dimos76 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Αγαπητά μέλη του Insomnia καλήμερα, εδώ κ λίγους μήνες ειμαι κάτοχος ενός Ιmac 24'' 2,8GHz 2GB Ram 320 GB Hdd ATI Radeon HD 2600 Pro , επηρεασμένος φυσικά από το iphone 16GB (κάτοχος πάνω από χρόνο) είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές και θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι . έχω ενα εξωτερικό blu ray writter της lg και ενώ έχω την δυνατότητα να γράψω με το TOST -τα πάντα πλην ταινιων Blu Ray (original) , δεν μπορώ & να τις δω!!! Σκέφτηκα οτι μάλλον θα χρειαστεί κάποια αναβάθμιση μνήμης ή και κάρτας γραφικών το imac ,ετσι κατεβηκα μια βολτούλα πλαίσιο και multirama . Το αποτέλεσμα? Θα χρειαστεί να αλλάξεις κάρτα γραφικών και εδώ σας χρειάζομαι τι μπορώ να κάνω ?
Whiteyez Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Όπως λέει και ο charoui δεν μπορείς να αλλάξεις κάρτα γραφικών, και ακόμα δεν υπάρχει λογισμικό που να υποστηρίζει bluray σε mac. Με λίγα λόγια ξέχνα το bluray σε Mac.
kostacurtas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Καλα συγνωμη πηγες στο Πλαισιο και στο Multirama τους ειπες οτι θελεις να δεις Blu-ray στο iMac σου και αυτοι προτειναν να αλλαξεις την καρτα γραφικων...;;; Τι αλλο θα ακουσουμε... Οπως γραψανε και τα παιδια πιο πανω η καρτα γραφικων στο iMac σου δεν αλλαζει. Αλλωστε το προβλημα δεν βρισκεται στο hardware του iMac σου αλλα στην μη υποστηριξη του Blu-ray απο το λειτουργικο συστημα. Αυτο ειναι πιθανο να αλλαξει με τη καινουργια εκδοση του λειτουργικου, Mac OS X v10.6 "Snow Leopard". Υ.Γ: Περισσοτερες λεπτομερειες για το Snow Leopard θα εχουμε απο σημερα στην παρουσιαση του στην WWDC 2009.
georgeadams Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 ετσι κατεβηκα μια βολτούλα πλαίσιο και multirama . Τραγικό λάθος. Όπως πολύ σωστά σου είπαν ήδη, το πρόβλημα σου δεν είναι το hardware αλλά το software.
dimos76 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Ναι!! οι τεχνικοι και των δυο καταστηματων ειπαν αν αλλαξεις καρτα θα παιζει κανονικα (δηλαδη το προβλημα ειναι hardware και οχι software. στην ερωτηση μου τι καρτες εχετε και τι μου προτεινεται να βαλω ? δεν ξερουμε ποιες καρτες ειναι συμβατες με το imac μονο στη rainbow θα βρειτε, ή ρωτηστε ποιες ειναι και ελατε απο μας να παρετε καποια αντιστοιχη πολυ φθηνοτερα!!! και ποιος θα την τοποθετησει? .....γιατι εγω δεν ανοιγω το μηχανημα !!! και τι μου ειπαν ? εσεις !!!!! μα ειναι δυνατον ? να πουλανε και τα δυο καταστηματα mac και να μην γνωριζουν καποια βασικα ? (σορυ για το ξεσπασμα ) το σιγουρο ειναι οτι το μηχανημα δεν παιρνει αναβαθμιση καρτας (charoui-Whiteyez) thanks. [ Αλλωστε το προβλημα δεν βρισκεται στο hardware του iMac σου αλλα στην μη υποστηριξη του Blu-ray απο το λειτουργικο συστημα. Αυτο ειναι πιθανο να αλλαξει με τη καινουργια εκδοση του λειτουργικου, Mac OS X v10.6 "Snow Leopard".]kostacurtas χμμ , οι απαιτησεις του mac μου με την μελλοντικη εκδοση λειτουργικου mac os x v10.6 ή καποιο αλλο λειτουργικο πχ. windows θα επαρκει για να παιξει blu ray? πρεπει να υπαρχει καποιος τροπος....
georgeadams Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Το μηχάνημα σου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την επόμενη έκδοση του Mac OS X. Από εκεί και πέρα, αν θέλεις ΤΩΡΑ να δεις ταινία Blue Ray σε αυτό, μάλλον η μόνη λύση είναι τα Windows: Με το πρόγραμμα Boot Camp (που περιλαμβάνεται στο Mac OS X) θα χωρίσεις το δίσκο σου σε 2 μέρη. Μετά θα βάλεις το δισκάκι εγκατάστασης των Windows και θα κάνεις επανεκκίνηση. Θα ξεκινήσεις η εγκατάσταση των Windows στο 2ο κομμάτι του δίσκου. Αφού ολοκληρωθεί, θα βάλεις το DVD εγκατάστασης του Mac OS X και αυτό θα περάσει στα Windows τους απαραίτητους drivers (κάρτας ήχου, γραφικών κλπ). Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα, κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, πατώντας το πλήκτρο alt θα μπορείς να διαλέγεις ποιό από τα 2 λειτουργικά θα φορτώνεται.
