Προς το περιεχόμενο

Mini review-Prolimatech Megahelms CPU Cooler

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δε το νομιζω...

υπαρχουν πολυ καλες ψυκτρες αλλα και ακριβες:-)

το να εχεις χαμηλοτερη θερμοκρασια απο αυτη του δωματιου που ακριβως χρησιμευει;

δεν διαφωνω με την ποιοτητα, απλα διαφωνω με την μεθοδο σε σχεση με τα νεα προιοντα. το να μπορεις να διατηρεις χαμηλη θερμοκρασια ενω τρχουν βαριες εφαρμογες κακα τα ψεματα μονο με υδροψυξη και πανω μπορεισ να το καταφερεις. για να μην μιλησουμε για o/c...

και λεγοντας χαμηλη θερμοκρασια εννοω απο 25 και κατω. αν υπαρχει κανεις που το καταφερνει με αερα να μας πει και μας το μυστικο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:16 ----------

τι εννοείς έχει πεθάνει? για τι πράγμα? για ποιους?

αξιοσεβαστε thresh εγω μιλησα για πιο extreme καταστασεις και οχι για καθημερινη χρηση. πως μπορει κανεις να ασχοληθει με o/c οταν του κοβει τα φτερα η θερμοκρασια;

πως μπορει κανεις να τρξει ενα παιχνιδι με βαρια γραφικα οταν η καρτα κυριολεκτικα καιει; πως μπορει κανεις να τρεξει μια σοβαρη εφαρμογη με καποια ανεση οταν τα ανεμηστηρια κανουν θορυβο

αν τα βαλεις κατω και τα υπολογισεις, για να φτιαξει κανεις μια καλη και αθορυβη αεροψυξη θα ξεπερασει τα 100 ευρω για ενα μεσο αποτελεσμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

sorry δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από το post σου...

έτσι και αλλιώς η αερόψυξη δεν ήταν ποτέ για extreme καταστάσεις...

Δημοσ.
δεν διαφωνω με την ποιοτητα, απλα διαφωνω με την μεθοδο σε σχεση με τα νεα προιοντα. το να μπορεις να διατηρεις χαμηλη θερμοκρασια ενω τρχουν βαριες εφαρμογες κακα τα ψεματα μονο με υδροψυξη και πανω μπορεισ να το καταφερεις. για να μην μιλησουμε για o/c...

και λεγοντας χαμηλη θερμοκρασια εννοω απο 25 και κατω. αν υπαρχει κανεις που το καταφερνει με αερα να μας πει και μας το μυστικο.

αξιοσεβαστε thresh εγω μιλησα για πιο extreme καταστασεις και οχι για καθημερινη χρηση. πως μπορει κανεις να ασχοληθει με o/c οταν του κοβει τα φτερα η θερμοκρασια;

πως μπορει κανεις να τρξει ενα παιχνιδι με βαρια γραφικα οταν η καρτα κυριολεκτικα καιει; πως μπορει κανεις να τρεξει μια σοβαρη εφαρμογη με καποια ανεση οταν τα ανεμηστηρια κανουν θορυβο

αν τα βαλεις κατω και τα υπολογισεις, για να φτιαξει κανεις μια καλη και αθορυβη αεροψυξη θα ξεπερασει τα 100 ευρω για ενα μεσο αποτελεσμα.

ποιος ο λογος κ χωρις o/c μαλιστα ?

Δημοσ.
γτ οχι;:P101010

γιατί δεν γίνετε :P

ε θεωρητικα μπορεις να πας ...θεωρητικα ετσι ?

ούτε θεωρητικά πάει

ξεκόψτε με αυτό το παραμύθι αν έπαιζε πιο χαμηλά από την θερμοκρασία δωματίου θα έπρεπε να μαζεύετε νερά από την υγροποίηση

και βάση νόμου φυσικής αν δεν έχεις κάποιο heat pump* δεν μπορείς να πας κάτω από την θερμοκρασία δωματίου

* Peltier, phase , chiller, ln2

ο αερας εχει πεθανει κυριοι....

