sakis63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Παιδιά γειά σας!Θά'θελα την βοήθειά σας σε ένα ανεξήγητο (για μένα προς στιγμήν ) πρόβλημα! Απορώ πώς στο Suse LInux 11.1 (σε περιβάλλον Gnome ) ενώ αναγνωρίζονται κανονικά το DVDRam DL του φορητού μου σαν συσκευή ,μόλις πήγα να γράψω 2 δίσκους data oι οποίοι είναι DVD+RW (επανεγγράψιμοι) μου βγάζει πρόβλημα και δεν γράφει! Συγκεκριμένα με το brasero μου βγάζει μήνυμα να βάλω ένα δίσκο κενό DVDRW (λές και βάζω κλειστό γραμμένο δισκάκι) με το CD- DVD Creator του Gnome βγάζει unexpected error που δεν το εξηγεί τι είδους είναι και που οφείλεται και τέλος στο K3b δεν αναγνωρίζει καν τον οδηγό!!Τρελλά πράγματα δηλαδή... Έχετε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει??Εννοείται ότι τα δισκάκια είναι ολοκαίνουργια και κενά.. Μήπως και καλά τελικά το Linux έχει πρόβλημα αναγνώρισης στα DVD+RW (δισκάκια επανεγγραφής)?? Περιμένω τις γνώμες σας και ευχαριστώ προκαταβολικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Καποιο προβλημα με το hal ισως? Δοκιμασε και το k3b που δεν βασιζεται στο hal για να δει αν υπαρχει κατι μεσα στο drive. Ενα παρομοιο προβλημα που συνατησα πριν καιρο (παω να γραψω και τη λυση στο τελος) http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=286588 Suse η OpenSuse εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Καποιο προβλημα με το hal ισως? Δοκιμασε και το k3b που δεν βασιζεται στο hal για να δει αν υπαρχει κατι μεσα στο drive. Suse η OpenSuse εχεις? Mα όπως γράφω δοκίμασα και το k3b και δεν αναγνωρίζεται καν το drive σε αυτό ,ενώ το Gnome το αναγνωρίζει κανονικά!Οpen Suse 11.1 έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Το ιδιο το dmesg σου βγαζει οτι εβαλες ενα κενο δισκακι? πχ >[14441.924048] cdrom: This disc doesn't have any tracks I recognize! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Καποιο προβλημα με το hal ισως? Δοκιμασε και το k3b που δεν βασιζεται στο hal για να δει αν υπαρχει κατι μεσα στο drive. Suse η OpenSuse εχεις? Mα όπως γράφω δοκίμασα και το k3b και δεν αναγνωρίζεται καν το drive σε αυτό ,ενώ το Gnome το αναγνωρίζει κανονικά!Οpen Suse 11.1 έχω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:07 ---------- Το ιδιο το dmesg σου βγαζει οτι εβαλες ενα κενο δισκακι? πχ >[14441.924048] cdrom: This disc doesn't have any tracks I recognize! ..'Οχι η σύνταξη του μηνύματος δεν είναι αυτή.Όπως έγραψα πριν είναι τα μηνύματα, την ακριβή σύνταξή τους δεν την θυμάμαι. Αν δεν καταφέρω τίποτα ,,υπάρχει πρόγραμμα που να μου επιτρέπει προσπέλαση από τα Vista SP1 που έχω στο άλλο partition (των Windows ) στα αρχεία του Linux??Για να το γράψω από τα windows.Κουράστηκα με τα καμώματα του αγαπημένου μας λειτουργικού.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Το dmesg δεν ειναι καποιο μηνυμα που βγαζει το gnome η η οποιαδηποτε εφαρμογη. Ανοιγες ενα τερματικο, βαζεις ενα κενο δισκακι μεσα, περιμενεις να το διαβασει, ανοιγεις ενα τερματικο, δινεις dmesg και voila! Σου λεει πως αντιληφθηκε ο πυρηνας την εισαγωγη του αδειου δισκακιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 περασε το cdrecord και σε τερματικο δωσε cdrecord -scanbus (χωρις δισκακι μεσα) στην συνεχεια δοκιμασε να γραψεις ενα iso cd