Skylined Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 δεν μπορώ να αποφασίσω τι με ενοχλεί περισσότερο, τα ορθογραφικά λάθη ή τα engreek (βλέπε τίτλο )? τα γκρίκλις
freedubus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Τα ίνγκρικ ειναι μια ειρωνικη απάντηση στα γκρίκλις καθώς και μια συνειδητοποιημένη και ειλικρινής έκφραση τεμπελιάς. Πάντως πιστεύω οτι και τα ορθογραφικά λάθη (ας μη μιλήσω για τόνους) περισσότερο θέμα τεμπελιάς είναι, παρά ανορθογραφίας. Γράφει ο άλλος βιαστικά χωρίς να κοιτάει την οθόνη, και πατάει το πόστ χωρίς να τσεκάρει τι έγραψε. Δε βαριέσαι. Εφαρμόζοντας αυτό, ξαναγράφω το παραπάνω: παντος πιστευω οτι και τα ορθογαφικα λαθη περισοτερο θεμα τεμπελιας ειναι παρα ανορδοφραγιας, γραφι ο αλλος χψρις να κοιταζει την οθονη και παταει το ποστ χωρις να τσεκαρει τι εφραωε. δε ωαριεσαι/ Είδατε;
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Οι λέξεις ξενικής προέλευσης γράφονται με ο, ι, ε Αυτός είναι ένας κανόνας που μας προέκυψε τώρα τελευταία. Μια χαρά είχα μάθει εγώ ας πούμε ότι το τρένο γράφεται τραίνο και το μαγιό, μαγιώ.
Αδμιν Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Πάντως πιστεύω οτι και τα ορθογραφικά λάθη (ας μη μιλήσω για τόνους) περισσότερο θέμα τεμπελιάς είναι Εεεε!! Ενσταση.
Skylined Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Αυτός είναι ένας κανόνας που μας προέκυψε τώρα τελευταία. Ανάλογα με το τί εννοείς τώρα τελευταία. Μια χαρά είχα μάθει εγώ ας πούμε ότι το τρένο γράφεται τραίνο και το μαγιό, μαγιώ. Πολλές ξένες λέξεις έχουν ενσωματωθεί στα ελληνικά, έχουν ορθογραφία, παίρνουν καταλήξεις και κλίνονται. Σε αυτές που δεν έχουν ενσωματωθεί ===> ο,ι,ε. Δε γνωρίζω όλους τους ορθογραφικούς κανόνες - από συνήθεια γράφω ορθογραφημένα - για την ακρίβεια γνωρίζω ελάχιστους άλλα ξέρω πως ουδέτερες λέξεις που τελειώνουν σε -ο γράφονται με όμικρον? Το χωριό, το μανάβικο κτλ. Μόνο το Μαριώ γνωρίζω να γράφεται με ωμέγα άλλα είναι γυναικείο όνομα άρα όχι ουδέτερο.
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Ανάλογα με το τί εννοείς τώρα τελευταία. Πολλές ξένες λέξεις έχουν ενσωματωθεί στα ελληνικά, έχουν ορθογραφία, παίρνουν καταλήξεις και κλίνονται. Σε αυτές που δεν έχουν ενσωματωθεί ===> ο,ι,ε. Δε γνωρίζω όλους τους ορθογραφικούς κανόνες - από συνήθεια γράφω ορθογραφημένα - για την ακρίβεια γνωρίζω ελάχιστους άλλα ξέρω πως ουδέτερες λέξεις που τελειώνουν σε -ο γράφονται με όμικρον? Το χωριό, το μανάβικο κτλ. Μόνο το Μαριώ ξέρω να γράφεται με ωμέγα άλλα είναι γυναικείο όνομα άρα όχι ουδέτερο. Τρένο ή τραίνο λοιπόν;
Skylined Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Τρένο ή τραίνο λοιπόν; Κανονικά-συνήθως το πρώτο. Άλλα έχω δει και το δεύτερο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Τρένο ή τραίνο λοιπόν; και τα 2 σωστά είναι απλά πλέον έχει απλοποιηθεί και σύμφωνα με τον Μπαρμπουνιώτη "ισχύει" το πρώτο...
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 και τα 2 σωστά είναι απλά πλέον έχει απλοποιηθεί και σύμφωνα με τον Μπαρμπουνιώτη "ισχύει" το πρώτο... Αυτό λέω και εγώ. Επειδή και καλά είναι ξενικής προέλευσης απλοποιήθηκε αλλά εμείς τα παλιά τα χρόνια στο κρυφό σχολειό "τραίνο" το μαθαίναμε...
pappous_soulis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις που με κάνουν και πιστεύω πως δεν μπορούν ούτε το επώνυμό τους να γράψουν σωστά.
biscoto Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 τονους γιατι να βαζουμε πλεον?? εφοσον δεν υπαρχουν πνευματα, δασειες και περισπωμενες, ποιος ο λογος??? αντε να βαζουμε στο ή και στο ό,τι και πολυ μας ειναι
De@th L0rd Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Kάλο θα ητάν να βαζούμε τονούς ωστέ σε δυσκόλες λεξείς να ξερεί ο άλλός πού τίς τόνιζουμε.
arxaggelos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Ωραία λογική ρε μαν. Αν είναι έτσι να καταργήσουμε και όλα τα διπλά φωνήεντα. Και τι τα θέλουμε ο και ω? Ένα δεν φτάνει? Η τα κεφαλαία, που τα πας?
pappous_soulis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Kάλο θα ητάν να βαζούμε τονούς ωστέ σε δυσκόλες λεξείς να ξερεί ο άλλός πόυ τίς τόνιζουμε. Fixed. δεκα χαρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.