αφου ετσι και αλλιως το χαμηλοτερο που πετυχαινει κανεις ειναι θερμοκρασια ιση με αυτη του δωματιου δλδ αντ 22-25 βαθμους το χειμωνα και κατι παραπανω τι καλοκαιρι. δεν βλεπω τον λογο να ασχοληθει καποιος πλεον με αεροψυξη σε extreme καταστασεις. απλα δεν θα τον καλυψει

ζει και βασιλεύει, δεν είναι όλοι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να σκάνε τριψήφια νούμερα για να δουλέψει το pc τους, στην περίπτωση που απλά ζητάς παραπάνω τα θες και τα έπαθες

το "χαμηλές θερμοκρασίες" είναι ψυχολογικό και μόνο όταν η Intel/AMD σου λέει οτι το τάδε cpu παίζει σωστά μέχρι τους 400*C ( τυχαίο νούμερο ) είτε παίζεις στους -10 είτε στους 399 δεν υπάρχει καμία διαφορά... απλά ο χρήστης νιώθει πιο άνετα όσο πλησιάζει το 0 οπότε καθαρά ψυχολογικό

για φασαρίες αέρα νερά κλπ δεν το συζητώ δεν έχει νόημα καν

κάτι που εσένα σου κάθετε ήσυχο εμένα μπορεί να φωνάζει

και εμένα το phase ήσυχο μου φαίνεται αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς δίπλα του ( όχι να δουλέψεις ) και έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από το νερό

• Super Moderators
Δημοσ.
Σαυτή την χώρα όλα γίνονται...(go to post 91 και κάτω) :lol:

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=64753&page=5

Η πλάκα είναι πως το πιστεύει κιόλας...:devil:

είχαμε και εμείς εδώ αντίστοιχη περίπτωση με αερόψυξη αν θυμάμαι καλά :o

Δημοσ.

καλα τα λενε τα παιδια απο πανω , ας δειξουμε εμεις οι νεοι λιγο respect

εβαλα κ εγω μερικα σαλια .....

Δημοσ.
γιατί δεν γίνετε :P

ούτε θεωρητικά πάει

ξεκόψτε με αυτό το παραμύθι αν έπαιζε πιο χαμηλά από την θερμοκρασία δωματίου θα έπρεπε να μαζεύετε νερά από την υγροποίηση

και βάση νόμου φυσικής αν δεν έχεις κάποιο heat pump* δεν μπορείς να πας κάτω από την θερμοκρασία δωματίου

* Peltier, phase , chiller, ln2

ζει και βασιλεύει, δεν είναι όλοι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να σκάνε τριψήφια νούμερα για να δουλέψει το pc τους, στην περίπτωση που απλά ζητάς παραπάνω τα θες και τα έπαθες

το "χαμηλές θερμοκρασίες" είναι ψυχολογικό και μόνο όταν η Intel/AMD σου λέει οτι το τάδε cpu παίζει σωστά μέχρι τους 400*C ( τυχαίο νούμερο ) είτε παίζεις στους -10 είτε στους 399 δεν υπάρχει καμία διαφορά... απλά ο χρήστης νιώθει πιο άνετα όσο πλησιάζει το 0 οπότε καθαρά ψυχολογικό

για φασαρίες αέρα νερά κλπ δεν το συζητώ δεν έχει νόημα καν

κάτι που εσένα σου κάθετε ήσυχο εμένα μπορεί να φωνάζει

και εμένα το phase ήσυχο μου φαίνεται αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς δίπλα του ( όχι να δουλέψεις ) και έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από το νερό

vatos κουλαρισε λιγο αγορι μου.Οταν ειπα θεωρητικα αυτο εννοουσα.Μαθημα ψυξης μην μου κανεις γιατι εσυ μπορει να εχεις ασχοληθει πιο πολυ με τετοια θεματα και μπραβο ειλικρινα ,αλλα και εγω εχω στησει αεροψυκτους και υδροψυκτους ψυκτες με scroll και screw συμπιεστες που πιανουν ολοκληρη ταρατσα και σου κρυβουν τον ηλιο.Για αυτο please...Για ψυξη θελει συμπιεστη.Θεωρητικα ετσι ....?τωρα αν μπαινει σε pc πες μου εσυ που ξερεις καλυτερα.Το heat pump αστο ειναι αλλο πραγμα μην μπερδευεσαι .Είναι και ορος αδοκιμος που χρησιμοποιειται κατ έπιφαση .

Δημοσ.

πως και δεν εχεις βαλει τιποτα στο pc σου και καθεσαι με αερα?

οχι οτι δεν κανεις μια χαρα δουλεια.. για το παραπανω και μονο

Δημοσ.

Ρε άνθρωπα αφού σου λένε κάποια πράγματα και δεν θες να καταλάβεις....

