστοι οδηγοι κα?

Να σου πω πως από την εποχή του Mandrake 7.0 ,Suse 6.0 ό,τι διανομές δοκίμαζα -σε dual boot πάντα- δεν πολυπείραζα τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις.Για κλειστούς οδηγούς δεν έχω ακούσει:whistle:..

Εντωμεταξύ εγκατέστησα δοκιμαστικά μέσω Virtual PC το Ubuntu(Jaunty..) και παρότι έδωσα μόνο 256 Mb μνήμης μια χαρά τρέχει..Αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής σε σύνδεση με στατική ip που δεν υποστηρίζει DHCP στο Virtual (Guest)λειτουργικό στις ρυθμίσεις επιλέγω manual και βάζω ίδιες ρυθμίσεις με τις κανονικές??Γιατί έτσι μου βγάζει κολλήματα η σύνδεση ,ανοίγει και ξανακλείνει ,με DHCP πάλι εκεί δεν δουλεύει καθόλου το internet virtual pc:confused:..

επελεξε atached to internal network η καπως ετσι.

παντως ειναι πανευκολη διαδικασια οι κλειστοι οδηγοι.μονο του σε ενημερωνει το συστημα και επιλεγεις ποια εκδοση να βαλει.

επελεξε atached to internal network η καπως ετσι.

παντως ειναι πανευκολη διαδικασια οι κλειστοι οδηγοι.μονο του σε ενημερωνει το συστημα και επιλεγεις ποια εκδοση να βαλει.

...Aυτό εννοούσες;;Εμένα μου πήγε ο νούς σε non supported από το λειτουργικό 3rd parties drivers που δεν είναι ακριβώς open source και αν τυχόν τους βάλεις μπορεί αργότερα να βρεθείς σε θέση να βλαστημάς την ώρα και την στιγμή..:X

Π.χ λέω τώρα: ο vlc media player που είναι πρόγραμμα και όχι driver δεν ήταν ενσωματωμένος ούτε στο Suse Linux ,ούτε και στο Ubuntu.Ενώ είναι open source;;Γιατί δεν εμπεριέχεται ,ενώ σαν add-on τον κατεβάζεις ελεύθερα απ'ότι ξέρω..Mήπως δεν χρησιμοποιεί ίδιους codecs;;Kαι αν ναι για να παίζεις αρχεία wma ,mp4 πώς γίνεται εναλλακτικά από το linux;;Mε sudo appt get install αν θυμάμαι αρχίζει η εντολή;;

...Aυτό εννοούσες;;Εμένα μου πήγε ο νούς σε non supported από το λειτουργικό 3rd parties drivers που δεν είναι ακριβώς open source και αν τυχόν τους βάλεις μπορεί αργότερα να βρεθείς σε θέση να βλαστημάς την ώρα και την στιγμή..:X

Π.χ λέω τώρα: ο vlc media player που είναι πρόγραμμα και όχι driver δεν ήταν ενσωματωμένος ούτε στο Suse Linux ,ούτε και στο Ubuntu.Ενώ είναι open source;;Γιατί δεν εμπεριέχεται ,ενώ σαν add-on τον κατεβάζεις ελεύθερα απ'ότι ξέρω..Mήπως δεν χρησιμοποιεί ίδιους codecs;;Kαι αν ναι για να παίζεις αρχεία wma ,mp4 πώς γίνεται εναλλακτικά από το linux;;Mε sudo appt get install αν θυμάμαι αρχίζει η εντολή;;

διαβασε περι opensource λογισμικο , λινουξ , gpl , αδειες κτλ

η λογικη του λινουξ ειναι τετοια που δεν θα σου δωσει εξαρχης κωδικοποιητες και εφαρμογες που παιζουν <<κλειστους τυπους>>και βεβαια για να τα εχεις ολα χρειαζεσαι λογισμικο τριτων που ειναι <<αβλαβες>>

ξεκινας ως εξης :

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

μετα πηγαινεις στο σύστημα>διαχείριση συστήματος>πηγές λογισμικού+ στην καρτέλα Third party Software(λογισμικό τρίτων) add την γραμμή

deb http://packages.medibuntu.org/ jaunty free non-free

δες εδω για προγραμματα σε λινουξ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=271604

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...