Προς το περιεχόμενο

Mini review-Prolimatech Megahelms CPU Cooler

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε vatos παντα εκτιμω την γνωμη σου αλλα αυτη την φορα θα διαφωνησω μαζι σου σε μερικα πραγματα. η χρηση του εκαστοτε υπολογιστη δεν μπορει να θεωρειται υποκειμενικη οπως εν ολιγοις ανεφερες. σιγουρα εξαρταται απο το τι συστημα εχεις φτιαξει και το πως, ομως μερικες καταστασεις απαιτουν υδροψυξη και πανω. οχι γιατι θα μου ικανοποιησει την ψυχολογια να ξερω πως εχω σταθερη και χαμηλη θερμοκρασια αλλα επειδη ετσι διασφαλιζω την καλη απροβληματιστη και επι μακρον λειτουργεια του υπολογιστη μου εχωντας παραλληλα ανεβασει τις επιδοσεις του.

λεγοντας δε οτι ο αερας εχει πεθανει διευκρινησα τις συνθηκες για τις οποιες πιστευω οτι ισχυει και δεν νομιζω να βρω πολλους διαφωνουντες. εξαλλου αν εξετασεις λιγο τις ψυκτρες αερα θα διαπιστωσεις οτι οσο περναει ο καιρος γινονται ολο και πιο μεγαλες, πιο βαριες και ενδεχομενως και πιο ακριβες, και πλεον πολλοι επιλεγουν την λυση της υδροψυξης εστω και φθηνης για τα γνωστα πλεονεκτηματα της.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
φιλε vatos παντα εκτιμω την γνωμη σου αλλα αυτη την φορα θα διαφωνησω μαζι σου σε μερικα πραγματα. η χρηση του εκαστοτε υπολογιστη δεν μπορει να θεωρειται υποκειμενικη οπως εν ολιγοις ανεφερες. σιγουρα εξαρταται απο το τι συστημα εχεις φτιαξει και το πως, ομως μερικες καταστασεις απαιτουν υδροψυξη και πανω.

Από ποιο σημείο δηλαδή χρειάζεται υδρόψυξη και πάνω;

Εγώ παίζω τον quad στα 4GHz με αέρα και αποδεκτές θερμοκρασίες.

Πόσο παραπάνω να χρειαστεί κάποιος;

Δημοσ.
+1 @Thresh

για πηγαινε i7 πανω απο τα 4 για 24/7 με αερα ομως..

στον thresh πηγαινε αυτο η στο παλικαρι με τον C2Q πανω απο 4ghz?οοοτι να ναι :lol: για πηγαινε τον i7 sta 5ghz++ 24/7 χωρις ln2 :lol:
Δημοσ.

:lol:στον barca-liopyr πηγαινε..

σε 4 μερουλες που θα εχω τον 950 στα χερια μου θα δουμε ποσο παει με νερακι για 24/7

Δημοσ.

Εχει δικιο ο swiftech.. Στα 4+ ο 920 φτανει 83-84c με 2 fans push+pull, με ενα πιανει 88-89c...... Δεν ειναι τραγικες θερμοκρασιες, μαλλον οριακα καλες χαρακτηριζονατι αλλα οσο να'σαι τον λυπασαι... Εγω τον εχω συνηθως απο 3,3 εως 3,8 για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.. Για καποιον που θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε i7 4+ μαλλον η υδροψυξη ειναι μονοδρομος. Ποσοι ομως πραγματικα ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ εναν i7 τοσο ψηλα????

Δημοσ.

παντως επειδη εχω κανει αρκετα τεστ τον πρωην δικο μου 940 στα 4.2 μεγιστο να τον χρησιμοποιουσαν ολα 70%

το 100% μονο σε τεστ παιζει ακομα και το 3dmark06 εφτανε 70%

επαιζα gird κανα 3ωρο και αμα τον δουλευε 40% ηταν ζητημα..

τρεξτε ενα 3dmark06 και αφηστε το εβερεστ απο πισω να τρεχει η καταγραφη στο stability test για του λογου το αληθες!

• Super Moderators
Δημοσ.
Για καποιον που θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε i7 4+ μαλλον μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ υδροψυξη ειναι μονοδρομος.

fixed, thank you :-)

Δημοσ.
άσε που η φτηνή υδρόψυξη είναι χειρότερη από την top αερόψυξη...

μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα τοπ αεροψυξης που να διατηρει σταθερες και χαμηλες θερμοκρασιες χωρις μεγαλες διακυμανσεις?

αν ναι συγκρινε μετα κοστος και αποτελεσμα, και πες μου αν εισαι ικανοποιημενος.

ΥΓ: εχεις δικιο για την φθηνη υδροψυξη!!

• Super Moderators
Δημοσ.

τι εννοείς σταθερές και χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις?

μια Thermalright Ultra 120 Extreme ή η Megahelms που αναφέρει το topic είναι χαλαρά καλύτερη από τις έτοιμες φτηνές υδροψύξεις της αγοράς...

γιατί να μην είναι ικανοποιημένος κάποιος λοιπόν που με λιγότερα λεφτά έχει καλύτερες θερμοκρασίες και σε idle και σε full load?

Δημοσ.

TRUE 120 + υποχρεωτικό lapping + washer mod + push/pull σε case με αρνητικό pressure.

Για ανεμιστήρες (υποχρεωτικά συνδεδεμένοι σε controller) ορίστε 2 καλά combos (όλοι οι ανεμιστήρες είναι ελεγμένοι για καλό undervolting σε ήσυχη λειτουργία) :

LN

push Yate Loon 120 x 38mm Low Speed Silent Case Fan - D12SL-12D

pull SCYTHE SFF21F S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN

και

HP

push SCYTHE DFS123812L-2000 ULTRA KAZE 120MM FAN

pull Delta 120x25mm WFB1212H High Speed Case Fan - Sleeved (!yep, ένας ύσηχος delta)Tα παραπάνω καταστρέφουν σχεδόν όλες τις υδροψύξεις με μονό rad, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν πολύ και στην ψύξη των vrm και mobo.

Δημοσ.

Σε i7 όχι. Έχω δοκιμάσει την TRUE black μου (modded) με push-pull στο πρώτο setup σε Ε8400@4 και [email protected] με πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά μιας και είμαι οπαδός του silent computing δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Αυτό που γράφω είναι πως θέλεις διπλό rad σε νεράκι για να πιάσεις σωστά στημένη αερόψυξη. Οι περισσότερες λύσεις με μονό στο εμπόριο είναι δυστυχώς subpar (περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η τελευταία δουλειά της corsair), και οι custom δουλειές σε μονό είναι πολύ ακριβές anyway...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...