με εντολη cdrecord -v dev=2,1,0 (αναλογα το αποτελεσμα της πρωτης εντολης) speed=orise thn esu driveropts=burnfree -eject -data /path/to/iso και dvd growisofs -speed=orise thn -dvd-compat -Z /dev/dvdrw=/path/to/iso Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Το dmesg δεν ειναι καποιο μηνυμα που βγαζει το gnome η η οποιαδηποτε εφαρμογη. Ανοιγες ενα τερματικο, βαζεις ενα κενο δισκακι μεσα, περιμενεις να το διαβασει, ανοιγεις ενα τερματικο, δινεις dmesg και voila! Σου λεει πως αντιληφθηκε ο πυρηνας την εισαφωγη του αδειου δισκακιου. .. Λοιπόν έκανα ό,τι μου πες και αφού δώσω την εντολή βγάζει ένα κατεβατό και η τελευταία παράγραφος βγάζει το μήνυμα που λες αλλά και από κάτω μήνυμα Ι\Ο Εrror!Συγκεκριμένα η τελευταία παράγραφος γράφει: cdrom: This disc doesn't have any tracks I recognize! end_request: I/O error, dev sr0, sector 0 Buffer I/O error on device sr0, logical block 0 end_request: I/O error, dev sr0, sector 0 Buffer I/O error on device sr0, logical block 0 Πίκρα μάλλον δηλαδή?? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:54 ---------- περασε το cdrecord και σε τερματικο δωσε cdrecord -scanbus (χωρις δισκακι μεσα)στην συνεχεια δοκιμασε να γραψεις ενα iso cd με εντολη cdrecord -v dev=2,1,0 (αναλογα το αποτελεσμα της πρωτης εντολης) speed=orise thn esu driveropts=burnfree -eject -data /path/to/iso και dvd growisofs -speed=orise thn -dvd-compat -Z /dev/dvdrw=/path/to/iso .. αφού έκανα εγκατάσταση ό,τι σχετικά βρήκα στα Updates σχετικά με τη λέξη κλειδί cdrecordδοκίμασα και έδωσα όπως ακριβώς μου είπες την πρώτη εντολή χωρίς να βάλω μέσα στον οδηγό το δισκάκι και μου έβγαλε ο φλοιός το εξής μήνυμα: cdrecord-scanbus: command not found Μάλλον λείπουν ακόμα πακέτα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 cdrecord κενο -scanbus αλλα εχει νοημα για την εγγραφη cd και γενικα να δουμε πως το αναγνωριζει στο bus iso εχεις?αν δεν εχεις κανε ενα φακελο με τα δεδομενα του iso και με την 2η εντολη growisofs γραψε το δισκακι σου να δουμε αν το γραφει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 cdrecord κενο -scanbusαλλα εχει νοημα για την εγγραφη cd και γενικα να δουμε πως το αναγνωριζει στο bus iso εχεις?αν δεν εχεις κανε ενα φακελο με τα δεδομενα του iso και με την 2η εντολη growisofs γραψε το δισκακι σου να δουμε αν το γραφει Sorry όντως ξέχασα το κενό..δοκίμασα με κενό και μου βγάζει τα εξής: wodim: No such file or directory. Cannot open SCSI driver! For possible targets try 'wodim --devices' or 'wodim -scanbus'. For possible transport specifiers try 'wodim dev=help'. For IDE/ATAPI devices configuration, see the file README.ATAPI.setup from the wodim documentation. Δίνω μετά wodim -scanbus και μου επιστρέφει : wodim: No such file or directory. Cannot open SCSI driver! For possible targets try 'wodim --devices' or 'wodim -scanbus'. For possible transport specifiers try 'wodim dev=help'. For IDE/ATAPI devices configuration, see the file README.ATAPI.setup from the wodim documentation. Δίνω wodim --devices κια πάλι wodim: No such file or directory. Cannot open SCSI driver! For possible targets try 'wodim --devices' or 'wodim -scanbus'. For possible transport specifiers try 'wodim dev=help'. For IDE/ATAPI devices configuration, see the file README.ATAPI.setup from the wodim documentation ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:16 ---------- cdrecord κενο -scanbusαλλα εχει νοημα για την εγγραφη cd και γενικα να δουμε πως το αναγνωριζει στο bus iso εχεις?