Τώρα αν έχεις φτιάξει όσα λες θα έπρεπε να ξέρεις και για πιο λόγο δεν μπορείς να παίζεις με αέρα κάτω από Ambient temps οπότε ή μπαρούφες μου λες ή απλά ξέρεις να ενώνεις χαλκοσωλήνες, όπως σου είπε και ο swiftech αφού τα ξες πάρε έναν 1/8hp κομπρέσορα και φτιάξε ένα phase ή ένα chiller και τότε ναι θα παίζεις πολύ πιο κάτω από ambient

btw και εγώ έχω στήσει αέρα,νερό,άζωτο,phase...

οπότε δεν κάνουμε μαθήματα απλά γράφουμε τι ισχύει

τα heatpump που λες οτι είναι άλλο πράγμα εξήγησε μου αν δεν το ξέρω να δούμε τι ξέρεις εσύ

το tec δεν είναι heat pump ;

περιμένω απάντηση σοβαρά :P

Δημοσ.
Ρε άνθρωπα αφού σου λένε κάποια πράγματα και δεν θες να καταλάβεις....

Τώρα αν έχεις φτιάξει όσα λες θα έπρεπε να ξέρεις και για πιο λόγο δεν μπορείς να παίζεις με αέρα κάτω από Ambient temps οπότε ή μπαρούφες μου λες ή απλά ξέρεις να ενώνεις χαλκοσωλήνες, όπως σου είπε και ο swiftech αφού τα ξες πάρε έναν 1/8hp κομπρέσορα και φτιάξε ένα phase ή ένα chiller και τότε ναι θα παίζεις πολύ πιο κάτω από ambient

btw και εγώ έχω στήσει αέρα,νερό,άζωτο,phase...

οπότε δεν κάνουμε μαθήματα απλά γράφουμε τι ισχύει

τα heatpump που λες οτι είναι άλλο πράγμα εξήγησε μου αν δεν το ξέρω να δούμε τι ξέρεις εσύ

το tec δεν είναι heat pump ;

περιμένω απάντηση σοβαρά :P

Tι δουλεια εχει ρε φιλε μια μηχανολογικη εγκατασταση ψυξης σε ενα κτιριο με το να ξερω τι εξαρτηματα να βαλω σε ενα υπολογιστη για να κανω πχ υδροψυξη στον επεξεργαστη...Μπορεις να μου πεις ?Γιατι θα μας μουρλανεις.Εγω αν ξερεις να διαβαζεις αυτο που ειπα ηταν οτι με νερο θεωρητικα βεβαιως και γινεται να πεσεις κατω απο θερμοκρασια δωματιου αν υπηρχε τροπος να χρησιμοποιησεις ενα συμπιεστη σε υπολογιστη που ομως εγω δεν γνωριζω αν γινεται αυτο .Μιλαμε για υπολογιστη παντα .Εσυ πεταχτηκες μετα και αρχισες να λες για αντλιες θερμοτητες ,τωρα μου λες για TEC κτλ.

Τωρα για να μαθεις και δυο τρια πραγματα αφου ρωτας οταν εχεις-να κανεις μονο με ψυξη με νερο τοτε αυτο επουδενι φιλαρακο μου δεν λεγεται αντλια θερμοτητας. Αν πας οπουδηποτε στο εμποριο και αναφερθεις σε αντλια θερμοτητας -περα απο το split unit που βαζεις σπιτι σου και απο εκει εχεις μαθει και το λες -σημαινει πρωτον ψυξη +θερμανση και δευτερο και πιο βασικο απευθειας εναλλαγη θερμοτητας με το ψυκτικο μεσο και τον αερα .Ακομα και ψυκτη αν ζητησεις με αντιστροφη κυκλου ,δηλαδη και για θερμανση νερου -παλι λαθος θα ειναι ή αδοκιμο αν θες να πεις αντλια θερμοτητας οπως κανουν πολλοι.Η ουσια ειναι περα απο αυτη την αναλυση οτι αντλια θερμοτητας στις μηχανολογικες μελετες χρησιμοποιειται οταν απαιτειται και θερμανση .Εκτος αν εσυ θες να θερμαινεις τον επεξεργαστη σου εκτος απο το να τον ψυχεις .Αυτα δεν σου τα λεω για να σου κανω τον εξυπνο .Απλα επειδη πεταχτηκες σαν το τσουτσουνι να κανεις μαθηματα .Για το αλλο που ειπες δεν βαζω χαλκοσωληνες ,μηχανολογος μηχανικος ειμαι και κανω μελετες και επιβλεψη απο κτιρια εως και σιδηροδρομικες σηραγγες .Αυτα για το βιογραφικο μου .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...