triggerman Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Ναι!! οι τεχνικοι και των δυο καταστηματων ειπαν αν αλλαξεις καρτα θα παιζει κανονικα (δηλαδη το προβλημα ειναι hardware και οχι software.στην ερωτηση μου τι καρτες εχετε και τι μου προτεινεται να βαλω ? δεν ξερουμε ποιες καρτες ειναι συμβατες με το imac μονο στη rainbow θα βρειτε, ή ρωτηστε ποιες ειναι και ελατε απο μας να παρετε καποια αντιστοιχη πολυ φθηνοτερα!!! και ποιος θα την τοποθετησει? .....γιατι εγω δεν ανοιγω το μηχανημα !!! και τι μου ειπαν ? εσεις !!!!! μα ειναι δυνατον ? να πουλανε και τα δυο καταστηματα mac και να μην γνωριζουν καποια βασικα ? (σορυ για το ξεσπασμα ) το σιγουρο ειναι οτι το μηχανημα δεν παιρνει αναβαθμιση καρτας (charoui-Whiteyez) thanks. [ Αλλωστε το προβλημα δεν βρισκεται στο hardware του iMac σου αλλα στην μη υποστηριξη του Blu-ray απο το λειτουργικο συστημα. Αυτο ειναι πιθανο να αλλαξει με τη καινουργια εκδοση του λειτουργικου, Mac OS X v10.6 "Snow Leopard".]kostacurtas χμμ , οι απαιτησεις του mac μου με την μελλοντικη εκδοση λειτουργικου mac os x v10.6 ή καποιο αλλο λειτουργικο πχ. windows θα επαρκει για να παιξει blu ray? πρεπει να υπαρχει καποιος τροπος.... Οι ανθρωποι απλα ειναι απαραδεκτοι και φυσικα δεν φταινε τοσο αυτοι οσο οι εντολες που τους δινουν να εχουν γνωμη για τα παντα μην τυχον χασουν κανενα πελατη και ποιος ξερει τι εγινε.Υπαρχει στο λεξιλογιο και η ωραιοτατη εκφραση ¨Δεν γνωριζω" που ειναι προτιμοτερη απο το να εκτιθεσαι στους πελατες.Τι να πει κανεις!!
dimos76 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Αγαπητε georgeadams δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω τα κωλοwindows στο mac μου , χιλιες φορες να μην σωσω να δω σε αυτο blu ray, οπως και να χει σε ευχαριστω για την συμβουλη σου . θα κανω υπομονη και θα περιμενω....
vasilis1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Καλά μην εισαι και τόσο απόλυτος,δεν θα σου κάψουν το σπίτι επειδή θα έβαζες xp....... Πάντως η μ@λ@κί@ πάει σύννεφο, η συγκεκριμένη κάρτα κάνει Hardware acceleration σε περιεχόμενο 1080ρ και ειναι μια χαρα για blueray αρκεί να θελήσει η Apple
myst77 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 φιλε... η κάρτα ΔΕΝ αλλάζει. αλλά και να άλλαζε δεν χρειάζεται για να παίξει Blu-Ray Ο συνδιασμός CPU/VGA που έχεις τώρα είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ικανός να παίξει Blu-Ray αλλά και γενικά οτιδήποτε HD video. Το θέμα είναι να βάλεις πρόγραμμα αναπαραγωγής, δεν ξέρω αν έχει βγει ακόμα ή στην αναβάθμιση του λειτουργικού που θα κάνει σύντομα η Apple. ΥΓ. το toast titanium νομίζω πως έχει ένα addon για bluray...
Labfrog Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Λίγο offtopic αλλά μην τους κατηγορείτε στα multirama. Τι να κάνουν κ αυτοί? Εγώ όταν είχα πρωτοπάρει μακ μου λέει ένας εκεί:"καλά γιατί πήρες μακ? Αφού δεν έχουν καν δεξί κλικ". Εδώ ρε παιδιά σε προσπέκτους τους που παρουσιάζουν και καλά μια έκθεση έλεγαν ελάτε να δείτε iBooks! Πότε? Το 2008!
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Λίγο offtopic αλλά μην τους κατηγορείτε στα multirama. Τι να κάνουν κ αυτοί? Εγώ όταν είχα πρωτοπάρει μακ μου λέει ένας εκεί:"καλά γιατί πήρες μακ? Αφού δεν έχουν καν δεξί κλικ". Τι εννοείς "τι να κάνουν"; Να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό αφού δεν γνωρίζουν και να μην παραπληροφορούν τον κόσμο με την ασχετοσύνη τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.