αν δεν εχεις κανε ενα φακελο με τα δεδομενα του iso και με την 2η εντολη growisofs γραψε το δισκακι σου να δουμε αν το γραφει ;..Έγραψα growisofs -speed=orise thn -dvd-compat -Z /dev/dvdrw=/path/to/iso και μου επιστρέφει το μήνυμα : -speed=0.0: insane speed factor. Ωχ καλά αυτό : "orise thn" σαν greeklish μου φαίνεται,, την έκανα πάλι.. To δωσα όμως και έτσι: growisofs -speed=dvd-compat -Z /dev/dvdrw=home/Root/brasero.iso(Το όνομα του Ιso αρχείου) και πάλι το ίδιο μήνυμα. Δοκίμασα και έτσι : growisofs -Z /dev/dvd=brasero.iso και μου βγάζει unable to open64("/dev/dvd",O_RDONLY): Permission denied Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 ορισε την εννοω βαλε 4 8 η οτι αλλο!! λοιπον οριστε ακριβως η εντολη!(ας υποθεσουμε οτι το iso το εχεις μεσα στον φακελο του ονοματος σου) >growisofs -speed=4 -dvd-compat - Z /dev/dvdrw=/home/sakis/brasero.iso επισης το error σου το βγαζει επειδη εχεις δισκο μεσα στο drive!βγαλε τον και ξαναδωσε cdrecord -scanbus **αν το iso το εχεις μεσα στον καταλογο video η πορεια θα ηταν /home/sakis/video/brasero.iso προφανως δεν εισαι εξοικειωμενος με τις διαδρομες (το sakis δεν ειναι stadar...υποθεση κανω αναλογα πως εχεις ορισει το ονομα σου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 ορισε την εννοω βαλε 4 8 η οτι αλλο!!λοιπον οριστε ακριβως η εντολη!(ας υποθεσουμε οτι το iso το εχεις μεσα στον φακελο του ονοματος σου) >growisofs -speed=4 -dvd-compat - Z /dev/dvdrw=/home/sakis/brasero.iso επισης το error σου το βγαζει επειδη εχεις δισκο μεσα στο drive!βγαλε τον και ξαναδωσε cdrecord -scanbus **αν το iso το εχεις μεσα στον καταλογο video η πορεια θα ηταν /home/sakis/video/brasero.iso προφανως δεν εισαι εξοικειωμενος με τις διαδρομες (το sakis δεν ειναι stadar...υποθεση κανω αναλογα πως εχεις ορισει το ονομα σου) To κατάλαβα δεν είμαι ανίδεος τελείως αλλά όντως δεν έχω πρώτον πολύ χρόνο για εκ βάθους ενασχόληση με το linux και 2ον εξοικείωση με εξειδικευμένες εντολές σε terminal...Tέλος πάντων το έκανα και όπως μου λες και πάλι έδωσα cdrecord scanbus χωρίς δίσκο μέσα και το αποτέλεσμα wodim: No write mode specified. wodim: Asuming -tao mode. wodim: Future versions of wodim may have different drive dependent defaults. wodim: Operation not permitted. Warning: Cannot raise RLIMIT_MEMLOCK limits.Device was not specified. Trying to find an appropriate drive... Detected CD-R drive: /dev/cdrw Using /dev/cdrom of unknown capabilities wodim: No such file or directory. Cannot open SCSI driver! For possible targets try 'wodim --devices' or 'wodim -scanbus'. For possible transport specifiers try 'wodim dev=help'. For IDE/ATAPI devices configuration, see the file README.ATAPI.setup from the wodim documentation. