sdim Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Στα Vista χρησιμοποιώ το MP3Tag για να μετονομάσω τα Ελληνικά mp3 μου,και όλα είναι ΟΚ.Διαβάζονται και στο Linux άνετα και χωρίς λάθη. Στο Linux,όμως,χρησιμοποιώ το EasyTag,που έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό. Μεταφέροντας,όμως,τα Ελληνικά mp3 στα Vista (αυτά που έκανα edit στο Linux με το EasyTag),ενώ το όνομα του αρχείου διαβάζεται από τον WMP11,τα υπόλοιπα πεδία είναι αλαμπουρνέζικοι χαρακτήρες (screenshot). Υπάρχει δοκιμασμένο Linux application που να μετονομάζει Ελληνικά mp3 με τέτοιο τρόπο που να είναι αναγνώσιμα και στα Windows χωρίς λάθη; Και εάν ναι,με ποιες ρυθμίσεις; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=233200 http://www.nixer.org/encoding-id3-tags-mp3 * Υπάρχουν 2 ειδών id3 tags: Τα id3v1 και τα id3v2. * Στα id3v1' date=' το επιτρεπόμενα encoding είναι αποκλειστικά ISO8859-1 (latin-1). Δεν υπάρχει τρόπος να ορίσεις μέσα στο ίδιο το tag ότι το encoding είναι το τάδε. Όλα θεωρούνται εξ αρχής latin. * Στα id3v2 μέχρι id3v2.3 υποστηρίζεται - επιπλέον του ISO8859-1 - και UTF16 (-LE νομίζω). * Στα id3v2.4 προστέθηκε η υποστήριξη και για UTF-8 καθώς και UTF-16BE (Big endian).[/quote'] Φαίνεται ότι ο windows media player υποστηρίζει μόνο idv2.3 tags και όχι id3v2.4, οπότε για να είναι συμβατά θα πρέπει σίγουρα να τα κωδικοποιήσεις σε UTF-16. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν αλλαγές στο format ανάμεσα στο 2.3 και 2.4 specification (δηλαδή είναι ασύμβατα μεταξύ τους) ή αν ο windows media player θα έχει πρόβλημα απλά και μόνο με το να είναι ορισμένη version 2.4. Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, δεν αρκεί να τα αποθηκεύσεις απλά σε id3v2.4 με κωδικοποίηση utf16, θα πρέπει να βρεις μια εφαρμογή μετατροπής που να τα γράφει ως id3v2.3. Οι περισσότερες τέτοιες εφαρμογές (π.χ. EasyTag), όπως και οι players, χρησιμοποιούν μία από τις δύο δημοφιλής βιβλιοθήκες: TagLib ή ID3lib. Πλέον και οι δύο βιβλιοθήκες υποστηρίζουν id3v2.4, δε ξέρω αν υποστηρίζουν και 2.3. Το eyed3 μπορεί να γράψει και να μετατρέψει σε 2.3, αλλά αν η id3lib και η taglib δεν υποστηρίζουν 2.3 τότε οι players σου στο Linux δε θα μπορούν να τα διαβάσουν σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdim Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Κατανοητό,nske. Αρα,ποιπόν,μετατροπή σε v2.3... Σε ευχαριστώ.Θα το δοκιμάσω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:44 ---------- Προσπάθησα με το Kid3-qt,και με ρύθμιση σε ID3v2.4-UTF16,και όλα διαβάζονται σε Vista- WMP (αλλά με επιλογή Hide ID3V1.x tag-δεν ξέρω εάν αυτό είναι μόνο για το τι φαίνεται στην οθόνη του Kid3 ή για το τι θα είναι διαθέσιμο να διαβαστεί ως tag μετέπειτα). Με το EasyTag,ακόμη και σε ρύθμιση ID3v2.4-UTF16,δεν διαβάζονται σε WMP (βέβαια είναι τσεκαρισμένο και το κουτάκι ID3v1.x.). Θα κάνω άλλη μια δοκιμή με ατσεκάριστο το τελευταίο,και θα επανέλθω. Επανήλθα: Με απενεργοποιημένο το ID3v1.x tag στο EasyTag (ενεργοποιημένο το ID3v2.4 utf16 ή και utf8),ο τίτλος φαίνεται σε Windows,αλλά όχι οι υπόλοιπες πληροφορίες των tracks. Μάλλον θα μείνω στο Kid3 για τα Ελληνικά... Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdim Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Με αυτές τις ρυθμίσεις σε EasyTag,διαβάζονται και απο WMP11. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.