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:00 ---------- To κατάλαβα δεν είμαι ανίδεος τελείως αλλά όντως δεν έχω πρώτον πολύ χρόνο για εκ βάθους ενασχόληση με το linux και 2ον εξοικείωση με εξειδικευμένες εντολές σε terminal...Tέλος πάντων το έκανα και όπως μου λες και πάλι έδωσα cdrecord scanbus χωρίς δίσκο μέσα και το αποτέλεσμα wodim: No write mode specified. wodim: Asuming -tao mode. wodim: Future versions of wodim may have different drive dependent defaults. wodim: Operation not permitted. Warning: Cannot raise RLIMIT_MEMLOCK limits.Device was not specified. Trying to find an appropriate drive... Detected CD-R drive: /dev/cdrw Using /dev/cdrom of unknown capabilities wodim: No such file or directory. Cannot open SCSI driver! For possible targets try 'wodim --devices' or 'wodim -scanbus'. For possible transport specifiers try 'wodim dev=help'. For IDE/ATAPI devices configuration, see the file README.ATAPI.setup from the wodim documentation. και δίνοντας την άλλη πλήρη εντολή , παίρνω ως μήνυμα: growisofs: previous "session" device is not specified, do use -M or -Z option την έδωσα έτσι growisofs -speed=4 -dvd-compat - Z /dev/dvdrw=/home/το π.χ y directory /brasero.iso Δοκίμασα και χωρίς την παράμετρο -dvd-compat μιας και υποθέτω ότι ίσως είναι περιττή αφού δώσαμε ήδη τιμή στο speed και πάλι τα ίδια: growisofs: previous "session" device is not specified, do use -M or -Z option Τέλος πάντων σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας αλλά μπορεί να αρχίζει να τα φθήνει ή το drive ή το πιο πιθανό ίσως να λείπουν dependencies από το σύστημά μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 wodim --devices και wodim -scanbus χωρις δισκο εχεις δωσει? *και βεβαια δεν υπονοω με τον τροπο επεξηγησης μου οτι εισαι ανιδεος απλα σε κατι καινουργιο μεσα στην θολουρα και στην αγωνια να βρεθει λυση και το δεξι κλικ ξεχνας οτι υπαρχει! λοιπον δωσε dvd+rw-format -blank /dev/cdrw η dvdrw με το επανεγραψιμο μεσα να δουμε αν κανει κατι (ειναι εντολες για να σβησεις τον δισκο) βεβαια υποτιθεται οτι προσπαθουμε να γραψουμε επανεγραψιμο που γραφει ετσι?εχει δοκιμαστει πχ σε αλλο λειτουργικο συστημα και εγραψε και εσβησε?σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 wodim --devices και wodim -scanbus χωρις δισκο εχεις δωσει?*και βεβαια δεν υπονοω με τον τροπο επεξηγησης μου οτι εισαι ανιδεος απλα σε κατι καινουργιο μεσα στην θολουρα και στην αγωνια να βρεθει λυση και το δεξι κλικ ξεχνας οτι υπαρχει! λοιπον δωσε dvd+rw-format -blank /dev/ dvdrw με το επανεγραψιμο μεσα να δουμε αν κανει κατι (ειναι εντολες για να σβησεις τον δισκο) Δίνοντας wodim --devices kai wodim -scanbus χωρίς δίσκο παίρνω το ίδιο μήνυμα: Cannot open SCSI driver! For possible targets try 'wodim --devices' or 'wodim -scanbus'. For possible transport specifiers try 'wodim dev=help'. For IDE/ATAPI devices configuration, see the file README.ATAPI.setup from the wodim documentation. Έδωσα και την άλλη για σβήσιμο τυχόν δεδομένων και βγάζει bash: dvd+rw: command not found Δεν παίζει με τίποτε πάντως να έχει δεδομένα το δισκάκι.. Δεν σε παρεξήγησα για τα σχόλια σου απλώς κι εγώ εξηγούμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Αν γραφει κανονικα δισκακια ειναι χαλασμενο το δισκακι εργοστασιακα..γιατι δεν δοκιμαζεις να το γραψεις σε αλλο λειτουργικο? επισης δωσε lshw αφου πρωτα γινεις root με su και δες *-cdrom τις πληροφοριες που εμφανιζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.